• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Üniversite TercihÜniversite Tercih
  • GündemGündem
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Bebek BakımıBebek Bakımı
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Üniversite Tercih Üniversite Tercih
  • Gündem Gündem
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Bebek Bakımı Bebek Bakımı
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer Gamer +27
Sağlık

Neden aşıya karşısınız?

Cennetbenim
Cennetbenim Takip Et
Yoda Yaş: 32
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
29
evet size soruyorum buyrun cvaplarınızı alalım 🤓
Neden aşıya karşısınız?
Beğen
Paylaş
Takip Et
11 kişi beğendi
Bu içerik tamamen bilgilendirme amaçlı olup, tıbbi tedavi niteliği taşımamaktadır.
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Empathetic
    Empathetic Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 100%
    +1 yıl

1) Dünya nüfusunun yaklaşık %2'sini etkilemiş, yaklaşık %80'i semptom göstermeden olmak üzere, yaklaşık %90'ının iyileştiği, ölüm oranı %2 olan bir hastalık.
    2) Aşı Türkiye'de tescil edilmedi, acil kullanım izni ve ruhsat verilmedi.
    (FDA demiyorum TR'de)
    Bu sebeple yan etki oluşsa bile şirket bizden bildirim kabul etmiyor, l ve ilgilenmiyor, yetkililerinize başvurun diye cevap veriyor.
    Onun için de onam kağıdı imzalandı zaten, sorumlu yok.
    Bu sitede ülkemizin adı bile yok.
    https://www.pfizersafetyreporting.com/#/en
    3) Aşılamanın yüksek olduğu ülkelerde bir türlü istenen etki elde edilemedi.
    Vaka ve ölüm sayıları yine yükseliyor.
    Aşısız ile aşılının üzerindeki virüs yükü benzer, yani aynı oranda bulaştırıcılar.
    1 aşı yetmedi, 2 oldu, yetmedi 3 oldu, yakında 4 olacak, olmadı olmuyor.
    2 aşılı da ölüyor, 3 aşılı da ölüyor.
    En son aşıyı olmayanlar aşısız sayılmaya başlandı.
    4) Aşılama öncesi ve sonrası kontrol yok, takip yok.
    Tüm dünyada aşı sonrasında oluşan pek çok yan etki var, ölüm var bunlar raporlanıyor bizde olmasa da.
    Çevrede ve internette artık ciddi ciddi konuşulmaya başlandı, hatta site bile oluşturuldu bu vakaların araştırılması için. 5) Sağlık Bakan'ı Koca Çin aşısını tercih ederken mRNA aşılarının uzun süreli etkisini bilmiyoruz bu sebeple Sinovac tercih ettik demişti videosu var isteyen bulabilir. Şimdi Sinovac etkisiz deniyor. Birkaç ay sonra ne olacağı, ne söyleneceği belli mi? Ya birkaç yıl sonra neler yaşanacağı?

5
    1 Yorumla
    • Empathetic
      Empathetic
      +1 yıl

Ha bu arada aşıya karşı değilim, sadece Koronavirüs aşılarına güvenmiyorum.
      Böyle güvensizliği olanlara da kimse aşı karşıtı diyemez.
      Aşı karşıtı olanların başka sebepleri var.
      Mesela ben o sebepleri doğru bulmuyorum.

Yorumla
Kapat

En İyi Cevaplar

• Alpiiiiiii
    Alpiiiiiii Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl

Neden mi karşıyım devletler ve devletlere söz gecirebilen büyük şirketler, bizim yaradılış itibariyle bazı zaaflarimizi kendi lehlerine herzaman bize karşı kullanmislardir örneğin birden bir beka sorununu yaratilir ve kurtarıcı ortaya çıkar oyların hepsini toplar nedense bı grip virüsü ortaya çıkar uzunca bir süre düşen ölen insanların videoları izletilir. insanlar belli bir süre korkutuldu ki geçtiğimiz yıllara bakılsa grip olanların sayısında herhangi bir farkın olmadığı görülecek sonra kurtarıcı olarak aşılar geldiki kitlererin gelmesi normalde zaman alır ama ne hikmetse kitler hemen geldi. İlaç şirketleri dünyanın en kanlı şirketlerindendir pfizer şirketinin geçmişi araştırılabilir ilaçlarını satmak için arz talep yaratması gerekiyordu ve insanların en temel içgüdüsü olan hayatta kalma içgüdüsünu kullanarak talebi yaratmış görünüyor. Herşeyi geçtim 3. Fazi tamamlanmamış bir aşıyı olmak gene mantıksız o daha asi olamamış ve son okuduguma göre şirketin kendisi biontechin miyokardiye (kalp kası iltihabi) yol acabilecegini kabul etmiştir. Arkadaşlar kendinizi korumak mi istiyorsunuz ozaman size şunları söylerim 10 da yatakta ol sabah erkenden kalk gün içinde güneşten yararlanmaya çalış şekerden ve kızartma tarzı zararlı gıdalardan uzak dur egzesizini yap ve stresten uzak dur bunların sana sağladığını hicbir ilaç ve aşı sağlayamaz uzattım kusura bakmayın kendinize iyi bakin

