Sokakta saatlerce ağlayan kedi vardı onu aldım eve getirdimsahiplenmek istiyorum ilk kez bir kedim oldu bir de çok küçük ne yapmam gerektiğini filan hiç bilmiyorum pls yardım
Annesi onu ayırmıştır artık o sebeble sağa sola miyavlamıştır. profosyonel olarak aşılarından falan anlamam ama onu çok aşırı sevipte yalaka yapmayın kedi kumu alın mama alın hatta yapabilirseniz süt kaynatıp ılık şekilde içine ekmek doğrayıp yedirin yalnız tekrar sokağa atma gibi bir durumunuz varsa bunları yapmayın çünkü insanlara alışıyorlar ve dışardaki başka insanlar zarar verebiliyor.
yer merak etmeyin küçük küçük doğrayın süt ılık olsun mamalarda var onlardan da alın hatta tavuk ciğerleri var pakette ufak ufak kesin yer yalnız hem maddi hem manevi üzer sizi ona göre eğer bunu yapamıycaksanız aldığınız yere bırakın
Tamam:) bir de bir şey daha sorcam yarına kadar (veterinere götürene kadar) sadece şimdi normal sütü kaynatıp içine ufak ufak ekmekler doğrayıp versem yarına kadar yeterli olur mu
rica ederim daha detaylı bakımlarını veterinerden ve ordaki kedi sahiplerinden öğrenin benim kediler köyde olduğu için biraz yabaniler ve rahatlar çok detaylı bilmem
zaten sizi sevicek ve sizle oynamak istiyecektir çok yalaka olmasın herkese yalakalık yapar bizim kediler başkalarını gördüğünde kaçar yavruları olduğu zaman başkalarına saldırır
inanın hiç yıkamadım dediğim gibi bizim kedilerimiz köyde eve girer çıkarlar ama evde yatmazlar genelde de yalaya yalaya temizliğini yaparlar deterjanla yıkamış gibi bembeyaz çıkarırlar kendilerini
Yemeğini yedikten sonra kediciği bahçeye çıkar tuvaletini yapsın sabaha kadar idare eder. Baktın sabahın köründe miavliyor önce yiyecek bir şey ver sonra bahçeye götür. İki saate bir yemek yemesi daha sağlıklı olur 1.5 aylık gibi ama emin değilim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Annesi onu ayırmıştır artık o sebeble sağa sola miyavlamıştır. profosyonel olarak aşılarından falan anlamam ama onu çok aşırı sevipte yalaka yapmayın kedi kumu alın mama alın hatta yapabilirseniz süt kaynatıp ılık şekilde içine ekmek doğrayıp yedirin yalnız tekrar sokağa atma gibi bir durumunuz varsa bunları yapmayın çünkü insanlara alışıyorlar ve dışardaki başka insanlar zarar verebiliyor.
Ama daha çok küçük ekmekli sütü nası yesinn
Yer mi ki
yer merak etmeyin küçük küçük doğrayın süt ılık olsun mamalarda var onlardan da alın hatta tavuk ciğerleri var pakette ufak ufak kesin yer yalnız hem maddi hem manevi üzer sizi ona göre eğer bunu yapamıycaksanız aldığınız yere bırakın
Tamam:) bir de bir şey daha sorcam yarına kadar (veterinere götürene kadar) sadece şimdi normal sütü kaynatıp içine ufak ufak ekmekler doğrayıp versem yarına kadar yeterli olur mu
olur tabiki evde salam sosis varsa verebilirsin zaten çok yemiyecektir su koymayı unutma ve ihtiyacı olabilir yani çişi falan gelebilir. dikkat et.
Tamam çok teşekkür ederimm:))
rica ederim daha detaylı bakımlarını veterinerden ve ordaki kedi sahiplerinden öğrenin benim kediler köyde olduğu için biraz yabaniler ve rahatlar çok detaylı bilmem
Yalaka olması daha iyi değil mi ayrılmaz ikili oluruz
zaten sizi sevicek ve sizle oynamak istiyecektir çok yalaka olmasın herkese yalakalık yapar bizim kediler başkalarını gördüğünde kaçar yavruları olduğu zaman başkalarına saldırır
Hımm anladım bir de bir şey daha sorcam şeyy kediyi yıkayabilir miyim kirlenmişte
inanın hiç yıkamadım dediğim gibi bizim kedilerimiz köyde eve girer çıkarlar ama evde yatmazlar genelde de yalaya yalaya temizliğini yaparlar deterjanla yıkamış gibi bembeyaz çıkarırlar kendilerini
Peki şeyy sütü evde pınarın uzun ömürlü sütü var onu kaynatıp versem olur mu
***ısıtıp
onu bilmiyorum ama içicektir biz ineklerden sağılan doğal süt veriyoruz
Çok güzel bir kedicik. Yorumlarda belirtmiş aheste pek diyecek bir şeyim yok. Öncellikle kum almak lazım tuvaletini tutar yoksa ağlar.
şu an her yer kapalı ya yarına kadar ne yapsam sizce
Yemeğini yedikten sonra kediciği bahçeye çıkar tuvaletini yapsın sabaha kadar idare eder. Baktın sabahın köründe miavliyor önce yiyecek bir şey ver sonra bahçeye götür. İki saate bir yemek yemesi daha sağlıklı olur 1.5 aylık gibi ama emin değilim
1 haftalık değildir ne yaptın 😃
Arkadaşım dedi de
YouTube yaz bakalım 1 haftalık kedi diye, ben 1.5 aylık dedim biraz fazla demiş olabilirim bir aylık da olabilir ama 1 haftalık olamaz ya
üstat rahat 1.5 aylık var çünkü kediler yavrularını yen ayırdı 2. yavru yapma zamanı geldi 1 haftalık kedi fare gibi falan olur.
Evet onlar bi tık daha küçük oluyorlarmış
@aheste_06 olabilir bende yavru sahiplendiy'dim, böyle bir durum yaşamıştım daha tecrübelisiniz siz
yok üstat dedemlerin köyde ben kendimi bildim bileli kedileri var ordan biliyorum severiz bakarızda şehirdeki gibi değil orda biliyosunuz
Sadece süt versen yeterli bir de yarın kediyi veterinere götür aşılarını yaptır.
Aşılar 3 aylık olana kadar yapmıyorlarmış ama götürürüm:))
Yine de bir götür hastalığı falan vardır miniğin ve çok tatlı yicem. 😍😋