Öncelikle herkese merhaba. Ben bir buçuk yıldır nişanlıyım. Geçen nişanlımın ailesi düğünde takılacak altınları alınacak ev eşya paylaşımlarını konuşmak için babamı aradı. Biraz konuştuktan sonra nişanlımın ailesi mutfağı ve yatak odasını siz alacaksınız dedi babam size bir salon kalıyor bize çok ağır gelir dedi orada anlaşamadıklar daha sonra babam kızıma beş bilezik istiyorum dedi ailesi biz başkalarına taktık düğünde gelir dedi babam iyice sinirlendi öyle şey olur mu diye sonra konu yüzük atmaya gelince babamın elimden telefonu hızlıca aldım ve ailesiyle konuştum. Babam bana çok sinirlendi benimle konuşmuyor. Ama ben nişanlımı çok sevdiğim için birden üzüntü ile elinden aldım babam ben bitti yüzük attım sen adamlarla muhattap oldun seviyorum ayrılmak istemiyorum dedin benim yüzümü yere getirdin dedi. Benimle konuşmak istemiyorsan yüzüğü atacaksın diyor ama ben nişanlımı çok seviyorum. Ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılNeresinden başlayip neyi yazsam bilemedim. Yorumcular çok doğru söylemiş zaten yaş farkınız, onun düzenli bir işinin olmaması, ailesinin sözünden çıkamayacağı ki bu kesin, kaynananin milletten gelecek bilezikler lafı zaten saçma çünkü gelse bile aile yine de takmali baban bu konuda haklı, eşyalar konusunda evet kız tarafı alır yatak odası ve mutfagi ama beyaz eşyaları erkek tarafı alabilir hatta almalı, yani işin özü sadece sevgi karin doyurmaz, bu kadar sorun içinde bu evlilikten bir sonuç ya da mutluluk bekleme, sizi nişanlınin boş lafları kurtarmaz haberin olsun baban hakli çünkü kaynana fırsatçı...
02 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten annesi çok uyanık ve fırsatçı bir insan
- +1 yıl
Onlara yem olma işte, nişanlın zaten anne sözüne bakan bu ya da gelmiş hala kendi bütçe yönetimi ve dogru düzgün bir işi bile yok, bu adamdan kimseye hayır gelmez. O sağlam olsa zaten annesi bunları yapamaz yapsa bile durdurur, ama adamda bu kapasite yok, üzgünüm ama bu evlilik olsa bile mutluluk bekleme. Üzülen hep sen olursun bu yola girme, dost acı söyler, sevgi mutluluk getirmez tek başına...
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBurada herkes konuşmuşta 5 bilezik kaç para sen biliyor musun? Herkes nişanlına saldırmış çoğu kişi adam ne yapsın ki ayrıca baban hiç uzlaşıcı olmamış telefonu suratına kapatmak istemiş sanırım baban olmasını zaten istemiyor 5 tane bilezik 22 gr hemen hemen 50 bin TL düğün salonu masrafı felan derken eşyalar masraf uçucak yabancılarda böyle şeyler yok mutlu olsunlar yeter deniyor sadece Bizim Türklerde böyle tuhaf şeyler var. Ayrıca yaşa laf yapanlar olmuş adama sübyenci diyenler olmuş başka şeyler herkesim babası annesinden kaç yaş büyüktür Türkiye’de böyle ona neden takınılmış. Dışardan davulun sesi hoş gelir. İki tarafta suçlu bence bir araya gelip sohbet etmeleri gerekiyordu. Türkiye’de genel de altın isteme şunu bunu isteme hep nişanı bozuyor yabancılarda böyle şeyler yok
10 Yorumla
+1 yıliki ailede tabiri caizse ergenler gibi davranıyorlar? bu kadar inat olur mu? nişanlından bir sıkıntı yoksa ki bir birinizi seviyorsunuz anladığım kadarıyla, bu aşamadan sonra iki ailedeki büyük (yaşlı) ları devreye sokmak fayda verir diye düşünüyorum.
