Ben şu an boşanma aşamasındayım ve çocuğumun ismini ben takmadım esim zorla adetleri diye kendi babasının ismini takti velayet büyük olasılıkla bende kalacak ismi değiştirmem doğru mu sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBence siz anne olmaktan istifa edin
Çünkü bir şeylerin acısını, öyle veya böyle bir şekilde çocuğunuzdan çıkaracaksınız normal bir davranış değil yani.
İleride belki tekrar barışacaksınız o zaman ne olacak?
İleride eski eşinizle yaşadığınız her problemin acısını da çocuğunuzdan mı çıkaracaksınız?
Azıcık medeni bir şekilde ayrılmayı deneyin, lütfen.
Ayrıldınız diye babası değişmedi bu çocuğun, ayrıldınız diye babası nafaka ödeyecek çocuk için (18 yaşına veya okulu bitene kadar), şimdi elinizi vicdanınıza koyun, aranızda ne yaşandıysa yaşandı, bunun sebebi 16 aylık çocuk değil, bunun cezasını da 16 aylık çocuk çekecek değil.
Farzedin büyüdüğünde size benim adımı niye değiştirdin diye sorduğunda ne diyeceksiniz? Babandan intikam almak için mi değiştirdim diyeceksiniz?
Sizin istediğiniz isim olsaydı, siz de zorla o ismi koydurmuş olmayacak mısınız?
Boşanma sürecini sakin bir şekilde tamamlayın, çocuğun babası ile olan ilişkisini her zaman sağlıklı bir şekilde yürümesine izin verin ki sağlıklı bir çocuk yetiştirin.024 Yorumla- +1 yıl
Ben objektif bakıyorum, sağlıklı biri olarak bakıyorum yapmayı düşündüğünüz şeye.
Buyrun vaktim var, ayrıca benim de boşanma davaları devam ediyor, koynumda uyuyan kızımı benden soğutan, 2 yıldır göstermeyen bir annesi de var. Oğluma ben hiçbir engel koymazken annesi ile iletişim kurmasında. - +1 yıl
abartma lan abartma zorla koyulmuş zaten
- +1 yıl
çocuk erkeğinse bi tek onunda da değil
- +1 yıl
@sosyopsikopat lan babandır, uza...
- +1 yıl
kes be ezik
- +1 yıl
@Shazam6 benim ne yaşadığımı biliyor musun ki, kıyaslıyorsun?
Ayrıca ben taraflı değil tarafsız baktım.
Ki soru sahibiyle de konuştum durumunu anlattı, isterse soyadını değiştirmesini de söyledim zaten, mahkeme süreci hakkında bilgi de verdim yardımcı da olmaya çalıştım.
Ben sadece ileride bazı sorular karşısında kötü duruma düşmesin diye söyledim.
Ayrıca benim arkadaşlarım var nüfusta ki ismi ile gerçek hayatta kullandığı isim arasında farklılıklar olan.
Ve size bir soru sorayım, boş konuştuğum hakkında yorum yapacak kadar dolu musun?
Kadın ne kadar uğraşırsa o kadar psikolojik açıdan yıpranacağının farkında mısın? Değilsin...
Kadının da çocuğunda bir hayatı var, bu hayatı yaşamak yerine karşı taraftan intikam almak için mi geçirsin bu hayatı?
Lütfen yorum yapma, daha fazla ciddiye alabileceğim biri değilsin, çünkü konuşmasını bile bilmiyorsun... - +1 yıl
soruyu dikkatli okumamışsın o halde intikam için değil zorla ismi koydurttuğu için değiştirmek istiyor
- +1 yıl
@sosyopsikopat normalde cevap verebileceğim biri değilsin. Ama cevap verme sorumluluğunu duydum.
Yorumumu okuduysan annenin de koyacağı isim zorla koyulmuş olmayacak mı?
Ki normalde iki kişinin ortak kararı olmasından yanayım.
Eğer anlaşma sağlanamıyorsa iki isimli olmasının taraftarıyım.
Ben de diyorum ki anne, her şeyi unutsun, isime falan takılmasın, oğluyla hayatını yaşasın.
şu an 10 a yakın davam var, boşanma ve birlikte açılan diğer davalar, hakaret, tazminat, ceza, mal paylaşımı, ziynet ve bunların karşı davası.
2 seneyi aşkındır hayatım alt üst olmuş durumda. Allaha şükür ayaktayım, hepsiyle başa çıkıyorum, çocuğumla da sağlıklı olarak ilişkimi devam ettirmeye çalışıyorum ama olmuyor, avukatım olduğu halde her davayla yine de benim ilgilenmem gerekiyor.
Eğlenmem gereken yerde veya çocuğumla vakit geçirmem gereken yerde ben davalarla uğraşıyorum.
Bu mudur sağlıklı yaşam?
İnan buradaki insanların bir tanesi benim yerimde olmak istemez, geneli şimdiye kadar pes ederdi.
Benim yaşadıklarımın aynısını yaşamasın demek mi kötü?
Öyle veya böyle bir şekilde babası sonuçta, savunmuyorum. O çocuk hakkında maalesef bir hakkı var. Dinen, vicdanen. Bunun hesabını çocuk büyüdüğünde sormalı. Ama asla anne çocuğa bunları anlatarak büyütmemeli.