3
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

11

Cevap

44

Cevap

• srkn61
    srkn61 Takip Et
    Guru Yaş: 46
    +1 yıl

2 doz bionteck oldum gecen bi haber okudum isral saglik bakanligi yayinladi koruma suresi en fazla 8 ay diye simdi onlar 3 doz bioanteck olmasi icin arastirma yapiyorlar bizimkilerde kolay yolu bulmuslar 2 doz sinovac sonra 1 doz bionteck ol diye bakalim hayirlisi ama benimde ilerisi icin suphelerim var tabi ki ne olacağı belli değil ama Şu an tek care bu gozukuyor cunku cember iyce daraldi artik etrafimizda insanlar hasta olmaya basladilar onceden tv lerde izlerdik hep ama hasta olan gormezdik simdi iste oyle degil artik

3
    2 Yorumla
    • Cennetbenim
      Cennetbenim
      +1 yıl

aynen cok üzücü ya

Yorumla
    • srkn61
      srkn61
      +1 yıl

tsk ederim bakalim ne olacak bu isin sonu..

Yorumla
  • pllyna
    pllyna Takip Et
    Guru Yaş: 40 , eic 100%
    +1 yıl

Canlı ve mutasyona uğrama becerisine sahip, bedenlerine onları öldürmek için giren bir organizmaya, bilimden daha fazla güvenecek kadar saf oldukları için..
    Salgınlar tarihini, nasıl bir bela olduğunu, nasıl atlatıldığını bilmedikleri için.
    Korona oldum ama bişey olmadı diyenlerin, bedenlerine bıraktığı hasarı hesaba katmadıkları ve tekrar tekrar olmaları halinde büyük sıkıntı yaratacağını bilmedikleri için.
    Virüsün yeni mutasyonlara uğramasının sebebinin aşılanmamış bir bedende uygun ortam bulması olduğunun farkında olmayıp, kendini daha da geliştirip, daha da ölümcül hale getirdiğini ve bu yüzden aşısızların her geçen gün daha büyük risk altında olduğunu bilmedikleri için.
    Buna bencilliği ve eğitimsizliği de (okul okumak eğitim için yeterli değildir) eklerim.

3
    9 Yorumla
    • Alpiiiiiii
      Alpiiiiiii
      +1 yıl

Senin gibi tiplere bitiyorum canım kardeşim tıp eğitimi dahi ilaç şirketlerinin ekmeğine bal sürmek üzere müfredati düzenlenmiştir hiçbir ilaç tam olarak iyilestirmez sadece semptomları bastırır ya da geçirir sana şöyle soylucem tansiyon haplarının çoğunun içinde hidro kloro tiyazit diye bı madde var bu şeker hastası yapmaktadır ayrıca hasta bu hapı ömür boyu kullanmaktadır demekki neymiş tansiyon hapı hastalığı gecirmiyormus sadece kendisiyle yaşamayı öğretip aynı zamanda şeker hastası yapıyormuş bilimden bahsediyorsun ama bilgisiz olduğunu görüyorum geçmişte birçok hastalık toplumsal bağışıklık ile üstesinden gelinmiştir buarada asi karşıtı değilim ama bu aşıya karşıyım fazlarını tamamlamamis asi olma yolunda ama daha olamamış aşıya karşıyım kana dışarıdan müdahalenin minimum hatta mümkünse hiç olmaması taraftarıyım su insanların düşüncelerine saygılı olmayı öğrenin bı lütfen sen asini ol ben senin için tehlike arz ediyorsam sen zaten korunuyorsun senin o çok güvendiğim aşinla Bu daha neyin tatavasi

Yorumla
    • Alpiiiiiii
      Alpiiiiiii
      +1 yıl

Ha buarada sunuda söylemem lazım o çok güvendiğin bilim varya mega şirketlerin ve paranın emrinde biraz şüpheli yaklasmani tavsiye ederim sana

Yorumla
    • pllyna
      pllyna
      +1 yıl

Al sen eline bir kital salgınlar tarihini bir oku.. Kızamık, verem, su çiçeği mesela.. Bugün eğer bu hastalıklardan çocuklar ölmüyorsa okullarda olduğumuz aşılar sayesinde..
      Hepiniz oldunuz o aşıları..
      Aşı karşıtları bile..

