İntiharların nedenleri : Kavga küfür kirli dünya dünzensiz hayat insan ömrü almak veya acı çekme sıkıntı işsizlik parasızlık savaşlar kirli hava sağlık problemi uykusuzluk karanlık siyah dolu nüfuslu dünyada yer yok Her gün yorulmak kimse dinlememek açlık Düşmanlık Orman yokolması ağaçlar ovabalar yakılması Şansızlık rezil edinmek Bağırma çağırma kaybetme Aşk edinmemek işkence kafayı yemek başka bir kişi tarafından kullanmak ve tanrının var olmayacağı inancınıda olabilir bu intiharlardan başka yok tek bunlardan olabilir bunlarda intihar vakaları olabileceğini düşünüyom pskolajik bir durum değil sanırım burayı okuyana teşekkür ederim.
neyse artık eig verirsin biri benim eigi düşürmüş eksi atarak görüşlerime 93 olması lazımdı adamlar benim eigi bile kıskanıyor onların yüzünden 100 e çıkamıyorum eig sayım
hayat kolay sanıyorlar erkekler için ama öyle değil.. çünkü erkeklerin sırtına büyük bir sorumluluk yükleniyor erkek güçlü olur başarır. çocukluğundan beri bütün beklentiler üzerindedir en sonunda başarısız olunca da işte kimisi çözümü intihar etmekte buluyor haliyle..
Erkek nüfusu ona rağmen fazla napalım yapacak bi şey yok onlarada yazık oluyor bizede ama arada bende düşünüyorum ama hep şöyle dlyorum şu an 0lürsem ilerde yaşayacağım güzel şeyleri kaçırısam o zaman ne yapacağım bu kadar aptal olma şu an kötü zaman olsa bile ilerde güzel şeyler yaşayacaksın diyorum kendime
Çok büyük günaha giriyorlar. Allah buna razı gelmez. Bu sadece erkekler için değil kadınlar içinde geçerli. Çocuklarda intihar ediyor artık. Ahirete bunun hesabını nasıl verecekler onu Allah bilir.
Geçim derdi yüzünden işsizliğin hat safhada olduğu dönemde alacaklılarının yüzüne bakamamak ailesine yetemediğini hissetmek evli olmayıp bekar olan ise en az 150-200bine mâl olan evliliğin masraflarını ne zaman karşılayacağını düşünmekten askerden dönüp iş bulamayıp babasının eline bakmaktan 5-6 yıl aynı telefonu kullanıp donup kasan telefonu değiştirecek kadar bile gücünün olmadığını fark etmesi daha çok sıralayabilirdim...
"Erkek adam ağlamaz, yıkılmaz, üzülmez, şefkate ihtiyaç duymaz vs" diyerek başlanan cümlelerin sonucu. Ruhumuzu kilitleyip her derdi kendi içimzide çözme çabamızın kötü karnesi bu.
2021'in daha ilk 7 ayı bitmişken tablo bu mu? Çok vahim gerçekten. İnsan her ne olursa olsun bu hayatta ahiretini yakmamalı. Ülkeyi bu hale getirenlerde utansın, eğer utanma duyguları varsa.
Müslüman inançında intihar etmek yoktur ne kadar günahkarda olsak'da bizler Yüce Allah merhametlidir affetmeyi sever tövbe edenleri iman eksikliğinden dolayı bu tablo böyle malesef...