Anneme kendimi affettirmek için ne yapmalıyım?

Normalde annem ile aram iyi değildir. Ama benim yüzümden, çünkü ben annemi hep üzerim, ona evde ev işleri ile hiç yardımcı olmam, yaptığı yemekleri hiç yemem, annem her odama girdiğimde onu kovmaktan beter ederim, benden bir şey istediği zaman 100 tane laf ederek yaparım istediğini, hatta bazen hiç yapmam.. Onunla kavga ettiğim zaman küfür bile ederim, hatta bir keresinde onu itmiştim, neredeyse düşüyordu. Onun herşeyine sınır olurum, mesela yerken bir şey çiğnerken ağzından hep ses çıkar (üst dişleri takma olduğu için ses çıkıyor, yani annemin elinde değil, ve bunun bilincinden olmama rağmen sınır olurum), sürekli aynı lafları eder gibi şeyler işte. Ama son 2 gündür bana bir şeyler oldu, anne sevgim kabardı... Annem bana vaktiyle kaynanasından çektiklerini anlattığı günden beri ona saygım ve sevgim büyüdü, ona yaptığım bütün terbiyesizlikler için kendimden utandım. Hatta dün evi temizlerken gittim gönüllü yardım ettim, annem bile şaşırdı. Az önce odama girdi, ve ben hiç sinirlenmedim. Kendime bir şeyler almıştım dün ve annem aldıklarımı çok beğendi, ve ben ona içimden gelerek 'çok beğendiysen al senin olsun, ben sonra yine alırım kendime' dedim ama annem teşekkür etti ve sormamın yeterli olduğunu söyledi. Cidden çok utanıyorum. Hatta şu an bunları yazarken bile ağlamamak için kendimi zor tutuyorum ve bütün vücudum titriyor. Gözlerimi her kapamamda annemin olduğunu ve ben üzüntüden kahrolduğumu görüyorum. Ben cidden çok kötü bir evlatım. Kendimi affetirmek için ne yapmalıyım?
Anneme kendimi affettirmek için ne yapmalıyım?