Manavgat'ta yaşanan yangını denize girerek izlemiş bazı tatilciler. Hayır gerçekten anlamıyorum o kadar can giderken, telef olurken denize girmek tatile devam edebilmek yakışıyor mu? Bir sürü yardım noktası kuruldu gidip bir işin ucundan tutmak iş güç yoksa zor mu? Biz burada yerimizde duramıyoruz düşünmekten cidden çok yazık
Manavgat ve Marmaris'te yaşanan yangınları denize girerek izlediler! Vicdanımız nerede?
İster inanın ister inanmayın. Emekli amca çıktı. 20 senelik birkimi evim yandı dedi. Eşi vefat etmiş. Hüngür hüngür ağladı. O ağladıkça bende ağladım. Bakın Yaşım 31. Hiç tanımadığım o adam için ben burda ağladım. Bursayım. Çalışıyorum. İznim olsa bir an düşünmeden giderim müdahale etmeye. Yangına müdahale edemesem bile söndürmeye çalışan o koca yürekli insanlara su, yemek falan götürürüm. Bir boka kesin yararım abi. Bu denize girenler tahminimce turist. Kendimi öyle inandırmak istiyorum. İnşallah turisttir. Diğer ihtimal vicdansızlıktır.
Ülke senelerdir yanarken izleyip savunan akplileri hatırlattı bana.. Milletin ciğeri yanarken kahkaha atılan kongreler, milletin bebesinin tabutunun üstüne kol atılarak yapılan siyasetçiler vs... Söz imam hatipli imam osurursa cemaat sıçar lafı aklıma geliyor nedense!
Bu ülkenin bu kadar pislik içinde olmasının tek sebebi akpdir.. Öyle bir alıştırdılar ki milleti pisliğe denizden yangın izliyolar, turist ise banane zaten param bunların 10 katı falan diye aşağılıyor.. Gerçi rusların bile akplilerden daha fazla üzüldüğüne eminim.
Peki bu yangınlar var iken Türk hava kurumu'nun uşaklarının kullandırmayan ihaleye almayan orman bakanlığına ne demeli hatta Muğla büyükşehir belediye size Türk hava kurumu'nun aradığında açan görevlinin 3 buçuktan sonra burada kimseyi bulamazsınız demesine karşılık tartışma programına çıkan Türk hava kurumuna atanan Kayyum başkanına ne demeli elinde büyüttü bir kardeşinin düğünü varmış düğün deymiş
Ne alaka ya? Bu Türk milletinin duyarlı olması gereken yerde duyarsız, manasız olan şeye de duyar kasması beni benden alıyor. İnsanlar 2 yıldır evlerinde kapalılar. Adam 1 hafta tatil izni almış masraf yapmış ailesiyle tatile gitmiş yorgunluğunu atıyor. Ne yapacak denizden ağzıyla su mu taşıyacak koca yangına. İtfayenin hortumunu mu tutacak? Arabanın motoru su kaynatmamış arkadaşım koca orman yanıyor. Bu vatandaşın değil devletin görevi. Çoğu yangın denize yakın yerde. Gönder 20 tane yangın uçağı 1 saat de bitsin yangın. Biz de ise sadece 1 yangın uçağı gidip geldi. Madem yerinde duramıyorsun. Burada zaman kaybedeceğine hemen sağ üst köşede profilinin üstüne gel, Çıkış'a bas ve ilk uçakla itfayeye yardıma git bu kadar basit. Hatta bize oradan son duruma dair fotoğraflar gönder güncel olarak. Biz de diyelim ki "Ha adam gerçekten mert biriymiş. Duyarlı bir vatandaş!" Bunu yapmıyorsan klavyenin başından tatilinin tadını çıkartan insanlara laf atma.
Evet, iki yıldır evlere kapalı olduğumuz için insanların sayılı tatil günlerini değerlendirmek istemiş olmaları doğal ancak yaşanan bir afet karşısında bu derece duyarsız kalabilmek bilmiyorum neyin göstergesi. Denizinin diğer ucunda alev alev yanan ağaçlardan çıkan kara kara dumanlar, o ağaçları yuva edinmiş büyük küçük hayvanlar, evlerinden olan insanların feryadı gökyüzünü kaplarken, manzara buyken göz göre göre kendini serin serin sulara bırakmak nasıl bi his bırakıyordu vicdanlarda acaba? Bizse burda saatlerce gözümüzün görmediği insanlar ve hatta hayvanlar için yardım kolileri hazırlamak için uğraştık durduk. İmkan olsa da ellerimizle götürüp verseydik, bi sıkıntılarını giderebiydik, acılarını paylaşabilseydik.
Ağızlarına su alıp ateşe mi püskürtsünler? Senin devletinin yeterince yangın söndürme uçağı, helikopteri vs. yoksa faturası tatilciye mi kesilecek? Mülteciler yardım etsinler beleşe yaşıyorlar bu ülkede ve hiç bir işe yaramıyorlar. Vatandaş her şeyi devletten beklemediği gibi, devlette her şeyi vatandaştan beklememeli. Gerçekten IQ'su düşük bir ülkeyiz.
Bir olay olduğunda hemen de nasıl vicdan ölçen kesiliyoruz. O insanlardan hangilerinin hayatlarında ne tür zorluklar yaşadığını biliyor muyuz? Hayır. Yangın anında veya sonrasında yardımlara nasıl bir katkilari olup olmadigini biliyor muyuz? Hayır. Ama kişi bu sırada kendi stresini yok etmek için elindeki belki de tek fırsatı, bütün bir yıl boyunca belki de tekrar gelmeyecek olan fırsatı değerlendirmeye çalışırken "Vicdansızlar"... O iş öyle değil arkadaşlar. Öyle değil. Bazen doğayı cok seven bir insan olmanıza rağmen elinizden bir şey gelmez, duanızı edip geçersiniz. Sahip olduğumuz acı yüzünden görünüşte hiçbir şey yapmadığını düşündüğümüz kişilere hemen vicdansız dersek dönüp kendi vicdanimizi sorgulamamiz gerekir öfke ve acıyla hareket ettiğimiz için. Yoksa nice acılar dönüyor dünyada, kim hangi keyfinden vazgeçiyor bu sırada? Düşünmek lazım.
Ilk defa bu kadaf genis perspektiften bakan birini gördüm. Burda böyle klavye delikansi kesliyoruz orda olsak ne yapardık bunu anlayabilmemiz icin orda olup onu anı yaşamamız gerekirdi. Bu acıdan da bakmamiz lazim
@MachineS_ Hadis olduğunu bende gördüm evet ona bir şey demedim ki böyle bir süreçte gündeme gelmek için söylenmesi saçma sadece ve soruyu sorarken yetmedi karakter sayısı yetmedi. Bi şeyleri sildiğim falan yok
Birine gidip yorum yapıyorum hemen siliniyor veya kendi yorumuma soru senin kim yapıyor bunu? Ayrıca yer nasıl yetmedi 2000 karakter alıyor orası yanlış mıyım
Ahmetin sözü gibi yazmışsın yeme beni burada hadis-i Şerif diye yazmamışsın Ahmet söylüyor gibi olmuş cümleyi kendi sözü gibi lanse etmişsin işte linktede gzt diye Twitter hesabına gidiyor. Ayrıca hala cevap vermedin benim yorumlarım neden gidiyor sürekli
Tamam kardeşim cevap vermek zorunda da değil ki zaten :) açıklamaya çalışmış zaten tatmin olursan bu kadar, demiş kadın. Daha fazla muhattap olmak istemiyor olabilir
İstemez tabi cevap veremediği için git bak sorusuna gör. Hadis falan dememiş ben yorum yapıyorum sorusundaki görüşlere açıklamak için benim yorumlarım siliniyor ama başkaları arasında konuşuyor yemiyor mu anlamıyorum. Düzgünce söylesin tamam diyeceğim gerçeği söylesin tamam diyeceğim bu ne
Biz vicdanımızı zaten şu an devleti gereksiz eleştirerek yapıyoruz. Yok otel mi yapılacakmışmış yok bilmem ne bilmem ne? Aynı anda sadece turustik yerler değil birçok yerde yangın çıktı. Ben terör saldırısı olduğuna inanıyorum. Bu siyaset üstü bir mesele. Herkes elini vicdanına koysun ve önce bu sorun çözülsün. Sonra kimi neyi eleştiriyorsanız eleştirin.
Yine bir resim üzerinden yorum yapmak. orada o esnada ne olduğunu bilmeden “ yok vicdansızlar bilmem ne” ne biliyon abi o esnada orda ne olduğunu. İnsanlar panikten bile denize girmiş olabilir. Şok yaşamış olabilir. kalakalmış olabilir. herkesin içi paramparça oldu. Ne meraklı adamlar var karalamaya milleti. Belki bu fotodan 5 dk sonra hepsi koşarak çıktılar denizden kaçmaya çalıştılar ne olduğunu bilemezsin. herkes tü kaka sen mükemmelsin zaten!!!
Şimdi o vatandaş ne konuda ne kadar yardım edebilir? Bi onu düşün. Aksine ayak bağı olur. Oturup ağlasa yine çözüm değil prman sönmeyecek. O zaman? Bu vicdansızlık değildir. Esas vicdansızlar orayı ve diğer şehirlerde de ormanları ateşe verenler. Sadece vicdansız demek olmaz onlar orrrrrrrr... çocuğu ayrıca. Ayak bağı olmak yerine uzaktan izlemesi daha mantıklı. Bi olay okunca hani bağırırar ya "açılın açılın" diye işte o yüzden ayak bağı. Bırak işi bilen yapsın
Senin gibi zibidileri hiç sevmiyorum ya. İnsanlar yangın deprem kaza gibi büyük ve görkemli şeyleri izlemeyi severler. Çünkü korkunç olduğu kadar yücelik duygusu da verir insana. Kendisini küçük hissettirir. Ayrıca yangını bu kadar düşünüyorsan sana ne kim denize girip izlemiş izlememiş. Sosyal medyada senin gibi kendini çok duyarlı gösteren lavuklardan çok sıkıldım
Empati yazan arkadaş iyi mi? Evet tatile gelmiş olabilirsin ama önünde bir yangın, yangında hayatını kaybeden canlılar ve orman. Açıkçası umursamaz bir insan bile olsan bu durumu görmezden gelipte salak saçma yüzmezsin.
Yerleşim yerlerine kadar sıçrıyor ve Türkiye’nin bir çok yerine kadar gelmiş durumda. Yangını söndürmek için gerekli çaba harcanmıyor. Tam bir saçmalık!
Vicdan olayı bir kenara herkesin yapabilecek bir kapasitesi var. Bunların izlemekten başka elinden birşey gelmez. Benim de elimde ekipman olmasa izlemekten başka elimden birşey gelmez. Yardım etseler diyecek olan olur mutlaka. Neye göre yapacaklar. Orada belli bir ekip, organizasyon ve ona göre ekipman var.
Valla artık gerçekten yıldım... Zaten büyük şehirden kaçıp geldik buralara.. Ama insanlar aynı insanlar.. Def olup gidesim var.. Bu ülkede de insanlardanda bir şey olacağını zannetmiyorum artık.. İnterneti VS kapatıp bir daha açmayıp.. Gidesim var.. Bugün degilse yarın ama yakın..
Tek bir kare fotograftan birilerini linclemek ne kadar dogru... haberlerde otelleri evleri deniz yoluyla tahliye edildigini yamis belki de bu o arkadaslar... boyle bir yanginin cevresinde bile bulunmak zararliyken yanibasinda denize giriyor olduklarina inanmakta güc...
yangına müdahele profesyonel ekipler tarafından yapılır ve istesende öyle gideyim bende söndüreyim diyemezsin. elinden bişey gelmiyor diye insanlar hiç bişey yapmamalı mı? senin bakış açınla insanlar sokakta aç gezerken insanlar evlerinde televizyor izliyor diyerek eleştirmekle aynı şey hemen hemen.
Neden olmasın o bölgede kendilerini tehlikeye atmamak için bulunmamaları gerekiyor. Ayrıca parası ödenmiş bir tatili yapmamak için sebep yok. Oraya giderlerse ne yapacaklar bir şişe su mu götürecekler. Saçma duyarlar kasmayın.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Garip bir tablo çok uzgunum cesitli merkezlerde yangin var insanlar hayvanlar doğa zarar görüyor aslında ordaki insanların elinden ne gelir bilemiyorum ne yapacaklarini bilemiyorlar eger yapacaklari seyler varsa da insanlar bilinçlendirilmeli. Kaldı ki bu manzara karsısınsa denize girecek motivasyonları var bu hangi vicdana sıgar😥 Bence böyle felaketlere karşı çok bilinçsiz ve savunmasızız.
Ne kadar kolay konuşabiliyorsunuz! Napsınlar diyorsunuz inanılmazsınız! ciğerimiz yandı evlerimiz hayvanlarımız yandı ! İnsanlar feryat figan! Nefes alamaz olduk üstümüze külller yağıyor! Biz bugün gökyüzünü GÖRMEDİK. Güneşi GÖRMEDİK. yardım toplama yerlerinde insanlar yardıma koşuyor. Evet yapılacak ÇOK ŞEY VAR. Yapılacak şey denizde keyif yapmak mı gerçekten mi? Siz öyle yapın o zaman VİCDANSIZLAR
Yaa bırda herkes eleştiriyor daaa lan siz orda olsanız hepinizzz denizden çokmıucanızz niye ikiyüzlülük yapıyormuşuz? O kadar para vericem orman yanıyor diye oturup ağlıycam dimi boşun a duygu sömürüsü yapmayın ya. masıl olsa yanan yere yapılan otellerden ben pay almıycam yaa sebep olanlar alavakkk
Ben de Manavgat’ta tatildeydim, yangının dumanları bizim evin üzerine kadar geldi bizde tatili bırakıp eve gitmek zorunda kaldık, ama onlara da hak veriyorum ellerinden yangını durdurmak için birşey gelmiyor evet çok üzücü bir durum, insanların evleri arsaları malları yandı, ama onların yapacakları birşey yok empati kuralım
maddi manevi yardım yapmaktan başka kimsenin elinden birşey gelmiyor maalesef.😔 keşke elimizde olsada tüm yangınları söndürebilsek o kadar ormanlık alan yeşillik hayvanlar ve insanlar zarar görüyor kimse böyle birlerin olmasını istemez zaten.
Birde ne yapsın insanlar diyenler olmuş! Yapacak bişey yok belki elden gelen yok ama en azından duyarsız kalmasınlar can, mal kaybı yaşanırken ormanlarımız yanarken keyiflerinden bir süre geri kalsınlar bir zahmet.
Ormanın önemi nedir bilir misin? ya da içindeki canlıları?
Ama bileceğini hiç sanmıyorum. Sen sakız çiğneyen kız itici mi? Büyük göz çekici mi? Sorularını sorup erkek avı yaparken biz araştırma yapıyoruz.
Ayrıca denize girmesinler, matem yaksınlar söylemleri kullanılmadı. Yangın büyük ölçüde ve yerleşim yerlerine de ulaştı. Kendilerini emniyete almaları gerekir. Bu insanlar yerleşim yerlerindeki otellerde farkındaysan. Yüzmek o an ki vakit kaybıdır. Büyük bir yangında yerleşim yerine gidip eşyalarını toplaması ve uzaklaşması riski ortadan kaldıracak davranışlardan bir tanesi olur.
O bölge başta tehlikeli neden hala ordalar ve izlemeleri kayıtsız kalmaları çok korkunç.. Benim yaşadığım yerde yanıyor videoları vs izliyorum tüylerim diken diken oluyor gözlerim doluyor.
Bizim insanımız ne kadar samimiyetsiz. Her bulduğu fırsatta siyaset yapmaktan geri duramayan bir kafa yapımız var. Bu kadar yangınlar olurken hala birbirlerine çamur atma savaşı içinde bazıları. YAZIKLAR OLSUN, YAZIKLAR OLSUN, YAZIKLAR OLSUN BİZE
Tatilcileri suçlu ilan etmek, hırsızın hiç mi günahı yok demeye benzer. Yerli olduğu kadar yabancı turist de var. Aynı gün içerisinde olan olay ve şoka giren birçok misafir var. Klavyeden yazıldığı kadar kolay olmuyor bazı şeyler..
Ne alaka sen oraya tatile gelmissin turist olarak, ne yapabilirsinki, oranin asil halki yardim etmesi lazim, ya da halk bile birsey yapamaz ki? Siseyle su mu döKSünler
Bunların hepsi küreselcilerin sabotaj oyunları bu vahşi oyunlara gelmeyin çünkü bunların hiçbiri de tesadüf değil. Allah belasın vesin bunların. Geçmiş olsun canım ülkem.
Ne yapsalardı elleriyle suyu ormana mı fışkırtsalardı? Ne kadar büyüttünüz. Yangın çok kötü bir şey ondan bahsetmiyorum ama denize giren insanlar ile saçma sapan duyar kasmak aşırı mantıksız.
Bu gübi furumlarda profesyonel kişilerin ayagına bağmı olasalrdı o akdar insna ormanalra akın etse oradkai hayvanalr insnalardan koekuo ters yöne gidebilirler.
Belki yangın çok büyürse yanmayalım diye düşünmüşlerdir o panikle neden hemen kötü düşünüyorsunuz ben de görsem suya atlardım
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Napsınlar? O kadar para vermişler, oturup ağlasınlar mı? İnsanlar onca süre çalışıp 2 3 hafta tatil için ne hayaller kuruyor, dediğine bak. Senin okuduğun mektebin diyorum sadece. Kasacağın duyarın anafikrini seveyim.
Lan adamlar napsin ya oyle bir yangina eline bir avuc su alipmi atacak malmisin boyle bir yangini egitimli itfaiyeciler bile zor sondururken onlar napsin
"Dünya yansa umrumda olmaz" sözü gerçek oldu galiba. Çok acı bir fotoğraf ama tüm doğa katillerine inat yüzbinlerce fidan dikeceğiz kimse oksijenimizi elimizden alamaz 👊 🌳
Onlarıda anlamak lazım. Kırk yılın başı bir tatile gelebildiler belki. O kadar koronadır sokağa çıkma yasağıdır. Bunu mahvetmek istememişlerdir. Bilip bilmeden insanları suçlamayın.