Yorumla
    • pllyna
      pllyna
      +1 yıl

Cehaletinle insanları zehirleme.
      Yüzlerce insan ölüyor bu virüsten. 3 akrabamı ben de kaybettim. Eğer aşılı olsalardı büyük ihtimalle yaşıyor, çocuklarının eşlerinin başında duruyor olacaklardı.
      Tatava diyorsun. Bence tatava olamayacak kadar ciddi işler bunlar.

Yorumla
    • Alpiiiiiii
      Alpiiiiiii
      +1 yıl

Ben aşıya karşı değilim demedim yukarida biyerde 3. Fazi gerçekleşmemiş aşimsilara karsiyim dedim yoksa kuduz olan bı insanın kuduz aşısıni olmaması düşünülemez ama suanki duruma karşıyım pragmatist düşünüyorum yazimi iyi okumanı isterim ayrıca başın sağolsun ama sen insanları yanlış bilgiyle zehirlemekten bahsetmissin benim tek suçum oda suçsa tabi insanları sorgulamaya teşvik etmek sen olayı duygularınla yorumluyorsun ben ise duygularımı bilgiyle , araştırmayla temellendirmeye çalışıyorum ama herşeye rağmen belkide ben yaniliyorumdur ama tercihlerim benim sonuçların ama belkide yanlışta olan sensindir bunu zaman gostericek ama ben şunu isterdim asi guzellemesi yapanlardan düşünceme saygı duymasini isterdim sonucta siz asi olup korunuyorsunuz

Yorumla
    • Alpiiiiiii
      Alpiiiiiii
      +1 yıl

* aşıya karşıyım demedim

Yorumla
    • pllyna
      pllyna
      +1 yıl

Bazı durumlarda aksiyon zamandan değerlidir beyfendi. Bu şaka değil. Bu illetten ölmek de kolay değil malesef. İnsanın canı öyle çıkmıyor kolay kolay.. Boğularak ölüyorlar.
      İnsanları yönlendirirken 2 kez düşünün. Bilime savaş açmaya gerek yok. Bilimin galip gelmediği de henüz bildiğim kadarıyla yok. Malesef aşısızların uygun bedensel ortamında bu virüs kendini geliştirmeye devam ediyor. Nereye doğru gittiğini acı şekilde göreceksiniz.

Yorumla
    • Alpiiiiiii
      Alpiiiiiii
      +1 yıl

Hayırlısı ama anlattıklarım hiç anlasilmamis malesef karşımda akp seçmeni varmış gibi hissediyorum muhabbet bitmiştir. Sağlıcakla kalmanız dilegimle

Yorumla
    • pllyna
      pllyna
      +1 yıl

Sonuna kadar İmamoğlu beyfendi 😊 Bize aydın kafalar lazım.

Yorumla
  • TheOrcWithNoName
    TheOrcWithNoName Takip Et
    Xper 7 Yaş: 39 , eic 97%
    +1 yıl

1. Hasta değilim neden aşı olayım?
    2. Aşının 10 sene sonra insan vücuduna nası bi etkisi olacağını bilen yok neden aşı olayım?
    3. Aşı olup ölenlerde var yani hala kesin çözüm değil neden aşı olayım?
    4. Arkadaşım 2 doz Sinovac oldu 3. doz için randevuya gittiğinde sinovac kalmadığı için biontech yapmışlar. Kokteyl mi bu? Dünyada böyle bi uygulama yok neden aşı olayım?
    5. Ülke olarak G-20 de bile değiliz. Bulgar levası bile TL karşısında 5 kat daha değerliyken aşılamada dünyada ilk 10dayız. Hiç mi huylanmaz bi insan? Kobay olarak kullanılmak istemiyorum neden aşı olayım?

Bu liste böyle devam eder. Olmuyorum arkadaş. Neden aşı olayım?

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Bir şeyi karşıtı olmak için o konuda çok bilgi sahibi olman gerekir. Her şeyi bilmen gerekir. Hem kendi yaptırmayın, hem de insanlara olmayın ölürsünüz demek hem insanların hakkına girmek hem de düşüncesizliktir. Emin olmayabilirsin, tamam olma. Ben olmak istedim oldum. Ne insanlara zorla aşı yapabilirsin ne de karşıtlığını savunabilirsin. İki tane internetten aldığın bilgi seni doktor yapmaz hic bir zaman. O yüzden hiç ciddiye almıyorum. Ben karşıtım diyen kişileri.

2
    7 Yorumla
    • Cennetbenim
      Cennetbenim
      +1 yıl

bacım soruyu yanlış anlamışın insanların aşı olup olmamakları umrumda degil ! neden olmadıkların merakettim sadece bukadar

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ben senin için söylemedim. Aşı karşıtları için yorumum.

Yorumla
    • Cennetbenim
      Cennetbenim
      +1 yıl

tamam ozmn

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Birden sinirli gibi olmuş evet ama sana degil yanlis anlama 😂 sadece bazı şeyler okudum da ölenler falan üzüldüm yani ondan direk ne geldiyse yazdim şu karşıtlara

Yorumla
    • Cennetbenim
      Cennetbenim
      +1 yıl

no problem 😀

Yorumla
    • Alpiiiiiii
      Alpiiiiiii
      +1 yıl

Valla güzelim benim tercihim benim sonucum ama pfizer şirketini bı arastirsana Afrika'da insanlara neler yapmışlar (biontech pfizer ortaklığıyla asi uretmektedir). ya da herhangi bir ilaç şirketini araştır farketmez hepsi ayni

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Alpiiiiiii elbette ki senin tercihin ben ona bir şey diyemem ki. Ben sadece başka insanlara zorla bir şey yaptirmaya calismanin sacma oldugunu düşünüyorum.

Yorumla
  • hereiamagain
    hereiamagain Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Ölüm riski vb çok düşük. Genel olarak 50 ve kronik ciddi rahatsızlıkları olan insanlara etki ediyor. Korona oldum mesela normal grip gibi geçti. Ama işte pcr testi zorunluluğu yüzünden aşı yaptırdım. Umarım yan etkisi çıkıpta hayatımı karartmaz

2
    3 Yorumla
    • Cennetbenim
      Cennetbenim
      +1 yıl

nende iki doz oldum 😔

Yorumla
    • hereiamagain
      hereiamagain
      +1 yıl

Geçmiş olsun...

Yorumla
    • Cennetbenim
      Cennetbenim
      +1 yıl

sanada

Yorumla
  • BloodyGamer
    BloodyGamer Takip Et
    Mentor Yaş: 35
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 3,6b cevap paylaştı.

Orta ve uzun vadede karşılabileceğin yan etkilerini ön görebiliyor musun? Diyelim ki aşından dolayı 2 yıl sonra kronik bir rahatsızlığın ortaya çıktı, Pfizer firmasına karşı hiçbir şekilde hukuksal mücadele veremediğin gibi arızalı sağlığın ile boğuşacaksın. Aşı yapılmadan önce imzaladığınız kağıdı okudunuz mu?

3
    1 Yorumla
    • Cennetbenim
      Cennetbenim
      +1 yıl

okumadım !!

Yorumla
  • selmma44
    selmma44 Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 88%
    +1 yıl

1. denek olmak istemediğim için
    2. herhangi bi yan etki olacağı zaman tüm sorumluluk bende olacak
    3. aşı olmak virüsten korusaydı eğer vakalar bu denli artmazdı.
    4. Daha fazla neden sunmak istemiyorum bunlar yeterli gelir diye düşünüyorum

4
    0 Yorumla
  • zumzara10
    zumzara10 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 25
    +1 yıl

Anlatayım gülüm, benim annem 1. Dozunu aldı ve heryerinde ödem oluştu 3 gün şiddetli hastalık geçirdi 2. Dozu almaya korkuyor. Aşı güvenilir mi bilmiyoruz bize ne enjekte ediliyor bilmiyoruz. Siz kusura bakmayında enayi gibi hemen aşı oluyorsunuz. Bu covid alışı hâla test aşamasında. Bence bizim şu anda yapmamız gereken şey aşıyı olmayıp biraz beklemek. Olabildiğince kendimizi korumaya almak ve aşının güvenilirliği kanıtlanana kadar beklemek.

5
    0 Yorumla
  • enteresanbiadam
    enteresanbiadam Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 99%
    +1 yıl

aşı olanların halini görmemek için gören kör olmak lazım 😂😂

3
    1 Yorumla
    • Cennetbenim
      Cennetbenim
      +1 yıl

ahahhagaga niye nasıl ki halleri

Yorumla
  • azbuka
    azbuka Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 55%
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 574 cevap paylaştı.

Genelde insanlar çip mevzusu sebebiyle aşıya karşılar. Azeri bir tv sunucusu bilgatesin insanlara çip takacağı ile ilgili söylentilere kendince doğal bir cevap verdi "adamı avradı boşuyor koyabilse avrada koyar" :D Şahsen beni ikna eden bir yorum oldu

https://m.youtube.com/watch?v=NCuNR4_6Jg0
    1
    0 Yorumla
  • Belirsizprens
    Belirsizprens Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30 , eic 97%
    +1 yıl

DÜNYAYI RESMEN LABORATUVARA ÇEVİRDİLER BU SÜRELERİN HİÇ BİRİ DİKKATE ALINMADI. DİREK FAZ 4'E GEÇİLDİ. ÜSTELİK DEVLETLERDE BUNLARA MAŞALIK YAPTI YAPIYOR DA AŞIYA ZORLAMAKLA.

İlaç geliştirme sürecinde klinik öncesi çalışmalar ortalama 3 - 6 yıl, klinik çalışmalar ise ortalama olarak 6 - 7 yıl arasında sürmektedir. Faz 4 evresi ise pazarlama sonrası izlemedir ve 1.5- 2 yıl kadar devam eder. Son aşama olan Faz 4’te, ilaç piyasaya sürülür ve ayrıca ilacın yan etkileri takip edilir.

1
    1 Yorumla
    • Hemşire07
      Hemşire07
      +1 yıl

Faz 4 evresi ilaç üretimden çekilene kadar sürer. Belki 60 yıl sonra etki çıkacak ortaya. Ulcuran bir H2 reseptör antagonizmi ancak kusturmayı tetikleyebiliyor diye toplanması gündemdeydi. Ulcuran yani yıllarca kullanılan ilaç. Ayrıca faz çalışmaları maalesef acil durum onayı İçin kısaltılabilmekte. Bu bizim ikimizin elinde de değil maalesef..

Yorumla
  • 06romeo
    06romeo Takip Et
    Master Yaş: 60 , eic 98%
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 304 cevap paylaştı.

2 doz Sinovac üzerine 1 doz da Biontech oldum. Şimdi nolcak… 😇

1
    2 Yorumla
    • Cennetbenim
      Cennetbenim
      +1 yıl

oleceksin

Yorumla
    • 06romeo
      06romeo
      +1 yıl

Hepimiz öleceğiz. Bari heveslerimizi slsaydık

Yorumla
  • Betroyal
    Betroyal Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25 , eic 94%
    +1 yıl

Içinde ne olduğunu bilmediğim ve yapmadan önce sana birşey olsa bizden değil diye kağıt imzaladigim aptal bir sıvıyı kendime neden enjekte edeyim. Ölüm derecesine gelmeyene kadar hayatta vurmam.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Vücuda pıhtı atma ihtimalinden dolayı biontech aşı vurulmak istemiyorum. Sinovac delta virüsüne karşı etkili olmadığı için bu beni bir tık üzüyor. Kan değerlerim düzelirse biontech vurulmak isterim ama sanırım sinovac vurulacağım. Aslında aşı karşıtı değilim. Bir sıkıntınız yoksa da vurulması tavsiye ederim.

1
    4 Yorumla
    • Bittimb5
      Bittimb5
      +1 yıl

Merhabalar neden sinovac?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Eskiden sinovac vurulacagima hiç asi olmam diye düşünüyordum. Sinovac vurulmak istemiyordum. Deltaya karşı korunması hiç yok ve seyahat ederken biontech aşıyı şart koşuyorlar ama artık hiç vurulmamaktan iyidir diyorum. Aşıyı ertelememin sebebi de biontech için 100 kişide 1000 kişide ortaya nasıl bir etki görüldü gibi analiz beklediğimden dolayı.

Yorumla
    • Bittimb5
      Bittimb5
      +1 yıl

Bence binontech ol yine sen bilirsin bizim akrablar hepsi binontech oldu.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Öyle olacak gibi duruyor

Yorumla
  • burakistan35
    burakistan35 Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 99%
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 561 cevap paylaştı.

kardesım asınızı yaptırın .

cahıllıkten baska bırsey degıl.

siz yuzunuzden baska ınsanlar neden hastalansın .

2
    12 Yorumla
    • Eskişehir_Beyefedisi
      Eskişehir_Beyefedisi
      +1 yıl

Yarın oynanan oyun ortaya cikinca diyebilecekmisin bakalim asinizi yaptirin diye

Yorumla
    • burakistan35
      burakistan35
      +1 yıl

@Eskişehir_Beyefedisi hangı oyundan bahsedıyorsun?

su an yogun bakımlar tek doz ya da yaptırmayanlar ıle dolu.

sizin gibiler lütfen topluma karısmasın .

Yorumla
    • Eskişehir_Beyefedisi
      Eskişehir_Beyefedisi
      +1 yıl

Toplumla zaten işim yok ayrica bu aşının kokusu 1 yil sonra cikacak oyunmu fransa dış isleri bakani sen daha hayata gozlerini acmamisken bu virüsün kitabini yazmis bizim neslimizi tüketmek için simdi burada kimseye laf kalabaligi yapma önce bir arastir sonra millete aşı vs de benim kişisel hak özgürlük ve huriyetime senin mudehale etmeye yetkin yok toplumdanda uzak durmam seni ilgilendirmez ayrica benim cevremde senin o çok ovdugun alman asisini vurulup ertesi günü topraga verdigimiz 500 insan var oldumu simdi neden vurunmadigimi gördün mü sende belki bir sağlıkçı vs olmusun okumusun ama gelecegi görmeyecek kadar korsun hadi simdi isine bak

Yorumla
    • burakistan35
      burakistan35
      +1 yıl

@Eskişehir_Beyefedisi sen tam bir zır cahilsin senın gibiler yuzunden bu ulke bu durumda oda ayrı bır konu.

senın ozgurlugunude kişisel hak ve hürriyetinede senın bunları dıyorsan bende aşılanmayan insanların topluma karsı bulastırıcı oldugunu bıldıgımden dolayı sızlerın kısıtlanmasını ıstıyoruz zaten bunun ıle ılgılı calısmalarda mevcut siz bulastırdıgınızda müptezel fikirleriniz yuzunden baskasının vebalını alabılecek mısınız?

Yorumla
    • DryCornStalk
      DryCornStalk
      +1 yıl

Neyin kafasını yaşıyorsun bu aşıyı tüm dünya oldu aw

Yorumla
    • beyazyakalıanarşist
      beyazyakalıanarşist
      +1 yıl

Müptezel fikir nasıl bir cümle ulan😅😂😂 ne korkma oldum ne de korona aşısı, bencede sen ve senin gibi kısıtlı beyinlilerden kısıtlasınlar aşı olmayanları çok güzel olur😂😂

Yorumla
    • burakistan35
      burakistan35
      +1 yıl

@beyazyakalıanarşist umarım oldugunda baskalarınında vebaline girmezsin .

müptezel düşkün
      .

Yorumla
    • beyazyakalıanarşist
      beyazyakalıanarşist
      +1 yıl

La bir yürü git işine hırbo müptezelin anlamını öğren gel türkçe öğretmenine de hürmetlerimi ilet, virüs diye bir şey yok gobel anca sizin gibi sürü psikolojisi ile hareket eden alıkları oltaya getiriyorlar. Kimsenin de ve halinde kalma gibi durumum olmayacak sen o işlere kafanı yorma kendi derdine yan kafan dank ettiğinde ne yapacaksın onu düşün ki edeceğini hiç sanmıyorum. Kısıtlı beyninizle pek mümkün değil😄 Son olarak müptezel ile düşkün aynı anlama geliyor. Kelime israfı yapıyorsun anca çünkü kendin başlı başına israfsın müptezel düşkün ha müptezel düşkün!😂😂 konuş konuş iyi oluyor beleş standart up

Yorumla
    • DryCornStalk
      DryCornStalk
      +1 yıl

Hdjsksk bu adam gördüğüm en büyük andaval virüs yok dedi az önce

Yorumla
    • beyazyakalıanarşist
      beyazyakalıanarşist
      +1 yıl

Gün gelecek bilinçsiz bir şekilde manipule ettiğiniz insanlardan aşı olmayanlardan özür dileyecek teşekkür edeceksiniz ve yalvaracaksınız ama geç kalmış olacaksınız!

Yorumla
    • burakistan35
      burakistan35
      +1 yıl

@DryCornStalk antimikrobiyal mikrop tirevi ne adamı ...

Yorumla
    • burakistan35
      burakistan35
      +1 yıl

@beyazyakalıanarşist la bi uza git cebınde parası yok işi kariyerı yok andaval gelmiş türkçe dersi verıyor müptezel cano.

umarım yogun bakıma alınır hava baglanır ve keske aşı olaydım dıye nefes alamayarak inlersin .

uzuldugum sen gibi mikronizmalar değil o pisliğini sağa sola ( ailene bulastır onlarda sen gıbıdır azalır sayı) bulastırıp baska ınsanlarıda hasta etmen.

boş yapma.

Yorumla
  • ᴡiɴᴄʜᴇssᴛᴇʀ
    ᴡiɴᴄʜᴇssᴛᴇʀ Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 96%
    +1 yıl

Herkes olduktan sonra 2 yıl sonra Çinli veya Alman olup öleceğinden korkuyor djd

3
    0 Yorumla
  • BodybuildingerMK
    BodybuildingerMK Takip Et
    Yoda Yaş: 40 , eic 89%
    +1 yıl

Aşı zararlı günümüz tıpın geldiği nokta. Kalp rahatsızlığı olan adama aşı vurarak ölümünü erkene çekiyorlar. 🥳

1
    0 Yorumla
  • SlimShadyisBack
    SlimShadyisBack Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Şimdi buraya roman yazardım ama üşendim.😅Özetle güvenmiyorum.

2
    0 Yorumla
  • RuhunBedeLii
    RuhunBedeLii Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 35%
    +1 yıl

Bu konuşmanın sonu Siyasete bağlandığı için yorumsuzum 😶

2
    0 Yorumla
  • Yunuslarr
    Yunuslarr Takip Et
    Guru Yaş: 34
    +1 yıl

Karşı değilim 3 doz oldum dünyadaki milyonlarca insan da oluyor bir olmayanlar akıllı bilinçli zaten

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

https://rumble.com/vl83lx-pfizer-ignesi-mikroskop-altinda-pfizer-vaccine-under-microscope.html?s=08

işte bu yüzden... her görsün sıvının içindekileri...

0
    3 Yorumla
    • Aslı__35
      Aslı__35
      +1 yıl

Böyle olunca noluyor peki? Ben cahilim de bu konulara 😰

Yorumla
    • kagan__altınışık
      kagan__altınışık
      +1 yıl

Sıvının içinde kötü bir madde mi var

Yorumla
    • Belirsizprens
      Belirsizprens
      +1 yıl

covid19asi.saglik.gov.tr/TR-77805/asi-turleri.html

Yorumla
  • KasiKesh u
    KasiKesh Takip Et
    Master Yaş: 39
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 1,9b cevap paylaştı.

Farkında değilmisin günlük 250 kişi ölüyor

3
    4 Yorumla
    • Cennetbenim
      Cennetbenim
      +1 yıl

aşıdan mı

Yorumla
    • KasiKesh u
      KasiKesh
      +1 yıl

Ben öyle düşünüyorum geçen yıl Ağustosda 41 ölüm vakası vardı bu yıl 250 sencede abzürt şüpheli değilmi

Yorumla
    • Cennetbenim
      Cennetbenim
      +1 yıl

yani evet

Yorumla
    • KasiKesh u
      KasiKesh
      +1 yıl

Ben ondan olmuyorum olanlarada karışmıyorum ama bildiğim tek şey biontech aşısı canlı virüs veriliyor vücuda ve ilk kez denen bir aşı mrna aşısı

Yorumla
  • nedenlazım
    nedenlazım Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 56%
    +1 yıl

Aşı etkili olsa 2. 3. Dozu olmazdı bence 😂😂😂

5
    0 Yorumla
  • Hiberdating
    Hiberdating Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

Önce bi onu bulanlar aşısını vurulsun

4
    0 Yorumla
  • Nükleerteori
    Nükleerteori Takip Et
    Mentor Yaş: 32
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 10,9b cevap paylaştı.

6 ayda aiı yapılmaz diye. Üstelik 7'den 77'ye herkese aşı yapılmaz. Toplu tıp diye bir şey yok. Tıp bireyseldir

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

çunkuuu bilgeytz bize çip takacak rokufeller soyumuzu uremesin diye bizi kısırlaştıricak

0
    0 Yorumla
  • Cvitaminiįį
    Cvitaminiįį Takip Et
    Xper 7 Yaş: 42 , eic 87%
    +1 yıl

imzalatılan o kağıda uyuz oldum

2
    0 Yorumla
  • Kahraman1022185
    Kahraman1022185 Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 95%
    +1 yıl

dünden önceki gün 2. doz aşimi oldum

1
    0 Yorumla
  • YaralıSevda01
    YaralıSevda01 Takip Et
    Master Yaş: 39 , eic 98%
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Asi olalı tam 4 ay oldu

1
    0 Yorumla
  • _Pride
    _Pride Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

Bilmem olamayanlara sormak lazım

1
    0 Yorumla
  • DryCornStalk
    DryCornStalk Takip Et
    Yoda Yaş: 28
    +1 yıl

Valla ben 3. Doza gidiyorum az kaldı

2
    0 Yorumla
  • zziyan
    zziyan Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37
    +1 yıl

Ben cevap veremiyorum arkadaslar siz devam edin

1
    0 Yorumla
  • M-B-B
    M-B-B Takip Et
    Guru Yaş: 40 , eic 95%
    +1 yıl

2 doz biontech oldum.

0
    2 Yorumla
    • Cennetbenim
      Cennetbenim
      +1 yıl

bende

Yorumla
    • M-B-B
      M-B-B
      +1 yıl

Şu an Almanyadayım zaten olmadan almıyorlar.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Ben herşeye karşıyım belamı arıyorum

3
    0 Yorumla
  • Mitroglu
    Mitroglu Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 95%
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 510 cevap paylaştı.

Karşı değilim zamanı gelmedi

0
    0 Yorumla
  • BenimAdımSiyah
    BenimAdımSiyah Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 99%
    +1 yıl

Aşıya değil denek olmaya karşıyım.

0
    0 Yorumla
  • серген7
    серген7 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 96%
    +1 yıl

Aşı vurmaya karşı değilim

0
    0 Yorumla
  • beyazyakalıanarşist
    beyazyakalıanarşist Takip Et
    Guru Yaş: 45 , eic 94%
    +1 yıl

Aşağıdaki üyenin sıraladığı sebeplerden ötürü

0
    0 Yorumla
  • Cekicicılgın06
    Cekicicılgın06 Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 94%
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 613 cevap paylaştı.

Inadirici deyil

3
    0 Yorumla
  • kagan__altınışık
    kagan__altınışık Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 85%
    +1 yıl

Aşı zararlı ya

1
    0 Yorumla
  • Bittimb5
    Bittimb5 Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 42%
    +1 yıl

Lütfen aşı olun.

1
    0 Yorumla
  • kanki35
    kanki35 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39
    +1 yıl

değilimoldum iisinide

1
    0 Yorumla
  • technicalman
    technicalman Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 94%
    +1 yıl

Sevmiiim

1
    0 Yorumla
  • gayserliyikgadası
    gayserliyikgadası Takip Et
    Xper 4 Yaş: 32
    +1 yıl

Resimde ki gibi olmak istiyorum

1
    0 Yorumla
  • Rasim4227
    Rasim4227 Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 94%
    +1 yıl

Gerek var mı

1
    0 Yorumla
  • angaraliabaz
    angaraliabaz Takip Et
    Guru Yaş: 41 , eic 98%
    +1 yıl

Cunku carsiliyiz

1
    1 Yorumla
    • TheOrcWithNoName
      TheOrcWithNoName
      +1 yıl

Bak bu da geçerli 🦅

Yorumla
  • lumos_01
    lumos_01 Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 62%
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 650 cevap paylaştı.

Karşı değilim

0
    0 Yorumla
  • Hemşire07
    Hemşire07 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32 , eic 72%
    +1 yıl

4. Dozumu oldum..

0
    1 Yorumla
    • PEDBEAR
      PEDBEAR
      +1 yıl

Maşallah 🧿

Yorumla
  • Rhaast
    Rhaast Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 47%
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 840 cevap paylaştı.

Değilim

0
    0 Yorumla
  • Jokeface_
    Jokeface_ Takip Et
    Guru Yaş: 87 , eic 97%
    +1 yıl

çabuk ölmek için

0
    0 Yorumla
  • Fugazii
    Fugazii Takip Et
    Xper 7 Yaş: 28 , eic 98%
    +1 yıl

Karşı değilim

0
    0 Yorumla
  • Serebral
    Serebral Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 98%
    +1 yıl

Oldum 2 dos

0
    0 Yorumla
  • SKaragöz
    SKaragöz Takip Et
    Guru Yaş: 31
    +1 yıl

ben vurundum ya

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Değilim

0
    0 Yorumla
  • İdealistBeyin
    İdealistBeyin Takip Et
    Xper 4 Yaş: 110
    +1 yıl

Değilim

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(40)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Sağlık > Sorular > Neden aşıya karşısınız?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Aşıya karşı olanlar niye karşısınız? 5 cevap verildi
Aşı karşıtı mısınız? 17 cevap verildi
Aşı karşıtları neden aşı olmak istemiyor? 7 cevap verildi
Niye herkes covid aşısından yakınıyor, siz oldunuz mu aşı? 8 cevap verildi
Aşı karşıtlığı hakkında ne düşünüyorsunuz? 4 cevap verildi
Aşı Karşıtlığı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz? 9 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Ev yapımı köri sos sever misiniz ve daha önce denediniz mi?
  • “Huzuru nerede bulursun” ?
  • Yerin dolmuyor demek istediğiniz birisi var mıı bana şarkı bırakmak ister misiniz?
  • Yeni tanıştığınız kişilere burcunu sorar mısın?
  • Imkanınız olsa bir süreliğine her şeyden uzaklaşmak ister miydiniz, yoksa olduğunuz yerden memnun musunuz?
  • İnsanlarla iletişiminiz ne kadar sürüyor?
  • O gün attığınız o mesaj/ verdiğiniz o cevap neleri değiştirdi?
  • Maserati mi Porsche mi, hangisi daha mantıklı ve keyifli sürüş sunuyor?
  • Bepanthol Baby neden ebeveynlerin en çok tercih ettiği pişik kremlerinden biri?
  • Mutfağınızda sirke var mı?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