Kızım 11 gündür bende, ben annesi hakkında tek bir kelime etmedim. Ne kötüledim ne de hakkında iyi bir şey söyledim. Ben kızımla an'ı yaşıyorum, aynısını da anneye tavsiye ediyorum.
Olaylara bakış açınızı dar tutmayın. Objektif bakabilmeyi başarın lütfen - +1 yıl
öyleyse hiç isim koyma anne ve babasıda isim koyarsa çocuğunda bunu beğenmeme gibi durumu var saçma sapan konuşma senin ailevi sorunun da beni ilgilendirmez bi isim değiştirmeye bu kadar duyar kasılmaz
- +1 yıl
Sen git annen baban gelsin
Olmamışsın
Yeniden yapsınlar seni
Acemiliklerine gelmişsin
Hem sana yorum yapma hakkı verdiğimi de sanmıyorum
O yüzden git kendini başka şekilde tatmin et, insanlara hakaret ederek yapma bunu - +1 yıl
kaba yorum nerde, ben göremiyorum şu an seninki hakaret değil mi yani yazık sana cidden ben evlatlığım ve babam öldü işte bu yüzden ön yargılı konuşmamak gerekiyor seni yaptığın salak saçma bir yorum başkasının üzüldüğü bir şey olabilir ya sizin gibiler bundan ne anlar ki insan olmayan birine insanlıktan bahsediyoruz
- +1 yıl
söz hakkı isteyende yok açık yorum yaptıysan herkes yoruma dahil olur
- +1 yıl
İnsanca yapılan her yoruma açığım ama sen insan dışı bir varlıksın, yaptığın ilk yorumdan da bu alenen belli.
Sana kaba yorum yapmadım, nasıl davrandıysan o şekilde davrandım.
Annen yaşıyorsa niye evlatlık verdi seni
Bakacak tarafı tutmadı mı
Senin dediğin gibi
Bana ne senin salakça, aptalca aile hayatından, beni ilgilendirmez.
Uza dediğim halde ısrarla durmana anlam veremiyorum
Git seni yetiştirenlere söyle, ben olmamışım de
Seni yeniden eğitsinler
Belli ki eğitilememişsin
Yazı yazmayı öğrenmen her lafa sinek gibi konmanı gerektirmez - +1 yıl
Ve yaptığın hakaretler sonucu istersem seni dava edip ceza almanı ve tazminat ödemeni sağlayabilirim
Ama sana değil seni yetiştirenlere acıyorum. - +1 yıl
O ZAMAN BİLMEDİĞİN şey Hakkında YORUM YAPMA
- +1 yıl
terbiyesiz hadi yapsana
- +1 yıl
ben hiç bişiden korkmam kimse beni tehdit edemez sıkıyorsa yap
- +1 yıl
gtün yemez ama tabi
- +1 yıl
Ödeyecek paran mı var dengesiz
Bir tarafını yıkarken diğer tarafını batırıyorsun
Gerçek ailenin intikamını benden değil, annenden al
Git ona hesap sor
Belli ki kuyruk acının hesabını bu şekilde başkalarından çıkartıyorsun
Azıcık karakterli ol - +1 yıl
Nereden biliyorsunuz kadının medeni bir şekilde ayrılmadıını neden kendi cinsini için öngörüde bulunmuyorsunuz yaşasın Türkiye cumhuriyeti kahrolsun osmanlı
- +1 yıl
Okumanız varsa kendi cinsim ile söylediklerimi de görebilirsiniz.
Osmanlı'dan merak etmeyin bende en az sizin kadar nefret ediyorum.
- +1 yıl
Cidden saka gibisin ben sana dedim ki kimsenin ne yasadigini bilemezsin o yuzden bos yaptigini soyledim yani ve bu arada benim de ne yasadigimi bilemezsin gayette normal bir sey soyledim senin ne yasadigini da bilmiyorum o yuzden sana bisi dedigim yok zaten, senin de konusman sacma demek istedim? Yok farkinda degilsin psikolojisini vs ben bir sey iddia etmedim zaten insanlar hakkinda ne yasadigini bilmeden konusmak mantiksiz dedim sadece ve bu da gayet dogru bir sey ben de seni ciddiye alamicam maalesef ve bunu diyerek sen konusmayi bilmiyor oluyorsun, neyse iyi gunler artik bisi yazmicam
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 772 cevap paylaştı. Değiştir. Eğer her seslendiğinde aklına onlar gelecekse bir anlamı yok. İnsan evladını çağırdığında içi ısınsın ister, bir gudubeti hatırlayıp da içimi soğutacaksam edeyim öyle işin içine ben.
Velayet de sende kalacak zaten çocuğun yaşı itibari ile tek başına da yapabilirsin. Babanın rızası gerekmiyor diye biliyorum.
Bir tek babanın adını çocuğuna verince baba olmuyorsun.
Ama yine de bana kalırsa, ikinci isim olarak ekletmeyi düşün. Ki baba tarafı sürekli eski ismi kullanıp çocuğun kafasını karıştırmasın.31 Yorumla
+1 yılZaten çocuğunun ismini değiştirme hakkın yok anayasada çocuk 18 yaşına gelene kadar kimse ismini değiştiremez soyadını değiştirme hakkın var Artık yeni yasa çıktı eşinin soyadını taşımak zorunda değil Onu da başvuruyorsun ve değiştirebiliyorsun bunun dışında tartışmaya gerek yok.
Gelelim manevi psikolojik durumu bir kere sen ayrılıyorsun çocuğun ayrılmıyor asla çocuğuna eşini yani babasını ve ailesini kötüleme yine kaybeden sen olursun ileride bunun çok büyük acısını çekersin sen ne yaşadıysan seninle kalıyor çocuğuna asla kötüleme bırak çocuğun yaşayarak kendi karar versin insanların karakterini kendi oluştursun kötülük empoze eden bir anne profili olma çocuğuna karşı...
Çünkü o tür yetişen çocuklar artık ne anne sevgisi ne baba sevgisini inanmadıkları için sevgisiz özgüvensiz ve yapayalnız hissediyorlar ve çok yanlış yollarda maalesef kaybediyoruz gençlerimize02 Yorumla- +1 yıl
Zaten cocugum yanimda beraber okuyoruz yorumları (16 aylik) ben burda bir soru sordum diye çocuğuma yansıtacak bir profil mi oluşturdum insanların gözünde o kadar şey yasatmasina rağmen babama baba demesini engelledim onun bir babasi var diye arayıp sormuyor resimlerini açıp baba diye gösteriyorum yüzünü unutmasın diye simdi kim kötü hersey öteki dünyaya kalacak baska biri anlatır mi bilmem ama ben babasini kötü bilmesi taraftari değilim hic bir şekilde...
- +1 yıl
Hanfendi Şu an bir psikolojiden geçtiğiniz çok belli Ben size bunu yapıyorsunuz deemiyorum yapılmamalı diyorum Bir de böyle de devam edin çok iyi yapıyorsunuz Her zaman Siz kazanacaksınız emin olun Şu an bir acı döneminden geçiyorsunuz ama en büyük kazanç sizde olacaktır
Kendi görüşümce çocuğun ismini değiştirmen doğru olmaz, çocuğun velayeti sende olsa bile baba tarafıyla tamamen bağı kesilmiyor ve baba tarafındakiler çocuğa şuanki ismiyle hitap eder bunun önüne geçemezsin bu da çocuğun kafasını karıştırır bir nevi. Eşinle ayrıldın çocuğun ismi sırf karşı taraftan bir aile büyüğünün ismi diye değiştirmek saçma da üstelik. İsim değişik, söylenemeyecek bir şey ise sebepler farklı olur ama bu durumda gereksiz görüyorum ben :)
194 Yorumla- +1 yıl
Burada en önemlisi çocuğunun psikolojisi bence, ayrılmanız zaten kötü etkileyecektir herşeyi bir anda değiştirmek onun dünyasını ters düz edebilir, ismi veya ismi koyan kişileri sevmeyebilirsiniz ama çocuğunuzu onlarla anmak yerine aynı isimde çok iyi insanlarda vardır, isim değişikliği size eski eşinizi veya ailesini unutturmaz, karşı taraf ile de çocuğun iletişimini kesmeniz de doğru olmayacaktır yani iyi bir çözüm değildir.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
79
Cevap
88Cevap
Bence değiştirmemelisin. Çocuğun öz güveni kırılır. Çocuğunu düşmanca düşüncelerle yetiştirme, hayatın olanaklarıyla, normallikleriyle ve güçlü bi şekilde yetiştirmelisin. Bu şekilde davranırsan en ufak kötülüğü yapana karşı kinci, öfkeli ve duygusuz olacaktır. Yani babası ne kadar kötü bir şey yapmışsa da oğlunun hatrına küçük şeylere takılmamanı öneririm. Bu tür şeyler çok önemli ve Bilinç altını o kadar fazla kirletirsin ki farkında olmazsın ama bilsen aklın hayalin durur. Zamanla neleri beraberinde getirir bilemezsin.. (Bir avukat olarak söylüyorum)
02 YorumlaBenimde kızımın ismi istemdigim halde takıldı hemde 9 ay boyunca ismi baskayken dogdugu an koyuldu. Sanki kızımın ismini degistirmisler gibi hissetmistim. Hem cok uzulmus hemde cok aglamistim. Hatta uzun bi sure hiç kızıma ismiyle seslenmedim. Ama sonra kızım ismi guzellestirdi. Onunla baska bi anlam kazandı. Kızımın ismi oldugu icin butun isimlerden daha guzel geliyo kulagima. Kayınpederinizi hatirlaticak birsuru baska seyler yasicaksiniz cunku cocugunuzun onlarla bagi devam edicek. Ismi psikolojik anlamda cocugunuza zarar vericek sekildeyse, ornegin okulda arkadaslarinin dalga gecicegi ya da zor telafuz edilecek sekildeyse evet yapin bencede. Ama bunu cocugugunuzu dusunerek yapin.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı. Degistirebiliyorsaniz, ilerde degistirmediginize pisman olcaksaniz simdiden hic durmayin degistirin cocuk ona alissin zaten soyismini de degisicekmissiniz ama suanki ismini kimsenin solemicegine emin olun yani baba tarafiyla komple bagi koparcaksaniz degistirin diger turlu anlattiginiz gibi bir aileyse inadina suanki ismiyle hitap edebilirler, sizi tehdit edip zorla isim koydurmuslar zaten, degistirmek istiyorsaniz degistirin yani
31 YorumlaÇocuğun adı ne? Bence değiştirme kalsın Rabbim kaderinizi bahtınızı güzel eylesin inşallah 🙏🏻❤️ Umarımmm her zaman dik durursun umarımmm yaslayacağın omzun oğlun aldığın karardan pişman olmazsın 🙏🏻🌺
12 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuk kaç yaşında? İsmine alıştı mı? Çocuğun bu konuda düşüncesi ne? İsmini seviyorsa zaten değiştirmen bencillik olur. İlla değişiklik olsun diyorsan atıyorum ismi Emre ise YunusEmre yap sen YunusEmre diye hitap et. Birde bu konuda bir pedagogtan yardım al derim :)
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın..24 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim 👍
Boşanma Konusunda acele etme derim illa boşanacaksan çekişmeli değil anlaşarak boşanın. - +1 yıl
O zaman Allah sabır versin. Avukatına çok dikkat et mümkünse akraba olsun avukat..
+1 yılZor bir süreç yaşınız 22 görünüyor. Umarım geçerli bir ayrılık sebebiniz vardır. Arada çocuklar yıpranıyor malesef. Çocuğun ismi konusuna gelirsek bu senin tercihin. Çocuk belli daha bebek ve velayeti sende kalacak. Eğer kayınpederinizin adı size iğreti geliyorsa nüfus müdürlüğü zaten ismi kolayca değiştirebiliyor. Burda size kimsenin akıl vermeye hakkı yok zaten dağılan bir yuvanın yıkımı Çocuğun ismini gölgede bırakmış Allah kolaylık versin vesselâm.
29 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar zamandır evlisiniz
- +1 yıl
Çok erkenmişsiniz bir pat çocuk olduysa sabi Allah bağışlasın 2 yaşında bile değildir.
- +1 yıl
Konunun cevabını verdiğim için, samimiyetimle farklı konulara girdim kusura bakmayın. Ayrıldığınız hakkında haddim olmayarak size söyleyeceklerim şu ki, asla umudunu yitirme artık tekrar kendi kendine sorumlu olduğun zamana dönüyorsun. Kendini kimseye muhtaç bırakmamaya çalış, insanların seni ezmesine müsade etme. Umarım ailen seni bu konuda yalnız bırakmaz. Bir Polonya ata sözü der ki; İyi insan meyhanede bozulmaz, kötü insan kliside düzelmez.
- +1 yıl
Haklısınız ailenizin arkanızda olmasına sevindim. Umarım hayatınızın geri kalanında iyi insanlarla karşılar, çocuğunuzla bir ömür mutluluklar dilerim.
+1 yıl
Evliliği oyuncan sanıp evleniyorsunuz. Sonra boşanıyorsunuz kahrını çocuklara bırakıyorsunuz. Sen sevmeyebilirsin eşini de kayınpederini de. Ama o onun dedesi ve ismini taşıması gayet normal. Senin babanın da adını taşıyabilirdi gayet normal. Bu boşanma sürecini çocuklara fazla yansıtmayın. Kahrını da kendiniz çekin kocanız çeksin. Bırakın çocukların onca zaman alışık olduğu çağrıldığı ismiyle. Çocuk sudan çıkmış balığa döner. Evi değişecek ismi değişecek.15 Yorumla- +1 yıl
+ yorumlarda dediklerin gerçekten doğruysa o vakit değiştir. Eğer başka isimle hitap ediyorsan değiştir. Dediğin kadar varlarsa değiştir. Ama çocuğu yıpratmamaya da çalışın.
- +1 yıl
Zorla takılsa bile mi? Evet belki zorla takilmasaydi bende severek taksaydim Şu an bu çabalar içine girmezdim ama zorla boşanmayla tehdit edip çocuğunun ismine kadar ben değiştirir onlari mort eder yerlerine oturttururum siz benim neler çektiğimi bilemezsiniz ve her seferinde o isimle tazelemek istemem içimdekileri 😊
- +1 yıl
Gerisi size kalmış hayırlısı
+1 yılHayır doğru değil o bir karardı senin için doğru ya da yanlış alındı. Olay bitti sonradan değişiklik yapma ve sana tavsiye bosaninca asla eski eşinle ve ailesi ile zitlasma çocuk için zaten ayrı anne baba zor birde bitmek bilmeyen kavgaları yasatmayin
20 Yorumla
+1 yılSen eşinle boşanıyor olabilirsin ama o çocuk babasından boşanmıyor, ya da babaannesinden dedesinden boşanmıyor. Velayet sende kalacak olsa bile bu senin çocuk hakkında tek başına kararlar verebileceğin anlamına gelmez. Sen babayla ayrılacaksın diye çocuğa da bunu böyle yansıtman- ki çocuk istediği kadar küçük olsun bir şekilde anlayacak- hiç mantık işi değil.
04 Yorumla- +1 yıl
Bunu eşinle halledecektin
- +1 yıl
Madem vereceğimiz cevapları beğenmeyeceksin sorma o zaman. Tavırlara bak
+1 yılİyide kayınpederin suçu ne. Adam kötü biriyse onun ismini taşımasın tabiki. Çocuk kocanın adını taşımıyor ki kayınpederin ismini taşıyor. Kayınpederin ismini değiştirmek kayınpederede ayıp olur. Sen belki kocanla aran iyi değil ama kayınpeder belki bosanmanizi istemiyordur belki bu durumdan üzüntü duyuyordur. Belki seni evlat gibi görmüştür oğlu esseklik yaptı diye kayınpederin suçu ne 😊 haklıyım dimi?
02 Yorumla- +1 yıl
Ozaman bebeğin ismini degistir tabi.
Ben bunları bilmiyordum
+1 yılÇocuk kaç yasında bilmiyorum, esin nasil biri yapmak istediğine başı tepki verir sen biliyorsun. Sinirle olmadık şeyler yapabilecek biriyse deneme ama tek ismi varsa öne ikinci bir isim koydur bunu da hayalimdi diyerek yumuşatma bilirsin. Diğer ismi kullanmaz koydugun isimi kullanırsınız.
01 YorumlaDeğiştir onları hatırlatmasın çocuğuna daha güzel isim bul ve koy Ayrıca isim özelliklerine göre harflerine göre en güzel ismi araştır
12 YorumlaAile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. Yaşı küçükse değiştirilebilir, yani yeni bir ismi benimseyip eski ismini unutacak yaşta ise.
Ama bu konuyu bir pedagoga sormanı tavsiye ederim, uzmanlık gerektiren çocuk psikolojisi ile ilgili bir konu bu.
Bir uzmana danışmadan iş yapma.00 Yorumla
+1 yılKayınpederine bire bir kinin veya sıkıntın yoksa küçük çocuğa bunu yapam ! Çünkü basit bir şey gibi görünebilir ama bunun ucu kimlik bunalımıma kadar gider hemde böyle anne - babanın ayrıldığı bir durumda oldukça zor olabilir onun için ! Tabi annesi sensin sen bilirsin yinede bu konuda ısrarcıysan çocuk psikiyatrisi ile paralel ilerle
00 YorumlaBoşanmakla tehdit edip isim taktırmak nedir ya tam o an boşanma davasını açıp çocuğun velayetini alıp gidecektin Valla. Değiştir unutmak istiyorsan hayatında tek bir izleri bile kalmasın böyle insanların.
34 Yorumla
+1 yılÖyle pat diye değiştirebiliyorsun zaten he :d yahu siz kendinizi ne zannediyorsunuz bu kadar? Aldattım nafaka alayım, çocuğumun ismi kayınpederimin ismi değiştireyim, daha kendime bakamıyorum ama çocuğun velayetini alayım bilmem ne.
Eğer çocuğun adının kullanılması çekişmeli değilse, mesela, dalga geçilmeye müsait ya da uzun zamandır ve geniş bir çevre tarafından başka bir isimle tanınıyor ya da isminin verildiği kişi (Ki bu olayda bu kişi, çocuğun dedesi) kötü/rezil vb. Biri ise gibi durumlar.
Ayrıca, velayet sende de olsa, kocanda da olsa, ikinizden de alınsa çocuk yine ikinizin çocuğu ve ikiniz de çocuğa karşı sorumlusunuz. Kanunda yeri var.11 Yorumla- +1 yıl
Dislike atan gerizekalıların hayattaki vasıflarını merak ediyorum. Ya da etmiyorum, en fazla ne olabilir ki a. xd
- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılvelayet sende diye babasinin izni olmadan cocugun ismini degistiremezsin.. velayet hakki sana bu izni vermez.. ayrica bi insandan bahsediyoruz.. o cocuk ismine alismistir.. hicbir guvenlik tehtidi yokken sırf sen istiyorsun diye cocugun alıştığı ismi degistirilmez.. zaten dedigim gibi baba izni olmadan bunu yapamazsin.
05 Yorumla- +1 yıl
Avukatimla konuştum oluyor ve ben istemeden takıldıysa zorla tehditle bende değiştiririm tabi hem ismini hem soyisimini😊
- +1 yıl
velayet bende olursa bütün yetki bende oluyor diye bi yorum yapmissin.. öyle bi dünya yok.. cocuk ile ilgili böyle bir değişikliği baba izni olmadan yapamazsin.
- +1 yıl
Yapınca haber versem😊
- +1 yıl
neyse sen çocuğunun babasiyla kişisel tartismaniza çocuğu alet etme derdine girmişsin.. yok zorlaymis yok tehditleymis.. sen cocuguna babasini da kotuleyip durursun buyuk ihtimalle.. cok yazik.. daha da bi sey okuyup yazmayacagim.
- +1 yıl
Sizi tanımıyorum ve kanıtlamak zorunluluğum yok galiba cocugu onlar alet etti galiba sizde o kafadansiniz saygi duyar geri çekilirim 😊
Kotu anilarini hatırlayacaksa yasi kucuk madem degistirebilirsin ama suanda ismine duyarli bi donemde yine de bi uzmanada sorup fikir edinerek hareket etmen daha dogru olur cocugun isim karmasi yasamamasi adina
21 YorumlaÇocuklara bir nevi mal gibi davranılması doğru değil. Bu tür isim, soyismi değiştirme girişimlerini de kınıyorum. Çocuğun da tüm baba tarafıyla bağları koparması, o çocuğun yaşayacağı travmayı gözardı etmek olacaktır. Bu yüzden doğru bulmuyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Aynı soruyu babası da sormuş olsaydı, vereceğim cevap aynı olurdu. Çocuğunuzun annesi olarak ne yapmak isterseniz, o sizin tercihiniz olacaktır, en azından dışarıdan birisi olarak, engelleme girişimim olmayacaktır. Fakat bunların doğru olduğunu göstermez. Anlatımınız en azından benim bahsettiğim algıyı da oluşturuyor insanlarda. Sizinle veya babasıyla herhangi bir empati kurabileceğim durum yok, lakin çocuğunuzla empati kurabiliyorum. Yanılabilirim, fakat yaşanmış çoğunlukta bu istisna olur diye düşünüyorum
+1 yılÇocuk kaç yaşında.. kocanin ailesiyle bütün bağları koparmak istiyorsan ve hiç hatırlamak dahi istemiyorsan ismi değiştir de. ama bağı tamamen koparamazsın ortada çocuk var çünkü. Bu arada tek başına mi yasiyacaksin yoksa baba evine mi döneceksin
12 Yorumla- +1 yıl
Çalışacakmisin ne iş yapıyorsunuz
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Kavgalı bir ayrılık olmuş ve eşinin ailesiyle de aranda bir bağ olusmadi ise diger görüşlerde 16 aylik olduğunu ifade ettigin çocuğunun adını degistirebilirsin. Ama bunun hukuki sonuçlarını da öğrenmek gerekir. Zira babasi itiraz edebilir.
11 Yorumla
+1 yılBoşandıktan sonra eşinizin babasının ismini sürekli söylemeniz ve duymanız iyi hissettirmez bence. Çocuk daha kendini bilmiyorken isim değiştirmeniz yerinde bir karar olur. 👍🏻
21 Yorumla- +1 yıl
Değiştir çünkü o çocuğun isminin senin üzerinde ki baskısı kesinlikle sana yeniden hata yaptırır
- Aile & Toplum konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılÇocuk sonucta babadan ayrı olmaz velayet şimdilik sizde olabilir ama baba onu görmek isteyecektir. Bu durum baba tarafında ona o isimle hitap edileceğinden sorun olur birde bu isim degişikliginde mahkeme babanında görüsünü isteyecektir.
01 Yorumla
+1 yılVelayeti zaten sizde olacak belli bir müddet çocuk büyüyen kadar basit gediği için biliyorum benim kızım şu anda annesinde ve bende koparmak için mahkeme falan açıyor hayırsız... sizinle konuşmak isterim konuyu tam bilemiyorum
04 Yorumla- +1 yıl
İkiniz de boşanmaya razı mısınız?
- +1 yıl
Bana mesaj yazar mısınız o zaman yardımcı olmaya çalışırım
Şöyle söyleyebilirim, kayınpederinizin ismi hosunuza gitmiyorsa değiştirebilirsiniz çünkü artık boşanıyorsunuz ve onun adetlerine bağlı değilsiniz. Burda en başında adet bile olsa sizinde isteğiniz olmalıydı en azından iki isim koyabilirdiniz. Şuanda değiştirebilirsiniz veya ikinci isim olarak ekleyebilirsiniz.
30 YorumlaCocugun yasi kac? Cocuk adapte olamayabilir, eger yasi 6-7 yi gecmisse istedigin kadar degistir o isim hep kullanilacaktir ve hafizasindan silinmeyecektir :)
12 Yorumla- +1 yıl
Karsi tarafla tum bagini ilelebet keseceksen degistir ama babasida gorecektir , sen degistirdin icin inadina eski adiyla hitap edebilir cocuk yine ikilemde kalir :) ama canim tavsiyem degistirme 2. İsim koy en azindan aciklamasi olur 2 ismin var diye herkes ne isiyosa onu soyler :)
Çocuğa zorla isim taktılar ne yaa? Sen nesin? Yalı Direği mi? Kendi çocuğuna nasıl zorla istemediğin bir ismi takabiliyorlar?
23 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılMüslüman mısın?
Değilsen değiştir
Ama Müslümansan kulağa ezan ne okunduysa ismi odur
Sen bilirsin yine de
Zorla koydularsa zorla değiştir derim ben12 Yorumla- +1 yıl
Değiştir gitsin
Benimde oğlumun adını kaynanam koydu çokta takmıyorum yani ilk başlarda sinir oluyordum evet ama şimdi o koydu diye düşünüp sinir olmuyorum aklıma bile gelmiyor 🤷
011 Yorumla- +1 yıl
Kötü şeyler varsa asla katlanma heleki çocukların önünde oylesi daha kötü olan çocuklarına gecen yıllarına olur bi bakıyorsun sabrın tükenmiş ve keske ilk zamanlarda gitseydim diyorsun ben kendi adıma öyle diyorum çünkü sen yuvan için cocuklarin için sabrederken karşındaki seni cepte biliyor istedigi herseyi yaptırıyor yapma ne kendine nede çocuklarına
- +1 yıl
Çok haklısın bı sürü şeye katlandim dayağı küfürü ailesinin baskısı vs. O zamanlar çocuğum çok küçüktü şimdi 2 yaşında en azından bir iş bulabilsem çalışırım bı kaç kere başvurdum eğer cagirirsalar çok iyi olucak ama çocuğumu nereye birakicam o sorun olan yine bana oluyor sanki erkeğin çok umrunda ya
+1 yılÇocuğun kac yasinda?
Bence isminin sonradan değişmesi ve bunu boşanma ile bütünleşmiş birsey olarak görmesi psikolojisini etkiler mutlaka. Bence yapma. Yani kendini boşanmanın bir parçası olarak görebilir.00 YorumlaBence cok sacma bir paylasim olmuş. Kari koca kendi inatlari yuzunden kucuk bir cocugun psikolojisini dusunmeden patt diye ismini degistirebiliyor ve hic dusunmuyorsa o cocuk alismis tekrar yeni bir isim ile cagrilacak resmen tarvma bence anne baba psikolojik tedavi almali eger cocuk ismini ögrenmis ve alışmıssa gercekten ebeveyinlerde kendilerini sorgulasin bi
02 Yorumla- +1 yıl
Siz soruyu anlamadınız heralde istemediğim bi isim konuldu ve halada istemiyorum ilk basta isteyip simdi değiştirmek isteseydim inat olurdu belki ama hic istemedim tehditle konuldu ve 16 aylık bir bebeğin ne gibi psikolojik rahatsızlığı olabilir ki? Ve nüfusta neyse onu söylemek zorunda kalacaklar hatta isim değiştiren sonra cocugu gormek bile istemeyecekler ben buna adim gibi eminim.
Çocuğun senin boşanmanla bi alakası yok kocana gösteriş için çocuğunu kullanmak da iğrenç bi davranış çocuk üzerinden ego tatmini yapacak kadar düşmüşsün
01 YorumlaYorumları okuyarak söylüyorum ki bende olsam aynısını yapardım bunu bütün samimiyetim ile söylüyorum ayrıca değiştirmende hiç bir sıkıntı olmaz
11 Yorumla
+1 yılÇok doğru olur, değiştir. Adam olsaydı da oğlunu adam edip seninle geçimini yapsaydı. Neden boşanıyorsun,
12 Yorumla- +1 yıl
Ekonomik özgürlüğün ya da gücün varsa şutla girsin deyusu.
+1 yılÇocuğunun adını degistirmek yerine fikrini degistir eğer kendi isterse reşit olduğunda yapar çocuk da olsa onun hayatına etki bırakmış oluyorsun bırak kendi karar versin.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 523 cevap paylaştı. Değiştir bence. ilerde biriyle evlenir çocuğunun ismi kayınpederinin ismi olduğunu bilirse yeni eşin o bile çocuğa sevgiyle bakmaz kıskanır.
11 Yorumlaapla manyak mısın sen boşanıyon diye çocuk da babasını reddedecek değil. oldu olacak çocugun soy adını da senin kızlık soyadın yap.
18 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 604 cevap paylaştı.
+1 yılBence buna ilerde kendi karar vermeli büyük ihtimalle kendi de mutlu olmayacak değiştirmek isteyecektir
13 Yorumla- +1 yıl
O da doğru Bi düşünce :) peki o zaman anlamlı bir isim koy olur mu ömrü de öyle güzel geçsin görüşürüz 😊🌼✋
+1 yılDeğiştir ismini, soyadını da değiştir. Boşanan kadınlar çocuklarının soyadını kendi soyadı yapabiliyorlar
20 YorumlaSuanki adi ne ve ne koyacaksin
Icin rahat edecekse degistir ama cok ta geerek yok gibi21 Yorumla
+1 yılAdam senin gibi bencil bir kariyi boşadigi için çok şanslı anladık kimseye karşı saygın yokta çocuğun pskolojisinide mi düşünmüyorsun?
01 Yorumla
+1 yılZamanında verecektin o mücadeleyi şimdi çocuğa isim travması yaşatmaktan başka bir işe yaramayacak bu
03 Yorumla- +1 yıl
Çocukta travma sebebi olmasa da boş yere sana karşı iyice nefret beslemelerine ve üzerine gelmelerine sebep olursun kötü bir isim değilse boşver bence.
+1 yılÇocuk sırf senin çocuğun değil ya, eski eşininde, ikinizin de çocuğu kayın pederin dediğin o çocuğun dedesi oluyor. Ne saçmalıyorsun
03 Yorumla- +1 yıl
Tehditle mi isimi koymuş 😂 yav Allah aşkına bi gidin ya, bi bitmediniz.
+1 yılKendi açımdan düşündüm eşimle çok kötü bi şekilde ayrılsak ben değiştirirdim heralde ama anlaşmalı bi boşanmaysa değiştirmezdim.
02 Yorumla- +1 yıl
Haklısın değer vermiyorsa onun babasının adını taşımasına gerek yok
+1 yılözel değilse siz mi bosaniyorsunuz o mu istedi neden ayriliyorsunuz ki ortada aldatma vn mi var yoksa sevgi mi bitti
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılÇocuğun psikolojisini bozmaya hakkın yok. Yuva kurmak zordur yuva bozmak basit iki cümle arasında. Hakkında hayırlısı olsun ama çocuğa dokunma
12 Yorumla- +1 yıl
İsmine de dokunman yanlış.
+1 yılSonuçta o işim çocuğa ezanla konulmuş , Ahmet ya da Mehmet ne farkeder ki, bence sorun edilicek bı durum değil.
10 Yorumla
+1 yılDaha 22 yaşındasın boşanıyorsun evliligi çocuk oyuncağı yaptınız
19 Yorumla- +1 yıl
Annene sor eskiler neler neler çekmişler boşanmamışlar Allahın en sevmediği helal boşanmak boşanmak yerine kendinize çeki düzen verseniz olmaz mı çocuk arada kalıcak maf edicek siniz kendinizi çocugu da
- +1 yıl
Bi erkekte sahiplenme duygusu yoksa kadın ne yapabilir? Ve benim neler yaşadığımı bilmiyorsunuz sonuçta onca şeye rağmen yine yuvam bozulmasın cocugum baba sevgisinden mahrum kalmasın diye ama tek taraflı yürümüyor en son cocugumla kapi disari etti ne yapsaydım yalvarsa miydim yine yapma diye ama olmayınca olmuyor...
- +1 yıl
Ne kötü insanlar var şu dünyada ulan senin ne güzel karın var çocugun var niye sahip çıkmıyor sun niye kötü oluyorsun adi adam :( üzülüyorum valla ben bekarım keşke benim eşim olsa çocugum olsa da baksam onlar ile mutlu olsam yaa kıymet bilmiyor lar gerçekten namkör ler
- +1 yıl
Evlilik haksa boşanmakta hak ayrica kendinize çeki duzen verin ne demek ya tek sorun kadinlarda mi sen ne biliyorsun ki konusuyorsun bu kiz o evde ne yasadigini bi kendi bilir ayrica anlasamiyorlarsa ayrilmalari en dogru karar huzursuz bi evde çocuk daha kötü psikolojide büyür mutsuz bi evliligi sürdürmek marifet değil ve evlilikteki bütün sorunlarida kadina yuklemekten vazgeçin artık
- +1 yıl
Ben kadına mı yükledim sanki kendinize çeki düzen verin diyorum kötü mü diyorum
- +1 yıl
Kendinize derken erkekleri katmiyorsun ama kadinlari ön planda tutarak yaziyorsun
- +1 yıl
Hayır erkeklere de sözüm kadınlarada
- +1 yıl
Evlilik keşke devam ettirilebilmesi ama olmayınca olmaz
bazı şeyler kadını kapı dışarı etmiş baksana o yüzden bazen güçlü olmak devam etmek değil bazen güçlü olmak vazgecmektir
En büyük problemlerden birisi bu... Neden koymak için ısrarcı olurlar ki
11 YorumlaSen boşanıyorsun, çocuğu koz malzemesi olarak görmeyi bırak ona zarar verirsin
13 Yorumla
+1 yılOlur. Onla ilgili en ufak şeyleri silmen senin için en ideali
20 YorumlaSenin beynin nasıl çalışıyor, merak ettim. Eşin seni boşamakta hakli gibi.
03 YorumlaÇocuk belki ismini seviyor ablacım dünya senin etrafında dönmüyor
01 Yorumla
+1 yılÇocuğun dedesi değişmeyecek sadece medeni durumun degisiyor
01 Yorumla
+1 yılYaşı geldiğinde kendisine söylersin kendisi isterse değiştirir bence öyle yap
01 YorumlaDeğiştir bence. İstemediğin bir isim ile hitap etmen kötü olur yani. İleride kendisinin de beğeneceği bir ismi olsun.
00 Yorumla
+1 yılTekrar bir aile olmayı düşünürsen , tanımak isterim.
Bu arada eğer çocuk küçük ise ve kanunen hakkin olursa degistirmelisin01 Yorumla- +1 yıl
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılDeğişime bence velayet sende de olsa ikinizin çocuğu o
02 Yorumla- +1 yıl
O zaman başka tabi ama iş işten geçmiş ha yine de beğenmiyorsan ismi sen bilirsin tabi. En kötü yanına bi isim daha ekle kayınpederin ismi kimlikle kalsın çocuğu da diğer isme alıştır.
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılGereksiz bir hamle bu durumu binlerce kişi yaşadı 1 akıllı sen misin? Çok mu kötü ismi?
01 Yorumla Yaşı geçmişse değiştirme ya kullanıcı adı değil sonuçta bu 😅 2. isim ekletme varsa onu yap
03 Yorumla- Devamını Gör (107)
Devamını Gör(152)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Eşimle boşanıyorum, çocuğumun adı kayınpederim ile aynı. Sizce değiştirmeli miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler