Dünyadaki düzen öldür-yaşa üzerine kurulu. Hayvanlar aleminde bu çok açık görünüyo. Daha güçlü olan yaşamak için öldürmeli, zayıf olan kaybedip can vermeli. Bir iki belgesele göz atıp düşünürseniz acımasızlığı fark edebilirsiniz. İnsanlarda da benzer durum geçerli. Bizi buraya gönderip hayatta kalma çabamızı izlemek istemek de nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Belki de evrim ile herşey ayrışmıştır..
( evrim olgusu tanrıyı inkar edemez, kanıtlayamaz, ayrıca tartışırız)
İnsan ve diğer her mahluk beyin ön lobu nedeniyle birbirinden ayrılır..
Düşünen, idrak eden, muhakeme eden, tercih eden, anlayan, bilen, soran bir varlık olarak insan belirgin şekilde kendisini göstermiştir..
Hayvanlar, güdüsel hareket ederler.. Tek amaçları hayatta kalmaktır. Yeme içme çiftleşme ve zorunlu olarak birlikte yaşama nedenleri kendi türlerini devam ettirme istekleridir..
Henüz tanrısal kısma gelemedim bile :)) geleceğim01 Yorumla- +1 yıl
İnsanlar, insan olmaya devam edip onun gereklerini yerine getirdiği müddetçe aslında hiç bir sorun kalmayacaktır.
Tanrı bizden insan olmamızı ister.. İnsan olmanın temelinde sanıldığı gibi sevgi yatmaz, bilinç yatar. Buna rağmen eğitilmiş bir sevgiyle dahi insan olma şansını yakalarız.. şu an hepimiz insan olma yolunda ilerleyen bazen vahşi, bazen, aç, bazen acımasız hayvanlarız..
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 557 cevap paylaştı. Hayatın nasıl ve neden var olduğu teolojinin ötesinde felsefi ve biyolojik bir soru ve şu anki bilgi birikimimiz bunu açıklamaya yetmiyor. Bu nedenle büyük büyük laflar edecek değilim, sadece kendi hayattan kendi anladığım kadarıyla ve kendi inancıma göre bir yanıt veriyorum.
Bilinen hiçbir inanç sistemine dahil değilim, bildiğimiz anlamda bir yaratıcıya inandığımdan da emin değilim. Aslında inançlı bir insan olduğumu, birkaç sene önce yaşadığım deneyimlerle fark ettim.
Benim inandığım şu; hayattan öğrenmem gereken şeyler var. Bana verdiği tüm acılar, tüm başarısızlıklar, tüm düşüşler bana dair bir şey anlatıyor. Bu hayattaki vazifem tüm bunları yaşamak ve onların ışığında kendi ideal formuma ulaşmak. Tamamen bana ait bir sınav, bana özel bir deneyim bu. İçimdeki karanlıkla aydınlığın, iyiyle kötünün, doğruyla yanlışın denge noktasını bulmaya çalışıyorum sadece. Vicdanımı temizlemeden, içimdeki öfkeden, kibirden, nefretten, isyandan doğru biçimde arınmadığım sürece sınavın sonsuza kadar süreceğini hissediyorum çünkü. Bu yüzden Tanrı ne istiyor bilmiyorum, istediğinin ne olduğu da pek umrumda değil aslında; ben kendimin olabilecek en iyisi olmaya çalışıyorum.
Kendi bakış açımdan, senin soruna en yakın yanıt olabilecek Aldous Huxley sözüyle bitireyim en iyisi: Belki de bu dünya, başka bir gezegenin cehennemidir.17 Yorumla- +1 yıl
Sen kovulan insan değilsin şeytanla beraber sınav vermeye geldin Kıyamete kadar da hesap sorulmayacak kıyamet günü geldiğinde tüm ölüler mahşer yeri denilen bir yerde toplanacak arkasından herkes iki omzunda bulunan meleklerin yazdığı Hata ve doğruları terazi ye koyacak... Bu olayları hiç duymadınız mi siz hiç bu konular hakkında sohbet etmediniz mi kaynağı var bunların
- +1 yıl
Benim referansım herhangi bir dini kaynak değil. Kur'an-ı Kerim'i en son 7 - 8 yıl önce okudum, Kitabı Mukaddes'i okuyalı nereden baksan 10 yılı aşmıştır. Dediğim gibi, herhangi bir inanç sistemine dahil değilim, sadece kendi deneyimlediklerimden sonra fark ettiğim ve tamamen bana ait olan bir inancı paylaştım. O yüzden sorunu İslamiyet düzleminde sorduysan yanıltıcı olmak istemem, onu da ifade etmiş olayım. İyi geceler, güzel kalasın.
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞimdi şöyle ki?
Henüz çarpım tablosunu yarım yamalak biliyorken,
kalkıp integrali, polinomları, permütasyonu, türevi, modüler aritmetik ve parabol konularını sorgulamaya benziyor bu soru..
Okuduklarıma göre görüyorum ki:
Hiç kimsenin inandığı ya da inanmadığı şeyle ilgili temelde olması gereken bilgilerin hiç biri yok.
Basit şekilde söyleyeyim;
yol bulamayanın ""ben bulamadım değil de, yol yok"" demesi kadar saçmadır bilmediği konularda ""geçerli bi açıklaması yok"" demesi..00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de yıllardır bu sorunun yanıtını arıyorum ve mantıklı bir cevap bulamıyorum. Arıyorum derken mantık çerçevesinde kendimce düşünerek yani, internetten ya da birilerind değil. Sadece kendimizi bizzat tanımamız ve aslında ne hakettiğimizi görmemiz dünyada var edilme nedenlerinden biri diye değerlendiriyorum o kadar.
16 Yorumla- +1 yıl
Hakikat benmişim bunu duymuştum, olayımız buysa da henüz erişilebilir gibi görünmüyo..
Cevap sahibi+1 yılYani nasıl desem; en basit şekilde bire "ben kötü, sorumsuz, ahlaksız, güvenilmez, yalancı, düzenbaz vs vs biriymişim" gibi bunu kendine söyleyecek kadar emin olmak (tabii tersi de olabilir, örnek sadece)
- +1 yıl
Yolun başı bile sayılmaz sanırım
Cevap sahibi+1 yılAksine herşey bununla bağlantılı, buradan yola çıkarak birşeyler bulunabilir belki
- +1 yıl
Yah ben seçmedim ki böyle yaratıldım napılabilir ki
Cevap sahibi+1 yılBir de şey vardı, canlı cansız tüm varlıklar aslında tablonun bir parçası ve tamamlayanı. Yani belki de ilk olarak kendimizden yola çıkarak onu tanıyoruz, bilmiyorum beyin ısıtıyor 😂
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
18Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. İnsanların hayatında öldür devam et olmaz yasalar var cezalar var kanunlar var. Tanrı ne istiyor konusuna gelirsek tanrı sorgulamadan kendisine tapılmasını ibadet edilmesini istiyor ve aksi takdirde yakmakla cezalandırmakla korkutuyor bana göre hiç tanrı ya göre bir tavır değil bu. Yıllar öncesinden gelen toplumun düzenini korumak için uydurulan bişey bu
16 Yorumla- +1 yıl
Tanrı bir insanı kendine uymayacağını bile bile yaratıp sonunda yakacaksa bu tanrı kusursuz değil sadistiktir
- +1 yıl
Ben satanistim ama objektif olarak yorum yapıyorum
1 bizi izlediğini sanmıyorum. Daha önemli işleri vardır.
2 herşeyin Enleri yardanda toplandıysa yani en yüce en büyük en güçlü. Ozaman bu düzeni kurmak ve bazı insanları sonsuz bir azapla trhdit etmek demekte şunu göateriyorki. Yaradan aurıca en acımasız olan.
Kafamda dönüp duran bir sorudur.116 Yorumla- +1 yıl
Profil ismine takıldım güzel kardeşim o en yüce ve en merhametli olandır hiç biyoloji dersi aldın mı veya okudun mu bilmiyorum hala karmaşık bir düzeni araştıran bi bilim var ve bir vücutta kaç milyon hücre var ve vücudunda ki uzuv olarak göz burun dik Vs Vs ve Beyin bunların çalışma sistemi ve öğrenme yetisi
- +1 yıl
Daha önemli işi yok onun her şeyi görür ve duyar siz ona yeterince yaklaşmadığız sürece huzuru his edemezsiniz her şeyin eni ve mükemmeli o 2
3 elini ateşe tuttuğun zaman ki acı gerçek değilse o zaman kötülükden nasıl sakınacaksıniz ve hali hazırda bu kadar zulüm varken insanların bir birine yaptığı kötülük varken nasıl tehdit edeceksin onları ya bir insanı diri diri yaktığını hayal et birde acıSiz bir şekilde öldüğünü hayal et öldükten sonraki hayatı öğrenmek istiyorsanız açık delil ve kanıtlar var.. biyoloji örneği vermiştim sana bunca organ ve kolaylıklar sağlayan vücudun var en ince detayına kadar yaratmış... hayvanların birbirini katletmesi veya insanların katletmesi konusu... Allah hepsini insan oğlunun hizmetine vermiştir yiyecek giyecek veya mühendislik örnekleri için ve bunların hepsini senin tasarufunda kullanıma açık... Merak etmek güzel bişey ama sınırları var - +1 yıl
Evet kardeşim sonsuz azap sahibi ancak aynı zamanda o bağışlar ve bağışlamayı sever.. bize cennette iken müjdeler vermiştir.. Dünyada iken de müjdeler vermiştir ancak siz yanlış yoldan giderseniz size merhamet edilmez demiştir işlediğimiz günah karşılığında ceza çekeceğiz.. Sonsuz ikram sahibi sonsuz güç sahibi... yani hiç bir bilim yetmez ona eğer bu konuda ilerlemek istersek öğrenmek istersek... Öğreniriz gerekli kaynaklar var. Cennette şu olay olmuştur bilim konusunda melekler ve insan oğlu yarış yapmış ve insan oğluna itaat ve secde edilmesi emir edilmiş bu sırada bu olaya iblis adında melek karşı çıkmıştır ve insan oğlundan önce cennetten kovulmuştur ancak yeryüzüne gelmemiştir. İnsan oğlu dünyaya gelmeden önce cinler dünyada yaşamıştır ve onlarda insanlar gibi azgınlık yapmıştır.. ALLAH CC şeytanı dünyadaki bu olayı temizlemek ile görevlendirmiştir.. Ve şeytan insan oğlu dünyaya gelmeden önce böyle bir savaş cinler ve şeytanlar arasında çıkmıştır ve şeytan cinleri alt etmiştir.. Arkasından hz musa kavmi gibi iyi olan kavimler dünyada yaşamaya devam etmiştir yani inanan ve ibadet eden cinler... Yani uzun lafın kısası merhamet sahibi de o hüküm sahibi de o gazap sahibi de o ancak o merhametlilerin en yücesidir hiç kimsenin hiç bir şeyine muhtaç değildir.. bize nasıl insan olacağımız ve nasıl yaşam süreceğimiz hakkında kılavuzlar göndermiştir
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Nereden bakarsan bak var olduğunu düşündüğümüz sistemler cok saçma, allah kendi yarattigi şeytanla kavga ediyor ve insanlari imtihan ediyor sözde, çok çok saçma
14 Yorumlaİnancını sorgulaman gerek böyle bi soru sormak bile islam inancına göre allaha ortak koşmaktır onun istediği birbirinize zulüm değil iyilik yapın ve bana ibadet edin dir Düşüncelerim değildir..
15 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılMülk suresi 2 : - O ki, hanginizin daha güzel davranacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratmıştır. O, mutlak galiptir, çok bağışlayıcıdır.
Beyyine suresi 5 : Halbuki onlara, Allah’a kulluk etmeleri, Hanîfler olarak O’na yürekten inanıp boyun eğmeleri, namaz kılmaları ve zekât vermeleri emredilmişti. Doğru din de işte budur.17 Yorumla- +1 yıl
“Hayırlı bir işte yorul, bir başka hayırlı işe doğrul. Rabbin ile irtibatını kesme.” (İnşirah Sûresi 7-8)
- +1 yıl
“Rablerinden korkarak titreyenler, Rablerinin âyetlerine inananlar, Rablerine eş koşmayanlar, Rablerine dönecekleri için kalpleri ürpererek vermeleri gerekeni verenler, işte onlar iyi işlerde yarış ederler, o uğurda ileri geçerler.” (Müminûn Sûresi 57-61)
- +1 yıl
“Doğrusu onlar iyi işlerde yarışıyorlar, korkarak ve umarak Bize yalvarıyorlardı. Bize karşı gönülden saygı duyuyorlardı.” (Enbiya Sûresi 90)
- +1 yıl
“O halde yarışanlar, bunun için (cennet için) yarışsınlar.” (Mutaffifîn Sûresi 26)
- +1 yıl
“Hayırlı işlerde birbirinizle yarışın.“ (Bakara Sûresi 148)
“Allah, inananlardan, mal ve canlarıyla cihâd edenleri, mertebece, özürsüz olarak yerlerinde oturanlardan üstün kılmıştır.” (Nisâ Sûresi 95)
“Onlar iyi işlerde yarış ederler, o uğurda ileri geçerler.“ (Müminun Sûresi 61)
“De ki: Bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” (Zümer Sûresi 9) - +1 yıl
@Faruk2059 Amin ecmain.
Hayvanla arandaki farkın farkına varabilecek misin yoklaması bu.
28 Yorumla- +1 yıl
İnanıp inanmadığını anlamak güç. Seni yoktan var eden sınava tabi tutmuş. Sınava tabi tutmadığı, hata yapamayan, dertlenmeyen, sıkıntı yaşamayanlar da yaratmış sonra bir de özgür iradesi ile seni yaratmış. Allah kuluna zulm etmez. İnanan için bu dünyada dert nimet. İnanmayan için dertsiz yaratsa niye dertsiz yaratıldık sorgusu başlar.
1 yılInsan irade sahibi ve vicdan denen ilahi bir parçaya sahip. Allah insana kendinden ruhundan üflemiş. Yani vicdan Allahtan bize geçmiş. Insan yaratilmişlarin en yücesi ve tüm yaratilanlar ona secde etmiş. Insan Allahın yeryüzündeki halifesi.
Ancak irade nefs ve vicdan ile imtihana tabi tutulacak. Kazananlar Allahın yaninda yer alıp mukafatlandirilacak00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 9,9b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlar için öldür yaşa diye bir şey olsa bu çok güçlü birilerinin ölmemesi gerekirdi
22 Yorumla- +1 yıl
Ne kazanıyorlar
Gizli Üye(30-35)+1 yılTevratın ilk 50 sayfadını oku tanrıya insncın kalmaz zaten
122 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Faruk2059 doğduğu coğrafya ve kültür dılında başka bi göz ve kendi inandığı dinin kabul ettiği olayları neden bi insan inkar eder ki.
Cevap sahibi+1 yılFransada doğsa islamı terör dini diye bileceğine eminim ama kanırlayamam
Cevap sahibi+1 yıl@Faruk2059 kanka cahilsin. Şuanda dinden çıktığını bile farkında değilsin 😂. Ben kurabı da okudum homerosuda. sen normal kitap bile okumadığına eminim o yüzden seninle muhattsb olmuyorum :). Yorum yapmazsan sevinirim bildirim gelmesin senden bana. İyi günler
Cevap sahibi+1 yıl@Faruk2059 değiştirilmiş kitapları okumam diyip hadisleri örnek vermen :). dostum yazma yazma homeros'u bile okudum diyorum bana cahil diyorsun. uzatmanın anlamı yok.
Varoluşun gereği budur. yaşama içgüdü olmasaydı ne sen bunu sorabilirdin ne de ben bunu yazıyor olurdum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 876 cevap paylaştı. Tanrı, insana özgür irade vermiş.
İnsan ne yapıyor?00 Yorumla
+1 yılBilmem de insanlar birbirini avlıyor
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılçok güzel soru gerçekten bende çözemiyorum...
14 Yorumla- +1 yıl
çözdüğümde sana değil kimseye haber veremicek durumda olacağım.
- +1 yıl
ne alaka?
+1 yılTanrının ne istediği belli değil ki
2106 Yorumla- +1 yıl
@Faruk2059 benim kazancım ne peki?
- +1 yıl
@Faruk2059 ama bu sadizm allah zTen benim ona uymayacağımı bile bile beni yaratıyorsa cenette gitmeyeceğimide biliyor demektir...
Cehennemde beni yakmak için beni yaratmak saçma değil mi - +1 yıl
@Faruk2059 Allah uymayacağımı bile bile beni yarattıysa sadisttir
- +1 yıl
Allah herkesi sınava sokuyorsa ergenliğe girmemiş bireylerinde cehenneme girmesi gerekiyor ancak bebekler ve çocuklar öldüklerinde ne olursa olsun cennetlik sayılırlar
- +1 yıl
@Faruk2059 adaletsizliğin hat safası
- +1 yıl
@Faruk2059 evet öyle zaten mantıksız yapanda bu cehenneme gideceğini bile bile yaratıyorsa sadisttir çocukları direk cennete götürmek adaletsizliktir
- +1 yıl
@Faruk2059 olabilir
- +1 yıl
@Faruk2059 kimse 5 köfte almıyorsun diye seni dövmez ama
- +1 yıl
@Faruk2059 kimseye borcum yok hele inanmadığım şeye asla
- +1 yıl
@Faruk2059 satanistim açıkçası
- +1 yıl
@Faruk2059 sanki görmüş gibi emin konuşman çok saçma
- +1 yıl
@Faruk2059 emin olmak için ya kanıtın olması lazım ya da görmüş olmaz metafiziksel bir varlığın varlığını yokluğunu kanıtlayamazsın
- +1 yıl
Seninde sadece kuranı okuduğun çok belli
- +1 yıl
@Faruk2059 işte bu düşünceye cahillik diyoruz be kanka
- +1 yıl
@Faruk2059 lan sadece kuran okuyarak dinleri anladım ben diyebilir misin
- +1 yıl
@Faruk2059 kanka uğraşmayacağım senle tek kutsal kitap kuran-i kerim değil
- +1 yıl
@Faruk2059 Neden onlar Allahın dini değil mi ve ayrıca okumadan yalan olduğunu nasıl anladın sen gerçekten inandığın için müslüman değilsin okumaya üşendiğin için müslümansın ama gerçek müslümanlık göyle bir şey değil
- +1 yıl
@Faruk2059 hiç bir şey okumamışsın başka kitaplardan
- +1 yıl
@Faruk2059 satan bible okukudun mu mesela
- +1 yıl
@Faruk2059 ldhddkh kusura bakmada bu cahillikle hiç bir s¡k yapamazsın kanka seni 2 dkda dara düşürürler
- +1 yıl
@Faruk2059 e ne boş konuşuyorsun o zaman saçma diye
- +1 yıl
İsa suyu şaraba çevirme özelliğine sahipken muhammedin şarabı haram kılması...
Ademin yahudilikte müslümanlıkta ve hristiyanlıkta kabaca 200 bin yıl önce yaşaması ama tevratta dünyanın 10 bin yıldır var olduğunun savunulması üstüne dünyanın aslında 4,5 milyar yıldır var olması...
Allah her şeyin yaratıcısı ise kötülüğün sorumlusu olmasına rağmen suçu şeytana atması...
Buyur en basitleri - +1 yıl
@Faruk2059 neden allah bunun doğrusunu yanlışını bilmiyor mu... biliyor ee o zaman ne bu haram helal değişiklikleri
- +1 yıl
@Faruk2059 tevrat zebur incil ve kuran Allahın gönderdiği 4 kitaptır bu her yerde böyle geçer ayrıca müslümanlık tarafından kabul edilen ama kutsal sayılmayan bir diğer kitapta satan bibledır
- +1 yıl
@Faruk2059 konu evrenin yaşı değil konu ademin yaşının kutsal kitaplarla ve bilimle çelişmesi ve çok yakın tarihlere kadar farklı insan fosillerinin bulunması ki eğer adem ve havva ilk gelen iki kişi olsaydı bu kadar çeşitli kan grupları olmazdı
+1 yılÖlünce sorarsın.
22 Yorumla- +1 yıl
Sorma hakkın ile ilgili bir şey demedim ki
+1 yılTanrının özgür iradesi bişey diyemessin.
16 Yorumla- +1 yıl
Sadece dersin 😊
- +1 yıl
Ağzın olduğu için dersin demek istediğim tanrıya karışamassın 😏
Buna böyle bakman çok saçma değilmi sence
15 Yorumla- +1 yıl
E bunada tamam hayattada var bu örnek bir hamburgerin fiyatı 20 tl olmasi gerekirke 5 tl lik olanı yersen sonuçlarını kabul etmişsin demektir ya mideni bozarsı ya zehirlenirdin hayatta böyle olması gereken şeklinin dışına çıkarsan bedelini ödersin yaratıcı suçlanmak için değildir hesap vermek için ve kurallara uymak için bence sen düz yolda yürü kestirme peşinde koşma
Sadizm
10 Yorumla
+1 yılTanrı mi öldür diyo?
18 Yorumla- +1 yıl
Bu evrim degil mıydı? Doğal seleksiyon? Güçlü olan hayatta kalır?
- +1 yıl
Allah'a inaniyorsam işinde bi hikmet var zaten. Şunu da sorabilirsin: bu hayvanlar niye var diye
- +1 yıl
Bi düşünelim..
- +1 yıl
Bu iş üzerinde düşünmeyle olur. Bilimsel bi gerçeği bulmak bile on yıllar alıyor. Benden bi günde cevap mi bdkliyorsun
+1 yılÇapsızsın
00 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026