Şimdi bir ateist düşünün bu sadece Allah'a inanmıyor fakat her zaman herkese iyilik yapıyor acı doyuruyor yetimi kucakliyor çok cömert belki bir muslumandan daha fazla iyilik yapıyor şimdi bu insan sırf inanmadigi için cehennemde azap mi görecek? Tamam cennete giremiyecek o kesin. Çünkü Kuran'da müslüman olmayan kimse cennete göremiyor. Ama benim anlattığım tarzda ateist bir insan öldükten sonra cehennem ateşinde azap mi çekecek yani?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAskere giderken askere giriş kağıdı dolduruluyor, neden, bu adam askerliğini yaptı desinler diye, sen şimdi ben tüfek alayım dağda terörist temizleyim dersen ne olur, terörist muamelesi görürsün. Ben müslüman değilim ama müslüman gibi yaşayım, beni cennete alsın, olur mu, olmaz... kimlik belgesi gibi müslümanlık belgen olmalı.
018 Yorumla
Soran+1 yılSen anlamadın ki dediğimi. Burda inanıp ya da inanmamak değil mesele. Burda iyi insan olup sırf inanmadigi için azap çekme bu adil mi?
Cevap sahibi+1 yılDiyorum ki kafa kağıdında müslüman yazmadığı için azap yine var, asıl sen beni anlamamışsın.
Cevap sahibi+1 yılYaratan diyor ki bana iman edeceksin, kuralları koyan o, sen dalga mı geçiyorsun onunla..
Soran+1 yılSana nasıl ateist olmak mantıksız geliyosa ona da Müslüman olmak mantıksız gelebilir bu gayet normal kültürel etkileşim denir buna. Sende ateist bir ailede soğsaydin sende inanmiyacaktin ama belki iyi olacaktın şimdi bu insanın ne suçu var?
Cevap sahibi+1 yılKuran'da inen ilk ayet oku, yani insan araştırmakla mükellef, benim ailem böyleydi ve ben bundan dolayı böyle oldum deme lüksü yok insanın. Ben sadece aileden gelen kültürle Müslümanlığı seçmedim, içinde olup güzelliklerini gördükçe daha çok benimsedim. Yani bu tezin aslı astarı bende karşılığı yok..🙂
Soran+1 yılİşte senin böyle düşünüyor olman çok normal olduğu gibi onlarında öyle kendine göre düşünüyor olmasi onların normali. Bak sen nasıl kendi dinini çok mantıklı buluyorsun mesela bende mantıklı buluyorum. Çünkü küçüklüğümde bilincaltina bu empoze edildi. Onlarda bu şekilde empoze edildiği için kuranı Kerim'in gökten inmesi onlara saçma geliyor. Hz muhammedin miraca çıkması saçma geliyor. Çünkü bu mantık kurallarına aykırı bir olay biz Müslümanım diye biz maneviyatına inandığımız için bize mantıklı geliyor.
Cevap sahibi+1 yılSen ateistsin ve Müslüman olmaya mı çalışıyorsun, anlamadım.
Soran+1 yılHayır ben Müslümanım elhamdülillah. Ben bir atesitin neden inanmadığını anlamaya çalışıyorum sadece
Cevap sahibi+1 yılKur'an'a Allah'a peygambere inanmadığı için inanmaz, bunu anlamaya çalışma, yolunu kaybedersin.
Soran+1 yılÇok haklısın. Ama biz nasıl İsa'nın Allah'ın oğlu olduğuna inanmıyorsak onlar da Allah'ın resulunun Muhammed olmadığına inanmıyor. Aslında Kur'an'a inansa demen gibi her şeye inanicak ama adam Kur'an'ın gerçek olduğuna inanmıyor mesela diyor ki kuranı Araplar yazdı değiştirildi gibi düşünceleri var. Böyle dusunuyor olmaları bence onlara göre normal. Yani sırf bu şekilde düşünüyor diye iyi insan olsa bile bunun bedeli neden cehennem? Niye bu kadar ağır karşılığı? Allah'ın bir insanın inanasina ihtiyacı yokki Allah her şeyden üstün sonuçta. A benim anlayamadigim neden melek gibi bir ateistin cehennemde yanacagi? Bunu ben anlamıyorum hadi dense ki inanmayip iyi olan insan aynı musluman gibi cezasını çeker ama sonrasında cennete giremez ve nötr yaşar acı çekmez ama cennete giremez bak bu çok mantıklı bir şey değil mi?
