18 yıllık kocam bana, sen ben olmadan bir hiçsin dedi?

42 yaşındayım 18 yıldır evliyim. Bir kızım var 15 yaşında. Kocamla aslında severek evlendik öyle o zamanlar çokta durumumuz yoktu. Yokluk içinde büyüdüm diyebilirim. Kocamın ailesi yer zenginiydi ama eskiden toprak para etmezdi açıkçası 90’lı yıllar. Fakat biliyorsunuz artık toprak bulunamaz oldu. Eşimler yerlerini inşaat firmasıyla anlaşıp daire karşılığı yerlerini verdiler. Gelen dairelerle de kayınpederim bu sefer kendi müteahhitliğe başladı. Velhasıl kelam iyide gitti işleri. Kocamla bir süredir çok tartışıyorduk çoğunlukla geç gelir zaten. 2 gün önce geldiğinde kavga ettik bu geç kalmalarından dolayı çünkü beni dinlemiyordu hiçbir şekilde. Bana gerçekten onurumu çok kıracak şeyler söyledi. Zamanında evlendiğimizde dediğim gibi o zamanlar yoksulluk. Bana benle evlendiğinde ağzın kokuyordu be açlıktan yat kalk Allah’a dua et karşına beni çıkardı seni o ve aileni o viran evden kurtardım dedi ( viran ev dediği ise köy eviydi sonra imar gitti, aileme vermeside babamın arsası olması 3 tane apartman dikti) ben şok oldum tabiki cidden Tokat yemişe döndüm. O gün hiç konuşmadım düşündüm taşındım. İlk kızımla konuştum kızım aşırı babacıdır dedim dünkü kavgamızı duymuşsundur herhalde oda evet dedi ben babandan boşanmayı düşünüyorum kızım dedim oda anne eğer öyle bir şey yaparsan bir daha ne yüzüne bakarım ne de senle konuşurum dedi. Kocamı aldım karşıma bugün ben ayrılacağım dedim boşanmak istiyorum şaşırdı saçmalama ne boşanması Allah aşkına sen hayatında ne kadar çalıştın bensiz yapamazsın ayrıca bu devirde dul olmak ne kadar kötü haberin var mı dedi kapına gelecekler, ihtiyacın vardır diyecekler dedi. Donakaldım. Halen daha bir özür bile dilemiyorsun kendini savunuyorsun dedim oda tabi kendimi savunacağım dediğim gibi bu hayatı ben verdim sana dedi. İşte böyle arkadaşlar ben boşanmaya boşanırım ama kızım bugün yine dedi eğer babamla ayrılırsan asla bir daha görüşmem asla diye ben ne yapayım şimdi o kadar onurum kırıldı ki kalbim o kadar kırıldı ki anlatamam. Acaba bir psikolojik yardım mı alsam kızım için tam bide ergenlik zamanları? Kızım elimi kolumu bağladı…
18 yıllık kocam bana, sen ben olmadan bir hiçsin dedi?