Bir kız, evlenmeden önce annesinin sözlerine çoğu zaman kulak tıkar, özgürlüğüne düşkün olur ve kendi bildiğini okur. Ama aynı kız, evlendikten hemen sonra annesinin sözünden çıkmamaya başlar. Oysa tam tersi olsa daha mantıklı olurdu ama neden böyle sizce? Bunun hikmet-i keyfiyeti nedir?
Kızlar evlenmeden önce annelerinin sözünü dinlemezken evlendikten sonra neden annelerinin sözünden çıkmamaya başlarlar?
Evlendikten sonra o da annesinin sorumluluklarını ve birnevi rolünü üstlenmiş oluyor. Ama bu yolda acemi olduğu için tecrübeli olan annesinden yardım istiyor.
Bekarken ise henüz annesinin kanatları altında ve herhangi bir sorumluluğu olmasını istemiyor çünkü annesi hallediyor. Sözlerini dinlemiyor çünkü anne yaşlı diye düşünüyor oysa kendisi genç. Ama bilmiyor ki annesi de genç oldu ve bu konuda da çok fazla tecrübesi var.
Ben hep annemin sözünü dinlemiş biriyim çok şükür, bu konuda hiç pişmanlığım olmayacak ileride. Ama neden böyle olur sorusuna gelirsek, evlenince evin kadını biz oluyoruz ve aslında ne kadar zor olduğunu fark ediyoruz. Günde 8-12 saat çalışmak gibi birşey değil bu, hiç bitmeyen bir mesai var evde. Bu yüzden de annelerimizin kıymetini daha iyi anlıyoruz bence.
Kızların ve annelerinin yaptığı en buyuk hata bu zaten boşnmaların en buyık sebebi kız evleniyor anne saygısızlık öğretiyor ona eşinin yakınlarına bakma evine sokma kocana ceza ve en ufak kus olunca odasına girme calışan evli elmanlarımzda anlatırdı sakın annenizin dediğini yapma derdim kocanla mutlu olmaya bak 🙂🙂
Merhaba ütü masası! Bence evlendikleri zaman onları daha iyi anlıyorlar. Hele ki anne oldukları zaman zorluklarını daha iyi kavrayabiliyorlar. "Evlat" iki taraf için de pahabiçilemez bir şey olduğu zaman annelerin çocukları hakkında aslında hep iyi şeyler söylediğini, onların iyiliklerini düşündüğünü fark ediyorlar.
Evlenmeden önceki konularda genellikle kuşak farkından kaynaklı farklı düşünceler olduğumdan tartışılır ancak evlilik genel hatları pek değişmediğinden annenin tecrübesi kabul görür
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Anne sözü dinlemedik bir bok yedik bari daha sıvamayalım diyedir bence
Bizde tam tersi oldu, evlenmeden önce annem önemsemez gibi görünürdü beni , 1 aylık evliyim ve şu an annem her gün mesaj yazıyor nasılsın diye bana düşkünleşti. Evden çıkınca değerimiz arttı😄
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Kızlar evlenmeden önce annelerinin sözünü dinlemezken evlendikten sonra neden annelerinin sözünden çıkmamaya başlarlar?