Ne parasına ne pulunu ne dinine ne ırkına kalbine bakın sizin için atıyor mu aklına bakın sizi düşünüyor mu diğer türlü kendini aldatmaktan başka bir şey değil evlendikten sonra vay anam ben niye evlendim hep böyle olur evliliği marifet olarak görmeyelim evde kaldım da evlenelim diye evlenmeyelim evliliğin yaşı yok aşkın yaşı yok tabii ki kader kısmet ama biraz da biz yönlendirirz kaderimiz öyle değil mi 🌸
Müslüman bir kadın Müslüman olmayan bir erkekle nasıl evlenebilir sadece kalbine baksın hadi dinine bakmasın aynı şekilde Müslüman erkek ateist bir kadınla nasıl evlenebilir. Sevgiden aşktan çok daha önemli şeyler var bir sürü
Ben bunu söylerken bunu kast etmedim hani dini boyutundan bahsettim hoca olmasına gerek yok mesela tabii ki de Müslüman olacak Allah’tan korkucak ama sırf namaz kıldığı için onunla evlenirmemeli nasıl bir insan olduğu önemli tabii ki de bunlar da önemli namazda kılmalı oruçta tutmalı ama o Allahla onun arasında olan bir şey
Günah işlese mesela yaln söyledi onun günahı da Allah ile onun arasında o zaman bakmayalım hiç. Bu mudur yani? Hoca olsun demedim. İslami olarak nikah için olanı söyledim. Ayrıca cennette eşimizle birlikte olmak istiyorsak ikimizde en iyi şekilde bu sınava hazırlanmalıyız. Bende aşık olduğum biriyle evleneyim ben cennete gitsem o cehenneme neyi kaldı bu beraberliğin
Ne alakası var ben iyiyim diyorum o zaman hiçte bir şey yapmıyorum nasıl olabilir bu eşimde böyle desin ee he cehenneme gittik dersen beraber mi olacağız orada ne dediğiniz belli değil
Ya öyle bir şey değil sen eğer cennete layık olduysan Allah öyle bir yapar ki eşinde yanında olur en azından onun suretinde olur cennette sen ne istersen o olur senin için cehennemde olsa bile
Seviyorsan hiçbir seyin önemi yoktur. Ne mesleğinin ne de parasının pulunun
Mesela bir soru var Erkek diyor;Sevgilim hemşire olduğu için ayrıldım kötümü ettim diyor Benim kariyerimin yanında onun kariyeri rezil olur gibi düşünüyor
Ula ne alakası var Sen sevmiyorsun kızı belli sevmiyorum de açıklama yapma
Harbi kafa çalışmıyor Seven insan onu öyle kabul eder
Ailesini bilemem aile baskılarını bilemem haddime değil karışamam ailelerde hata yapıyor zengin istiyorda sen annesin kızını zengin bir erkeğe yollarsan o zengin parası bol diye kızını istediği gibi satın alır, oynar
Efendi gibilere gitmiyor ki, zenginde zengin Önemli olan kişiyle mutluluğun fakir olsan ne yazar, zengin olsan ne yazar mutlu olamadıktan sonra
Ben evlenmeyi düşünmüyorum ama soruya cevap olarak Eğer sevdiysem ve mümkün olursan maddi açıdan evlenirim sadece kalbine bakarım
Tipi çekici geldi ki tanımak istedim. Zekasına, karakterine önem verdim. Siyasi görüşü, dini inancı önemli tabii... Ama en çok en çok bana olan aşkına, sadakatine saygı duydum ve bana yaklaşmasına izin verdim. Bana ilk tanıştığımız zaman aşık oldu eşim, yıllarca platonik olarak sevdi beni. Ben de yıllar sonra (tam olarak 3 yılın sonunda) hayır demeyi bıraktım. Akışa teslim oldum. Davetine icabet ettim... Sonra da ona aşık oldum... Evlendik. tanışmamızdan evlenmemize kadar geçen süre 7 yıl... 19 yıldır da evliyiz
Ailesine çünkü her birey kendi ailesinin yansımasıdır. Karakterine ve çevresindeki insanlara karşı davranışlarına bakarım. Çünkü bana karşı tabi ki iyi olacak o yüzden önce çevresine karşı nasıl bir tutum sergilediğini bilmem lazım...
Ne parasına ne pulunu ne dinine ne ırkına kalbine bakın sizin için atıyor mu aklına bakın sizi düşünüyor mu diğer türlü kendini aldatmaktan başka bir şey değil evlendikten sonra vay anam ben niye evlendim hep böyle olur evliliği marifet olarak görmeyelim evde kaldım da evlenelim diye evlenmeyelim evliliğin yaşı yok aşkın yaşı yok tabii ki kader kısmet ama biraz da biz yönlendirirz kaderimiz öyle değil mi? 😉
Ilk tip, sohbet edince karakterini anlarim. Ahlagi durustlugu inanci bunlara ve anlasip hayata ayni pencereden bakiyor muyuz. Meslek filan pek umrumda degil olsa cok iyi olur ama onceligim hicbir zaman meslek olmadi. Olsa coktan evlenmistim. Bende kendi parami kazaniyorum zaten
Evlenilecek insanda bir şeye bakılmaz çok şeye bakılır Başlıcaları şunlardır Güzellik, Ahlak (dini, dürüstlüğü,) bu durumları iyiyse evlenilecek bir insandir en iyisi olmasına gerek yok iyi olsun yeter çünkü kimse 4 4luk değil zaten
Kesinlikle ailesi, toplumdaki hareketleri, beraber yürürken rahatsız olup olmadığım, güzellik, zekası. Zamanında bunlara bakmadık, bodoslama daldık, şu an berbat durumdayım. Artık dayanamıyorum..