İslam hakkında çok bilgili ama Müslüman kimseye soru sormak istiyorum
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
İslam hakkında çok bilgili ama hristiyan birine neden sormuyosun.. 😎
Bence Müslüman ol kardeşim. Tek hak din islamdır görürsün
Valla de..
Aynen valla
🧠 👈 You are noting..
Yani oldukça bilgiyim ama uygulama konusunda sıkıntılı durumdayım
Teşekkür ederim. Öok kişi yazdı sağ olsunlar
Sorularla islâmiyet
Sitesine sorularınızı sorabilirsiniz
Sorabılırsın anlarım az cok
64﴿ (Oysa onların tek gerçek kabul ettikleri) bu dünya hayatı hakikatte sadece bir oyun ve eğlenceden ibarettir; âhiret yurduna gelince işte asıl hayat odur; keşke bunu bilselerdi!
Ay bu yanlış oldu 😂. Sorulara gelince İlk sorum hadis mesela münker nekir melekleri var mezarda sorgu çekiyor. Ama ruhumuz berzah alemine gidiyor, iyi ruh yükseliyor galiba? Böyle bir şey var mı? 2. Sorum da kıyamet kopunca her şey yok olunca? Allah bizi baştan mı yaratacak ama baştan yaratacak ise bir ayette bizi kim yattığımız yerden diriltip kaldırdı? Diye bir ayet var bu nasıl mümkün olabilir? Zaten kıyamet ile bedenlerimiz mezarlarımız yok olmayacak mı?
Dinler yalan palavra dogru yola gel sakince
Heee palavra beklekoy. Cehennemi görünce ne palavra imiş göreceğiz
Maalesef ölüm yok oluştur ölen birinden görmeyi beklemeyecek kdr aklini kullanmalisin.
Sen öyle SAN. Ankebut 64) 64﴿ (Oysa onların tek gerçek kabul ettikleri) bu dünya hayatı hakikatte sadece bir oyun ve eğlenceden ibarettir; âhiret yurduna gelince işte asıl hayat odur; keşke bunu bilselerdi!
Kanka bana araplarim yüz yillar önce bi yerlerinden uydurarak yazdiklari şeyleri atma 😆
Sen de otur 10 tane sure uydur bakalım :D
Ahsjskdd peki
@görüşsahibi var ya bıku yiyeceğiz uyuyoruz
Arastirip mantikli dusunen sorgulayan biri anca güler boyle seylere
Sen bilirsin :DD
Ben bilmem allah bilir
İyi akşamlar.
Büyür elimden geldiğince
İlk sorum hadis mesela münker nekir melekleri var mezarda sorgu çekiyor. Ama ruhumuz berzah alemine gidiyor, iyi ruh yükseliyor galiba? Böyle bir şey var mı? 2. Sorum da kıyamet kopunca her şey yok olunca? Allah bizi baştan mı yaratacak ama baştan yaratacak ise bir ayette bizi kim yattığımız yerden diriltip kaldırdı? Diye bir ayet var bu nasıl mümkün olabilir? Zaten kıyamet ile bedenlerimiz mezarlarımız yok olmayacak mı?
Ruh Berzah aleminden geliyir ahiret alemine gidiyor kısaca gitmede değil tam arafta kalıyoruz kıyamete kadar kabir azabı filan iki kıyamet kopunca Allah bizi tekrar yaratmayacak diriltecek farklı şeyler yaratmak yoktan var etmektir dirilmek ise bir ağacın kışın kurumssi baharda açması gibi bizde dirilecegiz kıyamet maddi alemde yani dünya aleminde kopacak fakat olduğun anda boyutun değiştiği için göremezsin hissedemezsin son olarak hiç bir şey Allah için zor degildir
Başka soru olursa buyrun
Sen bunları nereden biliyorsun?
@AYŞİM_ECE nakiller 🤗 ilahiyat mezunuyum
Saçma sapan sorular niye soruyon o zaman 🤬
@AYŞİM_ECE soran ben değilim ki
Sorduklarini söylüyorum zaten bunu değil.
@gezegenadam teşekkür ederim de pek tutarlı olmadı sanki
@AYŞİM_ECE anlamiyirum ne demek istiyirsunz
İnanıp inanmamak sana kalmış 🤗 doğrusu bunlar hayırlı geceler
İnanmak değil ben cevapladım zaten kızın sorusunu sana dedim sadece
Size de hayırlı geceler
@AYŞİM_ECE soruyorum merak ettim
Buyur
Yok artık sağ ol
Sen de sağol
Çok şükür
İlk sorum hadis mesela münker nekir melekleri var mezarda sorgu çekiyor. Ama ruhumuz berzah alemine gidiyor, iyi ruh yükseliyor galiba? Böyle bir şey var mı? 2. Sorum da kıyamet kopunca her şey yok olunca? Allah bizi baştan mı yaratacak ama baştan yaratacak ise bir ayette bizi kim yattığımız yerden diriltip kaldırdı? Diye bir ayet var bu nasıl mümkün olabilir? Zaten kıyamet ile bedenlerimiz mezarlarımız yok olmayacak mı?
Sen bütün konuları birbirine karıştırmışsın özele gel uzun uzun yazayım. Yanlış ve eksik biliyosun çünkü
Söyle lütfen
Evet onlar bizi sorguya çekecekler 2. İse onu Allah’tan başka kimsen bilemez allah isterse diriltir isterse yok eder bu dünyayı ama emin ol gerçek dünyamız orası olacak bundan 1 milyon sene önce yaşayanlar nasıl yoksa biz de onlar gibi yok olacağız eğer kıyamet kopsa insalar mahşerde dirilecek o gün senin sevdiklerin senden kaçacak sırat köprüsünden geçen hızla geçeçek kimisi yaptığı günahlar ile sürünerek cehenneme düşecek ama allah işte ben idare isyan etsen de günah işlesen de belli süre azap çekip seni cennete alacak düşünsene şeytanı ateşten yarattı bizi çamur ve su hatta şeytanın birsürü çocuğu misal peygamberimiz namaz kılarken konulmuş kaç defa şeytanla
Teşekkür ederim
Önemli değil zaten din her zaman senden iyiliği günah işlememeyi Emir eder tıpkı ordudaki bir asker gibi düşün komutanın emrini dinmemek zorunda dinlemez ise ona her türlü cezalar verilir işte din de böyle biz bu dünyaya gelmeden önce zaten allah peygamberler evliyalar göndermişti daha önceden de kuluz biz sadece o makama dağa erişmedik devir 2021 her türlü felaket oluyor bunlar hepsi İman eksikliği yani yoksa böyle şeyler olmazdı zaten Kuran’da söylüyor bunların hepsi oda bir nevi Allah’la konuşuyorsun yani hayvan diyorsun ama hayvanlar bile ibadet ediyor yemin ederim köpek eşşek hepsi Allah’a ibadet ediyor mırıltıları ile ama insan ne anlar hayvanın halinden hayvan der geçer hiç düşünmez kim yarattı nerden geldi bu hayvan diye
Kardeşim felaketlerin gelmesi iman eksikliği geç. İnsan olmayı unuttuk. İyi insan olamadık
Ama hangi insanlık onu de hele hangi kitapla indi insanlık sorsan herkes insan ama evet kimsede insanlık kalmamış misal önceden kız çocukları diri diri gömerlerdi ya da her bayram da bir çocuğunu kuran ederdin anan niye yok bunlar 4 kitap indi onları araştır bak emin ol insanlık oralar da Tolstoy kitaplarını okuyorsan misal adam Zebur’u incilden bahs ediyor ama bizim dine çok yakın ya uzatmayacağım ama yabancılar Allah’ın olduğunu biliyorlar kimi İnanır kimi inanmaz zaten 4 kitapta dediğim gibi insanlık var.
Sor sorunu mümine bacım.
Keşke mümine olabilsek değilim. Az çok az imanım maalesef. İlk sorum hadis mesela münker nekir melekleri var mezarda sorgu çekiyor. Ama ruhumuz berzah alemine gidiyor, iyi ruh yükseliyor galiba? Böyle bir şey var mı? 2. Sorum da kıyamet kopunca her şey yok olunca? Allah bizi baştan mı yaratacak ama baştan yaratacak ise bir ayette bizi kim yattığımız yerden diriltip kaldırdı? Diye bir ayet var bu nasıl mümkün olabilir? Zaten kıyamet ile bedenlerimiz mezarlarımız yok olmayacak mı?
reenkarnasyon var bir ayette geçiyor sanirsam bizi birkaç deffa diriltip öldürüyor
Hayır islamda öyle bir şey yoktur. O dünyaya yeniden gelmektir
var olmaz olur mu, bir insan ruhu 1000 yıl boyunca dünyada cehennemi biraz yaşayacak sonra cennete gidecek herkes
Kur'an'a inanmıyor musunuz
İnanıp inanmamak değil. Öyle bir şey yok. Kafir sonsuza kadar cehennemde kalır. Ve ayrıca asla kimse için dönüş yoktur. Sen kutsal kitabını okunuyor musun?
Şuara 102﴿ Ah keşke bizim için bir dönüş daha olsa da müminlerden olsak!”
Sorabilirsin
Ruhumuz berzah alemine gitmiyor. Kıyamet kopana kadar herkes mezarda kalacak sadece gösterilen şeyler farklı. Cennetlik insan cenneti izleyecek. Cehennemlik insan kabir azabı çekicek ve cehennemi izleyecek.
2. Soru :Evet bu ayet yasin suresinde geçer. Kıyamet sonrası dirilme bedenen değil ruhen olacaktır. Ahiretteki bedenler ruhî bedenlerdir. Dünyadaki fiziksel bedenler kullanılmayacak.
Hepimiz şimdi yok olacağız ama çok tuhaf. Mezarlarımız yok olacak? Tamam Tanrı tekrar yaratır ama :/ ne bileyim tekrar diriltileceğiz de nasıl yok olunca biz uykudan uyanmış olacağız
Diriltileceğiz de mesela ama dünyada değil mi zateb biz öyle değil miyiz bedenen biz her ley yok olacak
Dünyada başka bir alem yaratılacak. Allah için zor değil. Ruhun ölümsüz olduğu için kabirde sana gösterilen şeyler dünya gibi değil. 5. boyut nesneleri.
sormak istiyorum diyene kadar soraydın ya
Buyur kardesim
buyur
Sorabilirisn
Ben hadislere inanmıyorum kur'an apaçık ve eksiksizdir ve dinin tek kaynağı kur'an dır. Kıyamet kopunca bu evren mezarlar yok olacak çok çok başka bir boyutta ruhlarınız tekrar Allah'a döndürülecek ve bu dünyada ne ektiysek onu biçeceğiz.
Ama doğru çok isabetli hadisler var. Sağ ol
Sor.
Ablacım kısaca söyleyeyim melekler sorguya çekecek evet, ikinci olarakta yeniden dirilecegiz sadece. Umarım cevabını vermisimdir.
Teşekkür ederim
Rica ederim
Tabi soru neydi?
Bunlar burdan konuşulacak şeyler değil
Sağ ol bb