Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
- +1 yıl
Sen büyük ihtimalle bu demişsin yani o kişinin olmama ihtimali var. Aynen bu şekilde sabit kalırsan farklı bir şey yoksa hiç bir şey çıkmaz. Bu bağlamda senin karşı dava açma hakkın olabilir ama uğraştığına değmez. Hakim karşısına çıkmak mahkeme koridorlarında sürünmek zor şeyler. Ayrıca hakimler saçma sapan şeylerle uğraşan insanlara gıcık olup basıyor azarı :) ona göre hareket et.
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Teşekkur ederim olay benden koptu ismimi vermedikleri için onlar birbirlerini yesinler
- Soran+1 yıl
Bu soru niye hortladi unutmuştum sjdndjjx
- +1 yıl
Ohooo benim 2015 yılında ilk sorduğum sorular hortluyor :) 12 günlük soru daha yeni.
- +1 yıl
bir şey çıkmaz bundan sonuçta ortada bir suç var kimin işlediği araştırılıyor ve olabilir denilmiş belliki bir şeylere dayanılarak olabilir denilmiş çok büyük bir maduriyet yaşanmadıysa hiçbir şey olmaz mağduriyet yaşansada bir şey olmayabilir dava düşer
00 Yorumla Büyük ihtimalle bu demişsin dava açamaz sana merak etme. Kesinlikle bu demişsin. Bir dahaki sefere her konuşmana "bence" kelimesini ekle.
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Kesinlikle bu demedimki buyuk ihtimal dedim sadexe
- +1 yıl
Kim uğraşır böyle birşeyle. Sanmıyorum dava edeceğini.
00 Yorumla - +1 yıl
Kanıtlarınla (mesaj ses kaydı görüntü vb) sevcılığa başvurmalısın seni gerekli mevciye yönlendirecektir
00 Yorumla - +1 yıl
Hayir dogmaz sadece ihtimal belirtmissiniz
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Guzel çunku iftirya ugradim ve dava açtilar sonuçlaninca ben onlara iftira davasi acicam
- +1 yıl
Anladim cok gecmis olsun
- Soran+1 yıl
Çok sagolun
- +1 yıl
Doğar ama hiçbir şey çıkmaz
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Sahit varsa hapse girersin
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Saçmalamasan mi saçma sapan bir olay gidipte kesin o diye yaymadim
- +1 yıl
Olaya baglı
00 Yorumla Evet aç hemen yıllar uğraş
00 Yorumla- +1 yıl
Kanıtlarsa olabilir
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Merhaba,
İftira suçu, işlemediğini bildiği halde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idari bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye
hukuka aykırı bir fiil isnat etmektir.
İftira suçunun oluşabilmesi için ilk şart, mağdurun haksız bir fiil işlediğinin ileri sürmesidir. İkinci önemli şart ise mağdurun isnat edilen bu suçu işlemediğinin bilinmesidir. Yani toparlayacak olursak, iftira suçu özel kastla işlenebilen bir suç olup, mağdura karşı soruşturma ya da kovuşturma açılmasını veya idari yaptırım uygulanmasını sağlamak amacı ile haksız fiil isnat edilmesi cezalandırılmaktadır.
İftira suçu, ani olarak işlenebilen şekli bir suçtur. İftira suçu failinin, mağdur tarafından işlenmediği bilinen haksız fiil isnadının yetkili makamlarca öğrenilmesi ile suç tamamlanmış olur.
İftira suçu, niteliği itibari ile bir tehlike suçu olup, bu suçun neticesinde mağdurun bir zarara uğraması gerekmemektedir. Yani haksız olarak şikayet edilen mağdur hakkında yetkili makamlarca her hangi bir işlem yapılmasa ve yine bir yaptırım kararı uygulanmasa dahi suç işlenmiş sayılır.
İftira suçu, şikayet yolu ile işlenebileceği gibi, ihbar ve basın yayın yolu ile de işlenebilir.
TCK'nın 267/1 maddesinde iftira suçunun basit hali düzenlenmiş olup, buna göre suçun temel şeklinde cezalandırma şu şekilde olacaktır.
Bu özet bilgiler ışığında sorunuzun cevabına gelirsek;
Anlatımınıza göre karşı tarafın suçu işleyip işlemediğini bilmiyorsunuz ve bunu yetkili makama bildirmişsiniz. O halde yukarıda da izah edilen suçun en önemli unsurlarından olan özel kast oluşmayacaktır. Bu durumda şikayet edilseniz bile unsurları oluşmayan suç yönünden soruşturma takipsizlikle sonuçlanacaktır. Ancak tekrar etmek gerekirse, bu cevap tamamen sizin anlatımınıza dayanarak verilmiş olup bağlayıcı değildir. Şikayet halinde savcı ve hakim delilleri değerlendirerek, yukarıda yazılı olan suç unsurlarının oluşup, oluşmadığını değerlendirecektir.
Sağlıklı günler dilerim.
Ücretsiz danışmanlık yapa yapa işsiz kalıyorsunuz, 😄