Cevap sahibi+1 yılBir grup peygamberimize geliyor ve müslüman olmak istediklerini söylüyorlar. Onlara 3 şey söyleniyor. Biri kelime-i Şehadet, diğeri yalan söylememek diğeri de namaz, başkasına gerek yok deniyor. Bu üçü imanın ayaklarından. Kelime-i şehadet inanmak ile alakalı, buna inanmıyorsa zaten cehennemlik oluyor, ötesi bizi aşar zannımca.
Soran+1 yılİnanmiyorsa niye cehennemlik oluyor? Niye inanıp medresede çocuklara tecavüz eden bir dlyark sırf Allah'a inanıyor kelime-i şahadet getiriyor diye cezası i çekip cennete gidiyor da niye inanmayan biti bunların hiçbirini yapmasa da sadece inanmadığı için cehennemde ebedi kalıyor? Ben bunu anlamak istiyorum
Cevap sahibi+1 yılÇocuklara tecavüz eden nasıl cezasını çekip cennete giriyor, sen dini bilmiyorsun, müslüman olduğundan bile şüphelendim şu an. Müslüman olduğunu söyleyip bunun gereğini yerine getirmeyen herkes cehennemlik, gerisi boş konuştuklarının..🙂
Soran+1 yılÇocuk tecavüzü dinden çıkarıyor diye bir ayet yok ama Allah'a inanmayan ebedi cehennemlik diye bir ayet var. Çocuğa tecavüz büyük günahlar arasında geçiyor. Ama kimse demiyor ebedi cehennem demiyor
Cevap sahibi+1 yılLut peygamber neden geldi?
Soran+1 yılKonuyu carptiriyorsun. Soruyu tekrar okumanı tavsiye ederim
Cevap sahibi+1 yılLut kavmine erkeklere tecavüz ediyorlar diye ateş gönderildi, o azabı gönderen çocuk tecavüzü yapanı es geçeceğine inanmak ahmaklıktır. Bence sen imanını kontrol et. Müslümanın diyorsun ama kimi savunduğundan haberin yok...
Soran+1 yılBen kimseyi savunmuyorum sadece onların açısından bakmaya çalışıyorum empati yapıyorum.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah Rahman sıfatıyla, o ateist kuluna yaptığı bütün iyiliklerin mükâfatını dünyada veriyor.
Ayrıca Allah kullarını yaratıp öylece başıboş bırakmamış. Bir sürü kitap indirmiş ve çokça peygamber göndermiş.. bunları gönderiyor ki öğrenin ve uyun diye. Aslında Yaradan kullarını seviyor fakat o inanmayan kullar dik başlılar , inanmamak için inat ediyorlar..
Kainatta bir sürü ibretlik görüntüler, olaylar vardır. Tabi görmesini bilene.
Allah o kişilere hidayet nasip etsin.012 Yorumla
Soran+1 yılBen sikbaslilikgan bahsetmiyorum. İnsana mantıksız gelip inanmayabilir sen mesela niye Noel babaya inanmıyorum mantiksiz geldiği için. İnanmıyorsun onlar da aynı şekilde inanmıyor ve inanmayan çok iyi bir insan niye azap çekiyor niye ebedi cehennemde kalıyor? Niye çocuğa tecavüz edenler sırf Allah'a inanıyor diye en sonunda cennete gidiyor
Cevap sahibi+1 yılMantıksız geldiği için değil, işine gelmediği için..
Allah varlığını açıkça ispat ediyor , ve o inkar ederek zulüm etmiş oluyor.
Soran+1 yılO zaman bizim de işimize gelmediği için Noel babaya inanmıyoruz.
Cevap sahibi+1 yılAllah akıl ve irade vermiş. Verdiği için sorumlu. Allah Kur 'an da :
“Hala düşünmez misiniz? ” (Casiye 23)
“Artık düşünmez misiniz? (Secde 4)
“Hiç akletmiyor musunuz? (Yunus 16)
“Artık akıllanmayacak mısınız? (Bakara 44)
“Artık akletmez misiniz? (anlamaz mısınız? ) (Kasas 60 )
Bir sürü soru soruyor , artık o verdiğim aklı kullan demek istiyor..
