Afet durumunda bu tarz şeyler siyasi ya da ideolojik sebeplere bağlanmamalı. Afet konusunda alt yapımız kötü, bunu kabul etmek gerekir ve diğer ülkelerden yardım istenebilir. Onca ülkeye boşuna mı yardım edildi? Gösteriş için miydi? Elbette bunların karşılığı olarak beklenebilir. Herkesin kötü günü olabilir. Bu vatan hepimizin. Sadece insanların da değil, hayvanların, bitkilerin de vatanı aynı zamanda. Bencilliğe gerek yok.
Artık hakikatten söylenecek söz yok alay eder gibi çay dağıtılıyor yanıyorsunuz için hararetinizi alır der gibi sağı solu orman olan memleket bir yangına bu kadar mı hazırlıksız olur ürdünün uçsuz bucaksız çölleri gibi coğrafyamız mı var bir de gurur meselesi çıktı bu memleket malı değil kimsenin gerekirse yunan da yardim gönderecek yahudi de
Bir ülkede bir afet oldugunda herkes yardım teklifi sunar eğer o afet çok büyükse yardım talebi kabul edilir aciziyetle alakası yok ancak devlet gereken ne ise onu yapıyor ünlülerin işi değil yardım çağrısı maalesef herkes Kendi primini düşünüyor böyle bir durumdan prim yapmaya çalışan kim olursa olsun asıl aciz odur
Ünlülerin teröristler, pkklılar için de bir çift laf etmesini bekliyoruz. Bu akıl tutulmasını anlamakta zorlanıyorum. Resmen suçu işleyenler görmezden geliniyor, hatta aklanıyor fakat kendi ülkesi ve devleti söz konusu olunca saldırmak için bahane arayanlar sıraya giriyor.
Bu tarz yardım çağrısı yapmak Türkiye Cumhuriyeti'nin güçsüz bir devlet olarak görülmesine sebep olabilir gadası. Her ne kadar yangına müdahale edecek uçağımızın olmaması büyük sorun olsada, bu tür durumlar bizim içimizde halledeceğimiz bir sorundur. Bu tamamen Türkiye'yi sevmeyen kişilerin başlatmış olduğu provakasyon olayıdır. Her ne olursa olsun birlik olmamız gerekiyor. Hükümete olan sorunumuzu sandığın başında vermemiz daha makbul olur.
Tüm dünyanın yangınlardan haberi var. Lâkin 3 maymunu oynuyorlar. Biz neyin yardımını istiyoruz daha. İsteyen yardım çağrısı beklemeden gelir. Ayrıca bizim gibi başka ülkeler de yangın oluyor ve geçtiğimiz yıllarda büyük yangınlar da oldu. Hiçbir ülke yardim çağrısıñda bulunmadı. Amazon ormanları Türkiye'den büyük 240 gün yandı ama kimse gelin demedi. Acımız büyük, halk galeyana gelmeye çok müsait. Kötü niyetli kişilerin iyilerin acılarını suistimal etmesinden başka birşey değil bu. Böyle yaparak dış mihrakların istediğini veriyoruz. Türk eğilmez.
Söz de ünlülerin de yaptığı zaten bu, emir alıyorlar yoksa hiç bir bir s@kim yere gelemezdi. Bizim cahil halk da hemen hurraaaa. La bi dur, seni mal yerine koyup oynuyorlar bir dur düşün. Allah o aklı sana neden verdi?
Gururumuz incinmesin diye tüm ormanların yanışını izleyelim... Aman kibtimize birşey olmasın.. Burnumuzdski kıl yerinde kalsın.. Önemli olan o.. Devlet aciz duruma düş ek istemiyorsa.. Aciz olmayacak... Her konuda önlemini alacak.. İtibardsn tasarruf olmaz diyorlardı... Donanımlı olmakta bir itibar degil mi? Degilsen de yardım istemeden utanmaya aksın kaldı ki bu utanılacak birşeyde degil.. Gerekirse geleceğin yok olmasın diye herkesi herşey ayaga kaldıraxaksın... Çünkü senin önceliğin vatanı ve halkı korumak kollamak.. Ne olursa olsun...
Her gün "bir yaşıma daha giriyorum" resmen. Şaka gibi bir toplum olduk, çıktık.
Yahu, dünyaya bu gün mü geldiniz mübarekler? Bir doğal afet olduğunda her ülke her ülkeye yardım eder. hatta gayet kanlı - bıçaklı düşman gibi olanlar bile.