zaten bir çok yörede yatak odasını kız tarafı alıyor. haa bazende erkek tarafı kız tarafına yük olmasın diye yatak odasını da üstlenenler var.. nediyim? Allah kolaylık versin, dua et, hakkında hayırlıysa inşallah bir düzlüğe çıkar..04 Yorumla- +1 yıl
Yatak odasını almayacağız demiyoruz ki sadece mutfak dedi babam beyaz eşya hariç alırız dedi bize çok ağır gelir dedi
- +1 yıl
"mutfağı ve yatak odasını siz alacaksınız" demiş ya? o zaman onlar yatak odasını almayacağınızı biliyordu.. zaten telefon ile olacak bir iş değil, bir araya gelip konuşmalı ve bir orta yol bulunur inşallah.
- +1 yıl
İnşallah teşekkür ederim
- +1 yıl
rica ederim..
+1 yılValla bizim bir gelin var yemın ederim kız babamı sömürdü bayramda dana götürdü babamlar bunlara yetmedi koç istediler baklava istediler kolonya çay şeker istediler geline en az 20.000 tl lik altın taktık utanmadan geline kıyafet de istiyorlar ablası liste hazırlayıp babama vermiş kendilerine de kıyafet istiyorlar ortada düğün yok nişan da yapmadılar sadace sözlüler kız nişanı atsa bizde paralar da geri alınmıyor adetten baya enayi adeti
011 Yorumla- +1 yıl
Valla ya birde utanmadan koskoca adamın eline liste vermişler
- +1 yıl
Birde bayramda böyle yaptılar sözde de herşeyi biz yaptık ailem mal ve enayi
- +1 yıl
Sağol kardeşim
- +1 yıl
Her istekleri yerine gelince coşmuşlar. El insaf yahu. Memleketiniz neresi?
- +1 yıl
Doğuluyuz
- +1 yıl
Bizde zaten adet gelin ne isterse yapılır aşiteriz ama bu gelin açgözlü
- +1 yıl
Ben eskişehirliyim bizde öyle yok
- +1 yıl
Herkesin farklı işte abla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
28Cevap
Baban da biraz haklı yani ber şeyi kız tarafına yıkmaya çalışmak nedir? Tamam hani durumunuz varsa olur da ağır gelir diyor yine bir oluruna bakmıyorlarsa o zaman sorun var 5 bilezik de fazla değil yine senin için istiyor baban yani babana takmayacaklar sonuçta değil mi sen sakince otur babanla konuş kimse de vazgeçilmez değil ne kadar seversem sev 1 ömür geçmez öyle şimdi terelelli geliyor. Hele ki baban ters yapmış sen karşı grlmişsin babana onlara tam teslimiyet ilan etmişsin. Şimdi kocan seni döver de aileai seni hor da görür niye çünkü sen onun için ölüyorsun babanı karşına aldın onlar havalandı artık
110 Yorumla- +1 yıl
Hiç böyle düşünmemiştim gerçekten peki ne yapmalıyım ayrılmalı mıyım
- +1 yıl
Nişanlımın sürekli bir işi yok 33 yaşında siz polissiniz galiba o da 33 yaşında başvurabilir mi
- +1 yıl
Kusura bakmayın aklıma birden geldi soruverdim
- +1 yıl
Ben buradan soruyorum cevaplıyorsunuz başka soru sorma şekli mesaj falan bilmiyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılCanım benim bu olayın aynısını çok yakınım yaşadı, gerçekten ailene karşı gelmene değmez. Babanı üzme lütfen. Evlenince emin ol, sana yemin bile edebilirim bu yaptığıni başına kakıcaklar, iyi kız olsaydın babanı ezmezdin diyerek. Şimdi sevdiğin uğruna babanı dinlemediğin nişanlın da ailesini onaylayacak. Yok ben kafamın dikine gitmek istiyorum evlenicem dersen iki tarafa da yük olmayın, evinizin eşyalarını nişanlınla çalışın yapın. Aileler yapmak zorunda da değil ki.. unutmadan söylemek isterim, o beş altın insanların getirdikleriyle olmaz, kayınvaliden şimdiden çirkin yüzünü göstermiş. Düğündw ne diyecek insanlara ben misafirlerin getirdiğı çeyrekleri düğün nitince birleştirip altın yapıcam mı? Ne yani, bu kadar da ezdirmeyin kendinizi. Sonra evlenince söyleyecek yüzünüz olmaz.
