- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılAnlamsız ve insanları gösteriş uğruna borca sokan, eş dost akraba doyurup yedirip içirmekten başka işe yaramayan düğün saçmalığı, 18 yaşını geçmiş yetişkin bireyin evlenmesi için ailesinden isteme saçmalığı ile birlikte bu ikisinin arasındaki nişan, kına gibi saçmalıkların son bulması lazım. Gelinin değeri, uğruna yapılan masraf ile ölçülmemeli. Bir nikah, yakın arkadaşlarla bir eğlence yemeği yeterli olmalı. Kendi kızıma bile, ”kızım manyak mısınız düğüne harcayacağınız para ile gidin 3-5 ülke gezin, elalem de zıkkımın pekini yesin" diyebilirim.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Evlilik artık pişmanlık
Düzelmesi için önce insanoğlunun düzelmesi gerek
İnsanoğlu bir eşyayı, bardağı fırlatır gibi evliliği elinde oyuncak yaptı. Fırlat At o yüzden evlenenlerin pişman olacağına şahidim ama kanıtlayamam. İster 10 yıl sonra ister 30 yıl sonra belli olmaz. Şu an ki devir ve şu an ki dünya için diyorum.20 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılOldum olası düğünleri sevmedim. Tam bir zaman, mekan, para, vakit kaybı olmakla birlikte sinir, stres, gerginlik ve problem yumağı.
Harcanan yığınla parayla çok daha güzel anılar biriktirme şansı varken bu konuda ısrarcı olanlara anlam veremiyorum.20 Yorumla
+1 yılEvlenmeyi düşünüp, istersem nikah günü alıp, nikah dairesine günlük kıyafetle gidip evlenip oradan çıkmayı planlıyorum. Gelenek pek bana göre bir şey değil.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
51Cevap
+1 yılAdetlere göre değil, ayetlere göre inşAllah...🍃
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSade bir nikahtan yanayım herkesin kendi tercihi. Bir de düğüncük var, DÜĞÜN var şimdi djjdj Yıl olmuş 2021 ama tc halkının büyük kesimi hala fakir ve cahil olduğu için b.. tan sokak düğünlerinde b... tan şarkılarla şişman teyzeler halay çekmeye devam ediyor djjdjd Açıkçası böyle görüntüler bana komik ve çirkin geliyor. Elit bir düğün hem göze hem elit bir eğlenceyi sağlar ama herkesin gücü yetmez.
31 Yorumla
+1 yılKız evi naz evi. Bir kadın olarak istemez misin telli duvaklı gelin olmayı?
220 Yorumla- +1 yıl
Yani sade nikah bana daha mantıklı geliyor
- +1 yıl
Tabi öyle de neticede prenses gibisin. Seni almak o kadar kolay olmamalı 😉
- +1 yıl
Teşekkürler bence beni ikna edebildiyse zaten yeterince zorlanmıştır. Bu aşamadan sonrası kolay olsun garibime 😂😂
- +1 yıl
Sen kahvesine tuz da koymazsın yufka yürekli 😊
- +1 yıl
Yokk ordada bi can alıcılık olur mutlaka 😂😂
- +1 yıl
Deterjan koyanı duydum 😂😂
O potansiyeli barındırıyorsun lakin sana konduramadım 😂 - +1 yıl
😂o kadar yapmam ama acısı bol olabilir
- +1 yıl
Umarım Urfalı çıkar 😂😂 onlar acı bibere bile acı atıyor 😅😅
- +1 yıl
😂😂urfalı mi olur urfadan mi olur bilemiycem artik
Bakalimm - +1 yıl
Sen nereliydin ki acı kız?
- +1 yıl
Ben icanadolunun bagrindanim
- +1 yıl
Yozgat, Sivas, Çorum üçgeni mi?
- +1 yıl
Hayır 😊
- +1 yıl
O zaman iyi 😊 seni takipten çıkartmayım 😂 sen neden sabah ve gece birer soru soruyorsun?
