Desene hayvan senden daha medeni!
Mehmet Akif ERSOY
o degil de kizlarin cogu sana ne ne istersem giyerim acarim sacarim sana ne demis. erkeklerin de hemen hemen hepsi haklisin demis kizzlar fazla acik giyiniyor bu durumdan hosnut degiliz demis. bana inanmayanlar tek tek buradaki cevaplari sayabilir. øzetle; kizlar diyor ki acarim sacarim ama bakarsan sen sapiksin tecavuzcusun bakmamalisin hormonlarina hakim olmalisin. erkekler de diyor ki acilip sacilmyin onra gozumuz kayiyor gunah kazaniyoruz sapik diyorsunuz. durum su an buni gosteriyor. biri de demis ki bu sicakta kapali giyinemem. yav sicak erkeklere de ayni sicaktir. * biz gomlekten bie iki digme aciyoruz kizlar bes alti dugme. biz sort giysek de dize kdar oluyor kizlrda kiça kadar. mini etekle oturup kalkamiyorlar topuklu giyiyorlar bir suru iskence cekiyorlar. dekolte yapiyorlar ama frikik vermemek icin yuruyemiyor oturamiyorlar yine iskence cekiyorlar. iste bu iskenceleri sirf hava sicak diye cekiyoruz diyen ki sadece kendisini kandirir. erkeklerin bakislari ile egolarini besleyip sonra bakan erkege sapik damgasi vuran vur emin olun ruh hastasidir. ve malesef bu yuzdendir ki kadinlarin yarisindan fazlasi iste bu yuzden ruh hastasidir.
güzel cevap ama kızlar neden bu kadar teokili sence? kızlar sort giymeyin bari diye bir başlık var değil mi? neden direkt kızlar üzerinde yukleniliyo? ve kısa sort giyen erkekte var, sorunun içeriyle birlikte cevaplara bakıp yorum atsaydın bide tek bir erkek üzerinde olaya girmeseydin evet iyi cevap.
harika cevap
@umran123 cevaplarin hepsini okudum. kici acik namaza duranlar da var fakat mini sort giyen erkekler gibi bunlar istisnalardir. ulkemizde sahil kesim haric mini sort giymez erkkler. yani yuzde doksan dokuzu giymez. ben istisnalardan degil toplumun genel egiliminden bahsettim. lutfen tecavuz vakalarini arastiriniz. ben arastirdigim icin rahat konusuyorum. tecavuz magduru kadinlarimizin yuzde 90dan fazlasi acik kadinlardir. yuzde 70 kadari da asiri tahrik unsuru ile tecavuze ugramistir. amerikada tecavuz davalarinda kadinin tecavuz aninda giydigi kiyafet de sorgulanmaktadir. bunlarin etkisini yadirgamayin. ve acilip sacilip bana ne kardesim bakmsin adam tutsun kendisini diyemezsiniz. nasil utandiginizda yuzunuz kizariyorsa bir erkek tahrik oldugunda bunu bastiramaz. bunlar fizikseldir. hormonlarla alakalidir. acik sacik bir kadin eger istedigi ilgiyi goremezse depressyona girmektw kompleks yapmaktadir. sicakla alaksi yok o mini sortlarin dekoltelerin. lutfen bizi salak yerine koymayin.
Cevap budur işte ağzına yüreğine sağlık helal sana kardeşim
saçmalamaya başlandı evet, o zaman tecavuzculerle birlikte sort giyenlerede ceza verilsin demi? millet, ordeği, essegş damacanayı kopeği, kucuk bir oğlan çocuğunu kucuk kız çocuğunu tecavüz etsin sorun acık giyenenlerde evet. alanyada yasıyorum ben neden sort giyince bakmıyolar sence? millet alısmıs yadırgamiyolar, yadırgancak bir durum yok cunku. amerikadan bize ne? her ülkenin kendi kuralları vardır, neden amerikadakinş doğru turkiyedwkini yanlış olarak dusunuyosun? ben giyiyorum bakan yok laf eden yok. rahatımda, keşke su dusunceden kurtulsanız artık. her seyş erkekler tahrik olsun diye yapmıyoruz. bende sahil kenarında yasıyorum o zaman ben bunu ustume alınmıyım mi sen toplumun genelinden bahsediyosun diye? sen sort giyen kızı nadir gormussundur goruncede tahrik olıyosundur. olay bu abicim. ki sapık her yerde sapıktır zaten. millet denizede havuzada gitmesin o zaman. bu ne demek bu insanın ozgurluğunu ne derecede ksıtlar biliyo musun?
yani sahil kesimlerde rahatlikla cinsel iliskiye girilwbiliyor. fakt ben turkiye genelinden soz ediyorum. ic anadoluda kuzeyde doguda bu sekilde acik giyinen kizlara buyuklerin kesinlikle uyarilari olur. buralarda aile var bu sekilde giyieniz hos degil gibisinden uyarirlar. bagnaz degillerdir. cocuklarinin kocalarinin gozunun kaymasini istemezler. zaten muhtemelen goz tacizine ugrarsiniz oralarda ve rahatsiz olursunuz. yine rahatsiz olmazsaniz bu goz tacizi fiziksel tacize donusur muhtemelen. davetkardir cunku dekolte. umran hanim lutfen yine cevap verecekseniz ne benim sahsimla ne kendi sahsinizla alakali cevap vermeyin.
hayır yani kardeşim sende bakma. bakmayan bakmıyo demekki demi? zina evet çok olabilir tam bir bilgim yok amafuhuş asla, kim bursa fuhuş yaptırsın kime yaptırsın? sallama yani kaç yıldır burada yasıyorum ben. sapıklar bakıyo normaller ya da doymus olanlar bakmıyo demekki. haksızsın yani, su ordek esseğe bile cevap veremedin cunku verilcek bir cevap yok. ordekte mi acmıs bir yerlerini? demekki güzel kardeşim mesele bacakta değil, zihindeymiş
ordek esek at damacana gibi fantezileri olan insanlar milyonda birdir. vajinasinda sıkışan su bardagi ile hastaneye giden kadin nasilsa bu erkekler de boyledir. p*rno sektorunde zoofili diye bir kategori var. oradaki videolarin buyuk kismi kopekle iliskiye giren kadinlarla doludur. yani bu sadece erkeklerde yok kadinlarda da var. bu durumu sadece erkeklere yuklemeyiniz lutfen.
aşağıda kolbiri isimli bir kullanıcı arkadaşımız şöyle demiş sence haksız mı peki:
bunlara Allah hıdayet versın deyıp gecıcen. sadece anlamak ısteyen gercekten bırseyler ogrenmek ısteyene yardım edebılırız. yanı bu kadar acık gıyınenlere en fazla bır kez uyarı... ıkıncı cumleyı kurma bıle bır keresınde kızın bıryle bole bır dıalogum olmustu dedı kı guzelım guzellıklerımı sergılıyıcem.. eh napalım o da yaşlanıcak ondan guzelı de cıkacak kocasının karsısına o zaman da dıger kızlar guzellıklerını sergıler. esın baskasına bakmasın ıstıyosan evde o dısardakı kızlardan daha bakımlı daha acık daha guzel ol esın gunaha pıslıge meyıllı senı haketmeyen bır cambaz degılse onun gozunu dısardan alabılırsın ama hala alamamıssan bıl kı o su turkıyede herkes kapansa amac zına ya tv dekılerı yer gozuyle.. bosver kadın kadının hakkını alıyor bu acık kadınlar bızım hakkımızı da kul hakkı olarak alıyolar napalım bız de otekı dunyada gulerız ınsAllah
utandiginde yuzunun kizarmasi ne kadar hastaliksa vucudunun bazi kisimlarini goren erkegin tahrik olmasi da o kadar hastaliktir. ben bilimdrl konusuyorum. utanmak ve tahrik tamamen hormonlarla alakalidir. pavlovun klasik sartlanma deneyinni arastiriniz umran hanim. ben bilimsel konusuyorum. siz ise tamamen bencilce konusuyorsunuz. hala ben carim erkek tahrik olmamali diyorsunuz. daha fazla tartismak istemiyorum. beni anlamak istemediginizden olacak ki cok agresif konusuyorsunuz. bu sekilde tartisamam. her sefer farkli orneklerle farkli cevaplar vermeme ragmen siz her cevapta ayni cumleleri ayni kin ile kuruyorsunuz :) beni destekleyenlere cok tesekur ederim. bana katilmayanlarin da eminim hakli gerekceleri vardir. iyi geceler herkese. eic icin de tskler :)
bacaktan bahsediyoruz burada, bazı bölgesi diye genelleme yapma bana. siz kızları cinsel obje yerine koymussunuz belli, teyzeninde yengeninde halanında normal kız arkadaşını da bacağı var. din üzerinden konusmazsak eğer mahrem yerler ayrı zaten ki onuda acan yok. bacak alt tarafı ne abarttınız be. biz yurumeye yarayan bişey olarak görüyoruz bacağı :D senin gibi dar beyinliler ise cinsellik yonunden bakıyo onu anlamış olduk
bacak deyip basitlestirme lutfen. mini sort giyen bir kizin sortunun vajinasina en uzak yeri 10 veya 20 santimetre uzakliktadir. ayrica mini sort dar okdugundan camel toe olesmasi ihtimali cok yuksektir. lutfen umran hanim defalarca soyledim beni salak yerine koyarak komiklesmeyin :)
Adamsın adam... Bu soru bundan daha iyi açıklanamazdı.
"erkeklerin bakislari ile egolarini besleyip sonra bakan erkege sapik damgasi vuran vur emin olun ruh hastasidir."
Bazıları anlamıyor. Ya Türkçesi kıt ya da işine gelmiyor. Şu cümleyi tekrar tekrar okusunlar.
Evet, doğru. Bu sizsiniz... (- leyenler dahil)
umran123 Burada sadece bacak deyip geçiştiriyorsun ama bu o kadar basit birşey değil sadece bacak diyemezsin. Ben şort giyme demiyorum Allah örtün diye emrediyor bunlar benim sözlerim sayılmaz beni yargılayamazsın. İslamda zorunluluk yok. İster bu dünyada yanarsın ister öbür dünyada keyfin bilir canım. Ama eğer bir gerçeği yapamıyorsan inkarda etmeyeceksin kardeşim! Bacak birçok erkeği tahrik edebilir. Çünkü bacak özeldir. Kolun bile kapatılmalı hiç bir bacak hatın belli bile olmamalıdır. Çünkü tüm bacağımız kapattım tayt giyiyorum diyerek kapaşı sayılmazsın hatların ortada. Ben bir kız olarak mini şort giyen kıza bakabiliyorsam erkeğinde gözü kayabilir. Ama yanlış anlaşılmasın. Sen kapa erkekde göremesin demiyorum. Sen vücudunu tesettüre sok , erkekde gözlerini tesettürlesin (bakmasın). Artık helalin olan kocana bacağını mı açarsın kolunumu beni ilgilendirmez. Kocana özel olursun ama benim kocama özel olamazsın. Bu yüzden iyi ki tesettür var!
Toplu taşıma aracında karşıma oturan mini etekli bir kızın sürekli eteğini çekiştirmesi beni rahatsız ediyor. Şort olayında da bazıları abartıyor şort şortluktan çıkıyor iç çamaşırına dönüyor. Bazı abartılmışlıkları tasvip etmesemde kimsenin yaşam tarzına karışmayı doğru bulmuyorum. Yorumları genel olarak okudum. Soru soran arkadaşın kendi inancı dışında kimsenin inandığı değerleri ya da yaşama şeklini umursamadığını fark ettim. Bizim ülkemizde böyle bir şey var işte. İnsanlara inanç özgürlüğü veriyorsun ve o da kalkıp o inanç özgürlüğünü başkalarının hayatına burnunu sokmak için kullanıyor. Sana ne, bane ne, kime ne.. ?
TATLIM KENDİNCE HAKLISIN AMA BU KADAR DA KISKANÇLIK OLMAZ Kİ... herkesin kendi hayatı herkesin kendi bedeni buna kise karışamaz ha sen bunu buraya yazdın diye ve bazı abaza ama sana yaranmaya çalışan itlerde sana arka çıktı diye ben mini şorttan vaz mı geçecem nasıl bir millet olduk çıktık anlamıyorum ki hem ben ne şortlu kızlar gördüm sevgilisinin elini tutmaya utanan ben ne kapalı namuslu ayağına yatan kızlar gördüm öpüşmekten dudakları moraran haksızmıyım bide insanın özeli falan demişsin bacak özel olmuyo ki sanki tangayla sokağa çıkıyoz tövbe töbe açtırmayın benim ağzımı aşağıda benim gibi düşünen arkadaşlar var onlara burdan çok çok teşekkürler
sana ne kardeşim her koyun kendi bacağından asılır. senş hiç ilgilendirmez, kızlar sort giymeyin diyeceğine, erkekler bir bacak görünce aklınız kotu şeylere kaymasın de, aptal ya. zorla kufrettirme kendine, seriat ulkesimi burası, herkes ozgur bir kızında sort giymesi kimsmin ozgurluğunu etkilemez ama bir bacağa aç insanların karşındaki kıza laf atması o insanın ozgurluğunu kısıtlar, ulan laf atan her turlu atıyo zaten hiç mi gormedin be salak , pantolan giyen insana laf atılmasını. bide gizli sormuş gerizekalı
yaşın kaç senin bakim 17 felan mı ilk hitap etmesini öğren karşındakine konuşmasını düşünmesini bile insan diyoruz orasını burasını açarak adam olunmuyor hakaret etme ilk haddini bil. istediğim yerde yaşarım sizin gibi zorbalar dan lafımı esirgemem senin iğrenç vücudunu millet izlemek zorunda değil sitenin üyelik şartlarıda 18 yaş hatırlatırım meşgul etme tutmayan yaşınla bizleri.
Ya sen hiç mi kork muyorsun Allahtan. Şeytan bu kadar mı boyadı gözünü? Allah hidayete erdirsin seni. Yanacak olan benim diyorsun bu kadar kolay mı senin için. Elini ateş üzerinde kaç snaiye tutabileceğini tahmin edebiliyor musun? Oradaki ateşle buradaki ateşide eşdeğer görme sakın. Belki de hayallerine sığmayacak bir azap var. Ben uyarıyorum kardeşim. İster uyarsın ister uymazsın.. Bu dünyanın sıcağını cenneti müjdeleyen ayet serinletir ferahlatırda , öbür dünyanın ateşini ney azaltır bilemem.. Allah hidayete eren kullardan eylesin seni
ulan bakma kardeşim bakma * bakma, ulan daha tipimi vucudumu bile bilmiyosun amk. sanki o beni beğensin buda beğensin hepsi oesimde kopek olsun diye mi giyiyoz, ulan be israf, yasam sende rahatsız oluyorum, bal bu senin dediğinle aynı şey. anladın mı? kullan l*n biraz beynini, ne kaybedersin, kullan amk, bu kadar mı zor
Herkes Cehenneme girecek, kimi hiç azap çekmeden çıkacak; kimi az, kimi çok, kimi de sonsuz olarak kalacaktır. Bir âyet-i kerime meali:
(İçinizde Cehenneme uğramayacak hiç kimse yoktur. Bu, Rabbinin kesin hükmüdür. Allah’tan sakınanları oradan kurtarır; zalimleri [kâfirleri] de dizüstü çökmüş olarak orada bırakırız.) [Meryem 71, 72]
yani kardeşi senin bana git demenle cehenneme gidecek değilim ya da ben gitmicem diyerek cehenneme gitmicek değilsin. bak benden bişey oğrendin. hadi bakalım çok muslumansın ya biraz dusunseneby kız hakkını helal etcek mi diye, sonuçta oğretmelerle ilgili hadisler ayetler var. kusura bakma ama gorunuse bakılırsa bu durumları senden daha iyi biliyorum. @Enforce7
Ateisti falan bilmem ben de şu an inandığın kitap şeriatı emrediyor ve sen şeriat ülkesi mi burası diyerekten çıkışıyorsun. Kısacık şortun giyilmesini, yani günah işlenmesini savunuyorsun. Bu insanı dinden çıkarır uyarayım dedim. İşlediğin günahı kabul etmek ben günah işliyorum demek başka birşeydir, günahı savunmak apayrı birşeydir tehlikeli sularda yüzüyosun ben bunu farkettim uyarayım dedim
cunku bu ülkede ateistide var hristiyanıda var. laik ve ozgur bir ulke, kimsede kimsenin ozgurluğunu engelleyemez. dinden nasıl cıkılıyo onuda biliyorum sallama yani dinsiz değiliz bizde. inkar etsem günah değil desem tamam çıkarım ama bunu diyince çıkmıyorum biliyorum. benim insan olarak ilk önce karsımdaki insanların ozgurluğunude dusunmem gerek
Bende biliyorum o ayeti. Sen yarım yamalak öğrenmişsin gerçektende. O ayette olay şu ki. Cehennem herkese gösterilecek ama herkes cehenneme girmiycek kimisi sadece görücek yanmıyacak. Neden iyi mükemmel bir müslüman cehennneme gitsin iyi misin sen? SAdece görecek ve sonrada cennetlikse cennete gidecek. burada görmemizin amacıda şu ki cennetin ne kadar mükemmel birşey olduğunu anlıyacağız ve kötü insanların kafirlerin inkarcıların hakkını helal etmediklerinin yandığı yeri görücez ve Allah'ın adaletsiz olmadığına bizzat şahit olucaz.
