Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Ve aleyküm selam.
Teknoloji ve sosyal medya, televizyon vs. şeytanın bu devirdeki en büyük silahı olabilir.
Böyle diyince Mahmut Efendi Hazretlerinin bir sözü aklıma geldi, diyor ki: "çanakkaleden giremeyen düşman çanak antenden girdi". Hakkatten de öyle. Şöyle bir televizyonu açıp bakıyorum, ne rezaletler var ne rezaletler. Diyorum ki bu ne pislik caiz değil bu aptal kutusunu izlemek. Kadınları soymuşlar ve tüm türkiyeye izletiyorlar. Diziler zaten almış başını gitmiş, yengesiyle ilişkiye giren mi ararsın, ensest mi ararsın ne ararsan var tüm pislikler halkımıza izlettiriliyor. Elbette teknolojinin faydalı tarafları da var fakat kötü tarafları bence ağır basıyor. Umarım biz hep faydalı olarak kullanırız.
Acun bence çok yanlış işler yapıyor ve o da faydalı olmayan tarafta. Onun kanalına (tv8) baktığımız zaman her türlü pislik var. Bir adada soyunmuş kızlar ve erkekler mi ararsın, yemekle oyun oynayanlar mı arasın, ramazanda sapık hocalar mı ararsın, ne ararsan var. Bu exxen platformu da bence bunun daha da beteri için kurulmuş bir program. Televizyonda verildiği zaman tepki oluşturabilecek şeyleri orda vermek için. Mesela konuşanlar diye bir program var, izlemeyin de 2 dk. izlerseniz mideniz bulanır, o kadar iğrenç şeyler anlatılıyor. Bunlar hep insanları sapıklaştırmak için yapılan şeylerdir. Keza sizin de örnek verdiğiz tanıtım, güya zinayı meşrulaştırmak için onu yeni dünya diye tanıtıyor ve çok normalmiş gibi lanse ediyor onu izleyen binlerce gencin kafasında, ve maalesef gençler de kanıyor çünkü nefse güzel geliyor. Açıkcası çok zor bir dönemdeyiz, kendi imanımız bile tehlikede. Allah yardım etsin ve müslüman çocuklarını bu fitnelere karşı korusun.32 Yorumla
Soran+1 yılAmin, güzel yorumunuz için teşekkürler...🍃
- +1 yıl
Estağfurullah rica ederim.
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılVe aleyna aleyküm selam.
Bu tip durumları görüyoruz, dikkat etmemiz gereken bu tip durumlarda insanların aldığı tavırlar ve gösterilen tavırlar. Sizce neden yapılıyor o reklam, film ve diziler? Çünkü inanılmaz izleniyor. Sanmayın elin oğlu, yabancılar izliyor, Türk gençler izliyor erkek kız ayırt etmeksizin. İşin bu kısmı çok can alıcı. Neden izliyorlar? Çünkü özeniyorlar. Şahsen benim için o tip yayınlara birinin bakıyor olması, yanımda kalıp kalamayacağını tayin eder, yani birisi ağzının suyu aka aka yeni nesil çıplaklık temalı dizi ve filmlere bakıyor ise, yanımda tutmam. Hak etmiyordur arkadaşlığımı, zira yarın benim yanımda biri olursa, alışmış ya, ona da bakar ve bu benim kaldırabileceğim bir detay değildir.
Öte yandan, iffetsizliği olağanlaştırıp da ahlaksız olmayı modernizm şart gibi gösterenler kimlerdir ve bunlardan etkilenenler kimlerdir? Sorularını kendimize sormamız gerekiyor. Kimse şeriatın gelebileceğini iddia etmiyor ya da inanmıyor ama kimse kusura bakmasın bugünkü durum içler acısı. Böyle yayınlara izin verilmemelidir.30 Yorumla
+1 yılBir miktar raydan çıkmış olabilirim. :) ama bu raydan çıkışım beni bağlar. Kimseye kötü örnek olmamak şartıyla beni bağlar. Kimisine göre bu konular çok normal, kimisine göre çok hassas ve dikkat gerektiren konular, her iki tarafta kesin olarak kendisinin haklı olduğunu düşünüp düşüncesini dayatmaya çalışıyor. Bende diyorum ki ben insanım, hata yapabilirim hata yapmasam Allah beni helak edip hata yapabilenini yaratacaktı. Günahım da olur sevabım da en azından başkalarına örnek olmayayım iyi olmayan bir iş yaptığımda.
Ve Seni anlıyorum endişeni, içinde aslolan iyi niyeti.
Umarım hayattaki herşey senin düşüncende, kalbinde olduğu gibi saf temiz hale döner bir gün.
Selametle43 Yorumla
Soran+1 yılHeh evet👌👌👌 Kişi naaapıyorsa yapsın Yaratan serbest bırakmış ben mi engel olacağım, ne haddime!
Demek istediğim şey yapıyorsa kendine yapsın ya sigara içmek gibi sigarayı sorsak zararlıdır ama bırakamıyorum der ama yanındakine de teklif ediyor e zararlı niye teklif ediyorsun, di mi?
Yoksa kişinin ne yaptığı onu ilgilendirir.
Çok teşekkür ederim ya isteyen anlayabiliyor. Sevindim sağ olun🍃- +1 yıl
Rica ederim. Sigara örneği güzel bir örnek oldu. İnsan sosyal bir varlık, bilerek veya bilmeyerek etrafını etkileyebiliyor. Ben endişe ederim yaptıklarımın kesin doğrular olmadığını bildiğim için başkalarına kötü örnek olmaktan. Keşke herkes böyle düşünse de şu kavgalar bitse.
Soran+1 yılUmarız...
+1 yılAleykümselam, oldukça güzel bir konuya temas etmişsiniz. Bunun adına bugün "modernlik" diyorlar ve bu kavramın altından nice kötü eylemler geliyor maalesef. Daha çok değil birkaç ay önce bir çocuk giyim reklamında "bu hayat benim" sloganları atıyorlardı. Özgürlük, modernlik, çağa uygun yaşama adına ahlakından ödün veren insanlar haline geldik. Ve maalesef işin acı tarafı bu artık çok da normal görülmeye başlandı.
Fakat ben bunun biraz da batı özentiliği olduğunu düşünüyorum. Batı bile bazı var olan (!) ahlaki ilkelerine sahip çıkarken biz gittikçe dediğiniz gibi raydan çıkıyoruz. Batının ne kadar kötü ve ahlaksız yönü varsa hepsini almaya çalışıyor ve "onlar böyle yapıyor" diyerek kendimizi kandırıyoruz. Halbuki Efendimiz aleyhisselam "bir kavme benzemeye çalışan bizden değildir" demiş başka rivayetlerde de o kişilere "lanet" etmiştir. Hiçbir cümlenin tesir edemediği o kalplere Efendimiz Aleyhisselam'ın hadisleri belki örnek olur...
Selametle 🍃93 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız, teşekkür ederim...🍃
- +1 yıl
En iyi görüş için teşekkür ederim :)🌺
Soran+1 yılRica ederim.. 🍃
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
63Cevap
+1 yıl@Diğerkâm1i ohoo sen ne diyon ulan reklam reklam reklamda 🔞sahne vardı. E insanlar top yekğm ateistleşşypr aileler düzgünce dini öğretmedikleri için misal kız/erkek 14-15 yasına gelmiş ne dini anltmışlar ne efendimizi sonra buna Namaz kıl diyorlar ulan küçüklükten beri anlatsana abe ahmak ebeveyn. Tabi bunda küçüklükten beri bilipte ileride bilerek ateist olan kendi keyfinin yapabilecrği bir inanç arayanları ayrı tutuyorum onlar ayrı. Ne diyelim sen ileride ki çocuğunu iyi yetiştirir dini anlamda ben iyi yetiştiririm dini anlmada o yetiştiri bu yetiştirir en azından belli bir azınlıkta olsak dinimize bağlı insanları görürüz bir umudumuz olur tabi büyük ihtimalle yine bir çok aile ilk basta verdiğim örnek gibi veya benzerleri gibi yapacakları için o ilerideki azınlık pek büyümeyecek. Tabi burada din adamlarına da büyük pay düşüyor misal tmama LGBT karşktı olmalıyız ama din adamlarının da daha çok vaaz vermeleri ve o vaazları çok büyük sevgi ve heyecan içinde vermeleri gerek ancak böyle böyle yayılır tabi diğer ihtimaller silsilelerini saymadım onlar ayrı mesele.