11 Yorumla- +1 yıl
Haklısınız her dediğinizde
+1 yılSen seviyorsun çok güzelde... Nişanlın senin kadar olamamış da ailesine birşey diyememiş mi? Bugün, bu şartlarda ailesine seni savunamıyorsa zaten ilerde sizin evliliğinizide nişanlının ailesi yürütür. Baban doğru yapmış ama sende seviyorsun anlıyorum lakin doğru insanı mı seviyorsun acaba bundan emin olman gerekiyor...
023 Yorumla- +1 yıl
Ailesine bir şey diyebilecek biri değil maddiyat konusunda çalıştığı parayı bile gidip annesine veriyor evlenince vermemiş şimdi kasaları ortakmış herkes çalıştığını annesine verirmiş. Annesinde yatak odasını mutfağı bize aldırıyor bilezik oradan buradan taktığı gelecekmiş babam kızımın kolunda beş bilezik görmek istiyorum diyor bunlar biz akrabalara on bilezik taktık onlar gelecek diyor babam da anlaşma mı yaptınız belki diğer evlatlarınıza getirecekler diyor
- +1 yıl
Baban doğru bir şey yapıyor demiyorum ama...
Sen babandan daha yanlış bir şey yapıyorsun...
Ondan bir cacık olmaz.
Çok üzülür ve ezilirsiniz..
Senin canına tak eder en sonunda biraz gerçekçi düşün - +1 yıl
Benimde zoruna giden bensiz yasayamayacağını beni çok sevdiğini söyleyen bir adam var ben senin her şeyini alacağım diyen biri ailesi ise hiç bir şeye yanaşmıyor kafam karıştı
- +1 yıl
Neyle alacakmış? Anasında toplanan anasını kasa olarak tutan bir ailede anasından çalıp mı alacakmış :)
- +1 yıl
Bilmiyorum neyle alacak sürekli bir işi de yok ben inşaat mühendisiyim iki gün oldu mezun olalı 22 yaşındayım o 33 yaşında sürekli bir işi yok beş ay çalışıyor sonra işsiz babasına kışın nasıl geçireceğiz dediğimde rızkı veren Allah'tır diyip geçiyor
- +1 yıl
Arkana bakmadan kaç git...
- +1 yıl
Ya aynı babam gibi konuşuyorsunuz😂
- +1 yıl
Aklın yolu bir :)
- +1 yıl
Ama ben onu beni seviyor mu diye benden vazgeçer mi diye kaç kere test ettim çok sinirlendirdim beni hiç bırakmadı işsizliğini düşünecek diye rahatsızlandı şu anda ilaç kullanıyor benim için fedakârlıklar yapan birini bırakmalı mıyım
- +1 yıl
33 yaşında bir insandan bahsediyorsun...
Bana ters tabii yanlış anlama herkesin kendi düşüncesi ama zaten bu yaşta bir insan genç birini bulmuş sence ayrılır mı?
İş yok, statü yok, anne egemenliğinde yaşıyor. Şimdilik öfkelendirmişsin bunu sineye çekmiş çok mu?
Ama sen şimdi aileni karşına alabilecek kadar sevdiğini gösterdin. İlerde her kavganızda yüzünüze vurulcak...
Dipnot: bana kalırsa nişanlının seninle olması başlı başına bir problem... subyancilik gibi 11 yaş nedir.
O yüzden o fedakarlıklar belkide senin için değildir. Kendinin o evden kurtulup kendine hayat kurması için yaptığı yani kendine fedakarlığı olabilir. - +1 yıl
Ailemi karşıma alacak kadar sevmem yüzüme vurulacak bir kusur mu benim için böyle bir şey yapılsa ben bu kadar sevilen büyük bir kıvanç duyarım oradan kurtulmak istediğinin ben de farkındayım fakat dedesinden kalan evi yıkıp köye dört katlı bina yaptılar nişanlım oraya baya para döktü bina yaptı ben köyde yaşamak istemediğini yüksek lisans yapmak istediğimi belirttim o da oraya gelirim diyor fakat babam kiraya mı vereceksiniz kazandığınızi diyor sefil olursun diyor
- +1 yıl
Yüzüne vurulma konusu şöyle aslında...