Cevap
70Cevap
Haklısın arkadaşım :)
Benim için fark etmez kimin ne giydini.
önemli olan içini temiz tutmak umarım yanlış anlamazsın beni ama baze yolda yürürken kapalı kızlar ne kadar da sıkı giyinse o erkekin içi temiz kalmadı sürece o kapalıyı bile hayalinde soyar.
böyle durum da kızlar da suç bulmuyorum, içini temiz tutamayan erkekler de suçu buluyorum.
Yani demek istedim şu bir insan içini temiz tutmadı sürece ister kapalı da olsun ister açıkta olsun onu ile hayalinde herşey yapmış demektir.
Ama o insan içini temiz tutuktan sonra hayal bile etmez kötü düşünceside olmaz.
O zaman şöyle ben kendimi kapatayımda öbür dünyada bana sorulursa derim ki ben kapandım Ya Rabbim! Bakan o! Ben emrine uydum suçum yok, suçlu o!
Arkadaşım bende şunu derim bir bayan kapanıyorsa ALLAH için kapanıyor ama ne yazık ki baze erkekler bunu anlamıyor eğer anlamış olsa şuna inan arkadaşım kapalı bayanların resimi calinipta seks sayfasına koyulmasti ya da yolda yüreğen kapalı bir bayanın resimi çekilip seks sayfasına koyulmasti şimdi söyle bana lütfen böyle durum da kim suçlu bayan mı yoksa resimi yükleyen erkek mi?
resmi yükleyen erkek suçlu tabi. Ama kızın suçu yok kapanmış tesettürlü bir bayan. Allah ona neden ceza versin?
İşte bak bunu da ben sana anlatmaya çalışıyorum arkadaşım.
Bak ben almanya da yaşıyorum ve doğuma büyüme oralıyım.
şuna inan burada da kısa şortla gezen kız çok sonuçta yabancı ülke burası ama ben burada doğuma büyüme oldum için öyle yiyici gözü ile bakmam hiç birine çünkü Babamız bize başkalarına karşı terbiyeyi öğreti ve dini öğreti benim babam 5 vakit namaz kılan biridi ve bize hep derdi ki kim olursa olsun o kişi için kötü düşünme derdi hep içini temiz tut derdi rahmetli babam. Yani demek istedim şu arkadaşım baze kızlar moda olarak giyer başka erkekler ise gel beni ye sanar ama doğru değil şimdi o erkeğin içi temiz değilse şort giyen kızın suçu ne?
tamam dinimiz de oranı buranı gösterme diyor ama doğru söyle ben şimdi yabancı bir türk kıza desem kapan oranı buranı gösterme desem sence o kız beni dinlermi? zamam çünkü ne sevdi adamıyım nede babasıyım nede abisiyim onun gözünde.
Olabilir. KEsinlikle babanın söyledikleri çok güzelmiş. Ne güzel. Allah rahmet eylesin bu arada. Güzel bir mirastır bu söz bence. Ama şu varki senin bakmaman gerektiği kadar kadında kapatmalı. Ben erkek bakmamalı demene katılıyorum. Ama kadın modaydı oydu buydu olmaz. Açık giyinipte yabancı erkeklerin yanında dolaşamaz. Ayet bu ben söylemiyorum. Örtünmeli kadın. Ama erkek bakmamalı konusuna sonuna kadar katılıyorum
Amin inşallah Allah razı olsun.
Evet babamdan kalan tek miras,
Evet haklısın bir kadın bir erkeğin gözüne girmeyecek kadar giyinmeli kapali olanlar zaten bunu nur süresini okudu icin ona göre kapanıyor ben bile onu okudum.
Yani açık giyinen bir bayan af edersin ama orası burası gözüken bir bayan zaten bir erkeğin yanında gezmesi doğru değil tecavüz olayın dan derim.
Her erkeğin düşüncesi başka kimisi içini temiz tutu için kötü şey düşünmez ama kimisi vardır yukarda yazdım gibi içi temiz olmayanın her kötülüğe sahiptir.
Maden o kişiler içi temiz değil bakmasın lar hatta hiç bir erkek bakmazsın bile derim.
ulan bacağı bırak damacana / ördek / köpek / eşek s. knlerin olduğu bir ülkede yaşıyosun sen neyin kafasındasın? facebook u aç arama çubuğuna "türbanlı" yaz arat.. kaç tane grup çıkıyor. tahrik olmak için vücudun bir yerinin görünmesine gerek yok. cinsel açlıktan dolayı tamamen bunlar. eğitim seviyesi ve inançla da orantılı. islamda "zina" kavramı olduğu sürece de değişmeyecek.
hangi hristiyan toplumda tecavüz vakaları, çocuk yaşta evlilik müslüman toplumlardaki kadar var soruyorum sana?
Seni gercekten tebrik ederim. Kizlar sort giyiyor evet millrt onlarbaksin diye ama kimse giymese ne guzel olur kicina kadar gelmis sor. onuda goyme :D biraz edepli olmak gerek kiza yakisan edep ve terbiyedir onlari giyince cok ta guzel olmuyorsunuz sadeve millet sizi dusunerek bosaliyor o kadar o yuzden bosaltan kiz degil evlenilecek kiz olmak icin giymeyin onlati
Yani giymesinler ya. Kocana özel olmalı bazı şeyler benim kocama değil kendi kocana özel ol!
Malesef bu durum çok fazla.. Öbür dünyada cehenneme odun bol yani. Ama yine de Allah affetsin.
sorduğun soru en iyi soru seçilmeli bence !!! Tamam erkeklerde masum değil kapalı kadınlara bile bakan bazı tipler var. ama bu demek değilki kadınlarda her yerlerini açsın ama erkekler bakmasın! özgürlük diyor bazıları. nereye kadar özgürlük? zaten tamamen çıplaklıkla giyinmek arasında tartsan 50 gram gelecek bir bez parçası kaldı. bazılarıda biz laik bir ülkede yaşıyoruz demişler. acaba onlar laikliği Laiklik=Çıplaklık olarakmı algılıyorlar? özgürlük başkasının özgürlüğüne müdahale ettiğin yerde biter. Değerlerimize sahip çıkalım ! avrupa ülkelerindeki gençlik acınası durumda onlara benzemeyelim !
Evet oraya benzemeyelim. Avrupa ülkelerinde kısalan etek booyunu örnek almayalım ilerleyen teknolojisini örnek olalım. Nasıl ilerleriz yoksa?
Evet haksızsın millete göre mi giyim belirlicez allahallah bakmasın onlar da kadına bak ya girin öyle bakalım erkek hegemonyasına bakalım daha ne kadar düşürceksiniz kadın olmayı sığ beyinliler sanki ortada ahlaksız bir durum varmış gibi söylediği şeye bak
Mini şortu giymek çok ahlaklı bir durum mu peki? Ben erkekler yüzünden kapan demiyorum sana Allah emretmiş kapanmayı..