Soran+1 yılTamam haklısın ben de inanıyorum. Ama bir ateist nasıl vahiye inanıp akilina mantığına nasıl sığdırsın nasıl cennet cehenneme veya Hz Muhammed'in miraca çıktığına aklını inandirsin?
Cevap sahibi+1 yılİste burada zaten insanoğlu sadece anlatmalı bilgilendirmeli , örneklerle falan.
Zamanında gönderilen peygamberler de anlattı, haber verdi , uyardı. Ve az insan iman etti, yani yaratılan kulların elinde değil.. peygamberler Görevini yaptı ve ahirete gitti.
Kalbe imani verecek olan Allah.
Allah'ın , El- Hâdî ismiyle doğru yola ulaşması için dua etmek gerekiyor. Gözlerindeki ve kulaklarındaki gerçeği görmeyi engelleyen perdeyi yalnız Allah kaldırabilir.
Cevap sahibi+1 yılInanmak akıl ile değil kalp ile oluyor.
Aklını düşünmek için kullanmıyorlar. O aklı düşünmek için kullansa, yani bir çaba sarf etse Allah ona yardım edecek.. Ama o tam tersini yapiyor
Soran+1 yılAkıl ile inanıp kalp ile tasdik edilir. ikisi birbirine bağımlı
Cevap sahibi+1 yılbu kadar anlattım, inşallah anlarsınız
Cevap sahibi+1 yılHayır.
Hakîkî anlamda dil ile ikrâr, kalb ile de tasdik edilir. Yani dil ile kalb tasdikte birleşir
Akıl ise Yaradanı bulmak için var
Soran+1 yılTamam haklısın ama inanmayanlar da bunu bigbang teorisine bağlıyor. Herkesin kendine göre inancı var bizim İslami savunmamiz normal bir şey çünkü biz öyle inandığımız için böyle düşünüyoruz. O da o şekilde düşünüyor. sonuç olarak insanları inançlarından vazgeciek zor bir şey. O nedenle inanmadı diye azap görmesinin adil olmasigini söylüyorum sen ateist birine inanması için tavsiye veriyosun ama sorduğum sorunun cevabına bir alakası yok.
Cevap sahibi+1 yılSen müslümansın. O kişi senin Rabbini kendi hür iradesiyle ve seçimiyle inkâr ediyor asıl cennete girmesi adil mi?
- Aile & Toplum konusunda 415 cevap paylaştı.
+1 yılKimin ne günahı var ne kadar sevabı var Allah bilir ve yargılamakta Allah a mahsustur Cennet Cehenneme kimin gireceğini Rabbimiz bilir ama Allah a inanmamak dine inanmamak büyük günah
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Sence cehennem var mı, eğer varsa bu kadar dini kullanan hem de bilgili oldukları halde o günahları işlerler mi? ( İnşallah , maşallah deyip devleti soyanlar olur mu? )
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
18Cevap
+1 yılBir futbol maci 90dk istedigin kadar iyi top oyna rakip kaleye gol atamazsan o maci kazanamazsin cunku ana gaye gol atmaktir. Dunyada da boyle 90 yil omrun var diyelim istedigin kadar iyi birisi ol eger inanmiyorsan Allah karsiligini burada verir ahirette alamazsin.
Hem bu kalbim iyi/temiz olayi cok farkli. Muslumanlar icinde de var. Namaza gerek yok kalbim temiz vs. Birinin kalbi gercekten temiz olsa zaten inkar ve isyan icinde olmaz.13 Yorumla
Soran+1 yılİnanmiyo olmanın karşılığında neden azap var peki? Birini öldürürsün cezası azaptir mantıklı ama inanmıyor olmak kendi halinde yaşamak ve müslümanları seven bir ateist niye azap çekiyor? Cennete giremez tamam ama niye cehennemde ebedi kalıyor kimseye zarai yoktu oysa
Soran+1 yılBu şekilde cehennemde yanmamak için inanmak cennete girmek için inanmak çıkar isiski doğrultusunda bir karsilik bekleyerek inanmak olmuyor mu?
- +1 yıl
Hayvanlara insanlara zulum etmiyor olabilir ama ilahlik vasfini Allahtan alip maddeye veriyor yani madde hep vardi ezeliydi diyorlar Allaha zulum etmis oluyorlar. Zulum diyince aklina iskence gelmesin birinin hakkini vermemek birinin hakki olani baskasina vermek bunlarda zulum.