Sel, deprem, tsunami, yangın, hatta bölgesel salgın hastalıklar vs.
Ülkemize daha önce gelen veya ülkemizden dünyanın sayısız ülkesine giden yardımlar acziyetle alakalı değildi ki! Bu bir dayanışmadır sadece. Ortada kaldırılacak bir enkaz, sarılacak bir yara varsa bir kişi ne kadar sürede bunu başarabilirse, iki kişi daha kısa sürede başarır. Bu kadar basit.
Yardıma muhtaç duruma düşürmek, acziyettir. Yardıma muhtaç duruma düştüğünü itiraf edememek, acziyettir. Yardıma muhtaç duruma düşürenin sen olduğunu kabul etmemek, acziyettir.
Yaptığı hataların, eksikliklerinin farkında olmak, bunları kabullenmek ise cesaret işidir. Bu cesaretten yoksun olanların geride kalıp, bu cesareti onların yerine gösteren insanları hedef alması ise acziyetten öte saçmalıktır.
Bu yardım isteği acziyet falan değildir, cesaret işidir. Bu ormanlar sadece bizim değil, tüm dünyanındır ormanlar, insanlığın ortak malıdır, ki bu yüzden buna yardım bile denmez, bu dünya insanlarının tümünün görevidir, ne bizi eksiltir ne onları yüceltir.
Sayın sayın sayın devlet Bahçeli’miz kanıyla fidan suluyor. Yangınada müdahale etsin bir zahmet. Doğaya verilen zararın bedelini sadece Türkiye ödemeyecek dünya bir bütün Türkiye’de bir bütünün parçası. Söndüremediğimizi bilip görüpte sessiz kalıp izleyen zaten yardım etmesin. Onlardan gelecek yardımın belasıda tez zamanda gelecektir. Bize yardım etmek isteyen zaten yardım ediyor. Etmek istemeyene boyun bükmek beladan başka bir şey kazandırmaz. Bedelini ödeyemeyeceğimiz karşılık isterler kaldıramayız
kardeşim aciz gösteriyosunuz devleti diyen aveller var. o zaman o çok sevdiğin milletten iban isteyen bakanına, çay dağıtan reisine söyle de söndürsün yangını ki bizde yardım istemeyelim. ya anasını avradını var ya sanki biz keyfimizden başka ülkelerden yardım istiyoz he
Saçma sapan yorumlar yazanlar olmuş.. dünyanın bütün devletleri bu tür felaketlerde komşu ülkelerden yardım ister.. Amerika’da çıkan yangınlarda bile 20 den fazla ülke yardıma gitti.. Bu durum Amerika aciz demek oluyorsa bizimde aciz olmamız gayet doğal..
Şaçma sapan diyorsunda kardeşim 1 haftadır yanıyoruz söndüremeyeceğimiz baştan belliydi. O kadar orman yandı ev yandı hayvan yandı insanlar öldü. Elini vicdanına koy bu işte bir bokluk olmadığını söyle. Güzelim ağaçlar yandı bitti kül oldu sorun yok toprak olmayan kayadan ağaç çıkartan yaradan yeniden yeşertecek yeniden hayat verecek. Bunca acıya ve zulme gerek var mıydı. Hadi birinci günü söndürürüz dedik istemedik hadi ikinci günü söndürecez dedik istemedik hadi üçüncü günüde söndürecez dedik istemedik. Sen söyle kaç gündür yanıyoruz. Kaç hayat yok oldu? Yardım istemek şimdi mi aklımıza geldi. Bizim kafamız neden hep sonradan çalışıyor. Ateşin ve suyun önünde hiç bir gücün duramayacığını ilk okul çocuğuna sorsan bilir.
Amerika’da ki yangın bir ay sürdü.. her gün ayrı bir kaç noktada yangın çıkardılar.. devlet ne yapsın … bu kadar hain insan var … her şeyde hükümete yüklenmek için bahane aramayın.. iktidarda x partide olsa değişen bişey olmayacaktı..
Sana parti lafı eden olmadı. Senin gibi evimizde oturduğumuz yerden maval okumuyoruz. Küle dönen ormanların dumanını ciğerimize çektik. Amerika’yı araştırdığın kadar yardım mesajı gönder. Her şeyi hükümetten bekleme. Allah sanada beyin vermiş.
Yardıma ihtiyacımız yok bence ama görevliler görevini yapmıyorsa ülkemizi vatanseverler olarak korumak zorundayız. Gerekirse elimizi taşın altına da koyarız.
Bu durumda acizlik falan düşünmemek gerekir, çünkü bu acil durum, her yer yanıyor. Keyfiyen çıkarmadılar yangınları, hepsi bir amaç uğruna olduğu belli. Yardım isterken de cidden yardıma ihtiyacımız olduğu için istiyoruz. Keşke insanlar hiçbir şey gözetmeden yardım etseler de kurtulsak şu yangınlardan. Hani bu durumda bile acizlik düşünüyorlarsa bilmiyorum artık insanlık nerelere gelmiş. Üzücü...
Yngin sehrinde yasayan biri olarak ates dustugu yeri yakar. Acizlikle ne alaka! Kac gundur koyler yaniyor cayir cayir hayvanlar ormanlar... Insanlar da can sıkıntısından acizlikmis bilmem ne tiri virilarini uzatiyor. Acizsek de devlet erkani yuzunden degilse de ve eger yangini sondurecekse herkes bu durumda aciz olmaya razi olmali. Insanlarin evleri esyalari gitti. Ama binlardan otesi hayvanlar kul oldu, ormanlar eridi... Gereksiz laf cambazliklarina odaklanmak ikilik cikarmak yerine aciyi paylasmak gerek. Bari bu durumlarda galeyana gelen bir millet oldugumuzu ve manipule edildigimizi unutup aciyi dusunelim. Tek dogru var yangin, ve bu yangin 120 noktada halen devam ediyor. Gerisi tiri viri...
anketin sonucuna bak yangın sönmüyor devlet hiçbirşey yapmıyor devlet hiçbir şekilde oralara ekip göndermedi help turkey yazıları ile ülkemizi aciz gösteriyoruz öylemi aferim size ya gidip de orda yangın söndürmeye gittiniz mi ya da olayı yerinde izleyip ekiplerin nasıl çalıştığını görmediniz tabi, aferim aferim
İnstagram yangın görüntülerinden geçilmiyor. Yangın bölgesinde olanlar sürekli yardım istiyor. 2 günden beri termik sant. Oraya yangın gelirse felaket olur diyorlar. Yangın termik sant. Yaklaşmış iki gündee söndürülmezmi bir yangın. Kimi izlesem Bir uçak su atıp gidiyor diyorlar . Bildiğinnn aciziz! Bildiğin yanmayı kül olmayı bekliyoruz.
Dünya çapında insanların birbirine el uzatmaları, yardım etmeleri olması gereken, vicdanlı bir yaklaşım.. Devletinin ihtişamını madem çok düşünüyorsun, o yangınlara baştan tedbir al. Aç gezinip tok salınmak da bir yere kadar. Kibriyanızla halk bu hallerde zaten.
Evet aciz kaldık keşke devlet uçak kiralarsa idi de yardim istenmesi durumunda kalmasaydı ormanlarimiz geleceğimiz yaniyo ve kendi kendimize yetecek gücümüz varda yok ama bu da bi yandan korkutuyo beni zaten ortadoğu ülkeleriyle aynı gören avrupaya gel işgal et demek bizi bi yandan da geçmişten beri zaten bu topraklarda gozleri var ben geleceğimizden çok korkuyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aciziz efendim. Yeterli uçak, helikopter yok.Ülkeyi YAKIYORLAR çözüm kafamıza kafamiza çay fırlatılması. Ucak soruyorlar bakımı yapılmadı gibisinden uyduruyorlar. Yanginin haberini alır almaz iban vermesini biliyorlar ama. krus para atanın aklı yoktur. yardim etmek isteyen bizzat gidip yardım etsin zira attığınız para ya yeni yapılacak saray , yazlık temeline ya da kişisel uçaklara gidicek.
Kabak gibi ortada yangınların söndürülmesinde çok yetersiz olduğumuz. Aciz değil miyiz? Sadece yangınlar konusunda değil ekonomi işsizlik istikrar... da var.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
hiç ilgisi yok thk uçarkları 4 milyon dolar olmadığından uçamıyor ama rusyadan parayla uçak kiralıyoruz daha fazla fiyata şaka gibi pandemide yüzden fazla ükeye yardım ettik diye övünüyorduk. amerika rusya ingiltere gibi ülkerele şimdi onlar aciz ülkeler miydi komşumuzun bi ihtiyacı olsa yardım ederiz bu durumda mahalledeki komşumuz aciz mi oluyor 1 haftadır yangın sönmüyor yardım istemek acizlik değildir
Yardıma ihtiyacımız yok. Yurt dışındaki hainlerin plsnladığı yangın için onlardan mı yardım isteyeceğiz? Amaçları bu zaten. Algı yaratıp milleti birbirine düşürerek Irak a girdikleri gibi bize girmek istiyorlar. Küçük düşünmeyin
Yardıma ihtiyacımız var ve gurur yapacaksa bunu sadece kendimiz zarar görüyorsak yapma hakkına sahibiz. Bir sürü ağaç, hayvan, insan zarar gördü ben şahsen onların durumuyla ilgili kendimde gurur yapma hakkı bulamıyorum.
Yardım istemek acizlik değildir. Günü gelir onlar yardım ister biz yardım ederiz hiç belli olmaz. Ama yardımı Türkiye düşmanların dan istemek ne kadar doğru. Yangını yapanı destekliyorlar sonra da bizde sizin yanınızdayız diyorlar.
Yardıma muhtaç olmak aciziyet göstergesi değildir, aciziyet farklı bir şeydir.. Türkiye kül oluyor yardım çağrısı elbette yapılacak, saçma sapan siyaset kavgalarını biraz geri planda tutsa su millet aslında biz bize yeteriz ama... İşte...
Acızıyetle alkası yok dunyanın super gucu abd bile orman yangınıyla baş edemiyor orman yangınında ruzgar olnca baş etmek zordur 300 metreye alev ateş atar ruzgar 500 derce sıcaklık olur 100 metre yaklaşmasın yangına
Yetememe meselesi Elimizdeki kaynaklar az ve YETMİYOR yardım istemek ne zaman ayıp oldu Biz ülke olarak kimlere hangi ülkeleree destek verdik zamannında o zaman aciz miydi o ülkeler HAyır...
Ya ne alaka allah aşkına bundan aylar önce covid 19 vakaları patladiginda Italya'ya hava makinesi olsun maske olsun hepsini biz gönderdik Italya aciz mi oldu? Devletler arasında oluyo böyle şeyler
Ya kiöse siz bir iki tweet attınız diye yardım etmez. Devletler arası diplomatik görüşme vs yapılması gerek. Siz istediniz diye yardım gelmez anlayacağınız. Boş.!
Çağrı yapmasan dahi dünya izliyor mu? Dünya görüyor mu? O zaman dünya devletleri zaten neyin ne olduğunu görmez mi? Çağrı yapsan da yapmasan da durum ortada herkes görüyor.
Yani yerli araba gemi uçak ve uzay gemilerimizle bu yangın anında söner de işte millet bizi aciz göstersin fetöcüler bi belli olsun diye bekliyolarsa demek ki
İkisi de değil, uluslararası toplumun kendisi dışında ulkelere isteyerek ve de onemseyerek yardim edeceğini düşünmek gerçekdışı. Bizim ormanimiz yanıyor dediginizde, sanki yazik ya Türkleri cok severiz hadi yardım edelim demeyecekler
Bunu 10 saniyede evi ocağı yıkılan bir amca özetliyordu aslında. “Bu millet bir bütünmüş ama başımızda devlet yokmuş.” Acziyeti birde yaşayanlara sorsunlar bakalım küreği kafalarına yerler.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yardım çağrılarına yabancılarin yaptığı yorumları görünce olmaz olsun diyosun bide onlara yalakalık yapan ezikler var
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
A diyenler beynini çıkarıp kenara bırakmış sanki Avrupa’da itibarımız vardı da yardım isteyince zedelendi sanıyolar ahahahshahs
İnsanlar hayvanlar ölürken gurur yapmaya gerek yok aciz bir durumdayız zaten israilden yardım alınmamasını anlayabiliriz belki ama yunanistan ve diğer ülkelerden alınmaması saçma ilerde bizde onlara yardım ederiz neyse en iyisi oturup çay içeyim. d
Dünyanın bir çok ülkesinde yaşanan doğa olayları ve afetlerde komşu ülkelerde yardım yapar ve yardım istemek acizlik değildir çünkü yaşanan bu durum sadece bizi ilgilendirmiyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Orman yangınları hala şu an devam ediyor madem acizlik göstergesi niye söndürülmedi bu yangın o zaman? demek ki yardıma ihtiyacımız var. Yardıma ihtiyacımız olduğunu göstermek acizlik değildir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Abartı. Çağrı yapanlar devleti kötüleme niyetinde olanlar