Babam anneme karşı çok kaba davranıyor bu durumda ne yapılmalı?

Babam yaşı ilerledikçe iyicene aşırı sinirlenmeye başladı. Bir yere gitmek istesek bağırıyor. Bir yerde yemek yiyelim diyoruz hemen eve gitmek istiyor. Eve gitse hiçbir sey yapmayacak. Tatil yaparken burnumuzdan cikartıyor. Her ne yaparsak yapalım hep karışıyor. İşin doğrusu para da vermiyor. Kendi cebinden çıkmıyor. Annem babamın emekli maaşıyla alıyor her şeyi. Babam çalıştığı paradan hiç harcama yapmıyor bizim için. Varsa yoksa borçları, kartları ve arabası dışında hiçbir şeye para harcamaz. Kendisi şeker hastası, kilolu ve çok fazla sigara içiyor. Kendi mutsuzluğu bizlere de geçirmeye çalışıyor. Sürekli umudunu, hevesini, hayallerini hep kırıyor. Bugün annemi baya sinirlendi. Annem sinirden arabadan atlayacaktı babam yüzünden. Alt tarafı kırk yılda bir kereliğine bir yere gidiyoruz onu da mahvediyor. Annemin ağlayarak arabadan atlayacak halini görünce çok kötü hissettim. Bir şekilde şu an sakinleştirdim. Babamın tavırlarından çok yoruldum. Bugün yaşanan olayda annem sinirlendi. Geçen ki olayda beni sinirlendi. İlla birini buluyor kızmak için. Ve her seyimize karışıyor. Evden ayril deneyin bu çözüm değil. Evden ayrılsam beni doğduğuma pişman eder anca evlenirsem. Sırf babamdan dolayı hemen evlenip sonradan yine mutsuz olmak istemiyorum.
Babam anneme karşı çok kaba davranıyor bu durumda ne yapılmalı?