Bu din adamlarının yani İslâm'a yaklaştırmak için verilen vaazlara neden çok büyük sevgi dedigimi merak ediyorsanız
Beyaz Zambaklar ülkesini okumanızı tavsiye ederim. Finlandiya'nın günümüzdeki başarısının sırrıdır. Atatürk bu kitabı okullarda zorunlu okuyordu çok önemli bir kitap. Şiddetle tavsiye ediyorum. Ama ben de daha okumadım su sıra kitap listem dolu onlar bitince onu da okuyacağım Allah'ın izniyle.
Ne kadar uzun yazmışın 8-10dk aldı herhalde 🤣😒 @Diğerkâm1i25 Yorumla
Soran+1 yılYa adam dine inanmasın beni ilgilendirmiyor isterse anlatırım davet ederim yok derse yine kendi bilir.
Sorun bu değil, toplumsal düzen için basit şeyler vardır ya bunun farkına inançsız kişi de varıyor ama çözümü saygı duyarak verebiliyor çünkü benim çözümüme göre yaşamamıştır.
Bana göre inancım her şeyin cevabını veriyor ama bunu inançsız birine dayatamam yani dine davet ederkenki üslup bile etkiler.
Sadece farkına varması için bunların normalleştirilmemesi gerekiyor ama izin vermiyorlar ve kişi de doğru görüyor.
- +1 yıl
Yaw birde diyorlar ki tabuları yıkalım Arap sevicileri böyle kansızlarla dolu ülke işte
- +1 yıl
Yobaz diyorlar karşıyım diye bu tür faşistlerle doku ülke ne olacak bilmiyorum
Soran+1 yılDesinler bana ne, ben doğrumu biliyor muyum evet yeterlidir.
- +1 yıl
Aynen de bazı şeylerin yapılması gerek tabi kim ne kadar yakar bilemiyorum.
+1 yılÇözümü basit:
"Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı yapışın; bölünüp parçalanmayın. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın.
Hani siz birbirinize düşman idiniz de Allah gönüllerinizi birleştirdi ve O’nun nimeti sayesinde kardeş oldunuz. Siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi Allah kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle açıklıyor ki doğru yolu bulasınız."
(Al-i İmran/103)
İnsan yaratıldığından beri, Hak ile Batıl her daim savaş içinde oldu.. Kıyamete kadar..
Raydan çıkanlar da oldu, raya girenler de..
Oldu, olacaktır da..
#Vesselam76 Yorumla
Soran+1 yılYok abi insanlar olayı çok farklı algılıyor yani tercih derken bencilleştiklerinin farkında değiller...
- +1 yıl
Nasıl yani
Soran+1 yılYanii sadece inançlıya göre düşünmeyin bunu sonuçta inançsızın da bir ahlâk anlayışı vardır ya hani, bize göre kötü olan ona göre iyi olabilir ya hani insanlar bu düşünceyle ilerliyor ve topluma göre değil kendilerine göre düşünüyorlar.
- +1 yıl
İnançsızlara göre ama bir ray yok?
Soran+1 yılOnlara göre var "kişinin aklı, düşüncesi" temelinde saygı var.
Gözlerim yaşardı..- +1 yıl
Nefsin hoşuna giden şeylerde, bir kural yok..
Alkol, zina gibi..
Onlara göre kişisel özgürlük..
Toplum ahlakı umurlarinda değil ve bu onların dediğin gibi bencil olduklarını ortaya koyar..
Muminler ise once kendi sonra toplumu düşünür, hareket eder
Ben de sizi anlamıyorum, bırakın isteyen istediğini yapsın, bu ne bağnazlık yahu sanki Arabistan'da yaşıyoruz derdim ama ben o kişi değilim 😂 Bu yine iyi zamanlarımız, daha çok kötüleri olacağını düşünüyorum. Zıvanadan çıktılar iyice, eve erkek almayı normal gören kadınlar, evli veya sevgilisi olan kadınla konuşmayı alfalık sanan aslen 'karı' olan erkekler, kızını satan mı dersin, bacısını kesen mi dersin ohooo say say bitmez. Neyseki hiçbiri umrumda değil, hepsinden tiksiniyorum. Sonuçta ben ne yapabilirim ki, Taksime, Bakırköy'e gidiyorum neredeyse çıplak kadınlar geziyor yani ne diyeceğim, abla böyle giyme günah diyemem ya. Zaten bu şey söylenmeyle düzelecek şey de değil. Amaan birbirlerini yesinler.
34 Yorumla
Soran+1 yılKendi kendinize konuşmuş gibi oldu 😅
Eğer ben bunu dillendirirsem kişi bunu fark eder belki diye yoksa tabii ki değiştiremem.
Bana ne kelimesini kişi için kullanabilirim ama kişi toplumu da kendine benzetmeye çalışıyorsa buna bana ne diyemem.
Yine pişman olup burada yakınıyorlar flfflslls
Soran+1 yılAynen öyle, teşekkürler..🍃
+1 yılNefis haramı ister caziptir çünkü hepimiz az ya da çok haram işliyoruz geçmiştede bunlar vardı ama hiç bir zaman tuplumun genelini bu denli etkisi altına almamışıtı iletişim imkanlarının hızla artmasıyla bu durum ayyuka çıktı. Nereye kadar gider bilinmez.
51 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız :/
+1 yılYazdıkların gerçekten harika ellerine diline sağlık 👏👏👏👍 maalesef yeni nesilin zinaya meraklı ve ahlaksiz davranışları böyle buna benzer yerlerden öğrenilip yayılıyor ve bunların modernlik olduğunu ve Kuranı kerimde bunların yasak oluşunu saçma bulup inkar etmeleri falan derken yeni nesil ahlaksız giyim ve davranışlara özeniyorlar.
Ah ah söyleyecek çok şey var...32 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim, aynı düşüncede olduğumuza sevindim.🍃
- +1 yıl
Ben oldum olası bu düşüncedeyim ve yanlız olmadığımi görmek güzel. Böyle ahlaksızlar yüzünden gelecekte çocuğumunda aklını çelerler diye korkmuyor değilim.
Aleyküm selam🍂
Ahir dünyadayız diyeceğim tek şey Allah sonumuzu hayır etsin.
Bence annelere ve babalara bu dünyada çok büyük rol düşüyor çocuklarını doğruyu ve yanlışı Helali ve Haramı dinimizi ahlakımızı imanı dinin olduğu gibi yaşatmalari gerekiyor ben böyle düşünüyorum eğer Müslüman olan bütün ebeveynler böyle yaparsa istedikleri reklam koysalar bile çocuklar doğruyu ve yanlışı ayırt edeceklerdir.60 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 831 cevap paylaştı.
+1 yılAksine günümüzde olanları saklamıyor, eskiden RTÜK müdahale etmediği zaman reklamlarda öpüşme, sevişme, canlı yayınlarda çıplaklıklar, cinsel şakalar, dizilerde açık şekilde sansürsüz küfürler ve bedenler gibi şeyler ön plandaydı fakat insanlar raydan çıkmıyordu ya da aa dizide gördüm hadi aldatayım demiyordu. Üzücü gerçeğe bakalım ki, RTÜK ne zaman her halta burnunu sokup ayıp dedi, tecavüzü meşrulaştırıp, kadına şiddeti meşrulaştırıp, çocuğa tacizi meşrulaştırıp insanlara lan kelimesini bile sansürledi, insanlar da raydan o zaman çıktı ve saçma sapan sosyal medya videolarından sonra bu hâle geldi. Hadi herkes kabul etsin, eskiden bu sansürsüz yayınlar varken mi insanlar daha saygılı ve düşünceliydi yoksa sansürlü ve sosyal medyanın şu an esiri olurken mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılYa bir de "konuşanlar" diye bir programı var herhalde bakıyorum ne iğrenç iğrenç üsluplar ya bunları kimmm izler ya bıktım şu ülkenin mizah açlığından her yerde mizah her yerde saçmalık
- +1 yıl
Günümüzde herkes yapmacık, RTÜK ise insanların ayarını bozmak için yıllardır dinî şeyler bahanesiyle Kemal Sunal'ın "Eşoleşek" repliğine bile yasak koydu ama diğer yandan da tecavüz dolu, şiddet dolu, kadına şiddet dolu dizileri ekrana koydu. Bu yüzden şaşmamak lazım ve mecbur bekleyeceğiz 2023 ya da mucize olursa erken seçimi.
+1 yılYeni nesil gençliğinde kasıtlı ahlak çökertiliyor. Sunulan teknoliler , beleş wifiler , tanışma siteleri... bunlarin hepsi biliçli şekilde sunuluyor.
Kaleyi içten yani gençlerimizle fethediyorlar.
Ben özellikle 18 yaş grubundan acayip rahatsızım.40 Yorumla
+1 yılZaten bilinçaltina bu sekilde şeyler yerleştiren şeyler hep medyadan. Yok güzellik algısı yok zinasi. Bi Müslüman' a göre bu şeyler günah şeyler. Hepimizin akli var şükürler olsun öyle her gösterilene özenip iyi bir şeymiş gibi yerleştirmeyeceğiz bilinçaltimiza. Çocuklarin da medyada nerelerde vakit geçirdiğine çok dikkat etmemiz gerekiyor
40 Yorumla
+1 yılNasılda harıl, harıl çalışîyorlar şerefsizler degilmi?
O dinimizi ve ahlakımızı hedef alan filim şirketlerinin ve oyuncuların Allah belasını versin!90 YorumlaCikiyormuyuz ciktik zaten.
Yurt disinda yasayan biri olarak turkiye'deki kadar ateist deist gormedim.
Hadisenin bi klibi vardi yasaklanmis youtube dan izlemistim resmen sok oldum.
Asil sok oldugum nokta ise o klibin altindaki sozde cagdas sozde yenilikci ve sozde ilerici toplulugun yazdiklari hadiseyi savunan yorumlariydi.
Cagdasligi yenilikcigili medeniyeti ve ileri goruslulugu bel altina indirgeyen veya edepsizlesmekle bir tutan bi zihniyet cogunlukta oldugu icin bu tur goruntuler sık sık gorucez maalesef.20 YorumlaAşk-ı memnu diye bir dizi vardı, amcasının karısıyla ilişki yaşarken, herkes soluksuz izlerken, tüm izleyenlere, çocuklara gençlere bu sapıklık empoze edilirken siz nerdeydiniz.
Hangi raydan bahsediyorsunuz, tepkiniz saçma.25 Yorumla
Soran+1 yılAşk-ı Memnu yu hiiç izlemedim kaç yaşındaydım kim bilir ve başta kendimi eğitmeden başkasını eğitmem hata olabilirdi ama artık eminim ve ona göre davranıyorum.
Güzel örnek noluyor buraya eşimin babasıyla yakınlaştım napıcam diye soru geliyor demek ki yanlışmış..
Ben bunlar yeni çıktı demiyorum ki elimden geldiğince her zaman her yerde belirtirim. Bunu sıkıntı etmenize üzüldüm:/
Soran+1 yılYok yanlış anlamadım sorunun evvelden çözüm bulmasını beklemenize sevindim:)
Soran+1 yılFarkındalık oluşturduğunuz için ben teşekkür ederiim.🍃
+1 yılAleykümselam,
böyle alttan alttan işleyerek toplum ahlakını bitirmeye çalışıyorlar zaten. Gözümüz ve kulağımız alıştıkça yapmayanları aşağılayıp yapanları normal göreceğiz.
o yüzden mümkün olduğu kadar tv’den uzak durmakta fayda var.60 Yorumla
+1 yılAleyküm Selam
Bu reklam vb. şeylerle algı yapıp insanları ahlaktan İslamdan uzaklaştıriyolar. Müminler olarak gözümüz açık olmalı bu tarz şeylerin yanlış olduğu bilincinde olmalı ve bunu gelecek nesilede aşılamalıyiz.60 YorumlaNew World Order olayın yeni sürümü..
Zaten burada olanlar, gelen sorular, verilen cevaplar vs herşey iyice ayyuka çıkmış gibi görünüyor...
Fakat yine de ümit var, en derinde en arsızımızın içinde bile kabullenmeme, geçit vermeme var.. Bazı hatalar yaptık, yapıyoruz bu demek değildir ki o hata artık normal olsun...11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 918 cevap paylaştı.
+1 yılParalı uygulama degilmi dediğin
Çocukları küçüklükten aşılıyoruz dedikleri bu işte.52 Yorumla
Soran+1 yılEvet paralı ve ülke geçim sıkıntısı yaşıyor. Geçinmeye para yok içmeye var, keyfe var, zinaya var.
Yahu bir düşün acaba farkına varman için bu geçim sıkıntısı güzel bir ders değil mi?- +1 yıl
Tabiii ki öyle ama anlayan olsa hatayı ararlardi
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBu budala acun kar etmeyeceği şampiyonlar ligi ve UEFA Avrupa Ligini aldı 🙂 Exxende yayınlanacak gecenin 23:00 ünde yayınlanan maçları kim izleyecekse artık 🙂
14 Yorumla
Soran+1 yılSonra "Acun niye zengin?"
"Allah Acuna vermiş çünkü onu seviyor, bana vermemiş aa beni sevmiyor muu?=("
- +1 yıl
Seviyor güzel bayan
Soran+1 yılBen demiyorum😅 Acun' a kazandıranlar diyor.
- +1 yıl
Anladım hanımefendi 🙂
+1 yılHaramlar tatlı gelmeye başladı felaketler eksik olmuyor bir şey yiyince helal mi haram mi sorgulamıyoruz... bir laf edince önünü ardini düşünmüyoruz ... yediklerimiz güvenli değil ... fıtratımiz değişiyor ...
40 YorumlaAleykümselam,
Siteminde haklısın. Görüşlere verdiğin cevapları da okudum, düşünce yapımız çok benzer 👍🏿22 Yorumla
Soran+1 yılYa çok sevindim☺ teşekkür ederim..🍃
+1 yılEtik değil tabiki ama ondan önce kadına şiddet, hayvan zulmü ve istismarı, çocuk istismarı. Daha büyük sorunlar var.
21 Yorumla
Soran+1 yılAbicim kadına şiddetin temelinde de bu var, her şeyin temelinde bu normalleştirmeler var o yüzden önce bunun çözülmesi gerekir.
Ücretli şifreli kanalları seven kabul eden izlesin buna ritüğün karışmasına gerek yok
Çünkü ortada seçme hakkı var
Ayrıca muhafazakar hükümetimizin desteklediği yol verdiği bir insanın kanalı o kanal
Kaldıki ritük ulusal kanallara müdehale ediyor lakin oda çarpık ve eksik çünkü iğrenç yapay çarpık ve sapık münakaşa programlarına hiç müdehale etmiyor
Yani adaletin olmadığı yerde tavşana kaç tazıya tut siyasetle çıkarına göre tutumla ülke ahlakını korumak mümkün değil02 Yorumla
Soran+1 yılYahu exxen miş buna benzer birkaç tane daha var hiç izlemedim kullanmadım da youtube da başka video izlerken reklam olarak bunlar geliyor istemiyorum ben mesela neymiş reklam gelmesin diye de para öde çok beklersin
- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılGittikçe empoze ediyorlar. Küçücük bir kısım kaldı. Onlara da yapmak için ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar.
Rabbim sonumuzu hayır etsin inşallah50 Yorumla
+1 yılBence raydan çıkmıyoruz. Olay trenin sürekli ilerlemesi, tabi belirli bir dini inanca sahip insanlar için aynısını söyleyemem çünkü onlara göre etik ahlak doğru değişmez ama toplumlara baktığımız zaman daire çizen bir tren yerine ilerleyen bir tren görüyoruz. Benim bu görüşümü de ahlaksızlık olarak görebilirsiniz ama toplumlar aynı kalamaz arkadaşlar, kalmazlar da. O yüzden bu reklamda bir olumsuzluk göremiyorum. Tabii 1500 yıl önceki toplumun kurallarına uymak isteyenlere göre saçmalık olması normaldir. Görüşümü dine saldırmak amacıyla yazdığımı düşünmezseniz ya da kendi dininizin ahlakını mutlak doğru kabul ederek cevap vermezseniz sevinirim.
014 Yorumla
Soran+1 yılYorumunuzda bir absürtlük görmedim sadece bunlar normalleştirildikten sonraki toplumu göreceğiz ve "keşkeee eski günlere gidebilsek" dedikleri zaman "biz demiştik" diyeceğimi bildiğim için sessiz kalmaya çalışıyorum ama olmuyor, yardımcı olmadan duramıyorum.
- +1 yıl
Normalleştirilen şey cinselliktir. Cinselliğin normalleştiği toplumlara baktığımız zaman bu konu hakkında pek de mesut olmayan insan göremiyoruz bence
Soran+1 yılUmurlarında olmadığı için olabilir mi?
Sizin kızınızın başkasından hamile kalma riskinden, erkek kardeşinizin de başkasını hamile bırakmasından endişelenmiyorsanız siz de normal görebilirsiniz.
Direkt olmadığını ben de biliyorum ama bunlar zemin hazırlıyor.- +1 yıl
Doğum kontrol denilen sey çağımız için pek ulaşılmaz değil. Bi paket condom bi paket sigaradan daha ucuz. Zemin hazırlama konusunda endişenizi anlayabiliyorum ama çok büyük sorun olmayan şeylere bile tepkili yaklaşırsak, baskı uygularsak bi süre sonra çocuklarımız hiç bir konuda saygı duymamaya başlar fikirlerimize. İşte o yüzden tepkilerinizi (belki sizin için bu da çok tehlikelidir, saygı duyarım) gerçekten tehlikeli şeylere gösterirseniz etkisi daha çok olacaktır.
Soran+1 yılTepkiyi çocuk karnındaki çocukla gelince mi göstereyim? Benim niyetim hamile kalıp kalmaması değil bu onu başka şeylere de itebilir adam manyak mı bekarken kız değiştiriyor amacı ihtiyacıysa sadece ihtiyacını gidersin o zaman niye elbise değiştirir gibi değiştiriyor? Çünkü insan sınırlandırılmayınca her zaman fazlasını ister. Sınırlandırıldığında da fazlasını istemesinin sebebi doğru şekilde temellendirilmemesidir veya normalleştirmelerdir.
- +1 yıl
Fazlasını istemeyi baskıya ve görmemiş olmaya dayandırıyorum ben. Toplumdaki abazanlardan veya sapık dayılardan örnek verebilirim. Bu insanlar toplum baskısından görmemişlikten dolayı bu kadar iğrençleşebiliyorlar. Ben düzenli cinsel hayatı olan hiç bi arkadaşımın ya da tanıdığım insanın bu tarz kız değiştirmek ya da fazlasını istemek gibi hareketler yaptığını görmedim.
Soran+1 yılSizi bilemem bu bana ters ve beni veya başkasını değersiz hissettiriyor.
Yaşayan da bakıyor yaşamayan da bakıyor yaşayan toplumda da tecavüz var yaşamayan toplumda da tecavüz var siz mesela buna mı inanıyorsunuz öyle yaşayın ben de soruda bunun yasallaştırışmasından yakınıyorum yoksa adam ne yaşıyor bana ne ki..- +1 yıl
Haklısınız ama yasallaştırmak ne demek anlamadım. Yasalara göre cinsel rıza yaşı 18 değişeceğini de düşünmüyorum.
Soran+1 yılYani bunu normal görmek. Rıza yaşı beni ilgilendirmiyor insanın fikirleri 20 den sonra yeni yeni oturuyorken ne 18 i..
Adam belki yengesine yanaşmayan biridir ama izlediği dizide adamla yenge ilişki yaşıyor bu adamı etkiliyor aynısını o da yapıyor siz çok karakterlisiniz belki de ama herkes aynı değil ki..- +1 yıl
Ben yasayı doğru buluyorum. En azından akıl gerektiren herşey için bu sınırlama 18. Anladığım kadarıyla seçme yaşı, kadrolu çalışma yaşı ve benzeri haklar için de gereken yaşın 20 olmasını gerektiğini düşünüyorsunuz çünkü bence ülkenin geleceği hakkında karar verme hakkına sahip bi bireyin kendisi için de karar verme hakkına sahip olması gerekiyor.
Soran+1 yılEvet:) insanların da en geç 24 e kadar iş sahibi olmalarını düşünüyorum ama 24 ten sonra oluyoruz, 18 inde ne düşünüyorsa 25 inde de aynı şeyi düşünen insanlar nadirdir.
- +1 yıl
30 yaşındaki insan da 25 yaşındaki gibi düşünmez bu düşünce tarzına göre ölmeye yakın insanların oy vermesi gerekir.(xd) Bence 18 ideal bir yaş kendini geliştirmek isteyen insan çok rahat 18 yaşında mantalitesini yerine oturtabilir yoksa 30 yaşına gelmiş fikri olmayan insanlar da var bu yüzden size katılmıyorum.
Soran+1 yılE dedim ya nadirdir:) benim 18 de oy vereceğim isimle şimdi oy vereceğim isim aynı değil mesela görelim bakalım nasıl olsa bir sözümüzle değişmiyor sadece izleyebiliyoruz acaba nasıl daha iyi oluyor diye o zaman karar verebiliriz..
- +1 yıl
Bazı şeyleri tecrübe etme şansımız olmaz, mantık bu konularda işe yarar benim mantığım bu yönde ama ilerde bu +18 olan herşey +20ye vesaire çıkarsa görebiliriz. :)
+1 yılFilmlere dizilere nasıl öncesinde uyarı koyuluyorsa artık reklmlarada uyarı tarzı şeyler koyulabilir veya bazı reklamlar geç saatlerde yayınlanabilir
12 Yorumla
Soran+1 yılOnun için de para isteniyor saçma sapan
- +1 yıl
Yasayla olucak şeyler. Yasa çıkarsa belli ürünlerin (prezervatif vs) reklamı belli saatlerde olabilir vs gibi bazı şeyler çözülebilir.
- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
u +1 yılŞimdi burada yazılanlara bakarsak herkes ak kaşık herkes günahsız yahu neyın kafası bu neyın havası bu hatqsız kul yoktur onemlı olan ders almaktır
12 Yorumla
Soran+1 yılBen kul hata yapmasın demiyorum demeye hakkım da yok. Kul yaptığı hataya başkasını dahil etmesin diye uyarıyorum, buna hakkım var.
Siz alkol zararlı biliyorsunuz ama içiyorsunuz, bağımlı olduğunuz için bırakamıyorsunuz. Zararlı olduğunu bildiğiniz şeyi niye başkasına da tavsiye ediyorsunuz?
Demek istediğim sadece bu.- +1 yıl
Ben anladım sorun yok
Konuşanlar da nagihanin anlattiklari cok kötüydü cidden
24 Yorumla
Soran+1 yılİzlediniz mi? Yanlış anlamamışım yani
Okuyan Kurana kulak tutulmaz şeytanlar semirdi kuvvetli oldu. Haram ile hamir tuttu cihanı fesat işler eden hürmetli oldu.
50 YorumlaAhlak insani mutluluga goturen seydir bu anlamda mutluluk goreceliligi herkese farklilik yaratir.
Raydan cikma diye birsey yok adem var oldugundan beri boyle.
Sen kendi mutluluk anlayisin icin baskasinin mutluluk anlayisina ahlaksizlik diyemezein isin aslinda ozunde.
Cunku bunlar toplum sozlesmesinin sana dayattigi bir takim konular.
Senden daha ahlakli biri icinde sen daha ahlaksiz olabilirsin.
Yaptigin sey ahlaki birsey olsa bile insanlari cennet cehennem le yargilayamazsin cunku raydan cikmak bu olmayabilir.
Yine de sen bilirsin.033 Yorumla
Soran+1 yılKişinin pişmanlık yaşadığını görünce de o ahlâk anlayışı aynı mı kalıyor acaba?
Konu bu değil. Kişi kendi düşüncesiyle algı oluşturuyor.
Mutluluk anlayışı güzel adlandırma😅 Benden daha ahlâklı biriyle temelde aynıyızdır daha iyi olmak onun tercihidir, ben de daha iyi olmak için çabalarım.
Cehennem kötü olarak bilinir di mi? Bana göre kötü olduğu detayda zaten belli yorumcular da hayır bana göre iyi diyebilir. Son cümleniz anlamsız.- +1 yıl
Daha iyi olmak herkesin krndi secimi ise ayni sey kötü olmakliklada ayni.
İslam a gore din gunune kadar karismayacagim hic birseye diyen bir tanri ve seytana izin veren bir kudret.
Ama en buyuk sorun;
Bir teodise problemi var
Tanri saf akilsa herseyi dogru ve guzel yarattiysa bu kotuluk nerden cikti?
Şeytanida allah yaratti?
Soran+1 yılBakın ben islâm üzerine görüş yapıp soru zaten paylaşıyorum. Konu toplumun ahlâkı ve bunu değiştirmeyi hedefleyenlerle ilgili yani burada ennnn derine inmek soru için anlamsız olur.
Kişinin iyiyi kötüyü tercih etmesi tabii ki kendi tercihi ya size göre kötü bir şey yok mu hiç düşünün ki onu yasallaştırıyorlar bunun toplumu kötü etkilyeceğini de biliyorsunuz ya bu böyle olmamalı mı dersiniz yoksa aslında böyle olmalı mı dersiniz?
Ben yapana yapma demekten çok yapıyorsan sen yap başkasına algı oluşturma diyorum okey?- +1 yıl
Ben de diyorum ki zamanin ruhuna gore kötülük kavramlari hep degisecek.
Ennn derinine inmedigin zaman asla bunu kimse degistiremiycek.
Ahlakin ilkeleri en derini etkileyecegi icin asil bence islamla alakali bir konu degil.
Dinsiz toplumlarda ahlak gelisebilir o sebeple cennet cehennem e bir ray gitmez.
Asil soru :
Allah iyi olanimi emreder? Yoksa allahin emrettigimi iyidir?
Soran+1 yılAllah' ın emrettiği iyidir ve iyi olanı emreder yani iyiyi yarattıklarının yararına olacağını bildiği için iyiyi emreder, emrettiklerini iyi bilir.
Bu şu demek oluyor; zevkini gidermesi için tecavüzde bulunan biri için bu bir ihtiyaçtır yani ona göre bu iyidir sizce " Ahmet' e göre iyi neyse onu yapsın" mı demiştir?
Veya hırsıza göre alması gerekir paraya ihtiyacı vardır aslında bu onun için iyidir, bunu emretmiş olabilir mi?
Soran+1 yılHeh konuyu böyle kapatamazsınız işte bunun inançla doğrudan bir bağlantısı yok, toplum anlayışıyla ilgilidir.
Ve ben oluşaaan bütüüün sorunların nedenini beraberinde çözümünü bulabiliyorsam evet benim inandığım doğrudur diyebilirim çünkü bunu dayatmıyorum, kişinin problemini gördüğüm için doğruyu fark edip emin oluyorum.
Hâlâ anlamamışsınız ben iyi ol demiyorum benim kötü bildiğim ona göre iyiyse öyle yaşasın ama başkasını da buna çekmesin.
Yani etkilemesin.
Soran+1 yılBu sorudan gideyim buraya kaç kişi sevgilim beni aldattı, sevgilim hamile bırakıp gitti vs. çaresiz sorular soruluyor bu sorular troll diyelim ama bunun gerçekte var olduğunu da biliyoruz.
Şimdi bu reklam film her neyse bunun temelini oluşturmaz mı? Oluşturur.
Tamam gittiler film izlediler elini tutmak istedi kız engel olurum ya deyip tutar sonra öpmek ister tamam henüz sorun yok der ona da izin verir ve sonra devamı kendiliğinden gelir. O buluşma gerçekleşmeseydi bunlar olmayacaktı. Dışarıda tecavüz ayrı kişinin kendi oluşturduğu zemin ayrı ve ben engel olunabileceklerden bahsediyorum.
Bunu da bizzat yaşayanların da pişmanlığını bildiğim için yanlış görüyorum, yaşamak isteyene tabii ki yanlış gelmez.- +1 yıl
İnsanin ozgur iradesi yoktur, cuzzi iradesi var secme hakki ona ait.
Olacak olaan olur.
Bu engellenebilir insanlar daha fikta kurallar koyarak engellenebilir fakat o zamanda insanin icindeki olan sey gercekte ortaya cikinca ne oldugunu bastirir.
Yani demek istedigim eger insanlara firsat verilse neler yapabilecegini hayal bile edemezsin.
Yasak elma yedikleri icin heryani acilan adem ile havvanin her yani elma yeyince nasil acildi?
Elma yoksa seks mi?
Soran+1 yılİnsanın özgür iradesi var.
Ben arkadaşıma arkadaşım bak sen bunu yaparsan başına bu gelecek ben biliyorum yapma bence ama yine de sen bilirsin derim. Arkadaşım gider yapar. (İradesi) sonra gelir " ya sen haklıymışsın çok pişmanım of" der.
Düzeltilir bir şeyse " olsun bunu öğrenmiş oldun yapmazsın artık" düzeltilemezse " E ben sana demiştim keşke dinleseydin" den öteye gidemez.
İnsanlara insanların iyiliği için fırsat verilmez.
Adam her kızla oluyor, el değmemiş kız arıyor. Doğru olan yaptığıysa neden sonra benim doğru bildiğimi istiyor?
Soran+1 yılHa buna tecrübe diyoruz ne güzel ya her şeyin ikinci bir adı olması...
Evet en iyi hikâyeleri Allah yazar.
Karakter dinlemezse tecrübe der ve ikincisinde yeni bir tecrübe yerine emin adımlarla ilerlemek için dinlemek ister.
Yahu en basitinden annesi çocuğa yapma bak şöyle olur diyor çocuk " ya anne bir daha dediğinden çıkmıycam çıkınca başıma şu geliyor" demiyor mu?
Elbette insan hata yapmalı yoksa doğruyu bilemez ama her hatadan çıkmak öyle kolay olmuyor.
Soran+1 yılBunlar zaten var diyorum ben de ve eğer uygylanırsa inanılırsa çözülür diyorum.
Yav diyorum ya insanların pişman olduğu şeylere bakıyorum açıyorum okuyorum aa evet böyle yapsaydı bu olmazdı diyebiliyorsam neden benim doğrum o olmasın ki?
Yani öğretilmişle kalmadım temellendirebiliyorum.
Karşımızdakini aldatmamak (kandırmamak) için yalan konuşmamalıyız.
Soran+1 yılÇünkü bunu ilerde öğrenebilir de öğrenince kırılabilir, yalanla öğrenince kırılmasındansa gerçeği öğrenip ona göre davranması ikimiz için de daha doğru olur.
Soran+1 yılNasıl bana ne ya o zaman neden muhatap olduk, çekilin köşenize oturun.
Yalan konuşmazsanız ilişkiniz sağlam temellendirilecektir.
Soran+1 yılHahaha siz "cehenneme girmemek için" diye temellendirilmemiş bir cevap mı bekliyorsunuz?
Ya aynı ortamdayız aynı havayı soluyoruz iletişimimiz oluyordur illaki neden yalan konuşayım?
Kişiden kişiye göre değişir ben secdenin bana zararını görmedim aksine iyi oluyorum yani bennn bunu yaptığım için ödüllendirilirim, sadecs ödül olduğu için ben yapmam çünkü bir anlamı kalmaz, samimi olmaz.
Soran+1 yılBen de kişiye göre değişir benim için çıkar ilişkisi olmadığını belirttim.
E ben de cennet/cehennemden bağımsız şekilde cevapladım.
Dedim ya bağımız var ve bu bağ yalanla bozulabilir öyleyse yalan konuşmak bağ bozan bir şeydir, yalan konuşulmamalıdır.
Eğer bağ olmasa zaten yalan durumu olmaz çünkü iletişim varsa iyi veya kötü davranışlar oluşur.- +1 yıl
Toplumun bagindan bize ne?
Diyecegim bu boyle devam edecek.
Neyse uzatmayacagim ama bilki neden yalan konusmamiz gerektigine dair kimsenin bir fikri yok.
Sadece toplum olarak yalan konuemak kotudur diye ogretildigi icin yalan konusmak kotudur deriz
Ve gercekten yalan konusmak kotudur diyen biri asla yalan konusmaz.
Ama asla konusmaz.
Cunku yalanin ne oldugunu bildigi icin artik yalanciligin cahili degildir.
Soran+1 yılHayır konuşabiliyor. Bu kişiye bağlı.
Ayrıca toplum içindeyken nasıl bizene ya?
30 kişilik bir sınıfta herkes kafasına göre davranabilir mi? O sınıfın kuralları olmaz mı? Müdür bu kuralları keyfinden mi koyar yoksa öğrencilerin kural olmadığında durumun nerelere geleceğini tahmin edebildiği için mi koyar?
Soran+1 yılTamam var o işte. Konu inançsa ben bunu inançla temellendirebilirim çünkü inançsız birinin istekleri aslında benim inancımın temelinde var belki de fark edememiştir.
Ama bunun olmamasını isteyenler de kendi fikirlerini katınca insanlar kolay geleni tercih eder ve fıtratımız gereği biz nefse daha çabuk uyarız ama uymamalıyız çünkü sonuçları bizi pişmanlığa itebiliyor.- +1 yıl
Uzatmayayim, soru sorma seklin yanlis insani cehenneme hazirlar gibi bisey demissin.
Amac bagciyi dovmekse ok, uzum yemekse bu olmamali, inanca baglayip ahlaki tartisman da senin hatan.
Tartisilmaz degil tartisilir ama onun soru bicimide farklidir.
Sen asagilamissin oyle olmayip inanmayanlari ve kendini kurtulusun icine atip kurtulmayanlar kurtulacak olanlari gunaha sokuyor demissin.
Soran+1 yıl😅ben sorunu din açısından ele almadım kii yanlış anlaşılmış olabilir çünkü o amaçla yazmadım ama genele göre cehennem kötü bilinir ve ben de kötü anlamında söylemek istedim illa inançla bağdaştırmadım ki
Soran+1 yılEyvAllah...
Soran+1 yılSeviyelii tartışmanızdan dolayı tebrik ve teşekkür ederim...🍃
Bacım niye EXXEN gibi boş şeyler izliyorsunuz? Merak ettim de
15 Yorumla
Soran+1 yılİzlemiyorum kardeşim, Youtube da reklam olarak karşıma çıktı.
Soran+1 yılAmin, sağ olun.
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Haklısın, ALLAH ıslah etsin demekten başka elden bir şey gelmiyor.
60 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Amaç zaten yeni nesili etkilemek. Ayrıca birtane arkadaşım subliminal mesaj konularında uzmandır bu tür reklamlarda bizzat kendisinin çok subliminal mesajlar bulduğunu belirtmişti bana
20 Yorumla
+1 yılO kadar normalleştirdik ki bunlari Allah sonumuzu hayr etsin
50 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılYanlis anlamissin , coxugun sıkıntısı kafeyle ayak uyduramiyorsan exxen izle reklam bu
110 Yorumla
Soran+1 yıl😅 inanılmaz aynen mesela bunu bu şekilde normalleştirebilirler.
Parkta otursun parası yoksa mevzu bu değil, kızın üslubu da evde exxen izlemelikti zaten- +1 yıl
Ya iste reklam olsun zaten +18 sakalari o adami bu hale getirmedi mi
Soran+1 yılEe sonuç? Toplumun neyden etikeleneceğini biliyor buna göre çekim yapıyor beraberinde bunu ilerletebilecek algılar oluşturuyor.
- +1 yıl
Dogru reklam da bu degilmi zaten
Soran+1 yılDeğil çıksın desin ki sen bununla bunu yaparsan bak başına bunlar gelir ama demiyor çocuk reklamdakini yapar sonra buraya gelir sevgilimle şöyle oldu pişmanım der, bunun izleyene ne yararı oldu? Doğru reklam düzenleme budur ama düzenlediği reklam doğru değil.
- +1 yıl
Ama aklinda kalmis maksat exxen in akilda kalici bir reklami olmasi exxen uygulamasina bi girip baksan icerigini yansittigini anlarsin zzaten reklamin
Soran+1 yılYahu burada sorun adamın güzel reklam yaptığı değil😅 şeytan da benim nefsime hoş gelecek reklamı yapar ve istediğini yaptırır.
Sorun bu. Ben "şeytan yüzünden" mi diyorum "yoksa aa evet onun yüzünden ama iyi oynadı mı" diyorum?- +1 yıl
Ben oyunculuga laf etmedim ya da guzel demedim reklam icerige gore yapilmis dedim exxen neyse reklam da o olmus bu adamın programi da exxen de ondan reklam yuzu yapmislar
Soran+1 yılTamam işte ben bunlarda sorun görmüyorum ki bakın içerikte bu var ilerde bunlar olacak bunların olması isteniyor ama bunlar yanlış o yüzden izlemeyin demek istiyorum. :)
- +1 yıl
Anladim haklisin
Gizli Üye(36-45)+1 yılRaydan çıkarmaya çalışıyorlar, son zamanlarda bütün sapkınlıkları ön plana çıkarılmaya çalışılması Herşeyi ortaya koyuyor zaten, insan gerçek iman sahibi olursa onu kimse raydan çıkaramaz İşte bu Kul ile Allah arasındadır, İnsanlar kendi tercihini yapar, isteyen kur'an-ı Kerim'in türkçesine ulaşır okur, Allah'a kendini daha yakın hisseder, Allah'ın sınırlarını aşanlar bedelini öder
10 Yorumla
+1 yılCehenneme tek bilet işte.
~Herhalde tren istasyonu reklamı yapıyorlar 📙40 Yorumla
+1 yılİnsanlarımız evelAllah ergec iyiyi ve doğruyu tercih edecek fakat o acun denen herif halkımızın ahını almış olarak
20 Yorumla
+1 yılAleykumselam, o platformlara gerek yok zaten halk yeterince her seyi yapiyor 10 yasinda bir kiz veya erkek seks yaptığını duydum gordum ki aldatmalar da fazla. Igrenc bir dunyadayiz Allah yardimcimiz olsun..
01 Yorumla
Soran+1 yılEh bunlar varken bir de bu algıları düşünün ki vay halimize...
Amin...🍃
+1 yılAleyküm selam. Kesinlikle hak veriyorum. Bu dünya için yetiştirilen gençler öbür dünyayı düşünmez oldu... Exxen TV8 izlemiyorum
10 Yorumla
+1 yılBu ülke raydan çıkalı çok yıllar oldu.
Hani diyorlar ya müslüman ülke, nüfusu %90 müslüman vs diye... Geçin hepsini. Toplasan en fazla yarısı inandığı dini yaşıyor diğer yarısı yaşadığı dine inanıyor.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 362 cevap paylaştı.
+1 yılFuhuş normalleşti insanlarda saygı, edep, ahlak denen hiçbir şey kalmadı bombokk dünya oldu.
21 Yorumla
Soran+1 yılYok ya saygı olsun yeterli bize yani annesine saldırsalar oğlu herifin saygısına hayran kalıp saldırmasına izin verecek saygı da buydu zaten (!)
Çoktan çıkmıştık zaten. Öyle bir adamın yaptığı proje ne olabilir ki?
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇok haklısın ya ne biçim bişey bu güya böyle şeyleri artık toplumda normal karşılamaya çalışıyorlar insanlar artık bunun normal bişey olduğunu gösteriyorla rpislikler 😒
20 Yorumla
+1 yılHaklı isyan ve nereye gidiyor bu dünya demeden geçemeyeceğim
20 Yorumla
+1 yılhaklısın valla ben şimdiye kadar hiç böyle bi kızla karşılaşmadım ilgi çekici olduğum halde Allahmı koruyor nedir 😂 bence ne varsa evlilikte olmalı
12 Yorumla- +1 yıl
valla aslında bi kaç kez buluşmak isteyen kız olmuştu ama bi sorun çıkıyor o buluşma gerçekleşmiyodu kdkdkdk
Soran+1 yılİlginç
Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı. Reklam biraz garip geldi. Aşksızlıktan sık sık raydan çıkıyorum.
10 Yorumla
+1 yılBunun raydan çıkmakla alakası yok. Birincisi parodi bir dizinin repliği ki ciddiye alınır bir tarafı yok. İkincisi saçma geleneksel fikirleri bu denli içselleştirdiğimiz için kadın cinayetleri, tecavüzler, tacizler, cinsel istismarlar ülkesiyiz. Yeni dünya diye bir yer varsa o dünyada ahlakın yeri bacak arası olmamalı.
119 Yorumla
Soran+1 yılVar raydan çıkarıyor. Geleneksel fikirle doğruluk ne alâka?
Tacizler, istismarlar bu replikleri görmezden geldiğimiz için normalleştirilmesine izin verdiğimiz için artıyor olmasın?
Sanki benim derdim kızın bacak arası kız gelip bundan yakınıyorsa ben napayım?
Adam her kızla oluyor sonra el değmemiş kız istiyor yanlışına doğru derdi sonra neden benim doğru bildiğimi istiyor?- +1 yıl
Evet, derdiniz kadının bacak arası. Kadının namusunu seks yapıp yapmamasıyla ölçen bir toplumun bireyleri ancak böyle bir replikten rahatsız olur. Cinselliği tabu haline getirmemiş ve bedensel ihtiyaç olduğunu kabul eden toplumlarda istismar, taciz ve tecavüz vakaları çok az görülür çünkü zihinsel açıdan baskı altına alınmamış birey sayısı fazladır ve baskı altında olmayan bireyler kolay kolay psikolojik rahatsızlık edinmezler. Son cümlen de geleneksel toplum yapısının bir ürünü. Erkeği milli, kadını bozuk ilan eden toplumda, erkek milli olup temiz kadın ister. Önce kadınlar bakış açısını değiştirecek ki düzen yıkılsın.
Soran+1 yılYani insanlar evlilik öncesi birliktelik yaşayabilir okey sonra adam/kadın birbirleriyle evlenmeyebilir, kaza sonucu çocuk olabilir ve ister bakarlar ister bakmazlar, öyle mi?
- +1 yıl
@digerkam1i bunlara laf anlatamazsın kardeşim böylelerinin amacı kadınları savunmak falan değil meze yapmak hergün biriyle yatmak varken ne gerek var böyle şeylere sıkıştılarmi hemen kadın hakları tecavüz derler
Soran+1 yıl@SeekingTheLight teşekkür ederim🍃 ama ben kendisiyle konu üzerinde tartışmak istiyorum her fikir önemlidir, temellendirilebilirse...
- +1 yıl
Evet insanlar evlilik öncesi birliktelik yaşayabilir. Basit bir imza şart değil. Lakin çocukla ilgili bir şey demedim. Konuyu saptırarak mı temellendireceksin sen? Ben her cümlemin dayandığı önermeyi söylüyorum ama sen nedense hiçbir şeye dayandırmıyorsun söylediklerini. Güzel bir tartışma olacaksa ben varım.
Soran+1 yılTamam tartışıyoruz işte:) çocuğu da temellendirin çünkü ben temelledirebiliyorum.
İkincisi çocuk olmadan düşünelim her insan düzgün mü ki evlilik öncesini aramasın?
Yani benim hayatıma girecek kişi evlilik öncesinde bir şey yaşadı hatta birçok şey çünkü normal ya hani ama artık evlilik istiyor ve benimle evlendi ya geçmişindeki kadını ararsa?
Ya o kadınla yaptıklarını ben istemiyorsam ve bu yüzden sorun çıkarsa?- +1 yıl
İşte bu yüzden gerekli zaten birbirinin bedenini de tanımak. Cinsel uyumu yakalayamadan sağlıklı bir evlilik yürütemezsin. Tüm insanlar evliliklerinde uyumu yakalasa zaten ayrılık olmaz. Bunun için de evliliğe de gerek yok. Birlikte hayat sürmek o kadar zor değil.
Soran+1 yılTamam ben de diyorum ki önceki kadında aklı kalabilir veya ben birini daha çok beğenebilirim di mi?
Napayım beğendiğime geri mi döneyim? Dönmezsem belki de mutsuz kalıcam ve yanımdaki de mutsuz olacak.
İkincisi ben çocuk seviyorum evlenmedik ama çocuğumuz oldu e adam belki ben artık onun istediği gibi değilim ve bu meşru olduğu için başka birini isteyecek ve gidecek ben çocuğum babasıyla büyüsün istiyorum, yeni birini baba diye tanıtmak çocuğumun gelişimini olumsuz etkilerse?- +1 yıl
Madem aklın kalacak niye onu bırakıp başka bir ilişkiye başlıyorsun? Bu bir karakter sorunu. Evli olsan gitmeyecek mi gidecek insan? Soybağını evlilik dışı olsa bile resmi kayıtlarda zaten sağlayacaksın. Çocuğunu babasıyla büyütmek için evlilik bir bağ yaratmaz ya da adamın gitmemesi için bir engel de değil. Toplum özellikle evlilikte baskı altına alındığı için başka kadınlardan etkilenip çocuk dahil tüm ailesini terk edenlerle dolu. Baskı olmayan bir ilişki biçimde ise çocuk daha sağlıklı yetişebilir.
Soran+1 yılAma insan değil miyiz biri diğerine göre elbette daha iyi olabilir herkes aynı tip ve karaktere sahip değil ki...
Bunu ben yaparım diye demiyorum yapanlar olduğu için diyorum.
Evli olsa o kuruma saygısından gitmeyebilir ve sorun zamanla düzelebilir de düzelmese boşanılır da.
Çocuk babam hangisi diyecek belki o adam da beni istemez benden çocuğu vardır ama gider başkasıyla da olur.
İnsanın sınırını belirlemezseniz insan sınır koymaz. Ki yok yani önümüz açık diyorsunuz. Ben karakterliyim, siz karakterlisiniz engel olabiliyoruz diyelim şu an bile insanlar evli ya da değil karaktersizlik yapıyor.
Bunun çözümü sınırsızlık değil.
- +1 yıl
İnsanız da ilişki için kuralların olacak. Cinsel uyumu umursamıyorsan -ki aseksüel değilsen herkes için önemlidir- başka özelliklerine göre ilişki yaşarsın ki bunun için evlilik gerekli değil. Kuruma saygı olmaz, insana saygı olur. İnsana saygısı olmayan birini evlilik bağı falan da tutamaz. Çocuk niye babam hangisi diyor? Gidip her gün başka adamın altına yatmayacaksın. Bir ilişki yaşıyorsan ona sahip çıkacaksın ki bunu sağlayan evlilik değil sadece ve sadece insanlık ve karakterdir. İnsanların en vahşi güdülerinden biri olan cinselliği baskı altına alan her yerde insanlar cinsel psikolojik sorunlar yaşamaya mahkumdur. Bunun sonucu da taciz, tecavüz, istismar vakalarını doğurur. Ensar vakfı, Sakarya'da tarikat şeyhi, Elmalı olayı ve daha nicelerini doğurur.
Soran+1 yılNiye adam beni bıraktı belki ben bir çocuk daha istiyorum Allah Allah hem meşru diyorsunuz hem yok diyorsunuz işte toplumsal anlayış bu yüzden var (geleneklere ben de karşıyım ama hepsine de değil) siz de benim isteğimi baskıladınız ama adam beni bırakıp gitti başkasıyla olsun da ben mi olmayayım? Sizin dediğiniz şey bunlar isteyerek olduğu için sorun yok gibi görünüyor bu varsa insan niye taciz etsin ki zaten her şey elinin önünde di mi? Ama bakın beni burda kısıtladınız niye başkasını istiyorsun diye, çocuk istedim ve oldu diye bitmedi ki
- +1 yıl
Evet meşru. Yapabilirsin. Evliyken bir erkekten çocuk sahibi olunca başka bir erkekten yeniden çocuk sahibi olmak yasaklanıyor mu? Ne alakası var, ben yaşama demiyorum ki. Gidip ikinci çocuğu başka birinden yapabilir, yaşayabilirsin. İlk çocuğun da babam kim diye sormaz herhalde. Soracaksa zaten evlenip boşansan yine aynı soruya maruz kalacaksın. O zaman neymiş? Evlilik etkisiz eleman. Ya hu ben sana yapma demiyorum. İlişkin varken önüne çıkan erkekle tabii ki birlikte olmayacaksın. Erkek de olmayacak. Bu bir kural ya da baskı unsuru değil. Karakter meselesi. Ve evlilik, gelenekler ya da toplumsal rayların bununla hiçbir ilgisi yok. Aldatacaksan bunu evliyken de yapan onlarca kadın ve erkek var. Ama sebebi, toplumsal cinsel baskı. Ve sonucu keşke aldatmalar kadar hafif olsa. Keşke bu toplumsal baskı psikolojik sorunlara yol açıp itin köpeğin çocuklara el uzatmasına sebep olmasa.
Soran+1 yılE madem evliyken de yasak değil, niye meşrulaşsın istiyorsunuz?
Ayrıca midem de almıyor böyle sorar babası yok diğerini babası gösterirsem bu sefer yalan söylemiş olurum. Karakter meselesi de daha kural varken karakter yok kural yokken nasıl bir karakterlilik beklenir?😃
- +1 yıl
Karakteri kural mı sağlıyor zannediyorsun? Tarih öncesi çağlarda kural mı vardı? Herkes birbiri ile mi sevişiyordu? Anne-baba kavramları yok muydu, bunu kurallar mı oluşturdu? Konu senin miden ya da yalancılığın değil ki. Baskı altına alınmamış toplum yapısında dürüstlük hakimdir ve yalan söylemek zorunda da kalmazsın.
Sana birkaç okuma tavsiyesi vereyim. Önce Sapiens ve Homo Deus kitapları ile tarih öncesi çağlarda insanların sosyal antropolojik ve sosyolojik yapıları hakkında bir fikir edinmelisin. Ardından J. J. Rousseau Toplum Sözleşmesi kitabını ve 1984, Otomatik Portakal, Körlük gibi distopyaları okumalısın ki kurallar ve kuralsızlık nelere malolur, neler kazanılır görmelisin. Sonrasında tekrar tartışabiliriz. Ama sen basit bir cümleyi bambaşka bir noktaya taşımaya çalışırken bu tartışma olmuyor, polemik oluyor. Benim önermem şu;
Kadının cinselliği baskı altına alınmış toplumlar sapık erkekler yaratır. Erkeğe milli, kadına bozuk diyen bir yapı yaratır günümüz gibi. O yüzden de ray dediğiniz şey aslında toplumun insani yapısına en çok zarar veren oluşumdur.
Soran+1 yılBen baskıdan yana da değilim ki bilse zaten uzak durur. Baskı olunca geçmeyeceğini de biliyorum ama bunları meşrulaştırmak da yanlış şeylere neden olabilir. Yaşadıkça pişman oluşumuz en güzel kanıttır. Yıllar geçsin insanlar bugünü bile arayacak, keşke diyecek.
Tavsiyeleriniz ve seviyeli tartışabildiğiniz için teşekkür ederim...🍃- +1 yıl
Aslında anlıyorum seni, muhtemelen pişmanlık gibi duygularının temelinde dini öğeler yatıyordur ki o alana bilerek girmiyorum. Çünkü inançlar tartışılmaz, sadece saygı duyulur. Elbette ki seviyeli tartışacağız, insana yakışır biçimde. Ben de teşekkür ederim bunun için. 😊
Soran+1 yılRica ederim...🍃
Aleykum selam, malesef ciktik bile kendim icimde gecerli bu soz.
10 Yorumla
+1 yılRayda mıydık ki? Bilmem, ben değil (d) im😈
( "Yeni dünyaymış ne bu cehenneme hazırlık mı?" - buna çok güldüm🤣 )01 Yorumla
Soran+1 yılTmm-jülide-olsun
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılAhlak göreceli bir kavramdır.
Sana göre erkeği evine çağıran kız ahlaksız olurken, dini kullanarak çok daha beterini yapanlar da ahlaksız olabilir. Ben bunda bu kadar da büyütülecek bir şey görmüyorum.00 Yorumla
+1 yılOnlar Türk değil ve Müslüman olduğunu da pek zannetmiyorum.. Bu aralar baya çoğaldı böyle pislikler ALLAH kendi şerlerinde boğsun hepsini İnşaAllah amin
20 Yorumlaaleyküm selam
Raydan çıkalı çok oldu bence kıyametin en büyük alametleri dışında pek bir şey kalmadı sanırım30 Yorumla
+1 yılCoktan raydan çıktık kardeşim maalesef. Ahlaksizlık diz boyu. Artik hersey o kadar normal gelmeye başlıyor ki insanlara. Allah sonumuzu hayr etsin. Ne diyebilirim😔
33 Yorumla
Soran+1 yılİzin vermeyeceğiz ben TV yi atarsam nasıl kazanacak onlar? Teknolojide onlara çalışmazsam nasıl kazanacaklar?
- +1 yıl
Cok zor işte bunu yapmak tv izlememek biz denedik eşimle basaramadık.
Soran+1 yılBaşka uğraşlar vs? Oluyor ben de denedim😅
Gizli Üye(36-45)+1 yılraydan çıkalı çok oldu beş vakit namaz kılan biri bile p*rno bağımlısı olabiliyor iken kılmayan biri için bunlar son derece normal
03 Yorumla
Soran+1 yılAbi biri yanlış yapıyor diye diğeri doğru olanı da mı yapmasın?
Cevap sahibi+1 yılben öyle bir şey demedim bu devirde en düzgün şekilde yaşamaya çalışan bile bu haldeyken hayvan gibi yarını düşünmeden yaşayanlar için bunlar son derece normal
Soran+1 yılOlmamalı işte büyükler zaten tercih ediyordur da çocuklar var bunları normal görerek büyüyecekler ya
+1 yılArtık müslümanlar her şeyi normal karşılıyor kimse Müslümanlığı tam yaşamıyor imamlar din adamları bile bozuldu şaşırmıyorum artık böyle şeylere
11 Yorumla- +1 yıl
En acısı da toplum ahlaki yavaş yavaş çöküyor kimsenin ne umrumda ne farkında
+1 yılAlgı yönetimi yapıyorlar
14 Yorumla
Soran+1 yılBunlar izlendikçe böyle devam eder 😏 cidden bozuldum
- +1 yıl
Koyun millet uyuyor haberleri yok sübliminal mesajları beynimize yerleştiriyorlar. Olumsuz durumları meşru algılıyoruz
Soran+1 yılAh ahh maalesef
- +1 yıl
Her koyun kendi bacağından asılır
+1 yılaslında bir nevi haklısınızda. Neden bilmem ama aklıma şu soru takıldı "acaba bu soruyu soran kişi LGBT bireylerine saygı duyuyor mu?" cevabı bekliyorum.
06 Yorumla
Soran+1 yılLGBT bireylerine neden saygı duyayım?
Bakın bu da bir algı bu LGBT nin cinsiyetsizliği beraberinde getireceğini biliyorum ve diyorum ki bu normal olsa buna saygı duymama nedenim inancımsa inancıma göre buna yer verilirdi diyorum, normal görülmediğine göre ve oluşturulan algılara baktığıma göre saygı gereksinimi duymuyorum.
Bunu değiştiremesem de nasıl görüyorum; olursanız olun bana ne? Ama bunu normalleştirmek diğer insanları da etkilemek demek ben buna saygı duymuyorum.- +1 yıl
Bu konudaki görüşüm tamamen farklı ben insanların cinsiyetine ve ya yönetimine bakmadan sadece iyi - kötü olmasına bakan bir insanım. Din dilk ırk ayrımı da yapan biri hiç olmadım şükürler olsun ki. Bence insanlar özgür bir şekilde yaşayabilmeli, bunu dediğim de bile insanlar özellikle muhafazakar kesim o cümle içinde kullandığım "Özgür" kelimesinden korkuyor. Ama bahsetmek istediğim şey insanlar hangi cinsiyeti severlerse sevsinler kimse buna engel olamaz ve karışamaz aynı şekilde size de öyle ayrıca bu bana göre cinsiyetsizliği beraberinde getiren bir durum olmayacak zaten öyle bir tanım yok diyebilirim hatta
- +1 yıl
Yönetim yazmışım orası yönelim olucak
Soran+1 yılEvet insanları dediğiniz şeylere göre değer vermeliyiz hemfikirim.
Fakat "Ben bir eşcinselim ama bak sana iyi davranıyorum" da bir algıdır.
Bu sefer ne düşünür kişi "ya bu iyiyse böyle olmak gerekir belki de hop atlayayım" ve diğerlerini kötü görür.
Bunu normal gördüğünüz için farkına varmanızı beklemiyorum ama çok yakında fark edersiniz öyle bir tanım var mı yok mu diye..- +1 yıl
"böyle olmak gerekir" kısmında o "böyle" dediğiniz şey neleri içeriyor mesela? eşcinsel olmayı mı? insanlar iyi bir eşcinsel biri gördüğü zaman hop diye eşcinsel olmaz hatta insanlar heteroykan hiç bir şekilde eşcinsel olamaz önce bunu bir kavramalıyız. Ve söylediğim gibi tekrar söylüyorum ben bunun bir "algı operasyonu" olduğunu düşünenlerden değilim.
Soran+1 yılTamam siz öyle düşünmek zorunda değilsiniz ben öyle düşünüyorum.
"Böyle olmak gerekir" eşcinseller kendilerini daha iyi saygıyı daha çok önemser gibi duruyor aslında herkes önemser ama karşıtlığımız bizi yanlış gösterebiliyor "bilmeyenler için" o yüzden o tarafı savunmayı tercih eder.
Diyorum ya kişi nasılsa öyle yaşasın beni ilgilendirmez ama çıkıp da algı oluşturmasın. Geçen biri "islam saygı diniyse niye saygı duymuyor" diyor, bu algı değil de nedir? İslamı çok mu önemsiyorsun islam bunu yasaklamış sen niye savunıyorsun denmez mi?
+1 yılFilm ve reklamlarla bitiriyorlar zaten işi ve bu bence daha başlangıç
10 Yorumla
+1 yılevet öyle toplum ahlak seviyesi aşağı çekiliyor dünyadaki tüm ülkelere yapıldığı gibi
10 Yorumla
+1 yılEngel olmak Bizim elimizde
40 Yorumla
+1 yılAleyküm Selam Ray falan kalmamış
30 Yorumla- Devamını Gör (28)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası