+1 yıl1) Dünya nüfusunun yaklaşık %2'sini etkilemiş, yaklaşık %80'i semptom göstermeden olmak üzere, yaklaşık %90'ının iyileştiği, ölüm oranı %2 olan bir hastalık.
2) Aşı Türkiye'de tescil edilmedi, acil kullanım izni ve ruhsat verilmedi.
(FDA demiyorum TR'de)
Bu sebeple yan etki oluşsa bile şirket bizden bildirim kabul etmiyor, l ve ilgilenmiyor, yetkililerinize başvurun diye cevap veriyor.
Onun için de onam kağıdı imzalandı zaten, sorumlu yok.
Bu sitede ülkemizin adı bile yok.
https://www.pfizersafetyreporting.com/#/en
3) Aşılamanın yüksek olduğu ülkelerde bir türlü istenen etki elde edilemedi.
Vaka ve ölüm sayıları yine yükseliyor.
Aşısız ile aşılının üzerindeki virüs yükü benzer, yani aynı oranda bulaştırıcılar.
1 aşı yetmedi, 2 oldu, yetmedi 3 oldu, yakında 4 olacak, olmadı olmuyor.
2 aşılı da ölüyor, 3 aşılı da ölüyor.
En son aşıyı olmayanlar aşısız sayılmaya başlandı.
4) Aşılama öncesi ve sonrası kontrol yok, takip yok.
Tüm dünyada aşı sonrasında oluşan pek çok yan etki var, ölüm var bunlar raporlanıyor bizde olmasa da.
Çevrede ve internette artık ciddi ciddi konuşulmaya başlandı, hatta site bile oluşturuldu bu vakaların araştırılması için. 5) Sağlık Bakan'ı Koca Çin aşısını tercih ederken mRNA aşılarının uzun süreli etkisini bilmiyoruz bu sebeple Sinovac tercih ettik demişti videosu var isteyen bulabilir. Şimdi Sinovac etkisiz deniyor. Birkaç ay sonra ne olacağı, ne söyleneceği belli mi? Ya birkaç yıl sonra neler yaşanacağı?51 Yorumla- +1 yıl
Ha bu arada aşıya karşı değilim, sadece Koronavirüs aşılarına güvenmiyorum.
Böyle güvensizliği olanlara da kimse aşı karşıtı diyemez.
Aşı karşıtı olanların başka sebepleri var.
Mesela ben o sebepleri doğru bulmuyorum.
En İyi Cevaplar
+1 yılNeden mi karşıyım devletler ve devletlere söz gecirebilen büyük şirketler, bizim yaradılış itibariyle bazı zaaflarimizi kendi lehlerine herzaman bize karşı kullanmislardir örneğin birden bir beka sorununu yaratilir ve kurtarıcı ortaya çıkar oyların hepsini toplar nedense bı grip virüsü ortaya çıkar uzunca bir süre düşen ölen insanların videoları izletilir. insanlar belli bir süre korkutuldu ki geçtiğimiz yıllara bakılsa grip olanların sayısında herhangi bir farkın olmadığı görülecek sonra kurtarıcı olarak aşılar geldiki kitlererin gelmesi normalde zaman alır ama ne hikmetse kitler hemen geldi. İlaç şirketleri dünyanın en kanlı şirketlerindendir pfizer şirketinin geçmişi araştırılabilir ilaçlarını satmak için arz talep yaratması gerekiyordu ve insanların en temel içgüdüsü olan hayatta kalma içgüdüsünu kullanarak talebi yaratmış görünüyor. Herşeyi geçtim 3. Fazi tamamlanmamış bir aşıyı olmak gene mantıksız o daha asi olamamış ve son okuduguma göre şirketin kendisi biontechin miyokardiye (kalp kası iltihabi) yol acabilecegini kabul etmiştir. Arkadaşlar kendinizi korumak mi istiyorsunuz ozaman size şunları söylerim 10 da yatakta ol sabah erkenden kalk gün içinde güneşten yararlanmaya çalış şekerden ve kızartma tarzı zararlı gıdalardan uzak dur egzesizini yap ve stresten uzak dur bunların sana sağladığını hicbir ilaç ve aşı sağlayamaz uzattım kusura bakmayın kendinize iyi bakin
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
2 doz bionteck oldum gecen bi haber okudum isral saglik bakanligi yayinladi koruma suresi en fazla 8 ay diye simdi onlar 3 doz bioanteck olmasi icin arastirma yapiyorlar bizimkilerde kolay yolu bulmuslar 2 doz sinovac sonra 1 doz bionteck ol diye bakalim hayirlisi ama benimde ilerisi icin suphelerim var tabi ki ne olacağı belli değil ama Şu an tek care bu gozukuyor cunku cember iyce daraldi artik etrafimizda insanlar hasta olmaya basladilar onceden tv lerde izlerdik hep ama hasta olan gormezdik simdi iste oyle degil artik
32 Yorumla- +1 yıl
aynen cok üzücü ya
Canlı ve mutasyona uğrama becerisine sahip, bedenlerine onları öldürmek için giren bir organizmaya, bilimden daha fazla güvenecek kadar saf oldukları için..
Salgınlar tarihini, nasıl bir bela olduğunu, nasıl atlatıldığını bilmedikleri için.
Korona oldum ama bişey olmadı diyenlerin, bedenlerine bıraktığı hasarı hesaba katmadıkları ve tekrar tekrar olmaları halinde büyük sıkıntı yaratacağını bilmedikleri için.
Virüsün yeni mutasyonlara uğramasının sebebinin aşılanmamış bir bedende uygun ortam bulması olduğunun farkında olmayıp, kendini daha da geliştirip, daha da ölümcül hale getirdiğini ve bu yüzden aşısızların her geçen gün daha büyük risk altında olduğunu bilmedikleri için.
Buna bencilliği ve eğitimsizliği de (okul okumak eğitim için yeterli değildir) eklerim.39 Yorumla- +1 yıl
Senin gibi tiplere bitiyorum canım kardeşim tıp eğitimi dahi ilaç şirketlerinin ekmeğine bal sürmek üzere müfredati düzenlenmiştir hiçbir ilaç tam olarak iyilestirmez sadece semptomları bastırır ya da geçirir sana şöyle soylucem tansiyon haplarının çoğunun içinde hidro kloro tiyazit diye bı madde var bu şeker hastası yapmaktadır ayrıca hasta bu hapı ömür boyu kullanmaktadır demekki neymiş tansiyon hapı hastalığı gecirmiyormus sadece kendisiyle yaşamayı öğretip aynı zamanda şeker hastası yapıyormuş bilimden bahsediyorsun ama bilgisiz olduğunu görüyorum geçmişte birçok hastalık toplumsal bağışıklık ile üstesinden gelinmiştir buarada asi karşıtı değilim ama bu aşıya karşıyım fazlarını tamamlamamis asi olma yolunda ama daha olamamış aşıya karşıyım kana dışarıdan müdahalenin minimum hatta mümkünse hiç olmaması taraftarıyım su insanların düşüncelerine saygılı olmayı öğrenin bı lütfen sen asini ol ben senin için tehlike arz ediyorsam sen zaten korunuyorsun senin o çok güvendiğim aşinla Bu daha neyin tatavasi
- +1 yıl
Ha buarada sunuda söylemem lazım o çok güvendiğin bilim varya mega şirketlerin ve paranın emrinde biraz şüpheli yaklasmani tavsiye ederim sana
- +1 yıl
Ben aşıya karşı değilim demedim yukarida biyerde 3. Fazi gerçekleşmemiş aşimsilara karsiyim dedim yoksa kuduz olan bı insanın kuduz aşısıni olmaması düşünülemez ama suanki duruma karşıyım pragmatist düşünüyorum yazimi iyi okumanı isterim ayrıca başın sağolsun ama sen insanları yanlış bilgiyle zehirlemekten bahsetmissin benim tek suçum oda suçsa tabi insanları sorgulamaya teşvik etmek sen olayı duygularınla yorumluyorsun ben ise duygularımı bilgiyle , araştırmayla temellendirmeye çalışıyorum ama herşeye rağmen belkide ben yaniliyorumdur ama tercihlerim benim sonuçların ama belkide yanlışta olan sensindir bunu zaman gostericek ama ben şunu isterdim asi guzellemesi yapanlardan düşünceme saygı duymasini isterdim sonucta siz asi olup korunuyorsunuz
- +1 yıl
* aşıya karşıyım demedim
- +1 yıl
Bazı durumlarda aksiyon zamandan değerlidir beyfendi. Bu şaka değil. Bu illetten ölmek de kolay değil malesef. İnsanın canı öyle çıkmıyor kolay kolay.. Boğularak ölüyorlar.
İnsanları yönlendirirken 2 kez düşünün. Bilime savaş açmaya gerek yok. Bilimin galip gelmediği de henüz bildiğim kadarıyla yok. Malesef aşısızların uygun bedensel ortamında bu virüs kendini geliştirmeye devam ediyor. Nereye doğru gittiğini acı şekilde göreceksiniz. - +1 yıl
Hayırlısı ama anlattıklarım hiç anlasilmamis malesef karşımda akp seçmeni varmış gibi hissediyorum muhabbet bitmiştir. Sağlıcakla kalmanız dilegimle
+1 yıl1. Hasta değilim neden aşı olayım?
2. Aşının 10 sene sonra insan vücuduna nası bi etkisi olacağını bilen yok neden aşı olayım?
3. Aşı olup ölenlerde var yani hala kesin çözüm değil neden aşı olayım?
4. Arkadaşım 2 doz Sinovac oldu 3. doz için randevuya gittiğinde sinovac kalmadığı için biontech yapmışlar. Kokteyl mi bu? Dünyada böyle bi uygulama yok neden aşı olayım?
5. Ülke olarak G-20 de bile değiliz. Bulgar levası bile TL karşısında 5 kat daha değerliyken aşılamada dünyada ilk 10dayız. Hiç mi huylanmaz bi insan? Kobay olarak kullanılmak istemiyorum neden aşı olayım?
Bu liste böyle devam eder. Olmuyorum arkadaş. Neden aşı olayım?20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir şeyi karşıtı olmak için o konuda çok bilgi sahibi olman gerekir. Her şeyi bilmen gerekir. Hem kendi yaptırmayın, hem de insanlara olmayın ölürsünüz demek hem insanların hakkına girmek hem de düşüncesizliktir. Emin olmayabilirsin, tamam olma. Ben olmak istedim oldum. Ne insanlara zorla aşı yapabilirsin ne de karşıtlığını savunabilirsin. İki tane internetten aldığın bilgi seni doktor yapmaz hic bir zaman. O yüzden hiç ciddiye almıyorum. Ben karşıtım diyen kişileri.
27 Yorumla- +1 yıl
bacım soruyu yanlış anlamışın insanların aşı olup olmamakları umrumda degil ! neden olmadıkların merakettim sadece bukadar
Cevap sahibi+1 yılBen senin için söylemedim. Aşı karşıtları için yorumum.
- +1 yıl
tamam ozmn
Cevap sahibi+1 yılBirden sinirli gibi olmuş evet ama sana degil yanlis anlama 😂 sadece bazı şeyler okudum da ölenler falan üzüldüm yani ondan direk ne geldiyse yazdim şu karşıtlara
- +1 yıl
no problem 😀
- +1 yıl
Valla güzelim benim tercihim benim sonucum ama pfizer şirketini bı arastirsana Afrika'da insanlara neler yapmışlar (biontech pfizer ortaklığıyla asi uretmektedir). ya da herhangi bir ilaç şirketini araştır farketmez hepsi ayni
Cevap sahibi+1 yıl@Alpiiiiiii elbette ki senin tercihin ben ona bir şey diyemem ki. Ben sadece başka insanlara zorla bir şey yaptirmaya calismanin sacma oldugunu düşünüyorum.
+1 yılÖlüm riski vb çok düşük. Genel olarak 50 ve kronik ciddi rahatsızlıkları olan insanlara etki ediyor. Korona oldum mesela normal grip gibi geçti. Ama işte pcr testi zorunluluğu yüzünden aşı yaptırdım. Umarım yan etkisi çıkıpta hayatımı karartmaz
23 Yorumla- +1 yıl
nende iki doz oldum 😔
- +1 yıl
Geçmiş olsun...
- +1 yıl
sanada
- Sağlık konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılOrta ve uzun vadede karşılabileceğin yan etkilerini ön görebiliyor musun? Diyelim ki aşından dolayı 2 yıl sonra kronik bir rahatsızlığın ortaya çıktı, Pfizer firmasına karşı hiçbir şekilde hukuksal mücadele veremediğin gibi arızalı sağlığın ile boğuşacaksın. Aşı yapılmadan önce imzaladığınız kağıdı okudunuz mu?
31 Yorumla- +1 yıl
okumadım !!
1. denek olmak istemediğim için
2. herhangi bi yan etki olacağı zaman tüm sorumluluk bende olacak
3. aşı olmak virüsten korusaydı eğer vakalar bu denli artmazdı.
4. Daha fazla neden sunmak istemiyorum bunlar yeterli gelir diye düşünüyorum40 YorumlaAnlatayım gülüm, benim annem 1. Dozunu aldı ve heryerinde ödem oluştu 3 gün şiddetli hastalık geçirdi 2. Dozu almaya korkuyor. Aşı güvenilir mi bilmiyoruz bize ne enjekte ediliyor bilmiyoruz. Siz kusura bakmayında enayi gibi hemen aşı oluyorsunuz. Bu covid alışı hâla test aşamasında. Bence bizim şu anda yapmamız gereken şey aşıyı olmayıp biraz beklemek. Olabildiğince kendimizi korumaya almak ve aşının güvenilirliği kanıtlanana kadar beklemek.
50 Yorumla
+1 yılaşı olanların halini görmemek için gören kör olmak lazım 😂😂
31 Yorumla- +1 yıl
ahahhagaga niye nasıl ki halleri
Sağlık konusunda 574 cevap paylaştı. Genelde insanlar çip mevzusu sebebiyle aşıya karşılar. Azeri bir tv sunucusu bilgatesin insanlara çip takacağı ile ilgili söylentilere kendince doğal bir cevap verdi "adamı avradı boşuyor koyabilse avrada koyar" :D Şahsen beni ikna eden bir yorum oldu
https://m.youtube.com/watch?v=NCuNR4_6Jg010 Yorumla
+1 yılDÜNYAYI RESMEN LABORATUVARA ÇEVİRDİLER BU SÜRELERİN HİÇ BİRİ DİKKATE ALINMADI. DİREK FAZ 4'E GEÇİLDİ. ÜSTELİK DEVLETLERDE BUNLARA MAŞALIK YAPTI YAPIYOR DA AŞIYA ZORLAMAKLA.
İlaç geliştirme sürecinde klinik öncesi çalışmalar ortalama 3 - 6 yıl, klinik çalışmalar ise ortalama olarak 6 - 7 yıl arasında sürmektedir. Faz 4 evresi ise pazarlama sonrası izlemedir ve 1.5- 2 yıl kadar devam eder. Son aşama olan Faz 4’te, ilaç piyasaya sürülür ve ayrıca ilacın yan etkileri takip edilir.11 Yorumla- +1 yıl
Faz 4 evresi ilaç üretimden çekilene kadar sürer. Belki 60 yıl sonra etki çıkacak ortaya. Ulcuran bir H2 reseptör antagonizmi ancak kusturmayı tetikleyebiliyor diye toplanması gündemdeydi. Ulcuran yani yıllarca kullanılan ilaç. Ayrıca faz çalışmaları maalesef acil durum onayı İçin kısaltılabilmekte. Bu bizim ikimizin elinde de değil maalesef..
Sağlık konusunda 304 cevap paylaştı. 2 doz Sinovac üzerine 1 doz da Biontech oldum. Şimdi nolcak… 😇
12 Yorumla- +1 yıl
oleceksin
Içinde ne olduğunu bilmediğim ve yapmadan önce sana birşey olsa bizden değil diye kağıt imzaladigim aptal bir sıvıyı kendime neden enjekte edeyim. Ölüm derecesine gelmeyene kadar hayatta vurmam.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılVücuda pıhtı atma ihtimalinden dolayı biontech aşı vurulmak istemiyorum. Sinovac delta virüsüne karşı etkili olmadığı için bu beni bir tık üzüyor. Kan değerlerim düzelirse biontech vurulmak isterim ama sanırım sinovac vurulacağım. Aslında aşı karşıtı değilim. Bir sıkıntınız yoksa da vurulması tavsiye ederim.
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEskiden sinovac vurulacagima hiç asi olmam diye düşünüyordum. Sinovac vurulmak istemiyordum. Deltaya karşı korunması hiç yok ve seyahat ederken biontech aşıyı şart koşuyorlar ama artık hiç vurulmamaktan iyidir diyorum. Aşıyı ertelememin sebebi de biontech için 100 kişide 1000 kişide ortaya nasıl bir etki görüldü gibi analiz beklediğimden dolayı.
Cevap sahibi+1 yılÖyle olacak gibi duruyor
- Sağlık konusunda 561 cevap paylaştı.
+1 yılkardesım asınızı yaptırın .
cahıllıkten baska bırsey degıl.
siz yuzunuzden baska ınsanlar neden hastalansın .212 Yorumla- +1 yıl
Yarın oynanan oyun ortaya cikinca diyebilecekmisin bakalim asinizi yaptirin diye
- +1 yıl
@Eskişehir_Beyefedisi hangı oyundan bahsedıyorsun?
su an yogun bakımlar tek doz ya da yaptırmayanlar ıle dolu.
sizin gibiler lütfen topluma karısmasın . - +1 yıl
Toplumla zaten işim yok ayrica bu aşının kokusu 1 yil sonra cikacak oyunmu fransa dış isleri bakani sen daha hayata gozlerini acmamisken bu virüsün kitabini yazmis bizim neslimizi tüketmek için simdi burada kimseye laf kalabaligi yapma önce bir arastir sonra millete aşı vs de benim kişisel hak özgürlük ve huriyetime senin mudehale etmeye yetkin yok toplumdanda uzak durmam seni ilgilendirmez ayrica benim cevremde senin o çok ovdugun alman asisini vurulup ertesi günü topraga verdigimiz 500 insan var oldumu simdi neden vurunmadigimi gördün mü sende belki bir sağlıkçı vs olmusun okumusun ama gelecegi görmeyecek kadar korsun hadi simdi isine bak
- +1 yıl
@Eskişehir_Beyefedisi sen tam bir zır cahilsin senın gibiler yuzunden bu ulke bu durumda oda ayrı bır konu.
senın ozgurlugunude kişisel hak ve hürriyetinede senın bunları dıyorsan bende aşılanmayan insanların topluma karsı bulastırıcı oldugunu bıldıgımden dolayı sızlerın kısıtlanmasını ıstıyoruz zaten bunun ıle ılgılı calısmalarda mevcut siz bulastırdıgınızda müptezel fikirleriniz yuzunden baskasının vebalını alabılecek mısınız? - +1 yıl
Neyin kafasını yaşıyorsun bu aşıyı tüm dünya oldu aw
- +1 yıl
Müptezel fikir nasıl bir cümle ulan😅😂😂 ne korkma oldum ne de korona aşısı, bencede sen ve senin gibi kısıtlı beyinlilerden kısıtlasınlar aşı olmayanları çok güzel olur😂😂
- +1 yıl
@beyazyakalıanarşist umarım oldugunda baskalarınında vebaline girmezsin .
müptezel düşkün
. - +1 yıl
La bir yürü git işine hırbo müptezelin anlamını öğren gel türkçe öğretmenine de hürmetlerimi ilet, virüs diye bir şey yok gobel anca sizin gibi sürü psikolojisi ile hareket eden alıkları oltaya getiriyorlar. Kimsenin de ve halinde kalma gibi durumum olmayacak sen o işlere kafanı yorma kendi derdine yan kafan dank ettiğinde ne yapacaksın onu düşün ki edeceğini hiç sanmıyorum. Kısıtlı beyninizle pek mümkün değil😄 Son olarak müptezel ile düşkün aynı anlama geliyor. Kelime israfı yapıyorsun anca çünkü kendin başlı başına israfsın müptezel düşkün ha müptezel düşkün!😂😂 konuş konuş iyi oluyor beleş standart up
- +1 yıl
Hdjsksk bu adam gördüğüm en büyük andaval virüs yok dedi az önce
- +1 yıl
Gün gelecek bilinçsiz bir şekilde manipule ettiğiniz insanlardan aşı olmayanlardan özür dileyecek teşekkür edeceksiniz ve yalvaracaksınız ama geç kalmış olacaksınız!
- +1 yıl
@DryCornStalk antimikrobiyal mikrop tirevi ne adamı ...
- +1 yıl
@beyazyakalıanarşist la bi uza git cebınde parası yok işi kariyerı yok andaval gelmiş türkçe dersi verıyor müptezel cano.
umarım yogun bakıma alınır hava baglanır ve keske aşı olaydım dıye nefes alamayarak inlersin .
uzuldugum sen gibi mikronizmalar değil o pisliğini sağa sola ( ailene bulastır onlarda sen gıbıdır azalır sayı) bulastırıp baska ınsanlarıda hasta etmen.
boş yapma.
+1 yılHerkes olduktan sonra 2 yıl sonra Çinli veya Alman olup öleceğinden korkuyor djd
30 Yorumla
+1 yılAşı zararlı günümüz tıpın geldiği nokta. Kalp rahatsızlığı olan adama aşı vurarak ölümünü erkene çekiyorlar. 🥳
10 Yorumla
+1 yılŞimdi buraya roman yazardım ama üşendim.😅Özetle güvenmiyorum.
20 Yorumla
+1 yılBu konuşmanın sonu Siyasete bağlandığı için yorumsuzum 😶
20 YorumlaKarşı değilim 3 doz oldum dünyadaki milyonlarca insan da oluyor bir olmayanlar akıllı bilinçli zaten
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhttps://rumble.com/vl83lx-pfizer-ignesi-mikroskop-altinda-pfizer-vaccine-under-microscope.html?s=08
işte bu yüzden... her görsün sıvının içindekileri...03 Yorumla- +1 yıl
Sıvının içinde kötü bir madde mi var
Sağlık konusunda 1,9b cevap paylaştı. Farkında değilmisin günlük 250 kişi ölüyor
34 Yorumla- +1 yıl
aşıdan mı
- +1 yıl
yani evet
+1 yılAşı etkili olsa 2. 3. Dozu olmazdı bence 😂😂😂
50 Yorumla
+1 yılÖnce bi onu bulanlar aşısını vurulsun
40 Yorumla- Sağlık konusunda 10,9b cevap paylaştı.
+1 yıl6 ayda aiı yapılmaz diye. Üstelik 7'den 77'ye herkese aşı yapılmaz. Toplu tıp diye bir şey yok. Tıp bireyseldir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçunkuuu bilgeytz bize çip takacak rokufeller soyumuzu uremesin diye bizi kısırlaştıricak
00 Yorumla
+1 yılimzalatılan o kağıda uyuz oldum
20 Yorumla
+1 yıldünden önceki gün 2. doz aşimi oldum
10 Yorumla- Sağlık konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılAsi olalı tam 4 ay oldu
10 Yorumla Bilmem olamayanlara sormak lazım
10 Yorumla
+1 yılValla ben 3. Doza gidiyorum az kaldı
20 YorumlaBen cevap veremiyorum arkadaslar siz devam edin
10 Yorumla2 doz biontech oldum.
02 Yorumla- +1 yıl
bende
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen herşeye karşıyım belamı arıyorum
30 YorumlaSağlık konusunda 510 cevap paylaştı. Karşı değilim zamanı gelmedi
00 Yorumla
+1 yılAşıya değil denek olmaya karşıyım.
00 YorumlaAşı vurmaya karşı değilim
00 Yorumla
+1 yılAşağıdaki üyenin sıraladığı sebeplerden ötürü
00 Yorumla- Sağlık konusunda 613 cevap paylaştı.
+1 yılInadirici deyil
30 Yorumla
+1 yılAşı zararlı ya
10 YorumlaLütfen aşı olun.
10 Yorumladeğilimoldum iisinide
10 Yorumla
+1 yılSevmiiim
10 Yorumla
+1 yılResimde ki gibi olmak istiyorum
10 YorumlaGerek var mı
10 Yorumla
+1 yılCunku carsiliyiz