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah aşkına! Musluman olanları görüyoruz hepsi aynı değil fakat yemedikleri halt yok allaha inancı olan insanlar taciz tecavüz şiddet ne ararsan var. Imamlar dahi. Tüm müslümanları aynu kefeye koyamam ama bizde müslümanız ve dinin emirlerini ne kadar yerine getiriyoruz ki? Herkes inancında özgür ve din de zorlama yok. Kendi bileceği bir şey ben senin yerinde olsam dert dahi etmezdim insanlık önemli. Gerçi sorduğun soru bu değildi fakat onun ne kadar azap çekeceği de allaha kalmış bir şey. Ama onu yadırgamadım ben. Alevi bir eekek arkadaşım vardı allaha inanıyorlar fakat abdest vs çok değişik onlarda o da çok iyi biriydi. Yanı demem o ki kimse sana şu kadar azap çekecek diyemez burda kimse bilemez allahtan başka. Sadece takılma
01 Yorumla
Soran+1 yılMesela çocuğa tecavüz edenler hirsizili yapanlar insan öldürenler ebedi cehennemde kalsa daha adilce olmaz mı mesela. Allah'ın bizkm inancımıza ihtiyacı yok ki
Gizli Üye(25-29)+1 yılSende farkındasın. Yaptığın iyi şeyler müslüman birinden beklenen şeyler. Ve bunları kendi hür iradenle seçerek isteyerek yapıyorsun. Tek yapmadığın bu işin adını koymak. Ateist olup müslüman gibi yaşıyorsun. O zaman müslümanlıkla alıp veremediğin ne. Kabullenmek zordur ama allah ı hissediyor olmalısın
02 Yorumla
Soran+1 yılSen ve ben müslüman bir ülkede doğduğumuz ićin bu şekilde düşünüyoruz. Ama hıristiyan bir ailede ya da ateist bir ailede yetişip doğu külturune yabancı yetişmiş bir insandan nasıl müslüman olmasini beklersin? Yani müslüman olduktan sonra hayvana tecavüz eden bir insanı inanmayıp şerefiyle namusuyla yaşayıp insanlığa faydali bir şeyler yapan insandan daha mı üstün goruyosun?
Cevap sahibi+1 yılKişi doğası gereği inanmak ister. Bu nedenle dibleri araştırmalıdır. Sırf doğumuyla din sahibi olup onu kabullenmemeli. Araştırırsada şunu görür. Dünyada bir çok din var. Bir çok din insanlığa indirildi. Ama maalesef insanoğlu bu dinleri kendi nefslerine göre uyarlayıp bozdu. Son gelem din islamdır. Bozulmadan korunan din. Hristiyanlığa bakarsak benzer yönleri vardır. Ama hristiyanlık değiltirilmiş bir dindir. Bu nedenlerden dolayı müslümanlık cennetle ödüllendirilir. Bu nedenle başka dindekiler arayışa girip müslümanlığı bulabilirler. Ama unutmyın müslüman ayrıdır mümin ayrıdır. Mümin dinini yaşayandır. Sırf müslüman ailede doğdu diye köpeğe tecavüz edip cennete girmeyi bekleyemez kişi.
Aile & Toplum konusunda 590 cevap paylaştı. Cennete giremicekler ama ateşinde en hafifiyle cezalandırılacaklar en ağır cezayı ise müslümanım deyip islama hainlik yapanlar alacak allahın adaletinden şüphemiz olmasın
05 Yorumla
Soran+1 yılBen de öyle düşünüyorum ama bu dediğin bilgiyle alakalı Kuran'da net bir cevap bulamadım hadiste bulamadım.
Soran+1 yılBen sadece gayrı müslim gözünden bakmak istedim islama
Soran+1 yılBen şöyle düşünüyorum ateist bir kültürde yetişmiş bir insan niye Hz muhammeein miraca çıktığına inansın? Niye vahiylere inansın? Niye Hz muhammeein kalbinin içini yarıp nur yerlestirildigine inansın? Mesela X inancına sahip bir insan piramitler Allah'tır dese ya da piramitler konuşuyor dese inanır mısın?
Soran+1 yılMantıksız gelir ve reddedersin
+1 yılhqyır cennete sadece her boku yese de içinde zerre imanı olanlar gidebilir. ateist boşa iyi olmasın xd
04 Yorumla
Soran+1 yılDinin amacı da iyi insan olmak değil mi?
- +1 yıl
dincilere sormak gerek.
Soran+1 yılYa da iyi olmak için dine ihtiyaç var mı?
- +1 yıl
iyi olmak insan doğasında yok. iyilik uydurmadır.
Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı. Allah herseye kadir. Belki o iyiliginin hatrina kalbine inanc verecek son nefesini verirken inancli ölecek. Bilemeyiz
01 Yorumla
Soran+1 yılO zaman Kur'an da niye inanmayanlar cennete giremez yazıyor? Mesela iyilik yapanlar inanmasa da Allah onu son nefesinde imanlı yapar ve cennetine alır gibi bir şey yazması gerekirdi ve ahlakın dinden daha üstün olması gibi bir ayet ile aciklardi
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Cennet cehennem inancı olup ateist olmak garip geldi bana. Deist desen tamam da...
07 Yorumla
Soran+1 yılHayır. Müslüman olamayan bir insanın sırf inanmıyor diye cehennemde yanması adil mi? İnanmıyor mantıksız geliyor olabilir. Sırf cehennemde yanmamak için inanıyorsa bu ne kadar samimi bir inanç olabilir?
Soran+1 yılİnsanoğlu inanıp inanmakta özgür deyip neden inanmayan iyi bir insan cehennemde ebedi kalıyor da cocugga medresede tecavüz eden şeyh kardeşim efendi hazretleri niye cezası i çektikten sonra ebedî cennete kalıyor?
- +1 yıl
Ben cennet ve cehennem denilen varlığına da pek inanıyorum diyemem. sonsuz bir hayatın varlığında da elbet insanların bir rutin duzeni olmalı ve bugün onsenin saydıklarını bile saymazsak büyük haksızlık ve baskılar yaşıyoruz. Bu düzene benzer bir durumun olması elbette kaçınılmaz ki bu bile mantıksız gelmesi için yeterli bana
Soran+1 yılBiri çıkmış hoca kiliko bı güruh diyor ki cennete huriler var adam bu sebeple cennete gidip hurilerle ilişki yasiycam diye inanıyor Allah'tan korktuğu için inanıyor. Allah kötü biriymiş gibi inanmazsan yakar diye empoze ediliyor. Oysa Allah merhamet edici. Ve bağışlayıcı deniliyor. İnanmayan bir insan ben Allah'ın kendisiyim demiyor ki sadece inanmıyor ve o tarzda bir insan olup yaşayıp oluyor kimseye bı zararı yok ama hocalar sürekli bunu başka bir şekilde empoze dip Allah'ı acimasiz biri olarak bilinçaltına yerlestiriyolar.
Soran+1 yılMesela biz müslümanlar da Noel babaya inanmıyoruz. Niye çünkü bizim kültürümüzde öyle bir olay olmadığı için nasıl inanmıyorsak onlarda kendi kulturlerinde olmadığı için inanmıyor. O zaman kuranı kerim niye Bizans coğrafyasında inmedi? Kuran belki Bizans sınırlarında inseydi şu an Araplar biz ateistiz Amerikalılar biz muslaniz doycekti
Bence iyilik yapan öbür tarafta karşılığını bulmalı elbet.özelden mesaj atarsan bu konuyu daha detaylı konuşup fikir alışverişi yapabiliriz.
00 Yorumla
+1 yılAteistler inanmadığı yere niye gitsin yaw djjdkdkdk varsa eğer cehennem onlara ödül olur - bir dinsiz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılcennetin anahtarı islamdır, istediği kadar iyi olsun buluş yapsın yararlı olsun, anahtarı yoksa kapıyı açamaz
04 Yorumla
Soran+1 yılİnanmıyor diye cehennemde yanması ya da yanmaması için Allah'a inanması ne kadar asil ve samimi?
Cevap sahibi+1 yılyaratıcına inanmak zorundasın, inanmıyorsan sonuçları açıkca belirtilmiş. Daha neyi bekliyorsun derler insana..
Soran+1 yılBu dusunceyle inanan insan bence sadece biat eder gibi olur yani sen inandiysan bir karşılık beklemeden inanman gerekir
Cevap sahibi+1 yılkarşılık beklemiyorum zaten, gerçek olduğu için inanıyorum gözümün önündeki gerçeği gördüğüm için inanıyorum, mantıklı olduğu için, doğru olduğu için inanıyorum, cehennemden korktuğum için değil 👍
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Dinlerde çok mantık aramamak lazım oyüzden deist oldum
00 YorumlaCehenneme odun olur, odun odun. Allah iyi bir insan olmadan evvel ona inanıp inanmamanı önemser.
00 Yorumla
+1 yılİslam'ın mantığı zaten bu yaratıcını inkar eden nasıl onun cennetini haketsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCehenneme girse de belki Allah isterse yakmayabilir
00 Yorumla
+1 yılCennete gitmenin şartı imandır. Açık ve net.
07 Yorumla
Soran+1 yılYa tamam ben onu demiyorum ki sana. Ben diyorum ki inanıp ya daima Mamak insanın kendi iradesi. Sırf inanmıyor diye ebedi cehennemde kalmak azap görmek acı çekmek köz ateşlerde yanmak adil mi?
- +1 yıl
Yaratana boyun eğmek zorundasın. Adil.
Soran+1 yılSen anlamıyorsun beni. Onu herkes biliyor. Ben sadece inanmayan insanların akıbetinin niye bu kadar azap dolu olduğunu soruyorum dünyada belki en iyi insan en faydalı insan belki milyonlarca insanın hayatına değen iyi bir şey yapıp sırf inanmiuorsiye niye azap goruyor
- +1 yıl
Ateist misin?
Soran+1 yılHayır. Müslümanım. Ben sadece ateist bir insan açısından bakıyorum olaya
- +1 yıl
Knk kendi imanını zedeliyorsun
Soran+1 yılDiğer yorumları oku ne demek istediğimi anlayacaksın
- Aile & Toplum konusunda 438 cevap paylaştı.
+1 yılCehennem diye bir şey yok. Kanitlayabilrim
01 Yorumla- +1 yıl
Şu anda yok mahşer günü kurulacak
- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılOnu sadece yaradan bilir
00 Yorumla
+1 yılMüslüman olmayan cennete giremez bu açık
02 Yorumla
Soran+1 yılOnu zaten biliyorum ama müslüman olmamak neden bu kadar günah ve karşılığı neden ebedi cehennem? Mesela hırsızlık yapmak küfretmek ya da tecavuz etmenin karşılığı ebedi cehennem olsa daha mantıklı değil mi?
- +1 yıl
O deliklerin günahkar, t3vbe kapısı açık
Olmee3n önce t3vb3 edilirse affolonur
Işte YUCE ALLAH 'ın kullarina islamdaki lutufudur
cehenneme gider
09 Yorumla
Soran+1 yılMatiksiz değil mi sence?
Soran+1 yılYa tamam orasını biliyorum inanmayan kesin ve net bir şekilde cennete giremiyor. Ama şimdi sırf inanmadı diye herkese iyilik yapmış hayatıni hep bilime insanliga adamış bir insan cehennemde mi yanacak veya sırf Allah'a onandı diye çocuğa tecavüz edenler sırf Allah'a onandı diye cennete mi gidecek?
Soran+1 yılBu şekilde bir inanışın olması (haşa) Allah'ı kötü bir varlık gibi algılamalarına da sebep olmaz mı?
Soran+1 yılDüşünsene müslümansın bir an hıristiyan dininine inanmazsan cennete gidemeyecegini soyluyolar ama ailen hep Müslümanlığı iyi bir din olduğunu ona inandığı için senin de Müslüman olarak kalmani istiyorlar fakat sen hiristiyanliga geçsem ailen nasıl bir tepki verir hiç hoş karşılamaz herkesin senin hakkında kâfir kafir diye söylemler başlar. Bı yargılama yapılır belki de o hıristiyanlar da bunun için İslami kabullenemiyor
Soran+1 yılOlaya objektif olarak baktigimda onlar da inanması normal geliyor bana. Belki biz Çin'de doğmuş olsaydık budizim dinine inaniyor olacaktık. Müslüman bir ülkede doğduğumuz için bilinçaltına yerleşiyor ve burda adam öldüren gasp yapan tecavüz eden bile ben Müslümanım diyor.
- Aile & Toplum konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılAllah bilir
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvet kanka iman şart
016 Yorumla
Soran+1 yılO zaman o adam Allah'a inanıp insanlara zulüm ederse cennete mi giriyor
- +1 yıl
Hayır kanka yine cehenneme gider ama cezasını çektikten sonra cennete geçiş yapar
Soran+1 yılTamam okey. Bedelini ödedi cennete girdi. Şimdi o günahı işlemeyen biri sırf ateist diye ona o kişiden daha mı az merhamet edilecek
- +1 yıl
Onun işlediği günah tüm günahlardan daha ağır kanka bir örnekle izah edeyim seni dünyaya getirip yetiştiren anneni babanı inkâr etmek gibi düşün
Soran+1 yılİnkar etmenin cezası niye bu kadar büyük. Allah' bizim inancımıza muhtaç değil ki. Çocuğa tecavüz edenlerin ebedi cehennemde kalması diye bir inanış olsa daha mantıklı değil mi inanmiyor olmak kime ne saraf veriyor niye bu kadar büyük bir günah bu?
- +1 yıl
Şeytan da eskiden bir melekmiş ve sadece ALLAH a karşı gelmiş kanka gerisini sen düşün
Soran+1 yılO zaman surdan da şu çıkıyor. Allah istemese bir yaprak bile kipirdamaz bak ben inanıyorum yanlış anlama. Allah istemese bir yaprak bile kipirdamaz o zaman Allah istemese şeytan da Allah'a karşı gelemezdi. Ona biat ederdi. İstese Hz adem de Allah'ı inkar edebirldi Allah istese bunu böyle yapabilirdi?
Soran+1 yılBen sadece inandığım dinin mantığını anlamya çalışıp yarın bir gün bana ateist bu soruyu sorduğunda mantıklı bir cevap verebileyim diye sorguluyorum
- +1 yıl
ALLAH herşeyi ezel den bilendir kanka, yani bize özgür irade vermiştir ama ne yapacağımızı önceden bilir ve kaderimiz yazılır
Soran+1 yılİşte duymak istediğim cevap buydu. Ve yaklaşımın bile çok iyiydi. Ama ben burda hala soru işaretlerini gideremiyorum. İnançlı olup ya da olmamak insanın iradesi kabul. Ama sırf inanmadı diye niye ebedi cehennemlik olsun onu aklım almiyor. Tamam cennete giremez mantıklı ama niye sırf inanmadigi için yanıyor azap goruyor çile cekiyor kafası parçalanıyor suyu çıkıyor zebaniler saldırıyor niye? Halbuki adam herkese yardım ederdi pamuk gibi kalbi vardı ama inanmamisti?
- +1 yıl
Herkesi sevdi ama herkesi yaradanı sevmedi ondan olabilir mi kanka 🙂
Soran+1 yılKanka burda sevgi söz konusu değil ki yaşama felsefesi sadece. Mesela hıristiyanlar da Noel babaya inanıyor ama biz inanmıyoruz çünkü bulutlarda geyikle dolaşıp milletine evine bacadan girenbir Noel Baba efsanesine inanmıyoruz saçma buluyoruz ve sen buna inanmadigin için biri sana diyor ki sen cehennemde azap göreceksin. onlar da şöyle düşünüyor Kur'an nasıl gökten inebiir? Hz muhanned nasıl göklerde miraca çıkıp ahireti görebilir gibi doğaüstu olayları saçma buluyorlar ve inanmaları aynı bizim Noel babaya inanmamız gibi normal değil mi uani bunun için cehennemde yanması adil mi?
- +1 yıl
İslam inancına göre iman şart ama ALLAH a inanmıyorsa o zaman bekleyip görecek herşey ortada isteyen inanır isteyen inkâr eder.
Soran+1 yılMesela Allah'a inanmayıp ona ortak koşan bir insan tamam azabı hak ediyor bu çok mantıklı ama inanmayıp saygısını bozmayan inananlara ve tanrılarına saygı duyan bir insan modelinden bahsediyorum
- +1 yıl
Kanka inanmak ehliyet gibidir arabayı süreceksen mutlaka şart ehliyetin yoksa aracını trafikten men ederler o zaman bu çok ağır bir ceza mı olur sence?
- +1 yıl
Ayrıca kasten sucsuz insanı öldürmek kendi canına kıymak gibi günahlar da ebedi cehennemlik olma sebebidir iman etmiş olmak kurtarmaz kanka
+1 yılEVET
00 YorumlaAllah bilir
00 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri