+1 yılGelinin beline iki defa sarılıp, üçüncüde bağlanan kırmızı kuşağın bekaret ve gayreti temsil ettiği bilinmektedir ve bu sebepten dolayı bir diğer ismi ‘’gayret kuşağı”dır. Gayret kuşağı denilmesinin sebebi, gelinin evliliğinde gayretli ve kudretli olması için, ailesinin gelişimini sağlaması ve evinde güçlü olması içindir.
Peki, gelin kuşağı neden üç kez bağlanır biliyor musun? Üç kez bağlama işleminin tekrar edilmesi, yeni gelinin evine bolluk, bereket ve uğur getirmesi içindir.
yani sadece bekaret değil?32 Yorumla- +1 yıl
Daha çok bekareti simgeliyor. Googledan iyi kopyala yapıştır yapmışsın hahahha😅😂
- +1 yıl
Ben kopyala yapıştır yaptığımı inkar etmedim ki o bilgiyi buraya aktardım mesele bakış açısı sen neyi neden kabul ediyorsun önemli olan o
En İyi Cevaplar
+1 yılHayır Takmam abim yok kimseye taktırmam zaten ne gerek var saçmalık o kırmızı kuş‘a takınca namuslu oluyoruz ne kadar saçma namus fikir zaten bacak arasında bulunan bir şey bile değil tamamen kafa ile alakalı bacak arası bakire olupta kafası nice şeyleri basan var ya da bacak arasını kaybetmiş ama kafa yapısı olarak temiz olan insan var arada cidden uçurum fark var zaten düğünde yapmayı düşünmüyorum evlenmeyi de düşünmüyorum gerek yok boşverdim artık bu taraflara herkese tavsiye ederim bu işlermiş onu anladım.
71 Yorumla- +1 yıl
Bu yaşta bu rest nedendir açıklamak istemisin
Daha senin önünde up uzun bir yol var okadar karamsar olma
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
57Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılOna sadece bekaret gözüyle bakan, ne yazık ki bekarete önem vermiyenler kişiler.
Evet bekareti de temsil ediyor. Ama olay sadece bekarek değildir.
Bir den fazla kuşak rengi de söz konusu.38 Yorumla- +1 yıl
Bekareti simgelediğinden dolayı takılıyor. Gayret kuşağı da deniliyor. Bu kadarrr
- +1 yıl
yanlış biliyorsun
- +1 yıl
araştır
- +1 yıl
@SosyoPsikopat araştırdım hanımefendi bekareti simgeliyor. Anadolu da çok yaygın ve anlamını bilmediğimizden dolayı bu yaygınlaşmış. Takan var ama anlamını bilmeyenler fazla gayretkuşağı da deniliyor bir yandan da bekareti de simgeliyor.
- +1 yıl
yalan olduğunu gösteren başka sitelerde var
- +1 yıl
bolluk ve bereketi simgeler
- +1 yıl
@SosyoPsikopat sitelere bakmadım. Uzmanların videolarını ve makalelerini aynı zamanda da dincilere sormuştum
- +1 yıl
aile büyükleride aynı şeyi diyor
- Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılO bekareti simgelemiyor. Kırmızı kuşak, kurdela vs hediye/emanet manasına gelir. Sana emanet ediyorum, onu koru ve kırma. Unutma, emanet hep sahibinin gözünü üzerinde bilir sende bil demektir. Emanete ihanet edene bu sebeple hain deriz ve cezasını çeker.
10 Yorumla Bekaret için gayret güçlü olmak için bereket için bir sürü anlamı var erkek kardeş akrabalar da takabilir bazen. Bir gelenek olarak renklendirmek için yapılabilir karşı değilim içinden geliyorsa yapılabilir takılması ile anlam yüklemem önemli olan yaşamak yaşarken bir şeyleri yerinme getirmek mutlu olmak kuşak kurtarmaz kimseyi:)
10 Yorumla
+1 yılŞu konu.98 yaşıma kadar bakire kalabilir miyim emin değilim 😂😂😂😂😂
90 YorumlaBu ülkede hala ilk geceden sonra çarşaf geren bir zihniyet var. Ne bekliyorsunuz ki? Bana göre de mantıksız..
70 YorumlaYani ailem isterse takarım. Sonucta kendimi korumuşum nefsime hakim olmuşum tabii ki takarım.
82 Yorumla- +1 yıl
Helal sana
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılbu ne lan hediye paketi gıbı aile haızr kullanılmamıs al damat sana verıyoruz sıfır ambalajında ac kullan .
ne sacma ıgrenc bır gelenek gorenek ya .40 Yorumla Gayret kuşağı o bekaretle alakası yok sana kim dediyse yanlış demiş...
211 Yorumla- +1 yıl
Gayret kuşağı ismi ama bekareti de simgeliyor gidin araştırın
- +1 yıl
Zaten kimse bekaret sebebiyle takıyoruz vs demiyor ama aslı bu
- +1 yıl
Abi araştırdım ya
- +1 yıl
Googledan değil farklı web sitelerinden ve izlediğim uzmanlardan, hala buna inanmak istemiyorsun git araştır öyle gel beyefendi bekareti simgelediğinden dolayı da takılıyor iyi günler size hadi
- +1 yıl
Abicim t. şak mı geçiyorsun
- +1 yıl
Allahm ya
+1 yılYa bakirelikten değil de gelinliğim üstünde kırmızı kuşağı çok yakıştirdigim için takarım ❤️
70 Yorumla
+1 yılBöyle bir şeyin simgelenmesini saçma ve gereksiz buluyorum, aşağılayıcı bence. Düğünlere de sıcak bakan biri değilim ama olduğunu varsayarsak hayır takmam.
36 Yorumla- +1 yıl
Şaşırılacak bir durum değil.
- +1 yıl
Doğru, ama isteyenler var diye istemeyen olunca şaşırmak mantıksız. Tercih meselesi.
- +1 yıl
Anladım, olabilir
Aile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı. Ben öyle reklama karşıyım çünkü bekaret olayı kimseyi ilgilendirmez..Önceden gitmiş ola bilir nişanlı iken.. O zaman sahtekarlık oluyor.
30 Yorumla
+1 yılHiç yakışmıyor öncelikle. Ve islamiyetten önce çok güzel anlamı vardı, lakin sonradan maalesef bekaret manasına döndü. Bakire de olsam takmam. Takmak istemem. İğrenç ya. Kurbanlık koyun gibi
30 YorumlaBakire olsam bile takmam. Saçma gelenekler bunlar. Hatta düğün de yapmam gereksiz masraf.
52 Yorumla
+1 yılBence guzel duruyo bekareti simgeler her genc kiz takmali dul olsan neyse takmazsin ama bu bir gelenek
38 Yorumla- +1 yıl
Abla leydi duda mısın
- +1 yıl
@kagan__altınışık sende yasindan buyuk kisilere atlama tamam mi
- +1 yıl
- +1 yıl
@kagan__altınışık kezban senin annendir
- +1 yıl
Tamam gençler kavga etmeyin şşşş sakin
- +1 yıl
@TylerDurdenn0 bu salak cocugu engelliyorum ckiyo heryerdn
- +1 yıl
Abla bende bana didin sandım
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. O kurdelenin bekareti simgelediğini ben senden duydum ama adettir genelde bağlanır yani kaldı ki günümüzde evlenmeden her haltı yiyenler bile düğünde onu takıyor
10 Yorumla
+1 yılBakire mi kaldı bu devirde. Ağzını açan ilişkisini anlatıyor, patlıcanı ne tür yediğini anlatıyor. Ahlak erzyonuna uğramış biri taksa nolur takmasa nolur?
10 Yorumla
+1 yılAsla takmam, kanlı çarşafımı da vermem. Yemin ederim boşanma sebebi.
49 Yorumla- +1 yıl
hâlâ var
- +1 yıl
- +1 yıl
@1kann fark etmeden ziyade toplum değişiyor. Toplum modernleşiyor. Mesela ilk uygarlıklara bak. Hep hayvan figürleri görürsün. Çünkü insanlar orman yaşantısından ilkel kabile yaşantısından yeni yeni vazgeçiyorlar. Bugünkü devletlerde fazla bir hayvan figürü yok mesela. Bu kanlı çarşaf da öyle. Zamana uymuyor artık. Bunun sonu bekareti önemsemeyen bir toplumda bitecektir. Kanlı çarşafın olmaması bekarete verilen önemin azaldığını gösterir.
- +1 yıl
@1kann Haklısın. Zaten o zar bekaret için oluşmuş bir zar olamaz. Eğer böyle olsa idi esnek görülen zarlar oldukça az olurdu. Ama yüzde 25-30 gibi yüksek bir oran var. Bazı kızlarda da bu zar hiç oluşmaz. Allah zinayı erkeğe de kadına da yasaklamış. Eğer bu zar bekaret için oluşsa idi Erkek için de anlaşılmasını sağlayacak bir şey düşünürdü yaratıcı. Vajina anne karnında oluşurken meydana gelen açıklık sırasında artık bir doku oluşuyor.
- +1 yıl
Oluşan Bu doku bekaret göstergesi olarak kabul ediliyor.
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılAilemde görmedim geneldetakilsada cıkarıliyor yanj gelinde pek göremezsin
40 Yorumla
+1 yılTaksa ne olur sanki hani eskiden gelen örf adetleri devam ettirmenin ne gibi kötülüğü olabilir ki bence orf adetlerimize bağlı kalmalıyız
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Genel olarak düğüne karşıyım. Kırmızı kuşakta aşırı saçma, aşağılayıcı bir olay.
30 YorumlaSaçmasapan adetler ve saçmasapan olduğu halde toplum baskısı nedeniyle hala devam ettiriliyor. Bitse de kurtulsak şu ilkelliklerden.
10 Yorumla
+1 yılTakmadım babam zaten istemiyordu annem babama zorla aldırmıştı takma anı gelince de babam unuttum kaybettim dedi takmadı
20 Yorumla
+1 yılKafama silah dayasınlae yşne de takmam konusunu bile açamazlar. O kadar netim bu konuda. Bu ahlaksızlık başka birşey değil
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılTakmazsan yanlış anlaşılır. Bu gelenek böyle oturmuş artık. Kız olsam takardim. Karşıdaki adam demek kız değilmiş ki kuşak takmamislar der yoksa
10 Yorumla bakirelik değil başka anlamları olduğu için takarım
20 Yorumla
+1 yılBen böyle bir şeyi simgelediğini bilmiyordum konu olarak saçma ama yakışıyor gelinliğe.
20 Yorumla
+1 yılBen birçok adeti saçma buluyorum düğün salonu.. gelinlik.. gelin başı vs
20 Yorumla
+1 yılBen istemediğim sürece kimse bana böyle saçma bi ipi takamaz, geleneksel olsa bile.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 369 cevap paylaştı.
+1 yılKusak takacak pek kalmadi her taraf naneyi yemiş 😏🙄
10 Yorumla
+1 yılNe yani şimdi bekareti gitmiş kızlar takmasın mı utandırmayın şimdi 🙂
10 Yorumla
+1 yılÜlke bu gençlere bu zihniyetlere kaldıysa yarrawi yemişiz mk
11 Yorumla- +1 yıl
Yani gelenek ve göreneklerini kucumseyenlere, yerden yere vuranlara...
Düğünden önce işi bitiriyor herkes. Gerdeğe bişey kalmıyor ki
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 337 cevap paylaştı. Asıl amacından sapmış bir gelenek olarak saçma geliyor bana
10 Yorumla
+1 yılBunun anlamı çok karışık pek yakıştıramıyorum gelinliğinin üzerine kırmızı kurdele saçma
10 Yorumla
+1 yılTakmadım zamanında… sevmem böyle kadın üzerinden yürüyen basit namus göstergelerini
10 Yorumla
+1 yılBen direkt kafadan evlilik faslını atıyorum sorun olmuyor ;)
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 24,5b cevap paylaştı.
+1 yılKurdele bakireliği simgelemiyor. Feministlerin yalanı o. Nazar değmesin diye takılıyor. Şaman adeti. Kurbanlık koyuna da takılıyor. Sünnet olan çocuğa. Bunların da mı bakireliği var?
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBizimkiler mal gibi baglayacaklar cikista cikaririm amkkk zaten o zamana kadar bakire kalir miyim o da supheli
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. küçük düşürücü bir adet. böyle bir şey istemem. hediye pakedi yapılmış gibi geliyor bir de bana bu kuşak bağlanınca
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTakmadan olmaz kı. Ama anlamadığım şey şu, her kuşak bağlanan kızın bakir olduğu ne belli
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılo bir kere bekaretii simgelemiyor, arastirin lütfen.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. takmam. değilim çünkü. kadınlar olmasa da takıyor. hikaye bana inandırıcı gelmedi.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYq sacmalqmayın kırmizi kisakla bekqretin ne qlqkasi var
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAyyy takmam kız ayollll ne o öyle çeyrek altın gibi
10 Yorumla
+1 yılo bir kere bekaretii simgelemiyor, arastirin lütfen.
10 Yorumla
+1 yılNe istiyorsa onu yapsin taksa da takmasa da sorun degil
10 Yorumla
+1 yılozaman kızlık gıtmış kız kokuyordur bekaretı gıdınce normaldır
20 YorumlaBu birine olan bi özel bi durum asljnda gayet de etkileyici düşününce yeter ki adam bunu halletmiş olsun
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılbakire değilim ama takarım
813 Yorumla- +1 yıl
Kandıracak mısın
Cevap sahibi+1 yılBen bu kırmızi kuşağın bakirelik için değil de
Evlenince kadının çocuğu olunca üç harflilerin musallat olmaması için takıldığını duymuştum. Amaaan çokta önemli degil ne icin takildigi.
Napiyim ya ben bakire degilim takmayin mi diyim?
Dugun gunum olum gunum olur- +1 yıl
Ortaya cikar ama ilk gece napicaksin
- +1 yıl
ee evlenince öğrenmicek mi
Cevap sahibi+1 yılVar aklimda bir şey
Hem ben evlenen kadarr ohooo
O zamana kadar bakirelik falan unutulur- +1 yıl
Yazikk cidden
- +1 yıl
Uyanık senii
- +1 yıl
@DerinYildizsoy memlekette kız kalmamış ki vay be
Cevap sahibi+1 yılasıl sana yazık canım
kimsenin özel hayatına burnunu sokma başın derde girer- +1 yıl
Hem kasarsin hem konusuyosun yazik sana
- +1 yıl
@omur3427 rahatliga bak evde kalicak haberi yok
- +1 yıl
Kendine kakalamanin derdinde birini😂
- +1 yıl
@DerinYildizsoy aynen öyle. birini bulur yutturur kendini.
+1 yılTakmam. Evlenirken takmadım. Ne kadar aşağılayıcı bir adet!
10 Yorumla
+1 yılBen taksam olur mu takım elbisenin üstüne 😀
40 Yorumla
+1 yılBakire olsam bile takmam. Saçmalık...
40 Yorumla
+1 yılonun anlamı bekaret değildir ve takarım
30 Yorumla
+1 yılRezalet bir gelenek. Saçmalığın daniskası.
30 Yorumla
+1 yılAşırı kötü ya, takmam.
30 Yorumla
+1 yılvalla artık kırmız kuşak karate de manalı oluyor
30 YorumlaSiyah kuşak niye takmıyolla ki o daha üstün
20 YorumlaEvet takarım bakir olduğumu herkese gösteririm😊
20 Yorumla
+1 yılO şekilde takıldığını bilmiyordum 😢
20 Yorumla
+1 yılsembollere gerek yokk karakter olsun
20 Yorumla- Devamını Gör (37)
Detaylı bilgi