Liseden çok samimi olduğum bir kız ve alttan aldıkça üstüme oynamaya başladı.
Son zamanlarda yaşanan üzücü durumlara vererek sakinliğimi bozmadım fakat bir daha bu kadar alttan alabileceğimi sanmıyorum.

Merhaba, bu konu gerçekten bizim toplumca kırmızı çizgimiz yani din hakkında konuşmak kadar bizim temel taşımız, bam telimiz olduğunu düşünüyorum. Tabii ki önemli bir konu ama yaptığımız en büyük hatalardan biri de maalesef takım tutar gibi parti tutuyoruz. Bunu elbettte genel anlamda söylüyorum. Dolayısıyla bir arkadaşımızla konuşurken aramızın açılması ve bir daha birbimizle konuşmamaya kadar giden bir durumu beraberinde getirebiliyor. Özellikle arkadaşımızla bu konuda tamamen zıt fikirlere sahipsek, konuşunca birbirimizden iyice soğuma şansımız var. O yüzden ben arkadaşlarımla genelde siyaset hakkında konuşmak kaçınmaya gayret ediyorum. Bİr şey merak ediyorsam internetten takip ederim ya da önüme çıkınca okur geçerim. Bunu söze dökmesem de olur sonuçta. Kendim doğru bir şekilde bilgileneyim ve ona göre bir düşünce geliştireyim yeter. Başkasını ikna etmek durumunda hissetmem kendimi. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Siyaset konuşmak hiç tarzım değil.
Fakat her nabza şerbet de olamıyorsun.
İlla birileri çirkefliğe, linçe bağlıyor.
Hakkı ve inandığın gerçekleri savunmak durumundasın.
Bir de şu var ben tüm kavgalardan o kadar bunaldım ki beynim gerçeklik algısını yitirmeye başladı sanırım.. Artık yabancılaşma başladı galiba bende, hiçbir siyasetçiyi algılayamama hali başladı bende.. Ciddiyim..
Sadece sevdiğim birkaç sıradan arkadaşıma odaklandım. RTE'yi de, diğer hiçbir siyasetçiyi de algılayamıyorum..
Yeri gelirse fikrimi söylerim ancak herhangi bir sohbet veya tartışmaya çevirmem. Bu konuda çoğu insan çok kilit durumda ve biri ile kendi fikrimin belirtmek adına konuşacağım konu siyaset olmaz bu yüzden. Düşüncelerinde saygısızlık barındırmayan ve sadece bir noktaya odaklanıp kalanı hiçe saymayan insanlarla konuşuyorum.
Konuşuyoruz tabi belirli bir siyasi parti taraftarlığım yok her partinin olumlu ve olumsuz yanlarını söylemek en doğal hakkım fakat konu onun tuttuğu siyasi partiye gelince ortam alevleniyor doğrular can yakar knk
Cevap
19Cevap
Olabildiğince konuşmam yoksa ara açılıyor.. Çevremde bunu görüyorum. Fikirler zıt gidince hemen ortam bozuluyor :)
İşte bu sebeple asla girmem. Gerek yok.
Samimi olduğum dostlarım olursa güzel bir sohbet ortamı ve birbirimizi dinleme oluyor. Sadece siyaset değil ekonomi, din, hukuk ve sosyal kurallar da oluyor konularda.
Gerek iş yerinde gerek arkadaş ortamında farklı kafa yapısında bi sürü arkadaşım var ve mutlak konusu açıldığı için konuşuruz. Ama ne ben onlara ne de onlar bana senin bahsettiğin tarzda yaklaşmaz, yaklaşamaz. Çok dert etme ama bu tür muhabbetlerden sana öyle yaklaşıyorsa zaten zallazort biridir ve sana bi değer katmıyordur. Sabunla gitsin!
Biranda düşmanlaşıyoruz.
Siyaset benim işim değil.
Siyaset ağır ırkçılık içeriyor zaten.
Hümanist bir insan siyaset yapamaz.
Hayır aslaaa. Kimseyle siyaset hakkında konuşmam çünkü siyaset arayı bozan çirkin bişey. Siyaset gibi saçma bişey için kimseyle aramı bozmam.
Din ve siyaset konularında konuşmamayı tercih ediyorum. İkisinin sonu da tatsızlıkla bitiyor. Gerek yok.
eğer arkadaşım çomar düşünceye sahipse hiç uzatmadan konuyu değiştiriyorum. çünkü çomarlarla sohbet edilmez. onlar hep en iyisini bilir.
nefret ediyorum siyaset konuşmaktab
çok cahilce ya herşeyi siyasete bağlamak cahillik bana göre
Bazı şeyler herkes ile konuşulmaz siyaset de buna dahil.
Konuşmam bu konuda sessiz kalırım.
Çok damarıma gelirlerse ancak. Başka türlü sessizlik iyidir.
Turkiyede Ataturk u sevmek zorunlu. Sevmeyen kesin dislaniyor. Dogru mu degil.
Benim için en büyük Siyaset Türkiye. Gerisi teferruat.
Hayır. Birbirimizin siyasi görüşlerini bile bilmiyoruz.
Konuşmamaya çalışırım bu siyaset denen şey kardeşi kardeşe düşürür
Siyaseti olgunca konuşmak belli bir olgunluk gerekir.
Bunu yapamayacagim bir arkadasim olamaz.
Bende yaşadım bu durumu, ama iyi bir arkadaş sa senin görüşüne de saygi duymalı seviyeli bi şekilde siyaset de konuşa biliyor olabilmen lazim.
Anladm, boşver bu bizim üsteki devlet adamların yaptığı doğru veya yanlışlardan dolayi sen sevdiklerinle kötü olma
tartışmıyorum engelliyorum..
yoruldum birşeyler anlatmaktan..
Siyaset sevmem, yapmam. Sonucu hiçbi zaman bi yere varmaz çünkü. Boş muhabbetten ibarettir.
Herkesin siyasi görüşü kendinedir. Kimseyle siyaset konularına girmeyiniz.
Siyaset sevmiyorum olan millete oluyor anca
Hiç sevmiyorum hem tarafsızım
Konuşuruz malum partiye söver dururuz
Artık istemsiz şekilde geriliyorum.
Çayi seviyorsa vatan hainidir 😅
Hayır arkadaşlarımla kolay kolay siyaset konuşmam
Arkadaşım yok konuşmuyorum hiç zaten sessizim
Hayır pek ilgimiizi çekmiyor
Bazen
Konu konuyu acar konusuruz
Siyaset konuşulmuyor herkesle kavga ediyorum yoksa
Konuşmam.