uzun süredir görüşmediğim bir arkadaşımla buluşma ayarladık bugun ve öğleden sonrası için iş yerinden izin almalıyım. bir bahane lazım ama ne desem inandırıcı olur
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
İşten İzin Alma Bahaneleri Nelerdir?
Birçok bahane var açıkçası. Ama bahaneni söylerken detaylara ve samimiyete çok dikkat etmelisin. Ufak hatanda anlaşılır yalanın. İşe yarayacak bahaneler;
- Doktor randevum var.
- Kaza geçirdin.
- Bulaşıcı bir hastalığın var.
- Online bir işte çalışıyorsan eğer elektrik kesintisi yaşıyorsun ve şarjın yok.
- Araban arıza yaptı, yolda kaldın.
- Ailemden birinin doktor randevusu var, tek gidemiyor.
- Hastayım, tansiyonum çok düşüyor. Ayağa kalkınca başım dönüyor.
- Varsa eğer çocuğunuzun okuluna gitmeniz gerekiyor.
- Bankada acil işiniz var.
- Çok yakının vefat etti.
Patrondan İzin Alma Taktikleri Nelerdir?
Patronundan izin alma taktikleri uygularken öncelikle çok doğal davranmaya özen gösterin. Yalan söylediğinizi anlamamalı. Daha masumane bir ses tonu kullanabilirsiniz. Mahcup olduğunu ama mecbur olduğunuzu da hissettirmeniz şahane olur. Kısa süreli veya uzun süreli izin talep etme nedeniniz ne olursa olsun, durumunuz hakkında açık sözlü ve detaylar konusunda dürüst olmak her zaman iyi bir fikirdir. Ne kadar zamana ihtiyacınız olduğunu tahmin etmeye çalışın ve işler değişirse liderinizi bilgilendirdiğinizden emin olun.
Yıllık eğitimler, erkekseniz eğer askeri yükümlülükler, evde patlayan borular gibi acil durumlar, herhangi bir vakıf/dernekte jürilik görevi.. bunların hepsi acil :)
Hastayken İşten Nasıl İzin Alınır?
Hastaysanız işten izin almanız çok basit. Tansiyonunuzun düştüğünü, başınızın döndüğünü veya bulaşıcı bir hastalığa yakalandığınızı, evden istirahat etmenizin daha iyi olduğunu söylemelisiniz. Kırık bir ses tonu, arada gelen öksürükler de işe yarayacaktır.
41 Yorumla- +1 yıl
Bu ablayı dinleme
En İyi Cevaplar
doğrusunu söyle bir akrabam geliyor onu karşılaycam de.. gerçeğe yakın olduğundan yalanda söylememiş olursun :)
70 Yorumla
buyuk annem hastalandi, cok yasli, kimse yaninda yok, onu ben doktora goturmeliyim
20 Yorumla
Eğer sürekli izin istemiyorsan ve amirinle de aran iyiyse bence direkt olarak doğruyu söyle. Diğer taraftan çoğu bahaneye iş verenler güzel bakmıyor ve çoğaldıkça bahanen doğru bile olsa inandırıcılığını kaybediyor. Bu tür bahaneleri boş yere harcama. Ayrıca benim inanışımdır ve doğruluğuna da inanırım; verdiğin bahane ne ise gün gelip aynı veya benzer durumlarla karşılaşıyorsun. Yani eğer bir yakının sağlığıyla ilgili bahane uydurursan gerçekleşebilir, sonra üzülen ve pişman olan sen olursun.
43 Yorumla
Soran+1 yılya o kadar doğru konuştunuz ki. bende aşağı yukarı sizin gibi düşünüyordum ama emin olamıyordum teşekkür ederimm
Soran+1 yılbelli :))
Eğitim & Kariyer konusunda 8,9b cevap paylaştı. O öldü bu öldü gıbı bahanelerı yemıyorlar haberın olsun. Hastayım da deme cunku hasta olmadıgını anlamıslardır bu saate kadar kanımca !!!
Okula gıtmem lazım de , kardesımı bır yere goturmem lazım de , evı su basmıs de (: ya da dogrusunu soyle. Hem guven kazanırsın31 Yorumla
Soran+1 yılsöylediklerinizin hepsi geçti aklımdan. ama hangisini söylesem :)
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
46Cevap
Yalan söylemenize gerek yok, görüşmek zorunda oldugunuz bir arkadaşınızın geldiğini ve onunla görüşmek istediğinizi yarım gün mazeret varsa onu yoksa maaşınızdan kesilmesini rica edin, sonucta sizi anlayan biri mutlaka vardır.
44 Yorumla
Soran+1 yıldoğru söylüyorsunuz. doğruyu söylemek en mantıklısı
- +1 yıl
dünya dürüstlükle dönmüyor yani hatırlatayım
+1 yılKeske yalan söylemesen uzun suredir gorusmedigim bi arkadasım bugun ogleden sonra gelecek bulusacam de. Veya illa yalan atacaksan 2-3 gün sonraya plan yapsaydiniz daha iyi olurdu. Yalanla bi yerede varilmaz. Dogrusunu söyle kurtul
00 Yorumla
+1 yılBir kurumda izin almak için yalan söylemek gayet saçma olur... Çık müdürün yanına, durumu anlat, seni bir gün idare edebilecek bir arkadaşın falan mutlaka vardır...
32 Yorumla
Soran+1 yılstajyerim ben :))
- +1 yıl
heee öyle desene...
üroloji doktoruna git böbreklerim ağrıyor de büyük ihtimalle idrar tahlili isteyecek senden idrara giderken o verdiği aletin içine idrarını yaptıktan sonra parmağını falan kanat sadece 1 damla kanı karıştır içine sonuç olarak 15 gün raporlusun :D
102 Yorumla
Soran+1 yılya o kdar uzun vadeli bir yalana dolana ihtiyaç yok ::) sadece bugun ögleden sonrası için bişeyler gerekli
babaanneni, anneanneni ya da dayını öldür,
bunları yaptıysan acil hasta var ailede diye salla bebeyim03 Yorumla
Soran+1 yılya o kadar büyük bir yalan söyleyemem Allah korusun gerçek olur bide
Gizli Üye(30-35)+1 yılStajermişssin ,, Stajer kızlar :D işten kaçmak için herşeyi yapıyorsunuz.. tamam sen arkadaşınla buluşucakmşsn ama mesai saatleri sonundada görüşebilirsin.. işine saygısızsınn.
15 Yorumla
Soran+1 yılsaygılı olma gibi bir niyetim de yok valla :) ya 5:30 mesai bitiyo o saatten sonra git gel zor oluyor ondan yani
Cevap sahibi+1 yılsen kız oldugun için Saygılı olmak gibi bir niyetim yok diyorsun çünkü.. evlenirsen kocan , evlenmezsen baban bakar.. ama erkek adam ilerde yuva kurucagı için mecburen işine saygılı ve özen göstermek zorundadır.. o işyerinde devam edip iyi bir kademeye gelmesi için.. Bizim oteldeki stajer kız , gece 12 de mercedes arabayla gezip gezip lojmana gelmeyi biliyor.. ertesi gün işe gelmeyip rapor alıyor.. :D:D .. Kızlar beceremiyorsunuz siz evde oturun
Soran+1 yıldoğru söze ne hacet. mecbur olsam tabi her hareketime dikkat ederim. evlenince kocam, şu an babam sağolsun :))
Cevap sahibi+1 yıl:D teşekkürler anlayışlısın sende biliyorsun
Soran+1 yılben teşekkür ederim:)
+1 yılBizde kadın personel rahatsızım gitmem lazım dediğinde bişe sorulmaz. Yani biraz imalı rahatsızım de göndersinler.
14 Yorumla
Soran+1 yılçalışanlar 3 ayrılıyor ne yazık ki. kadınlar, erkekler ve stajyerler :) stajyerlerde hersey problem yani
- +1 yıl
Yuh be stajyerede sorunmu yapıyolar ayıptır. Aslında sen mesaj atıp hiç gelmeyecektin :)
Soran+1 yılahh o kadar rahat olabilsem :)
- +1 yıl
Ol ol bişe olmaz :)
- Eğitim & Kariyer konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılis icin şehir dışından arkadaşım gelmiş. aksam 4te baksa yere bileti var. . sadece bir kaç saat burada olacak onunla görüşmek için izin alabilirmiyim mesela :)
11 Yorumla
Soran+1 yılsamimi ve mantıklı.. teşekkür ederim :)
Doğruyu söylemek patrona artı kazandırır, bence bankada işim var de, kredi filan çekcem ayağı yap..
21 Yorumlabence asla "annem hasta" veya "cenazemiz var" deme.. bu yalanlara inandıklarını mı sanıyosunuz gerçekten?
doğruyu söylemeyi tercih ederim "bir arkadaşım ile buluşacam"20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 871 cevap paylaştı. Dogruyu soyle bana kalirsa. Tabi patronun gaddar değilse
10 Yorumla
+1 yılgit de bugün öğleden sonra izin kullanmak istiyorum karşındaki de hayvan değil ya anlayışla karşılıyacaktır
00 Yorumladoğruyu söyle valla cenazemiz var falan deme o tür yalanlar genelde gerçekleşio :S
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen korkuyorum bende ama gerçeği söylesem de haftasonu görüş falan der eminim
karnım ağrıyor galiba motorda arıza var ya da öğlen yedigim dokundu galiba miğdem bulanıyor :)
23 Yorumla
Soran+1 yılmantıklı :))
Soran+1 yılbu yeterliydi :)
+1 yılişim var de al iznini, niye yalan söylemek için karın ağrısı çekiyorsun ki?
11 Yorumla
Soran+1 yılne işin var dicek çünkü ve bir bahane lazım..
Annem çok hastaymis yalnız oraya gitmeliyim hastaneye götürecem dee
00 YorumlaSabahtan hasta gibi suratsiz yorgun bitkin davran sonrada hastayim de. ya da acik banka isi resmi bir is falan uydur
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 451 cevap paylaştı. "uzun zamandır görüşemediğim bi' arkadaşımla buluşacaktım" desen?
01 Yorumla
Soran+1 yılişten önemli mi dicek bana
Duruat ol yeter BOS ver gerisink AMA use gelmetip rapor alsaydin
00 Yorumla
+1 yılKarnım çok ağrıyor hastaneye gitmem lazım de özel hastaneye gidip rapor al
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 500 cevap paylaştı. Atilarak izin alabilirsin, nede olsa uzun suredir gormedigin arkadasin mi desem ne desem...
14 Yorumla
Soran+1 yılya şurda 3 haftam kalmış yakıcaksın stajımı :)
Soran+1 yıl3 hafta oldu gireli. 3 hafta sonrada bitecek zaten. henüz ücret almadım. ne kadar verecekler hiç konuşmadım da :)
Gizli Üye(36-45)+1 yıleğer deden vefat etti ise bence dedem vefat etti denilebilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsana izin mizin yok, kır bacağını otur oturduğun yerde !
12 Yorumla
Soran+1 yılpeki efendim :')
Cevap sahibi+1 yılnenem hasta de:)
P. tesi yani haftanın ilk günü ben sadece cenazeye izin verirdim ya da ciddi hastalığa
02 Yorumla
Soran+1 yılstajyerinede mi aynı muamele
Albeni bahanesi çok:D bakkala gidiyorum de ve bidaha hiç gelme :D
03 Yorumla
Soran+1 yılstajım yansın sonra:)
Soran+1 yıliyi seni hala barındırıyorlar orda :D
İşteyken bir arkadaşını arattır en yakın arkadaşının intihara kalkıştığını beni istediği söylersin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKasik bir olay vardır. Ay günüm geldi, karnım çok agrıyor :))
01 Yorumla
Soran+1 yılevet işte çok klasik ve inandırıcı değil malesef
Gizli Üye(30-35)+1 yılkarakoldan çagrıyolar de :) yakının kavga etmiş senin yüzünden falan bir senaryo ayarla
00 Yorumla
+1 yılAskerlik Şubesi'nden cagiriyorlar de :)
17 Yorumla
Soran+1 yılcok mantıklı ya sağol :)
- +1 yıl
Şaka bir yana yasin kaç Araban var mı ona göre söyleyeceğim yalanı
Soran+1 yıl19 yaşında stajyerim. arabam da yok malesef:)
- +1 yıl
O zaman deki biri bana Als hastalığı için meydan okumuş evet gidip başımdan aşağı buzlu su dökcem de :) 10 dolarda avans iste :)
- +1 yıl
Ya bu arada takılıyorum amaç gülüp güldürmek yanlış anlamak yok tamam.
Soran+1 yılyok ya amacına ulaştın sağol :D als olayı mantıklı, şefime meydan okurum bide :))
- +1 yıl
Şey olayina güzel :) hatta soğuk sudan sonra bide zatüre oldum dersin 3 5 günde ordan yirtarsin Ohh mis :)
- Eğitim & Kariyer konusunda 346 cevap paylaştı.
+1 yılBen bir keresinde babaannem doğum yapmış demiştim
10 Yorumla
+1 yılIshal olduğunu söyle bende işe yaramişti
02 Yorumla
Soran+1 yılyok ya o kadar samimi değiliz malesef şefimle :)
- +1 yıl
Kolay gelsin dgdjsgag
+1 yılBalkona meteor düştü de
10 Yorumla
+1 yılDışardan gelen telofon iyidir :)
02 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani
- +1 yıl
Saksıyı çalıştır biraz dışardan bir arkadaşına arattir dükkanı acil gitmem lazim falan Yalanı da uydur bir zahmet
regl olmuşum halsizim de
02 Yorumla
Soran+1 yılşefimde bayan sanmıyorum inanmaz
Dedem oldüde veya yakın amcam veya dayım oldude
07 Yorumla
Soran+1 yılya hastalık ölüm bunlar sakat şeyler ya korkarım ben
Soran+1 yılyko bana faydaları var hepsinin
Soran+1 yılya öyle desem bencede izim verir ama inanmaz. inandırıcı ve samimi de olmam gerekiyor. yüz yüze bakıcaz belli bir süre sonuçta
arkadasımı yoğun bakıma almışlar
01 Yorumla
Soran+1 yıltöbee Allah korusun
Annem hasta hastaneye götür cem de kesin sonuç
00 YorumlaUzun zamandır görmediğim bir arkadaşım gelicek de!
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 317 cevap paylaştı.
+1 yılKarnim agrio de bayan oldugun icin izin verirler
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 527 cevap paylaştı. düğünümüz var de
06 Yorumla
Soran+1 yılhastane randevusu olabilir de sey ögleden sonra ya oyle randevu oluyor muydu
Soran+1 yılayne söyleyeceğim yalana önce benim inanmam gerek :) tesekkkür ederim..
Gizli Üye(30-35)+1 yılArabayı sanayiye götürecem. : )
02 Yorumla
Soran+1 yılne alaka simdi sende :)
Cevap sahibi+1 yılNe zaman söylesem işe yarıyor. : )
Gizli Üye(36-45)+1 yıldeniz senmisin kız yoksa numaracı gel işe :D
05 Yorumla
Soran+1 yıldeniz değilim artı işteyim ben zaten :)
Cevap sahibi+1 yılgöremiyorum hani nerdesin :D
Soran+1 yıldeniz olmadığımı da belirtmiştim :)
Cevap sahibi+1 yıloda gelmedi işe o yüzden dedim :D
Soran+1 yıltamam ya :)
+1 yılReglim geldi de
00 YorumlaAilemden biri rahatsızlanmış de
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılRegl olmuşum de kendimi iyi hissetmiyorum de
01 Yorumla
Soran+1 yılcok normal bişey ki zaten hasta rolü hiç yapamıyorum :)
+1 yıloluyom grip oldummm
02 Yorumla
Soran+1 yılya anlar tipimden hasta numarası yapamam asla
- +1 yıl
ozaman kedi yavrusu gibi bakıp benim kardesımın cocuguna bakmam lazım 2 yasında de
Gizli Üye(36-45)+1 yıldoğum yapcam gelemiyorum de :D
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılBüyükbabam hasta
00 Yorumla Ince iş mi
04 Yorumla
Soran+1 yılyok ya kız arkadasım
Soran+1 yılyok değilim şükür:) otelde yaşıyorlardı belki günahını almasaydınız :D
ben öldüm de kanka
00 Yorumla
Devamını Gör(35)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği