Bir kadını kocasının dövdüğünü görseniz olaya karışır mıydınız?

Bugün başımıza geldi. arkadaşımla gezmek için dışarı çıkmıştık. Bir kadını adam insanların içinde dövdü. arkadaşımda bende şoka girdik. kocası çok sinirliydi kadın sesini bile çıkaramadı. etrafta çok fazla insan vardı ama kimse yardım etmedi. Şimdi siz neden yardım etmediniz diyebilirsiniz, bu konuda ben de kendimi suçluyorum. ben polisi aradım fakat hemen olaya müdahele edemedik tabi ki. polis geldi kadın şikayetçi bile olmadı eşinden, yanlış anlamışız. yanımdaki arkadaşım olay bittikten sonra konuşurken şöyle bir cümle söyledi. o kadar erkek vardı neden durdurmaya çalışmadılar. sinirle bir sürü şey dedi. ama ben öyle düşünmüyorum. ben mesela öyle bir ortamda büyümediğim, babamın anneme sesini bile yükseltmediği bir evde yaşadım. görünce çok korktum. karışırsam bize de birşey yapabilir, gücüm nasıl yeter koca adama diye. bu şekilde erkekler de düşünebilir. bence biz insanlar erkekleri demir balyoz gibi görüyoruz. bir kadın dayak yediğinde onca adam ne yapıyorlar diyoruz ama günümüzde kavgaya karışıp suçlu bulunanlar, kadını korumaya çalışırken hapse girenler var. bir de emin de olamıyorsun ki, desen bu adamdan kadını kurtarmam gerek kadın şikayetçi olmuyor bazen de nasıl emin olup da müdahale edelim ki. önceden çok rahat şekilde tabi ki izlememeliyiz, kadını kurtarmalıyız dediğim bi konu için bugün aynı şeyi düşünmüyorum. insan yaşamadan anlamıyor.
Bir kadını kocasının dövdüğünü görseniz olaya karışır mıydınız?