Yani vazgeçilmez olduğunu düşünerek zaten bu kız ne yapsamda gitmez, gidemez diyip düşünüp olması gerekenden lakayit ve salaş davranacak...
Gel gelelim her kirada yaşayan sefil olmasada... rezil olmasada bu tarz şeyler güven ister. Sen sevdiğin adamın elinden tutup, güven duymak istersin gerekirse 1+1 de bile yaşarız diyebilirsin...
Lakin karşı taraf pek güven kokmuyor be kardeşim... - +1 yıl
Doğru söylüyorsunuz güven vermiyor güven verse ben onu hiç bir yönden zorlamam o zaman pek muhattap olmayayım şu aralar ne yapayım
- +1 yıl
Bencede olma...
Sakın onu ailenede savunma...
Hatta ailene, onların tarafında olduğunu hissettir.
Neticede anne ve baba kendi iyiliklerini istemiyorlar. Senin iyiliğin için çabalıyorlar..
Ben olsam Şahsen bir daha hiç muhatap olmam...
Hele abin olsam :) hiç muhatap olmana izin vermem...
Karar tabii yine senin ama...
Bir ilişkinin temeli
Sevgi, güven ve saygıdan oluşmalıdır. - +1 yıl
Keşke sizin gibi bir abim olsaydı benim için büyük bir şans olurdu
- +1 yıl
Sen beni abi bil...
Bende sana bu evliliğe, bu ilişkiye sıcak bakmadığımı ve onay vermediğimi söylemiş olayım...
Ne babanı ne abini çiğnemiş ol - +1 yıl
Ne olursa onay verirdiniz peki ne değişirse neyi değiştirebilirsem.
- +1 yıl
Öncelikle düşüncemi biliyorsun...
Yaş farkını kaldı ki bu imkansız :)
Hadi gel gelelim o yaşa gelmiş bir adamın en azından ailesinden bağımsız bir şekilde sevdiği kadına sahip çıkmalı...
Bugün sesini çıkaramayan yarın kaynanan seni ezerkende sessiz kalır.
Seni savunamaz net! - +1 yıl
Haklısınız dediklerinizi elimden geldiğince uygulayacağım
- +1 yıl
Umarım
:) bol şans - +1 yıl
Çokkk Teşekkür ederim.
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim, bende teşekkür ederim
Bilezik altın bu konular istemeden ömce konululur. Baban öncedne söylemeyip düğün arefesi bunu söylediyse haksız. Ayrıc abilezikleri 5 bilezik 4 bileizk diye saymayın şu akdar gram istiyoruz diyin. Gidip 13 14 gram bileixkler takacakalsrsa hiç takmasın. Mutfak eşyadı ve yatak odası kız tarafına aittir. Bunu almanız gerekir. Ama babanın durumu yoksa almayabilir.
Ama mutfak eşyanı diz. Salon çocuk odası giriş vs hepsi erkeğe aittir bunların halıları vs var yabi onlarında masrafı çok00 Yorumlaişin içine doğrudan aileleri karıştırınca böyle oluyor işte iki insan evlenmeye karar veriyorsa ve takı, ev, düğün v. b şeylerin alımını da içeriyorsa masaya ağırlığını koyacak kadar parayı biriktirip cebine koyması lazım ki böyle durumlarda söz sahibi olabilsin her şeyin kontrolünü ailelere bırakırsan bir yerde mutlaka patlar.
Bence evlenirken tüm sürecin yönetimini evlenen kişilerin kendisi yapması lazım00 YorumlaNişanlını sevmen elbette güzel şey kuzum lakin nişanlında ailesiyle konuşsun orta yol bulunur.. sen kız tarafısın bazı şeylere müsamaha gösterecekler.. maddi açıdan zor durumdaysalar bişey diyemem ama işi maddiyatla ölçmeleri ayrı bir saçmalık...
00 YorumlaGerçekten evliliği bu kadar zorlaştırmaya gerek var mı? Asla anlamıyorum Türkiye de evliliği işkence haline getirdiler. Sevdiğim insan olsun ben olayım bir de başımızı sokacak bir yerimiz olsun yeter. İlla her şey tam tıkır mı olacak.
00 Yorumla
+1 yılBaban haklı o aileden hayır gelmez. Nişanlınla baş başa konuşmayı dene
37 Yorumla- +1 yıl
Nişanlım ile konuştum. O ben yaparım ederimli konuşuyor ailesi bambaşka.
- +1 yıl
nişanlından icraat görene kadar yüz verme bence
- +1 yıl
Ya icraat görmezsem
- +1 yıl
sil at o zaman bir ay üzül bir ömür üzüleceğine
- +1 yıl
Çok kötü oluyorum bayılacak gibi oluyorum sanki ondan ayrılmaya dayanamayacak gibiyim
- +1 yıl
saçmalama onla mı doğdun sanki
- +1 yıl
Yoksa kara sevda mı benimkisi
+1 yılBaban biraz haklı. Herşey ortak yapılması gerekiyor. Damat biraz olsun seni seviyorsa babanı öyle deli edecek şeyler söylemez. Adam durumumuz yok demiş daha ne desin.
00 Yorumla
+1 yılBabanla bu işi iyiye bağlamaya çalış olaylar yüzük atarsan daha büyüyecektir babanı bı yere al düşüncelerini anlat onu çok sevdiğini birkaç bileziğin paranın hiç bir şeye engel olamıyacağına hem çok zorlarsanız evlendiğinde kayınvalidenle aran bozulabilir söyle bir şey de yapabilirsiniz onlar bölüşün odaları mutfağı siz salonu onlar veya tam tersi bı odayı da ortak alırsınız
00 Yorumla
+1 yılTüm eşyalar alınsa ve ortak şekilde 2 ye bölünse masraflar?
50 bin nişanlının ailesi 50 bin siz ödeyin çözüme kavuşturun. Sidik yarıştırmaya gerek yok bu tip durumlarda.00 YorumlaBu konuşma senin satışının konuşması. Ben bu yüzden evlenmiyorum karımı satın almak istemiyorum. Sen de evlenme mutlu olamazsın
06 Yorumla- +1 yıl
Ben kesinlikle böyle düşünüyorum. Satilsaydim parayı babam alırdı. Fakat altın takmak yeni evli çiftlere yardımdır bence çok yanlış düşünüyorsunuz.
- +1 yıl
Babamın istekleri kızının mutluluğu için kendine hiçbir faydası olmayacak halde bir şey istiyorsanız kızları ezdirmemek içindir özenmesin diyedir kızınız olursa anlarsınız belki
- +1 yıl
Her şeyin azı karar çoğu zarar bence bir şeyin olmaması da çok olmasi da kötü bence
+1 yılNiye 5 bilezik? Ah ah biz sadece muhtaç olmadan yaşayalım dediğimizde bile evlilik olmuyor millet bildiğin başlık parası söylüyor iyi yine şansınız
00 YorumlaHer şeye bir anda sahip olmak zorunda değilsiniz neden anlamıyorsunuz ki bazı şeyleri evinizden götürün yenisini alıncaya kadar kullanın ya
00 Yorumlazaten aileler ne karışıyor
nişanlanacak insanlar bütçelerine göre yapsın birşeyler bitsin gitsin
devlet meselesi oluyor :d00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Biraz zaman tanıyın ailenize ve nişanlınla konuşun. Aileleri devre dışı bırakın. Siz kendiniz alınacakları kararlaştırıp ailelerinize söyleyin.
00 Yorumla
+1 yılyav seninki konuşsun gönlünü alsın ben alayım dayı desin sen bana en büyük altını verdin zaten bileziğin lafımı olur desin erir geçer
00 Yorumla
+1 yılBaşKa aileni dinleyen bir büyük ile konuş bunları
O ikna etsin.01 Yorumla- +1 yıl
Olmadı öyle yapacağı
+1 yılbenim ablam da evleniyor tüm eşyaların parası eşit ödencek.