- +1 yıl
😂😂
Bu ara amca o vakitte bakabiliyorum o yuzden - +1 yıl
Sorma amca ya. Soru sormadığında merak ediliyorsun artık. Sitede 2 - 3 adet değerli insan var. Birisi de sensin
- +1 yıl
😂😂anca
Teşekkür ederim çok sağol - +1 yıl
Anca teşekkür edersin zaten 😛😛
- +1 yıl
😂😂
- +1 yıl
Dünün nasıl geçti? Yorgunluk algılıyorum.
+1 yılSade bir nikah hayalim..
Sade bir nikah yapacağım insanların saatlerce tepinmesi için para dökmeyeceğim
o parayla güzel bir tatil yaparım sevdiceğimle :)30 Yorumla
+1 yılGelenek göreneğe önem veriririm ama bu özellikle "kız isteme" olayı çok sinir bozucu ve saçma geliyor. Kız isteme ne ya? Akrabalarımla da pek görüşüyorum zaten çok yok. Sırf onlar tikinsin diye düğün ile uğraşamam. Zaten en iyisi evlenmemek✌️
10 YorumlaAdamın söylediği saçma geleneksiz bir toplum istiyor bu modern kafa kültürsüz amerikanvari bir dünya hayalleri var sanırım. Evlenmeyi zorlaştıran insanların ta kendisi 20 30 yıl önce kimse böyle şeylerden bahsetmezdi ne oldu da her şey değişti?
10 Yorumla
+1 yılbenim düşüncemle olmazki sadece , damat tarafı ve ailesini unutuyorsun 😅sen sade nikah dersin adamlar anlı şanlı düğün yapacam der. Kalırsın öyle peki annecim dersin konu kapanır
20 Yorumla
+1 yılSade bir nikah, oldum olası bu kafadayım.
Gelenek adı altında insanları bu denli zorlamanın bir anlamı yok, balayına harcanması daha mantıklı.30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılKız tarafı ne isterse onu yaparım.
Bizim geleneğe kalsa...
Ya kaçırıp evlenirsin ya da kocsmsn bi meydanda sadece halay çekersin.
He ya kına, söz, vs. bunlar fazal gereksiz.10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılKadın bir odada erkekler bir odada otururlar selamlaşırlar hayırlı olsuna gelen akrabalar olur hediyeler getirilir altın takılır yardımlaşılır islamın gereğidir. düğün cenaze töreni gibi olmaz.
117 Yorumla- +1 yıl
la kadınlarla erkekler burda da mı ayrılıyo hqhaahahhhshsjdjd
- +1 yıl
@Gala_Laura Bizde gençler kadın erkek halay çeker büyükler ayrılır.
- +1 yıl
saçma
- +1 yıl
@Gala_Laura Neden saçma olsun düğün salonu tutmuyoruz biz.. bizim örfümüz böyle dualar okunur kadınlar erkekler ayrı ordalar yer içer altınlar takılır gençlerde teypten müzik açıp damda veya sokakta oynar.
- +1 yıl
he düğünü olanlar eğlenir kendine göre ama düğünle alakası olmayanlar kafayı yer o saçma şarkılardan hani yuksek sesle müzik dinleyip rahatsızlık vermek günahtı
- +1 yıl
@Gala_Laura Teypten açıyorlar Büyük Ses sistemi kurmuyoruz ayrıca bizim mahallede yüksek sesli düğünler de olur bundan rahatsızlık duymayız aksine iştirak ederiz yardımcı oluruz yemek dağıtımları çay doldurmalar falan filan
- +1 yıl
sizleri sevmiyorum 🤷🏽♀️
- +1 yıl
@Gala_Laura Sevmek zorunda değilsin zorlamam Adım hasan kürdüm ırkçılık yapacaksan buyur çokta umurumdaydın
- +1 yıl
kürt oldugun belliydi zaten
- +1 yıl
@Gala_Laura üstü örtülü ırkçılıktansa açık yap ingiliz ve italyan ve ispanyol olsam daha farklı davranırdın.
- +1 yıl
evet çünkü İngiliz İtalyan veya ispanyol olsaydın farklı olurdun bende ona göre farklı davranırdım.
- +1 yıl
@Gala_Laura Bunun akılla, ilimle, insafla hiçbir alâkası olmadığını Resulûllah Efendimizin (a. s. m.) ırkçılık hakkındaki şu kelâmı güzelce ortaya koyar: “Asabiyyet-i cahiliyye...”
...
İnsan, ırkından dolayı ne iyi olabilir, ne de kötü... İyinin ve kötünün tarifleri içinde böyle bir unsur yok. Bunu her akıl tasdik ettiği gibi, her vicdan da yakînen bilir... Bir insanın iyiliğinden söz ederken; onun güzel ahlâkını, takvasını, salih amelini, dürüstlüğünü, çalışkanlığını anlatırız. Bunların tamamı onun iradesiyle ilgilidir... Kimse kendi ırkını kendi iradesiyle seçmediğine göre, biz falan adam iyidir, çünkü filân ırka mensuptur desek cehlimizi ilân etmiş oluruz.
Asabiyyet-i cahiliyye... Neresinden bakarsanız bakınız ırkçılık dâvâsı cahiliyetten başka bir şey değil. - +1 yıl
tamam
- +1 yıl
@Gala_Laura İlk eksiyi atarken islam düşmanlığı ilerledikçe kürt düşmanlığı ikisi bir arada
- +1 yıl
olur
- +1 yıl
@Gala_Laura Allah seni doğru yola iletsin amin
- +1 yıl
aynen
Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Ne kadar geleneklere uygun evlenmeyi düşünmeyen arkadaşlarım varsa hepsi geleneklere uygun evlendi. Evlilik sadece iki çift arasında olmuyor. Her iki tarafın ailesi de işin içinde.
10 Yorumla
+1 yıl+ gerdege girmeden önce ağzımı burnumu kırın hastanelik olayim. İş göremeyeyim belki ayrilirim.
Bunu görenler:
- bundan sonra gerdege girenlerin agzini burnunu kirip öyle sokuyoruz beyler10 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,8b cevap paylaştı. Gelenekler damat adayini soymak üzerine kurgulanmış şeyler. Ben sade tercih ederim.
Geleneğe uygun bir kız isteme merasimi ve sonra nikah.20 YorumlaSade nikah istiyorum ama amcaoğullarım ellerinde mendillerle düğünde oynamak için bekliyor. Daha çok beklerler.
20 Yorumla
+1 yılAslında düğün vs pek de gerekli ve şart değilmiş pandemide bunu öğrendik sade nikahta olabiliyor düğün oyun oynamak ve Takı odaklı olduğu ortaya çıktı
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. En gıcık olduğum gelenek millet komşular ne der lafı. Umrumda değil en hızlı yoldan nikah salonu ve finiş
20 YorumlaSadesi güzel olur. Ama beraber alınacak bir karar bu.
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılTakıların takılabildiği, nikah sarayında bir nikah düşünüyorum. Hem masrafsız, hem herkesi görme ihtimali var.
10 Yorumla
+1 yılEvlenmeyi düşünmüyorum ama öyle bir salaklık yaparsam akrabaların çenesini kapatmak için bir düğün yaparım ama çoğu adeti yapmam
13 Yorumla- +1 yıl
Salaklık olarak bakmanı yanlış buldum
- +1 yıl
@1adam1sensiz evlenince elime ne geçecek olumlu olarak hocbisey o yüzden salaklik
- +1 yıl
Haklısın bu düşünce yapinla olmaz
+1 yılAileme bile söylüyorum düğün istemediğimi , pek desteklemiyorlar ama yapmazsam şaşırmazlar herhalde mecburen kabullenirler
10 Yorumla
+1 yılGeleneklere uygun düşünüyorum ama gelenek olduğu için değil tadını çıkara çıkara her şeyi yaşamak için kına düğün falan
10 YorumlaSade nikah istiyorum ama duruma göre değişebilir fikrim
20 YorumlaBenim gönlüm sade bir düğünden yana ama işin içine aileleler gireceği için maalesef öyle olmâz.
20 Yorumla
+1 yılBen uğraşamam onlarla gizlice evlenmeyi düşünüyorum
20 YorumlaSade bi nikâh yeter bence el alemi eglendirecez diye kendimiz harap oluyoruz
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 941 cevap paylaştı.
+1 yılBence sade bi nikah devir düğün devri değil artık eskidendi onlar maddi manevi çok yıpratıcı olur
20 Yorumla
+1 yılSade bir nikah tercihim değil. Gösterişli olması gerek ve geleneklere de uymam o kırmızı kuşağı asla takmam.
31 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru o kuşağı ben de asla ama asla takmam. Takan kızlar da kendilerine nasıl sıfır eşya muamelesi görmeyi yedirebiliyor anlamıyorum.
+1 yılAnlayışlı ise gelin, erkeğini zora sokmaz. Varsa erkeğin durumu elinden gelen ne varsa yapsın.
10 Yorumla
+1 yılGeleneklere uygun sade bir evlilik süreci de olabiliyor.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılPek çevre yok. Mevlitle bu işi kapatmayı düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yılIstediğimi yaşadım.
Sade bir nikah 💞 millet göbek atsın diye 10 - 20 bin masrafa giremem.10 YorumlaHer iki tarafın görüşünü alarak Hayatın Şartlarına Göre
10 Yorumla
+1 yılBen sade bir nikah taraftarıyım çok saçma geliyor benim için ya
10 YorumlaFenerbahçe formasıyla evlenmeyi düşünüyorum varsa böyle delikanlı kız hemen istemeye gelelim.
10 Yorumla
+1 yılGelenekler elbet yerine getirilebilir fakat abartı hale gelmeden. Olabildiğince sade bir şekilde.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. sade nikah çünkü gelecekler artık olmuş gösteriş onuda facia fiyatlarla bildiğin soygun o parayla ben karımı 50 kere mutlu ederim
20 Yorumla
+1 yılSade nikah yeterli. Kına gecesinde yeterince eğleniriz bu kadar kasmaya gerek yok.
10 YorumlaBiraz lüks olcak benim annem son çocuğuyum ondan abilerim kıskanıyor 🤣🤭
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yıl
Gelenekler damat adayini soymak üzerine kurgulanmış şeyler. Ben sade tercih ederim.
Geleneğe uygun bir kız isteme merasimi ve sonra nikah.20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBende sade bir nikah isterdum ama düğünlerde görüncede düğüne özeniyorum sonra senin düğününe kim gelsin çevren mi var diyip sade nikah yap diyorum
10 Yorumla
+1 yılMecbur yapilacak da yani bu derece abartili olmuyor bizde zaten evde bi söznisan yine evde kina yaparim evlenirsem bir de nikah yeter
10 YorumlaGeleneklere uygun olmalı biraz, cuma gününden düğün kurulmalı, taki Pazar günü öğlene kadar, kurbanlar kesilmeli düğüne gelenlere kazanlarla yemek yapılıp ikram edilmeli 10-15 davulcu zurnacı gelen misafirleri eğlendirmeli v. s
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlilik yapacağımı hiç sanmıyorum, olursa da basit bir şey olur. Fazla süslü şeyleri hiç sevmem.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılnikah + düğün kalanı boş iş adet denilen şey yıllar boyu uygulanan saçma birşeydir
10 Yorumla
+1 yılGeleneklerin canı cehenneme. İnsanları bi rahat bırakın artık istediği gibi evlensinler ya.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Sade nikah daha iyi degil mi ya.. Zaten para yok pul yok
10 Yorumla
+1 yılBen düğün insanı değilim sanırım düşünemiyorum bile
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Evlilik düşünürsem bir gün buna da kararı veririm o zaman
10 Yorumla
+1 yılValla ben söz, Nisan , kına, düğün hepsini isterim
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSade bir nikah ve aile arasinda küçük bir eğlence tarzı olsa daha iyi olur sanki.
10 Yorumla
+1 yılTabii ki de nikah. Türk usulü düğün bu hayatta en itici bulduğum şey olabilir cidden iğrenç.
10 YorumlaSade bir nikah istiyorum. Düğüne harcayacağım para ile eşimle yurtdışında gezmek isterim.
10 Yorumla
+1 yılSade nikah. Zaten her şey ateş pahası o kadar masraf yapmaya gerek yok
14 Yorumla- +1 yıl
bahane milletin yorumundan ben kendi fikrimi söyledim
- +1 yıl
*banane
+1 yıldirek imzayı at bitsin
30 YorumlaEvlenmeyi düşünmüyorum.
30 Yorumla
+1 yılSade nikah istiyorum.
20 YorumlaCerkes dugunu ya da sade bir nikah
10 Yorumla