uzun süredir görüşmediğim bir arkadaşımla buluşma ayarladık bugun ve öğleden sonrası için iş yerinden izin almalıyım. bir bahane lazım ama ne desem inandırıcı olur
İşten izin almam lazım, ne yalan söylesem?

uzun süredir görüşmediğim bir arkadaşımla buluşma ayarladık bugun ve öğleden sonrası için iş yerinden izin almalıyım. bir bahane lazım ama ne desem inandırıcı olur
Birçok bahane var açıkçası. Ama bahaneni söylerken detaylara ve samimiyete çok dikkat etmelisin. Ufak hatanda anlaşılır yalanın. İşe yarayacak bahaneler;
Patronundan izin alma taktikleri uygularken öncelikle çok doğal davranmaya özen gösterin. Yalan söylediğinizi anlamamalı. Daha masumane bir ses tonu kullanabilirsiniz. Mahcup olduğunu ama mecbur olduğunuzu da hissettirmeniz şahane olur. Kısa süreli veya uzun süreli izin talep etme nedeniniz ne olursa olsun, durumunuz hakkında açık sözlü ve detaylar konusunda dürüst olmak her zaman iyi bir fikirdir. Ne kadar zamana ihtiyacınız olduğunu tahmin etmeye çalışın ve işler değişirse liderinizi bilgilendirdiğinizden emin olun.
Yıllık eğitimler, erkekseniz eğer askeri yükümlülükler, evde patlayan borular gibi acil durumlar, herhangi bir vakıf/dernekte jürilik görevi.. bunların hepsi acil :)
Hastaysanız işten izin almanız çok basit. Tansiyonunuzun düştüğünü, başınızın döndüğünü veya bulaşıcı bir hastalığa yakalandığınızı, evden istirahat etmenizin daha iyi olduğunu söylemelisiniz. Kırık bir ses tonu, arada gelen öksürükler de işe yarayacaktır.
Bu ablayı dinleme
Eğer sürekli izin istemiyorsan ve amirinle de aran iyiyse bence direkt olarak doğruyu söyle. Diğer taraftan çoğu bahaneye iş verenler güzel bakmıyor ve çoğaldıkça bahanen doğru bile olsa inandırıcılığını kaybediyor. Bu tür bahaneleri boş yere harcama. Ayrıca benim inanışımdır ve doğruluğuna da inanırım; verdiğin bahane ne ise gün gelip aynı veya benzer durumlarla karşılaşıyorsun. Yani eğer bir yakının sağlığıyla ilgili bahane uydurursan gerçekleşebilir, sonra üzülen ve pişman olan sen olursun.
ya o kadar doğru konuştunuz ki. bende aşağı yukarı sizin gibi düşünüyordum ama emin olamıyordum teşekkür ederimm
belli :))
O öldü bu öldü gıbı bahanelerı yemıyorlar haberın olsun. Hastayım da deme cunku hasta olmadıgını anlamıslardır bu saate kadar kanımca !!!
Okula gıtmem lazım de , kardesımı bır yere goturmem lazım de , evı su basmıs de (: ya da dogrusunu soyle. Hem guven kazanırsın
söylediklerinizin hepsi geçti aklımdan. ama hangisini söylesem :)
Görüş
46Görüş
Yalan söylemenize gerek yok, görüşmek zorunda oldugunuz bir arkadaşınızın geldiğini ve onunla görüşmek istediğinizi yarım gün mazeret varsa onu yoksa maaşınızdan kesilmesini rica edin, sonucta sizi anlayan biri mutlaka vardır.
doğru söylüyorsunuz. doğruyu söylemek en mantıklısı
dünya dürüstlükle dönmüyor yani hatırlatayım
Bir kurumda izin almak için yalan söylemek gayet saçma olur... Çık müdürün yanına, durumu anlat, seni bir gün idare edebilecek bir arkadaşın falan mutlaka vardır...
stajyerim ben :))
heee öyle desene...
üroloji doktoruna git böbreklerim ağrıyor de büyük ihtimalle idrar tahlili isteyecek senden idrara giderken o verdiği aletin içine idrarını yaptıktan sonra parmağını falan kanat sadece 1 damla kanı karıştır içine sonuç olarak 15 gün raporlusun :D
ya o kdar uzun vadeli bir yalana dolana ihtiyaç yok ::) sadece bugun ögleden sonrası için bişeyler gerekli
babaanneni, anneanneni ya da dayını öldür,
bunları yaptıysan acil hasta var ailede diye salla bebeyim
ya o kadar büyük bir yalan söyleyemem Allah korusun gerçek olur bide
Doğruyu söylemek patrona artı kazandırır, bence bankada işim var de, kredi filan çekcem ayağı yap..
bence asla "annem hasta" veya "cenazemiz var" deme.. bu yalanlara inandıklarını mı sanıyosunuz gerçekten?
doğruyu söylemeyi tercih ederim "bir arkadaşım ile buluşacam"
Stajermişssin ,, Stajer kızlar :D işten kaçmak için herşeyi yapıyorsunuz.. tamam sen arkadaşınla buluşucakmşsn ama mesai saatleri sonundada görüşebilirsin.. işine saygısızsınn.
saygılı olma gibi bir niyetim de yok valla :) ya 5:30 mesai bitiyo o saatten sonra git gel zor oluyor ondan yani
sen kız oldugun için Saygılı olmak gibi bir niyetim yok diyorsun çünkü.. evlenirsen kocan , evlenmezsen baban bakar.. ama erkek adam ilerde yuva kurucagı için mecburen işine saygılı ve özen göstermek zorundadır.. o işyerinde devam edip iyi bir kademeye gelmesi için.. Bizim oteldeki stajer kız , gece 12 de mercedes arabayla gezip gezip lojmana gelmeyi biliyor.. ertesi gün işe gelmeyip rapor alıyor.. :D:D .. Kızlar beceremiyorsunuz siz evde oturun
doğru söze ne hacet. mecbur olsam tabi her hareketime dikkat ederim. evlenince kocam, şu an babam sağolsun :))
:D teşekkürler anlayışlısın sende biliyorsun
ben teşekkür ederim:)
git de bugün öğleden sonra izin kullanmak istiyorum karşındaki de hayvan değil ya anlayışla karşılıyacaktır
Bizde kadın personel rahatsızım gitmem lazım dediğinde bişe sorulmaz. Yani biraz imalı rahatsızım de göndersinler.
çalışanlar 3 ayrılıyor ne yazık ki. kadınlar, erkekler ve stajyerler :) stajyerlerde hersey problem yani
Yuh be stajyerede sorunmu yapıyolar ayıptır. Aslında sen mesaj atıp hiç gelmeyecektin :)
ahh o kadar rahat olabilsem :)
Ol ol bişe olmaz :)
Keske yalan söylemesen uzun suredir gorusmedigim bi arkadasım bugun ogleden sonra gelecek bulusacam de. Veya illa yalan atacaksan 2-3 gün sonraya plan yapsaydiniz daha iyi olurdu. Yalanla bi yerede varilmaz. Dogrusunu söyle kurtul
Annem çok hastaymis yalnız oraya gitmeliyim hastaneye götürecem dee
Dogruyu soyle bana kalirsa. Tabi patronun gaddar değilse
Sabahtan hasta gibi suratsiz yorgun bitkin davran sonrada hastayim de. ya da acik banka isi resmi bir is falan uydur
is icin şehir dışından arkadaşım gelmiş. aksam 4te baksa yere bileti var. . sadece bir kaç saat burada olacak onunla görüşmek için izin alabilirmiyim mesela :)
samimi ve mantıklı.. teşekkür ederim :)
Duruat ol yeter BOS ver gerisink AMA use gelmetip rapor alsaydin
Karnım çok ağrıyor hastaneye gitmem lazım de özel hastaneye gidip rapor al
doğruyu söyle valla cenazemiz var falan deme o tür yalanlar genelde gerçekleşio :S
aynen korkuyorum bende ama gerçeği söylesem de haftasonu görüş falan der eminim
karnım ağrıyor galiba motorda arıza var ya da öğlen yedigim dokundu galiba miğdem bulanıyor :)
mantıklı :))
bu yeterliydi :)
işim var de al iznini, niye yalan söylemek için karın ağrısı çekiyorsun ki?
ne işin var dicek çünkü ve bir bahane lazım..
eğer deden vefat etti ise bence dedem vefat etti denilebilir.
En İyi Görüş