Etrafımdaki herkes anneni affet diyor ne yapmalıyım?

Evet arkadaşlar benim derdim kız falan değil. Biraz uzun olabilir sıkarsa kusura bakmayın. Hikayemizi özet geçeyim. Benim babam biraz sinir hastası çok merhametli ve saf yürekli biri. Babamın çocukluğu aile şiddeti cahillik falan derken geçiyor ve askerlik yaşı geliyor. Askere gittiğinde 19 yaşında biraz erken gitmiş. Acemi birliği ıspartaya çıkıyor ve komando eğitimi alıyor tabi ağır geliyor hafiften bunalmaya ve değişmeye başlıyor usta birliğide Güneydoğuya çıkınca iş kopuyor ve operasyonlara katılıyor (Kendisi hiçbirşey anlatmaz askerlik ile ilgili babannem ve dedem anlattı) orda psikolojisi ne yaşadıysa delirme noktasına geliyor. Şehitler operasyonlar derken bizimkiler yanına gidiyor ve gördüğünde şok oluyorlar babamın gözü balon gibi şişmiş komutanı şiddet uygulamış. Babam hafiften kafayı yemeye başlamış bizimkiler komutan ile görüşmüş komutanda çürük almak için yaptıklarını söylemiş bizimilerde cahillikten tamam demişler. Öyle böyle derken babam gelmiş ve sorunlar kopmuş. Güneydoğuda Askerlik yapan kişilerde görülen Tramva sonrası stres bozukluğu babamda baş göstermiş hep kenardan yürümeler, tedirginlik, yüksek sesten korkma, sinir, saldırganlık, rüyada kabus (babam sonra iki kere hastaneye yattı sırf bu yüzden) o sırada babannemle aynı köyden olan annem babamla evlenmek istediğini söylemiş yalvarmış yakarmış bizimkiler evlenmişler. Babamın durumu yüzünden 1 2 yıl sonra çatırdama sesleri duyulmuş (Asla şiddet yok sözlü) ben doğduktan sonra azalmak yerine daha alevlenmiş falan filan derken ben 6 yaşındayken annem gözümün önünde babamı bir kişitle değil birçok kişiyle aldattı sözlü olarak adamlarla gezdi babamda akşama kadar çalıştı. onun parasıyla başkalarıyla gezdi ve sonunda bir gece çayımıza uyku ilacı atıp kaçtı. Neyse yıllar geçti ben büyüdüm babam bu hastalığı atlattı. Annem denen kişide kaçtığı kişiyide bırakmış başka biriyle evlenmiş çocuğu olmuş. Şimdide seninle buluşmak istiyorum diyip haber yolluyor. Asla affetmem ama sizce dinleyip öfkemi kusmalımıyım?
Etrafımdaki herkes anneni affet diyor ne yapmalıyım?