03 Yorumla- +1 yıl
Çok mantıklı aslında ama şu odayı şu taraf bu odayı bu taraf geleneğinden daha iyi mi kötü mü bilemedim
- +1 yıl
ortak daha mantıkli. kimse biz az biz çok verdik diyemez.
- +1 yıl
Haklısınız bunu babama önereceğim
- Aile & Toplum konusunda 456 cevap paylaştı.
+1 yılDaha burdan anlaşamıyorsanız o aileler sizi mutlu etmez ztn
06 Yorumla- +1 yıl
Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler acaba tatlı dille karşı tarafı ikna edebilir miyim😂
- +1 yıl
Vallahi babam hamama giren terler kendine güvenmeyen bubyola çıkarmamali diyor.
- +1 yıl
Sanmam çünkü sen bile bıkmışsın keşke nişanlanmasaydım modundasın onlarla konuşursan baban sana daha fazla kızacak gibi görünüyor
- +1 yıl
Siz olsanız bu durumda ne yapardınız size evleneceğiniz kızın ailesi ve sizin aileniz bu durumda olsa ne yapardınız ayrılır mıydınız ailenizi ikna mı etmeye çalışırdınız
- +1 yıl
Benzerini yaşadım denebilir ve anladığım kadarıyla sizin tek sorununuz para da değil sadece para olsa baban bu kadar tepki vermezdi eminim başka ufak tefek olaylar veya yalanlar olmuş
- +1 yıl
Detaylarını kendi başına düşün ve kararını ver
Baban çok haklı senin seviyor olman karşı tarafın saygısızlığını kapatmaz.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 973 cevap paylaştı.
+1 yıl.
Masrafları paraya çevirin.
Dik orta bölün iki taraf eşit ödesin.
.00 Yorumla
+1 yılMutfak ve yatak odası kıza ait zaten baban niye böyle davranıyor ki?
00 YorumlaYa şu maddi olaylar saçmalık. Babanın istekleri tamamen saçmalık. Kolay gelsin
03 Yorumla- +1 yıl
Neden saçmalık o da benim iyiliğini istiyor. Hem bana takılacak altınları zimmetime geçirmeye eğim aynı zamanda oğluna da takiyorlar sayılir.
- +1 yıl
Nişanlım da böyle düşünüyor fakat babam gülerler bize dedi durumu olmayan kişi kendine güvenmeyen bubişlere zaten girmemeli dedi
Aile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı. Yatak odası ve mutfak kız tarafınındır zaten
Ama işsizse sevgilin o evlilik olmaz zaten00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİşi yok demişsin yorumlarda sen de çalışmıyorsan haliniz vahim, nasıl nişanlanmayı göze alıyorsun gelecek vaat etmeyen biriyle?
00 Yorumla
+1 yılEvliliklerde şu ailelerin karışmasına deli oluyorum. Kime ne kardeşim. Evleneceğim zaman mütevazi bir düğün yapardım sanırım. Takıya makıya dahi gerek yok. Nedir bu para konusu yaa!!
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılnedir bu turk ailelerinin kizlarini satar gibi fiyat bicmesi!!
08 Yorumla- +1 yıl
Yanlış anlamışsın karşı taraf paranın lafını ediyor
- +1 yıl
ve masrafı karşıya yıkmaya çalışıyor
Cevap sahibi+1 yılzaten yatak odasini kiz almiyor mu normalde?
- +1 yıl
hiç bilmem ben o işleri ama soruyu okuyunca sezdim erkek tarafı biraz garip davranmış
Cevap sahibi+1 yılbenim benim bildiğim yatak odasını kız alır çeyiz yani hatta mutfağı da kız alıyordu ama genel olarak bizim Türk kızları evlendiği zaman düğünde olsun masraf açısından hep damadı gırtlağa kadar borca sokma peşindeler bilirsin işte
- +1 yıl
orası da doğru evet ben düğüne bile karşıyım
- +1 yıl
Babam hamama giren terler diyor başka bir şey demiyor
Cevap sahibi+1 yılkayıptekir. nikah dairesine gidelim mi?😅
+1 yılAileleri karıştırmadan tüm masrafları nişanlınla beraber karşıla.
00 Yorumla
+1 yılAlsınlar hepsini çıkartsınlar hesabı ortak olarak ödesinler madem , çocukların mutluluğunu bozmaya gerek var mı...
00 YorumlaBaba sözünü dinle pişman olmazsın evlendikten sonra bir sorun olursa babana karşı yüzün olsun
02 Yorumla- +1 yıl
Fakat babam ayrılmamı istiyor
+1 yılNişanlın ailesini ikna edecek babanın kararlarına ancak öyle
Yoksa iki ucu bokluk değnek yani03 Yorumla- +1 yıl
Ben de uyuyamıyorum uykularım kaçtı sevdiğim insanı bırakmak istemiyorum fakat ailesi bana başkalarına taktığı altınlar gelecekmiş babam ya gelmezse kızımın hiç mi şerefi yok gülsünler mı ona diyor bir tek salonu alacaksanız nasıl olacak diye sinirlendi yüzüğü çıkarmadan evlat diye konuşmayacağım diyor
- +1 yıl
Babanda haklı onu karşına almış oluyorsun ona göre yapacak tek şey nişanlınla konuş ailesini ikna etsin
- +1 yıl
O da beni sokağa atarlar diye korkuyor herhalde
+1 yılNişanlın ne b. k yiyor tüm bunlar olurken
28 Yorumla- +1 yıl
İşteydi geldiğinde de ben söyledim napsinlar durumları yok dedi
- +1 yıl
Ya o iş öyle olmaz ama böyle sıyrılamaz. Herkes durumunca katkı sağlar tamam da kimse kimsenin kerizi de değil. Oturun hep birlikte, kim ne kadar bütçe sağlıyor konuşun. Ayrıca baban ne hadle senin yüzüğünü atıyor ya
- +1 yıl
Aynen bende sizin gibi düşünüyorum ama babam sana bir şey almıyorlar çocuğun zaten işi yok beş ay çalışıyor diğer aylar işsiz sana nasıl bakacak diyor babam ben tek çocuğum üstüme çok titrer bir de böyle davranınca ailesi delirdi
- +1 yıl
Nişanlının işi mi yok
- +1 yıl
Evet işkurdan dört aylık falan giriyor sonra boş
- +1 yıl
Sürekli bir işi yok
- +1 yıl
Hoş değil.
- +1 yıl
Hoş olmadığını o da biliyor işsizliğini düşünmekten ilaç kullanmaya başladı
+1 yılDaha şimdiden anlaşmazlık varsa ilerde daha kötüsü olur boşver
00 Yorumla
+1 yılAile daha önemli. bunu bir kaç yıl sonra anlarsin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 664 cevap paylaştı. Baban saçmalıyor sen doğru olanı yapıyorsun.
00 Yorumla
+1 yılBu sebepten ayrılan bile var
00 Yorumla
+1 yılOlan damada olacak. Ortada o yıpranacak
00 YorumlaEvet siz alacaksınız.
00 YorumlaŞu aileler var yaa Aileler
019 Yorumla- +1 yıl
Çok zor bir durum bazen keşke hiç sevmeseydim ve nişanlanmasaydim diyorum çok ağır geliyor bünyeme
- +1 yıl
Ben belki yanlış ama değersiz hissetmeme sevap oluyor bunlar
- +1 yıl
Ben de pişman olmak istemiyorum
- +1 yıl
Maddiyat sevgiden önemli mi bilmiyorum
- +1 yıl
Aile olmak bunu gerektirir paylaşılmali tabi
- +1 yıl
Tabi ki canımız sağolsun
- +1 yıl
Güzel dileğiniz için teşekkür ederim
- +1 yıl
Ayrılmayı mı düşünürsünüz
- +1 yıl
Doğru diyorsunuz
Bosanirsin geri erkenken dön
00 YorumlaGelip geçici şeyler bunlar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. bence babani dinle
00 Yorumlapek sacmalik
00 Yorumla
+1 yılOf çok saçma ya
00 Yorumla
Devamını Gör(30)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Ailem nişanlımın ailesiyle masraflar konusunda anlaşamadı. Ne yapacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler