Aşı olmayanların kendini açıklama sorusu.
NEDEN LAN NEDEN?
NEDEN LAN NEDEN?
Küresel ilaç şirketlerinin / Küresel sermayenin devletlere biçtiği diyet diğer ifadeyle para.
Ben denek miyim? Alelacele yapılıp piyasaya sürülen ve akabinde gelen muazzam bir propaganda ve pr çalışmaları sizce normal mi? Nerde görülmüş böyle bir şey? Tünelin sonu belli değil, neden sonu belli olmayan tünele gireyim?
Medya neyi verirse onu alan insanları anlayamıyorum. Tamamen sürü psikolojisi.
Aşı olan koronaya yakalanıyor mu? -Evet.
Aşı olanın bulaştırma riski var mı? -Evet.
Aşı olanlar maske dahil hâlâ kısıtlamalara dahil mi? -Evet.
Aşı olanlar arasında olduktan sonra ölümleri olanlar oldu mu? -Evet.
Aşı olanların ciddi görülen yan etkileri var mı? -Evet.
Aşı olurken başıma bir şey geldiğinde hiçbir şahıs ve kurum/şirket sorumlu değildir diye imza atıyor musun? -Evet.
Baskı kuran çok, sorumluluk alan yok. Nasıl olacak bu iş?
Ki sağlık bakanlığı ilk başta dağıttığı Favipiravir adlı ve ilk başta 8 doz aşınması gereken covid ilacını millete dağıttı sağ olsun ilk başlarda. Sonra bunun yanlış olduğu kararı verilip bir daha o ilaç dağıtılması ve medyaya yansımadan sessiz sedasız üstü örtüldü. Normal mi bu? Doktor da olsa siyasetçilere güvenmeyin. Benden size ufak bir hatırlatma.
Olanlara elbet saygım var, dünyanın işini gücünü bırakıp kimse benim canımla alıp veremediği yok ancak ne gerek yok?
Olan olsun, olmayana da hiç kimse haddini aşıp bir şey diyemez.
Edit : O ilaç, sabah 8 akşam 8 idi. Yani bakanlık "günde 16 tane" alın dedi dedi dedi sonra da yanlış olduğunu anlayıp o ilacın dağıtımını kesip sessiz sedasız medyaya yansıtmadan üstünü örttü. E bunu bilen biri daha bu siyasetçilere kolay kolay güvenir mi?
burnun harika
@Sinan_ist Evet, koronadan sonra epey kalp krizi geçiren tanıdığım var.
@gecelerikorkuyorum Bunca yazıdan sonra direkt bunu belirtmen garip oldu. Teşekkür ederim.
Pandeminin küresel bir komplo olma ihtimali var, eğer öyleyse istedikleri tek şey aşıdan milyarlarca dolar kazanmaktan fazlası olabilir.
Böyle konularda eğitimi olmayan adamın söylediklerini dinleyen aptaldır. Uzmanlarin dediğine bakacaksın ki bir kısmı çok ciddi yan etkileri olabileceğinden bahsediyor. Çoğunluk ise gayet rahat ötesini düşünmeden olun olun.. Bu biraz ezberci ve rahat geliyor o yüzden güvenim sarsılıyor. Aşıların ise yaramadığını düşünmüyorum, ölüm oranını ağır gecirme ihtimalini düşürüyor ama oran zaten bir veba salgını gibi değil. Şimdilik işimi şansa bırakıyorum şahsen..
Her komplo teorisine aptalca deyip üzerinde düşünmemek asıl aptallık bence. Nekropolitika diye bir şey var. Temkinli olunmalı.
uzun vadede yan etkileri belli değil aşı şirketleride zaten uzun vadede ne gösterir bilmiyoruz diye açıklamalar yapıyorlar. Ayrıca 2 dozda yetersizmiş 3-4 doz gerekliymiş. Saçma sapan bomboş bir aşıyı üstelik yan etki riskiyle beraber vurduruyorsunuz ben o sinovac mıdır biontek midir onları ben köpeğime bile vurmam
Cevap
13Cevap
Aşıya güveniyorum ama ülkeye güvenmediğim için olmuyorum. Sebebi ise aşıların soğukta saklanması gerekirken şimdi sıcakta belediye çadırlarında bile yapmaları. Bilimsel olarak bir şey değişmedi. O yüzdendir ki son zamanlarda aşı olanlarda fazlasıyla yan etki var. Daha önce aşı önceliği babama geldğinde ilk zamanlar hiçbir şey olmadı ailede. Ama sonra şu son zamanlarda özellikle yan etkiler çok fazla olmaya başladı. Çevrede olanlardan görüyoruz.
Ve bir de şu var. Genç erkeklerde miyokardi gibi yan etkisi var ki bunu dünyada en çok aşılama yapan İsrail diyor. Hatta bununla ilgili çalışmalar olacak dedi kurumlar ama şuanlık bir durum yok. O yüzden uzak duruyorum. Zaten tek doz aşı varyantlara karşı etkili değil. Sinovac hiç değil zaten. Onun yanında aşı etkileri 6 ay ve delta delta plus varyantları aşının direncini fazlasıyla düşürüyor. Yani 3. doz aşı da şart.
Hiç bir aşının hiç bir laboratuvar tarafindan onaylamadığı, aşıyı bulan iki maymun suratlının bile kendi öz aşılarını yaptırmadığı içinde ne olduğunu bilmediğimiz yabancı bir cisimineden vücuduma 2-3-4 kere enjete ettireyim?
Sen dünyayı kurtaracak birşey buluyorsun ama sen faydalanmıyorsun. Alay eder gibi, önce halkımız diyorsun- 2 + 2 doz = 4 doz. Kendilerini 4 doz için mi feda ediyor şu iki tipsiz?
Yav bir gidin allah askina.
Zamanında bir dunya aşıyı mecbur kıldılar bugün sonuçlar ortada.
Ne cok gelişim engeli oldu cocuklarda. Down sendromlu, otizmli cocukların artış sayısına bir goz at.
Ben cocukken cok nadir gorunen farklılıklar bugün bir çocukta nolay görulebiliyor.
Yaptıranlar neden yaptırmayanlara karşı ofkeli?
Sen yaptırmayı tercih ettin ve yaptırdın.
Ben yaptırmak istemiyorum, da bundan sanane, kime ne? Allah allah
@Uyorskv mecbur olana kadar yaptirmayacagim. Son gune kadar diretecegim.
@Uyorskv benim nereye kadar diretip diretmeyecegim, asi olup olmadigim sizi zerre ilgilendirmiyor.
Kendi isinize bakın.
erzincanlı abla anladık. aşı olmayacan. çocuk sana sanki ne dedi jfkwkak illa atarlı giderli takılmak zorunda değilsin.
Atarli giderli sorular soran sizsiniz hanimefendi.
NEDEN LAN NEDEN? Diyen ben degildim.
Nedeni basit. Sizene :))
Ok ok.
@Uyorskv ben senin her hesabını engelliyorum ama sen yenisini açıp bana yorum yapmaktan cekinmiyorsun. Gizli hayranım ne cokmus meğer ise :)) ayriyetten aşı yaptirman iyi olmuş senin ahkddjsk.
Ay neyse
@Uyorskv senin gibi mallar etrafimda pek yok, nadiren karsilasinca insan unutmuyor tabi:))
@Uyorskv ay host otede havhavla 😄
benim tip 2 diyabetim var 6 yıldır sigortam olmadığı için doktora gidip tedavi olamıyorum beni tedavi etmeyen devlet gel sana bedava aşı yapacam diyo
yok yea sen önce tedavi olanağı sun
güzel iş fikrim var devlet bankasından kredi çekmek için başvuruyorum
bakın zaten kosgeb bunun yüzde 70ini karşılıcak diyorum teminat istiyorlar
50 bin lira için teminat gösterecek evin yoksa iş kurup sigortalı da olamıyorsun tedavi de olamıyorsun aşı da yapmayıversinler çok lüzumlu değil
Ben erişime açılır açılmaz hemen gidip oldum aşı olarak önce kendimizi sonra da çevremizdekileri koruyoruz herkes aşılanmalı ülke olarak sağlık konusun da bile ikiye bölündük ben daha ne diyim ki.
Çünkü prof oktay bey in bu açıklamalarını okumuştum. Bilgi birikimi ile Aşı olun diyen bilimcileri cebine sokar çıkarmaz.
https://youtu. be/ALZfvrPSmT0
içinde henüz ne olduğunu bilmediğim ne yan etkisi olabileceğini bilmediğim bir şeyi vücuduma enjekte ettirmek istemiyorum, ileride kısır kalma durumu da söz konusuymuş hiç güvenmiyorum
Geçen haberde abd de bir düğüne hibdistanlı katılıyor 90 kişiye delta varyantı bulaştırıyor biontech aşı olanlar hafif atlatıyor diğer hastaneye düşüyor küçük bir örnek.
Olmadım mecbur kalıncaya kadarda olmam çünkü keyfim öyle istiyor kan benim damar benim
Delikanlı ölüm den ya da bu hastalıktan korkan biri değilim. Çok fi. Fi
çünkü hiç bir şekılde sorululuk almak ıstemıyorlar ve sonuçlarını bılmıyorlar
Beni bilimsel olarak tatmin edemedilerr
Bilimden anlamıyorsun ki
Sakın ol küçük Joo
Herkes aşı olsun tamam.
Gebeyim 🌼
Aşı hakkında bir tane iyi bişey duymadım
Gerek duymuyorum
Ben oldum
Olmam olmiyacamda
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?