Mini şortun ahlaksız olan tarafı ne peki söyler misin?
Erkek niye bakmasın demiyosun kadınlar örtünsün diyorsun kadının namusu var da erkeğin namusu şerefi yok mu hı? Sana millete bu şekilde söyleme görevini kim verdi herkesin aklı fikri var Kur an da öyle yazıyomuş muş kendin yazılırken indirilirken gördün ya kesin cehenneme gidenleri de gördün geldin burada iyi bir şeymiş gibi söylüyosun.. Bunu ahlaksızlık olarak görüyosan senin beynin bilinçaltın bakışın pis ahlaksız anladın mı böyle söyleyerek erkeklerin gözüne girip yaranın..
Sen iyi misin kızım ya? Al ayet burada :
Mü’min/İnanan kadınlara söyle: bakışlarından kıssınlar, iffetlerini (1) korusunlar. Ondan zahir/görünebilen (2) olan dışında süslerini (3) göstermesinler; örtüleriyle (4) açıklıklarının (5) üzerine vursunlar/koysunlar (6). Kocaları, babaları, kocalarının babaları, oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kadınları, yeminlerinin sahip oldukları (7), taabiyetindeki/hizmetindeki arzu sahibi olmayan erkekler veya kadınların avretine (8) henüz zahir olmayan çocuklar dışında süslerini göstermesinler (9). Süslerinden gizledikleri bilinsin diye ayaklarıyla vurmasınlar (6b). Hepiniz Allah’a yönelin, ey mü’minler/inananlar ki kurtuluşa eresiniz.
(Zahir demek :el yüz gibi yerler..) Al oku! Okuda konuş! Erkek baakmayacak kadın baktırmayacak kardeşim bu kadar basit işte. Sen anlamıyorsan benim ne sorunum var?
Ya bir git ya sana da akıl verilmiş ama hiç kullanma gereği duymamışsn milletin yarattığı safsataları gelmiş burada doğruluğu garantiymiş gibi söylüyosun sana ne abi git neye inanıyosan inan kendi beyin hücreleri çerçevende doğru bildiğin şeyi kendince yap sen burada kimseyi şort giydi diye ahlaksızlıkla itam edemezsin anladın mı
Kime ahlaksız dedim ben? Burada gelip uyarıyorum deiğin şşeye bak ya!1!! Allah razı olsun kardeşim haklısın ben şeytana engel olamıyorum nefsime uyuyorum diyeceğine gelmiş bana kızıyorsun ya!! Yapamıyorsan da saygı duymalısın, inkar etme doğruları...
Aşağı da mini şort giymek çok mu ahlaklı diyen sendin ama.. Ne şeytanı ne nefsi ya şort abicim şort kafan güzel heralde neyden bahsettiğinin farkındasın di mi benim inkar ettiğim bişey yok 'doğru' dediğin kişiye göre değişir ben kendi doğrularıma göre konuştum
Yapamıyosan saygı duy diyecek son kişi bile değilsin ayrıca saygı duyması gereken ben değil sensin burada milleti kötü bişey yapıyomuş gibi gösterip aklınca uyarmaya kalkarak saygısızlığı sen yapıyorsun
başlıktan geldim. Çok haklısın canım insanların giyinişine karışmam sevmem ama artık aşırıya kaçıyor ne iğrenç bitşeydir o.
Çok güzel bir sözle sonlandırmışsın helal olsun
Teşekkür ederim canım. İSte susa susa nereye kadar? Öyle değil mi? Ağır geliyorsa bazılarına şeytanın hoşuna gitmemesindendir
Allah hidayet etsin ben +1 verdim canım.
Haklısın da kime ne anlatıyosun ki? Kıza giyme diyorsun çok sıcak napayım diyor. Çıkıyor ordan bir tane delinin, sapığın biri bir taciz, tecavüz ediyor sonra öldürün asın kesin oluyor e o kişi de sapık o zaman biz napalım? Hadi bunu geç kıza sen müslüman değil misin dinin böyle söylemiyor mu diyosun bu sefer de sen ne karışıyosun ne haddine yobaz oluyo. İnsanlar bunu o kadar alışkanlık haline getirmişler ki normal bir şey olarak görüyolar. Mini şort giyerek bağladığı çocuk 2 gün sonra başka mini şortlu kıza kaçınca gelip buraya soru açıyolar sevgilim terketti aldattı ühüüü diye. Her şeyi geçtim buna nerdeyse günah değil gözüyle bakıp dinden çıkacak kızlar var. Bazıları haklısın falan yazmış gene de bazıları komple inkâr etmiş çok acaip :D
Evet çok acaip ve çok amaa çok acınası bir durum yazık..
Sonra çocuğunun çocuğu falan diye bir soy çıkabilecek ortaya..
Keşke güzel yönlerini alsalar. Kısalan etek boyu değilde ilerleyen teknolojiyi örnek alabilirler mesala. NASA sistemini falan.. Bizde bunlarla uğraşmasak
MAlesef çoğunluk böyle :(
Bir kız olarak sen yapılan ayrımcılığa karşı koyacağına tacizcilerin önünü açmışsın yazdığın şeye bak hiç mi utanmadın insanları kıyafetleriyle damgalayacak kadar sığ bir insansın o yüzden daha fazla bir şey demiyorum kelimelerim kifayetsiz kalacak !
benim anlatmak istediğim o değil. "tacizcilerin önünü açmısşın" ithamınızdan da sizin tesettürlü bir bayan olduğunuz varsayımını çıkarıyorum. anlatmak istediğim taciz olaylarının kadınların şort giymesinden çok erkeklerin beyinleriyle alakalı olduğudur hanımefendi. kimseyi veya kimsenin kıyafetini damgaladığım da yok. o verdiğim sadece bir örnekti. bu konuda size çok uzun soluklu bir açıklama yapabilirim. sıkıntı olmayacaksa özelden mesaj atabilirim size?
YA ben ne dedim şimdi? AÇılında taciz edilin mi dedim. Kapanın dedim. Bari şu mmini şortları giymeyin dedim. Bir kız olarak hiç sorumluluğum yokmuş gibi gidip erkeğği suçlamak yerine önce kendimde aradım suçu.
Tacizlerin önünü açma gibi bir amacım yok konumda bu değil. Mini şort giyilmesi. Hani açıklığında bir sınırı vardır öyle değil mi? Tabi kendileri bilirler günahı sevabı onlara. Ama ben uyardım sadece görevimi yaptım
bu ülkede beş yaşındaki çocukta tacize uğruyor kapalı bayanda otobüste şort giyen sporcu da tokatlanıyor sen bunu söyledikçe erkeklerin burada saçma sapan ki bu sadece bir kısmı iğrenç düşüncelerini meşrulaştırıyorsun bizim anayasada da bu böyle kadın bana bunu dedi diyor muazzam bir ceza indirimi alıyor bu kadar sığ çirkin yasalarımız bu kadar sığ çirkin insanlarımız var
Arap ülkelerinde kadinin parmak uclari bile görünmüyor yine geçerken bir dünya erkek bakiyor zihniyet bunlar
Ama senin tesettürün kapanmaysa erkeğin tesettürüde göz kapaklarıdır. Evet bir nevi zihniyet meselesi..
İnsanların giyimine karışamazsınız onları da yargılayamazsınız ben sol totaliterizme nasıl karşıysam sağ totaliterizme de o kadar karşıyım. Bırakın insanlar özgür kalsın biraz doğru ve yanlış arasında seçim yapabilsinler
İşte ben yanlış seçeni uyarıyorum. Rencide etmemeye çalışıyor düzgünce söylüyorum. Silah tutmuyorum ki zaten.
olsun yine de hoş değil bence ama sen bilirisn yine de
Bazilari var yolda gorsen arabayi durdurup fiyat sorarsin. Hele hele avm lere giyinmeyi unutup gelen var. Sonrada mediney diyip savunuyolar. Hatta bulunmaz hint kumasi havalari var, bide cok normal ve namuslular. Namus iki bacak arasinda zanneden zavallilar sadece o aradakini kapatiyolar. Got yanaklarina kadar acan biri hicte medeniyet ve modernlik ayagina yatmasin. Kozmo shoplar hergun motorun arkasina atip dolastirdigimiz acik sacik ama burada boyle yorumlar yapan kizlarla dolu. Turk kizlari cok tuhaf ya, vermem ama her boku yerim, degisik bir mantik. Verip te bu ayaklara yatmayanlar daha duzgun sizden. Medeniyet adi altinda pezevenklesmeye gerek yok. Evinde hic erkek yok sanorim bunlarin.
su millet ne zaman kadinlari ortmek yerine erkeklere bakmamayi ogretirse o zaman gelismis olacak..
Bence ikiside şart.. Sadece neden erkekler suçlu olsun ki? Kadın baktırmayacak erkek bakmayacak..
suclu olan erkekler degil bu zihniyet. kadinlara ortunun ortunun dedikce erkekler acik birisine ilk defa disi organizma gormus gibi bakiyorlar. hay allahim cern'de hadron carpistiriliyor biz nelerle ugrasiyoz
@xdnzkgn sana aykiri olabilir bos yapma
başta iyi gidiyordun da işin içine dini sokunca çıldıran insan toplulukları burada da mevcut. dinde zorlama yoktur sözünü alıp din sahibi olduklarını düşündükleri için istediklerini giyerler hatta biraz karşılık vermeye kalksan da sinirden çırılçıplak dolaşsalar keşke.. :p
ikinci bir dayanakları da zihniyet.. bu zihniyet nedense hep onların aleyhine işler.
kızlar soyunun
okumadım ama sonuçta isteyen istediğini giyer kimseyi de ilgilendirmez. herkes senin inançlarının dogmalarıyla yaşamak zorunda değil ve herkes müslüman olmak zorunda da değil. belki başka bir dine inanıyordur veya hiç inanmıyordur.
Tabi ki isteyen istediği dine inanıyor ama ben bir Türküm ve ülkem müslüman bir ülke çoğunluk olarak. Bu yüzden de uyarıyorum bir kere. Kimseye silah tutamam. Ama sizce doğru bir şey mi? Siz eşinizin öyle bir şort giyip dışarı çıkmasını sorun etmez miydiniz? Başka birinin eşinize bakması rahatsız etmez miydi?
ülkemiz türkiye yi tanı o zaman. türkiyenin dini islam falan değil. anayasa maddesince türkiye cumhuriyetinin dini yoktur. zaten bu dinler insanlar inansın diye var ülkeler inansın diye değil. eşim ve sevgilim emin ol ki kendine ne giyeceğini bilir. sadece bizi öyle giyinenler ilgilendirmez. bir kadını kadın yapan erkektir. unutuma.
veya pardon yanlış anlaşılmasın : eşim veya sevgilim emin ol ki
Tamam anladım ama uyarmak olarak ben görevimi yaptım kimseye silah tutmadım ki
işte ego meselesi oyle kızlar surekli erkeklerin onlara baktiğini gorunce kendilerini aşiri guzel saniyorlar canim:D
Ama belki tek gecelik bir kız olabiliyolar onların gözünde ve evlenilecek kız tesettürlü ya da edepli terbiyeli kızlar oluyo çoğunlukla. Aslında o şekil giyinip pek birşeyde kazanmıyorlar. Asıl giymeyince ömürlük bir evlilik ve aşk kazanıyorlar belki de..
aynen oyle
birileri buraya yazmış erkekler bakmasa problem yok diye bırakın bu ayakları ya ben erkek halimle en sıcak havada bile kotla gayet rahat geziyorum çok rahatsız olursam keten ya da kapri giyiyorum erkeğe dinen daha cok bolgeyi acabilme ozgurlugu varken tshirtsuz gezen erkek gordunuzmu hıc sokakta ve o erkekler bakmasa problem yok diyenler ınanın erkeklerden bu nefsı alsalar kadınlara ılgı olmasa hıcbırınız agdayla falan ugrasmaz o sortları da gıymezdınız kız o sortu gıyıyosa erkegı tahrık etmek ıcın gıyıyodur baska acıklaması yok
Ya belki gerçekten sıcaktan giyiyor olabilir ama o kadar terliyorsa uzun elbise giysin abi. Uzun etek giysin o daha rahat!
Bahane çoğu bunların
İsteyen istediğini giyer, bundan sanane? Sevgilin gözlerine hakim olsun ilk önce. Kıyafetim sadece beni ilgilendirir, 3. şahısları değil. Erkeklerde iki bacak görürse azmasın kendi iradesizliklerini kadınlara laf atarak örtbas ediyorlar. Bir de dini alet ediyorlar buna, 1. herkes müslüman değil. 2. si müslüman olsa bile hayat yaşayış tarzı kimseyi ilgilendirmez. 3. sü islamiyette bir kız açık giydi diye cehenneme gidecek diye bir kural yok, tesettür dinde farz mı farz. Ama ona gelene kadar daha birçok kural var. Sen onları uygula sen son giyinmeye gelirsin. Kimseye laf atmana gerek kalmaz. Diğer bir husus kadınların kıyafetlerini islamiyete uygun bulmayıp tacizi/tecavüzü islamiyete uygun bulup buna bahane 'kadınlar açık giyiniyor' demek ne kadar doğru? Lan bu ülkede bebeklere, çocuklara, hayvanlara tecavüz ediyorlar. Lan damacanaya tecavüz eden bile var. Bunlar mini etek mi giydi de tahrik etti? AHLAKSIZLIĞINIZA KILIF BULMAYI BIRAKIN
bizim içimize giydiğimiz boxer daha uzun. yok sıcak yok bilmem ne diye bahane uydururlar biz erkekler hiç yanmıyomuyuz gördünüz mü hiç yolda afedersin götüne kadar kısa bir şortla ya da don-atlet gezen birini?
Teşekkür ederim haklısın hiç görmedim
Bakmasin onlar da demis bazıları ama açık yere herkes bakar ben bile bakiyorum tabi normal sort giymedikleri icin gotlerini goruyoruz malesef ben de giyiyorum giymiyorum değil ama biraz daha kapalisini daha usturuplusunu. Yobazlik diyenler bile olmus nasil komiksiniz.
Kesinlikle kötü bir durum ! Aynen benim bile gözüm kayıyor utanıyorum babamla onların yanından geçmeye ya korkunç bir durum
Günaha girip girmemek erkeğin tercihi.. Bakmasın olsun bitsin uçkuruna sahip çıkamıyor mu bu erkekler biz onlar yüzünden çarşaf mı giymek zorundayız?
Hayır sen bir kızsın bir inci tanesisin bir midyenin içinde inci saklanır, bir portakalın bile kabuğu tesettürü vardır, bir karpuzun kabuğu vardır.. Bir incinin niye midyesi olmasın? GÜzel olan şeyler saklanmaz mı? Eminim sende güzelsindir ve bu güzelliği saklamak korumak lazımdır ki özel olasın. Erkekte bakmamalı ama kadında baktırmamalı. Allah doğru yolu nasip etsin kardeşim
Ne yani bir dakika anlamadım. Şimdi şortla dışarı çıktığını ve sana hiçbir erkeğin bakmadığını farzedelim. Bu sana günah olmuyor mu sanıyorsun? :D Hem açık giyindiğin için hem de erkekleri baktırdığın ve onları da günaha soktuğun için sana 2 günah yazılır. Erkeğe de baktığı için 1 günah yazılır. Bu konunun erkeklerle hiçbir alakası yok söyliyim dedim emi
Ya bırakın bu işleri burasi iran değil kardeşim herkes hürdür.
Öyle iran değil deyip çıkamazsın bu işin içinden kardeşim. Hristiyanda , İrandakilerde, Amerikadakilerde, Türklerde aynı şekilde tesettürden sorumludur. Ben Kuran içinde ülke ayrımlarını görmedim. Bölgeye göremi sevap günah yazılıyor. Ayrıca keşke burası da İran gibi olsaydı..
O senin inancın kardeşim kimseyi bağlamaz.
Görücez..
Herkesin sizin gibi düşünmek zorunda olmadığını öğrenin artık ya bir bitmediniz
Verilmiş en güzel cevap olduğunu düşünüyorum
bencede
sen kara çarşaf giy bence çok seviyorsan herkes özgürdür kadınlar nasıl mutlu oluyorlarsa öyle giyerler kendilerine yakışanı giyerler yani
Ama Kuran var ayetler var kocasına nasıl istiyorsa giyinebilir ben karışamam ama bu konuda en azından bir uyarı yapayım dedim. Yapmazlarsa gene kendileri bilir.
Allah affetsin..
yalnız ilginçtir kız her tarafını açar *rospu kaşar motor olmaz ama erkek baktımı sapık olur abazan olur. evet haklısın.
Erkeğin yapısında var kızım bakmak. Sen baktırma o da bakmasın. Ama sen günaha giriyorsan açıyorsan bacağını o erkeğinde bakmaması gerekiyor tabi bu durmda iki tarafada görevler düşüyor biri bakmıyacak biri baktırmayacak
Onun bakması yanlış diğerinin de baktırması yanlış diyorum işte. Kızı suçlamıyorum ki
Batı özentisi gençlik, cumhuriyet kurulduğundan beri batıya özendirildi bu millet ne bekliyordukki böyle olacağı belliydi
Keşke böyle olmasaydı. Batıdan kısalan etek modelini değilde ilerleyen teknolojisini alabilseydik belki herşey çok farklı olabilirdi..
Boşuna demiyo üstad avrupayı ensest ilişki ve sekste değil biliminde baz al diye ve benim görüşümden rahatsız biri var sanırım -1vermiş yazık bu millete
ben +1 verdim.-1 verenleride Allah kurtarsın o şeytandan..
teşekkürler kardeşim amin
SA NA NE. Artık insanların yaşam tarzına karışmaktan vazgeçin. Bizim hayatımız bizim vücudumuz. Nasıl giyindiğimizi eleştirmeye kimsenin hakkı yok.
Yok. Ama ben uyarayımda Allah doğru yolu bulmayı nasip etsin kardeşim sana da. İnşallah öyle bir doğru yola gir ki cennetin 8 kapısıda açılsın sana..
Şort giydim diye yanlış yolda mıyım kardeş? Saçı bacagı kapatmakla doğru yol bulunmuyor
Ama bununla başlıyabilirsin namaz kıl oruç tut her ibadetini yap bu dünyaya geliş amacımız bu değil mi
Bak sana yine ayni seyi soyleyecegim. Sanane kardesim. Belki ben baska bir dine inaniyorum. Seninle ayni seylere inanmak ayni dusuncelere sahip olmak zorunda degilim.
Tamam kardeşim karışmıyorum ben. Günahıda sevabıda bildiğini düşünüyorum. Karar senin.
Isteyen acar isteyen kapatir. Kapaliya saygimiz varsa acinca bizde saygi bekliyoruz. Iki bacaga bakip zevk aliyosa erkek bence o kendinde sorun aramali. Iki bacak gostermek kotu yolsa , kusura bakmayin ama bana gore de sizin yolunuz yol degil
Erkek arkadaşımı oyuveririm valla. Gerçi milletin giydiğinden banane diyorum. Kitap orda şey orda. Aslında kapri bende giyiyorum ama don gibi şortlada hoş değil yani. Ben giyiyorum ya yeter.
Allah hidayet etsin
He pardon o zaman. Şöyle diyim : Allah sana öyle güzel kapılar açsın ki öyle mükemmel bir müslüman ol ki cennetin 8 kapısı açılsın sana..
Amin canım
kımseye bunları soleme cunku anlamazlar anlasalarda karsı cıkarlar. cıkarlarına saldırdın cunku bosu bosuna zevzek zevzek konusurlar ozgurlukten kadının her ıstedıgını gıyebılme hakkından fılan
Ama nasıl değişir böyle düşünen insanlar ne yapmalıyız? Gerçekten üzülüyorum..
bunlara Allah hıdayet versın deyıp gecıcen. sadece anlamak ısteyen gercekten bırseyler ogrenmek ısteyene yardım edebılırız. yanı bu kadar acık gıyınenlere en fazla bır kez uyarı... ıkıncı cumleyı kurma bıle bır keresınde kızın bıryle bole bır dıalogum olmustu dedı kı guzelım guzellıklerımı sergılıyıcem.. eh napalım o da yaşlanıcak ondan guzelı de cıkacak kocasının karsısına o zaman da dıger kızlar guzellıklerını sergıler. esın baskasına bakmasın ıstıyosan evde o dısardakı kızlardan daha bakımlı daha acık daha guzel ol esın gunaha pıslıge meyıllı senı haketmeyen bır cambaz degılse onun gozunu dısardan alabılırsın ama hala alamamıssan bıl kı o su turkıyede herkes kapansa amac zına ya tv dekılerı yer gozuyle.. bosver kadın kadının hakkını alıyor bu acık kadınlar bızım hakkımızı da kul hakkı olarak alıyolar napalım bız de otekı dunyada gulerız ınsAllah
İŞte kadın baktırmamalı erkek bakmamalı. Ama bunu nasıl anlatıcaz orası ayrı işte.. Özgürlüğüm diyip işin içinden çıkabiliyorlar evet eşine güzel dışarıya kapalı olucan eğer nkar ediyorsan dediğin gibi yaşlılık diye birşey var. Allah hidayet etsin işte bu zihniyeti
giyiip çıkmaları sorun değil laf atan olunca ' ayy bana yavşaaadıı' diyen kızı verin bana, 7/24 zopa.
Erkekler bakmamayı öğrensin artık. Her özgür birey canının istediğini giyer. Bu kadar geri kafalı olmayın. Öküz gibi bakmamayı bilsinler
Sende açmamayı öğren bitanem! Bu kadar basit. Terliyorsan uzun elbise giyebilirsin. Uzun etek terletmez ben denedim..
Olay terletmesi değil. Ben o şekilde beğeniyosam öyle giyinirim ve kimse de karışamaz ya da beni yargılayamaz. Cinsellik bu kadar bastırıldıkça ne yazık ki bakan öküzler de çok oluyor.
Ben bastırmıyorum ayet var örtünme emri var Allahu Tealanın. Müslümanım demekle müslüman olunmuyo. Erkek tabiki bakmayacak ama kız da baktırmıyacak
Müslümanım demedim ki
O zaman niye yorum yaaptın ki biz islamsal ve sosyal açıdan bakmaya çalışıyoruz
sanane be yobaz. sen giy çarşafını gez. kimse kimseye karışamaz burası türkiye cumhuriyeti. işine gelmeyen s1kt1r1p gider.
Ne o rahatsız mı oldun? Ruhunu mu sıktık beyfendi? Hoşuna gitmedi? Nefsine ağır mı geldi? Sen şeytanın kölesi olma. Ayağını denk al. Yoksa bir gün denk almak zorunda kalacaksın. O kara toprak yüzüne bir bir atılırken ben daha ölmedim daha erken diye inkar edeceksin belki.. Ama çok geç olacak be kardeşim. O toprağı azapları görünce belki diyeceksin Ya Rabbi! Bana 1 gün vver sadece 1 gün ver yalvarırım. dünyaya geri döneyimde o bir gün sabahtan akşama kadar namaz kılmazsam bende namerdim! Bir kıza bakarsam kötü gözle bende namerdim diyeceksin belki.. Ama bu film sadece 1 KEZ oynanıcak. GEri dönüş yok! Pişman olacağın şeyler yapma yaptırma.
Yakisir kardesime cok guzel konusmussun bacoo agzina saglik adamsinn !
Teşekkürler kardeşim Allah razı olsun inşallah bazı zihniyetler değişir..
Cok zor be kardesm onlardaki saygisizlik kisilik bozuklugu ahlaksizlik cehalet sonradan gorme olmalari aileden gelio oyle yetisiyolar zor yani bir insan yedisinde neyse yetmisindede odur diye bosa dememis atalarimiz ondan sonra esleri onlari kendi gibi kadinlarla aldattigindada eslerini suclu bulan cinsten bunlar soylenicek konusulacak o kadar cok sey varki bitmez kardesm ya o yuzden biz hic cenemizi bosa yormayalim bence dogru bildiimizden sasmayalim biz kim ne bk yiyosa yesin
Sana ne Sana ne !!
Haramdan mı bahsediyorsun. Senin haram dediğin açık giyinmek mi. Yoksa haram para yemek, hırsızlık yapmak, birilerine iftira atmak mı? Size göre her şey günah zaten. Kuranı baştan mı yazıyorsunuz lan. Başımıza günah keçisi kesildiniz.
Kuran oku Kuran! İlk emri oku olan Allah, okudun mu diye sormaz mı sanıyorsun? Oku ve hayatına geçir! Ölüm var ölüm. Öldüğümüzde dünyada ne kadar kaldın diye sorduklarında çoğumuz yarım saat falan gibi terimler söyleyebilirmişiz. Çünkü burası bir rüya alemi gibi. Rüyanda doktor olmuşssun tirilyonların var ama alarm ötünce uyanınca anlıyormuşssun ki hepsi boşaymış. Bomboş! Burasıda aynı ! Ölüm gelince uyanıcaz biz rüyadayız ve diyiceğiz ki boşaymış sultanlığım krallığım. Bir rüyaymış. Hayal etsene bir futbolcusun Messiyi, Ronaldoyu geçiyorsun gol atıyorsun Muslera ya. Milyonlarca kisi senin adını söylüyor alkışlar alıyorsun ve bir düdük geliyor hakemden! Ofsayt gol sayılmaz!!! Ne olacak o zaman? Poffff söneceksin. Aynı öbür dünyada olacağı gibi belkide. Şimdi belki yaşıyacaksın krallıklar barlar şarkılar erkekler kızlar günahlar haramlar böyle bir havalanmalar arabalar falan ama düdük çalıp ofsayt dendiğinde yani ölüm gelip herşeyi bu dünyada bıraktığında diyeceksinki boşaymış
İşte bende bundan bahsediyorum. Sizin dinden anladığınız bu. Size göre başımızı kapatmadığımız için günah işliyoruz değil mi? Ayrıca sen sorduğun soruda kapanmayan kadınları resmen eleştirmişsin ve bende buna sinirleniyorum. Kafası açık olan kadınları yargılamak ne sana ne bana ne de başkasına düşer Allahtan başka.. Cevabımın altına yaptığın yorum benim cevabımla alakasız. Ben dine inanmıyorum , Allah'ın emirlerini yerine getirmiyorum diye bir şey söylemedim.. Aaa ama tabi kapalı olmadığım için ne sevap işlersem de boşuna öyle değil mi..
Hayır bende öyle birşey dediğimi hatırlamıyorum. Açıkları eliştirmedim ben. Doğru olanı anlatmaya çalıştım kötü ne söylemişim yazar mısın
Yani babamın o kıza bakabilme ihtimali o kadar açık giyinmesi utanılaacak bir durum değil mi? Ben kaç yıldır denize girmiyorum. O bikini kızların olduğu bir ortama eşimide sokmam. Girerse de ayrılabilirim ya da boşanabilirim. Mini minnacık sortlar güzel bir durum mu yaa? Peygamber Efendimizn yanından mini şortla geçmeye utanmaz mıydınız?
Bikini giymemen denize gitmemen ya da babanın o kızlara bakması beni ilgilendirmiyor. Eğer çok endişeleniyorsan baban ve eşin için o zaman söyle bakmasınlar. Ben senin düşünce de saygı duyuyorum ama sen mini şort ya da mini etek giyenleri eleştiremezsin hakkın yok. Biz nasıl sizin türbanınızı eleştirmiyorsak sende bizi eleştiremezsin.. O zaman benimde erkek arkadaşım kapalı kızlara bakıyor diye kapalı kadınların açılması mı gerekiyor.. Ya da mini şort giyenlere bakıyorlar diye bizim kapanmamız mı gerek..
O yüzden değil aslında daha çok kötü bir durumda uyarmam gerektiğine inanıyorum. Birincisi kimseyi eleştirmiyorum ben doğruları söylüyorum. Bir tarafını açıp bissürü kişinin senin hakkında hayaller kurmasından rahatsız olmuyorsan şeytan sana siyahı beyaz gösteriiyor demektir. Bu kadar meraklıysanız bir taraflarınızı açmaya gidip eşinize helallerinize açabilirsiniz. Sokakta yapmayın diyorum. Peygamber Efendimizin eşi , kızı bu şekil mi giyiniyorlardı. Öbür dünyaya gittiğinde hiç mi utanmayacaksın? Sen o şortlayken yanından PEygamber Efendimiz geçseydi aynı şeyleeri ona söyleyebilir miydin? Ben yanlış bir şey yazdığımı düşünmüyorum. EĞer çok ağır geliyorsa sözlerim şeytanını rahatsız etmiş demektir belkide..
Ben ne kapalı kadınlar gördüm saçlarını başlarını kapatıp ta başka bir taraflarını açan..
Erkekler benim hakkımda hayaller kuruyor diye giyinişim den vazgeçemem..
''Kapalı olmayan kadınlar cennete giremez ! '' sen bunu ima ediyorsun. Tamam peki sana bir soru soracağım.. Çevresine, ailesine sürekli iyilik yapan bir kadın başörtüsüz bir kadın, namazını kılan orucunu tutan , zekat veren biri. Ama işin aslı şu ki kapalı değil.. Sence bu kadın Allah katında nereye gider? Cennete mi? Cehenneme mi? Biraz mantıklı düşün lütfen..
ona sen karar veremezsin nereye gideceğini ancak yaradan bilir.. ibadetlerde önemli olan samimiyettir.. ihlastır.. nice insanlar var namaz kılarlar zekat verirler ama hiç değeri yoktur.. ama nice insanlarda var açıktır ve tek kusuru odur.. sonuçta Allahla kendi arasında.. yanlış olduğunu biliyodur ve bile bile yapıyodur.. hesabını kendisi verir
Bir soz vardir kendimce yorumliyim kizlariniza nasil giyecegini degil ogullarinaza bakmamayi ogretin
Bence ikiside gerekli.. Kadının tesettürü kapanmaksa erkeğin tesettürüde göz kapaklarıdır kardeşim..
h sktirr len
Kuran oku Kuran! İlk emri oku olan Allah, okudun mu diye sormaz mı sanıyorsun? Oku ve hayatına geçir! Ölüm var ölüm. Öldüğümüzde dünyada ne kadar kaldın diye sorduklarında çoğumuz yarım saat falan gibi terimler söyleyebilirmişiz. Çünkü burası bir rüya alemi gibi. Rüyanda doktor olmuşssun tirilyonların var ama alarm ötünce uyanınca anlıyormuşssun ki hepsi boşaymış. Bomboş! Burasıda aynı ! Ölüm gelince uyanıcaz biz rüyadayız ve diyiceğiz ki boşaymış sultanlığım krallığım. Bir rüyaymış. Hayal etsene bir futbolcusun Messiyi, Ronaldoyu geçiyorsun gol atıyorsun Muslera ya. Milyonlarca kisi senin adını söylüyor alkışlar alıyorsun ve bir düdük geliyor hakemden! Ofsayt gol sayılmaz!!! Ne olacak o zaman? Poffff söneceksin. Aynı öbür dünyada olacağı gibi belkide. Şimdi belki yaşıyacaksın krallıklar barlar şarkılar erkekler kızlar günahlar haramlar böyle bir havalanmalar arabalar falan ama düdük çalıp ofsayt dendiğinde yani ölüm gelip herşeyi bu dünyada bıraktığında diyeceksinki boşaymış
Haklısın salla onları obur tarafta zevle izliycem onlari yanarken
İŞte kardeşimizdir deyip uyarmaya çalışıyorum ama
Vallahi erkekler hakli, o kadar acik sacikk giyinince bakmamak mümkün mu? Erkekler sapik olmuyo siz düşük seviyeli oluyorsunuz.
kimseyi dini için eleştirmek kimsenin haddine değil ve dini sorgulamakta değil sen ibadetini et yeter
Ama uyarmakla sorumlu olduğumu düşünüyorum..
Uyarmakla karismayi dengede tutamayan cok insan var biliyorsun bu devirde
Haklısın ama bir kadının istediğini giyme hakkı varmış malesef öyle diyorlar bunlar haram filan dinlemez bacım.
Bİlemem kardeşim ben uyarayımda görevimi yapayım bari
halısın fazlasıyla Akıllanmaz insan çok dersin dersin anlamaz illa sonucu görecek iş işten geçecek koyun sürüsü:D biride demiş her koyun kendi bacağından asılır koyun olduğunu kabullenmiş yapacak birşey yokD:
Teşekkür ederim kardeşim. Keşke koyun değilde bir inci tanesi oludğunu anlasa da midyesinde korunsa.
Böyle şeyleri tartışmaktan bile aciziz. O ona git türban tak sen sanane benim eteğimden diyor, o da adi ateist yanacaksın diye cevap veriyor. Biri değerlere saygı gösteremiyor diğeri desen aklını cehennemle bozmuş, yazık; 3. dünya ülkesi olduğumuz ne kadar da belli değil mi.
Haklısın ama ne diyebiliriz ki, biz nasıl istediğimiz gibi giyiniyorsak onlar da aynı şekilde giyiniyolar. Onlar bundan rahatsız olmuyorlarsa, bizlik bir şey kalmıyor yani ortada
Uyarıyımda ben görevimi yapayım kardeşim
Burada herkes namus bekçisi kesilmiş. Kimseyi ilgilendirmez isteyen istediğini giyer.
Deistim.
Peki ya zorlayamam. Teklif var ısrar yok. Herşey belli olucak doğrular ortaya çıkacaktır
Bunlara laf anlatamazsın çıplaklığı çağdaşlık olarak görürler. Seksiliklerini pazarlıyorlar ne kadar acizce..
o tahrik olmasın, aman bu ne der, o arkamdan laf mı etmiş diye diye hiç de kendi rahatlığımdan ya da zevklerimden tarzımdan ödün veremem. bu benim hayatım, benim günahım. sana düşmez.
Uyardım sen bilirsin
Ozaman bakanlara da kotu demeyeceksin
farkındaysan yukarıda bakanlara dair herhangi bir yorum yok o yüzden bu yorumu değil başkasına yapacaksın. anladın.
Bu sıcakta kot giyip pişemem doğrusu. Biri bakacak diye ben sıcakta kot giyip pişemem :D
Öbür dünyada ki ateş buranın kaç katı sen biliyor musun? Sen bu dünyanın sıcağı diyebiliyorsun hala. Elim bir ateşe değse ne kadar acıyor ya öbür dünyanın ateşi nasıldır hiç düşünüyormusun? Orda alevler içinde yanmaktansa burada terlemeyi tercih ederim..
Bişeylerden başlamak lazım ama ömür geçiyor..
Çok haklısın arkadaşım. Saçımızın bir teli bile görünmesi haramken ne hallerdeyiz..
Malesef çok üzücü..
Kimseyi ilgilendirmez. Sana ne? Ne diye karışıyorsun?
aynen katılıyorum. sizene kardeşim.
Uyarıyorum
Ama uyarmadın diye beni suçlayamayacaksın. ya da islamı yaymakta gayret göstermedin denilemeyecek bana belkide. İşte bu yüzden uyarıyorum.
İyi keşke fikirlerinde değişseydi.. ://
YA doğruları söyledim diye dinden soğuyacak kadar ayran gönüllü olmamak lazım. Bİr davayı seçtiysem ölümüne seçerim!
Peygamber Efendimiz müslümandı. Ve diğer kavimlerin çoğunu uyardı islama davet mektupları gönderdi. O beni ilgilendirmiyor demedi ama? "O" benim önderim. Bende çağırıcam uyarıcam. Uyarsın uymazsın karışamam ister bu dünyada yanarsın ister öbür dünyada..
Aşmadığımı düşünüyorum ama tamam diyim bari
Haksızsın. Madem nefsin terbiyesi dininize göre terbiye etsinler madem. Isteyen istedigini giyer.
Dininize derken senin dininde değil mi o?
benim dinim olmuyor o.
Peki Allah hidayet etsin kardeşim
Biz kendi dinimize gore yorum yapiyoruz zaten senin ziplamana hic gerek yoktu muslumanlarla alakaali bir soru senin anlican senlik bisey yok
Aynen bende müslüman olanlara yönelik sordum ama neyse
yazdıkların doğru fakat kişisel tercih bu ama yine de bişeyler yapmak istemişsin buda senin özgürlüğün. konuya gelince de giyerlerse rahatsız etmeden bakarım giymezlerse bakmam benim için bu kadar basit. ama izmirde zaten yakında çıplak gezcekler :D
Hımm anladım ama inşallah toplumumuz biraz düzelir öyle yobaz biri değilim ama giyinmeninde bir şekli var geçen gün biryerde okudum eskiden böyle şeyler pek yokmuş en fazla dizde falanmış etekler. MEsala biri demişki. Ozaaman aşk çok maasumdu. Bir kız vardı sevdiğim uzun bir etek giyerdi ve bir rüzgarda bacağının ucu aşılırdı. Ben onu severdim. Gİzemliydi benim için çünkü özeldi. Kapalıydı onu ben çözmek vve bana ait olsun isterdim demiş.. Şimdi öyle mi?
dediğim gibi herkesin kendi iradesi
Yani doğru
1 kere uyar, gerisine daha bulaşma. Hem din hem de TR Adaleti açısından. Sen 1 kez uyar , ha anlamadı mı? günahı kendine diyip cekil kenara.
Evet işte öyle yapmaya çalışıyorum. Hadi sokakta kimseye gidip bunu söylemiyorum alacağım tepkiyi bilemem ama burdan söylüyorum işte..
O herkesin kendi tercihi gunahsada onlara günah bize ne
Uyarıyımda öbür dünya da neden beni uyarmadın demesin bazı kişiler kardeşim
Haklısın kardeşim. Sıcaktan dolayı giyiyoruz diyenler var ama aslında amaçları vücutlarını sergileyip kendilerini beğendirmeye çalışmaktan başka birşey değil. Pantolonla da kotlada dayanırlar aslında sıcağa
Ya o değil uzun elbise uzun eteklede çok serin gezebiliyorsun
Aynen öyle
Ya sitenin genellemesine eic su dedigin valla. Ozetledin herseyi agzina saglik
Erkekler bakmasin ya. Erkekler bakiyo diye rahat rahat giyinemicegiz mi istedigimiz seyleri.
cıplak cık kanka bakmıcam
Istersem oylede cikarm
Kızlar baktırmasın erkekler bakmasın bu kadar basit..
Istegim bu benim , hosuma gidiyo giymek ve giyiorum kimseyi ilgilendrmez. Gunahsa gunahi ben oduycm.
Sanane ya onu anlamiyom ben. Tamam gunah yanacam falan filan. Seni ilgildirmezki bu. Ben acik giyiniyom diye sendemi yanacan sanki hayir ozaman karisma.
Uyarmakla yükmlüyüm ben sen bilirsin silah tutmadım
Kardeş soru sorsaydın iyiydi güncellemeyle ekle bari kaldırıyorlar
Peki
işte tecavüzler hep bunun için oluyor yaz gelmiş saten sıcaktan yanıyoruz bide orasını burasını açıyoorlar ah ah ah
Senin gibilerin halen var olması ne güzel gerçekten
Teşekkür ederim :)
Ben teşekkür ediyorum.
Kuranı hiç okumamışsındır sen burada Allahu teala falan dıyorsun , isebnu meryemu musaddike bayin yedeyhe tevrati?
Ne diyor orda?
sus cahil , baksan hep arap harflerini telaffuz ederek okudun ama dili öğrenmedin liseli seni uza
hem dili bilmiyorsunuz hem türkçesini okumuyorsunuz hepiniz ağır cahilsiniz
Bırakta kapanıp kapanmayacağımızı biz belirleyelim.
Ben uyarıyımda öbür dünyada uyarmadılar beni diyemeyin. Sİz bilirsiniz tabi kapanıp kapanmamayı. İster bu dünyada yanarsınız ister obür dünyada.
isteyen istediğini giyer özgürlüğü kısıtlamak oluyor senin düşüncelerin.
Kuran özgürlüğü mü kısıtlıyor yani?
hayır öyle bişey demedim herkez senin düşüncene kurana göre yaşamıyor bunu anlatmak istedim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar