2 Temmuz 1993'te Sivas'ta Madımak Oteli'nde 30'dan fazla Alevi vatandaş radikal İslamcılar tarafından yanarak ve dumanda boğularak can vermişti.
Bu olaydan sonra da birçok Alevi vatandaşın kapılarına kırmızı çizgiler çekildi ve yer yer Alevilere yönelik sözlü ve fiziksel saldırılar da devam etmekte.Kapısı işaretlenen kadın. Yüzdeki o korku.Madımak OlayıTürkiye'de geçmişten bu yana yaşanan olaylar beni ziyadesiyle soğutuyor. Mezhep, millet, yaşam tarzı, siyasi görüş uğruna insanlar o kadar kategorilere ayrılmışlar ki.
Bundan tam 28 yıl önce Sivas'ta Aleviler yanarak can verdi. Alevilere yönelik bu zulümlere bakış açınız nedir?
Alevi insan değil mi? Malesef din, dil, ırk yüzünden birçok insan yıllardır şiddete maruz kaldı. Hatta kılık kıyafeti yüzünden dışlanan insanlarda var hala öylesi yobaz insanlar var.Çağdışı yobaz insanlar onlara kalsa başörtülü insanlar yaşamasın diyen bir kesimde gördük. Böyle düşünen insanlardan ne beklenir zihniyeti kötü olan insan her daim toplum için tehlikedir. Fotoğrafı görünce çok üzüldüm gerçekten insanlık dışı bir olay insan hayatı bu kadar hafif olmamalı, değil gerçekten çok üzücü içim burkuldu. Allah bile bu kadar affedici, merhametli kul kim oluyor? bir insanın canına kıymak kimin haddine!! Allah sabır versin. Allah rahmet eylesin.
Bundan aylar önce bir şarkı çıktı karşıma Sezen Aksu- kavaklar parçası. Çok beğendim çok anlam yüklü geldi bakayım dedim kime ait hikayesi nedir diye, Metin Altıok çıktı. Bu adamın daha çok güzel eserleri vardır seslendirilmiş dedim araştırmaya koyuldum bir baktım ki Madımak olayı. O zamanlar çok siyaset takip etme kapasitesi yoktu bende amann derdim takip etmezdim. Koyuldum araştırmaya bir sürü videolar, belgeseller, ifadeler, fotoğraflar. Günlerce gözlerim kan çanağı olana kadar ağladım. Bu hayatta bu kadar acı çeken insan varken dünyanın nasıl döndüğünü düşündüm hep toprağa insan değil acı gömmüşüz, biz iki haftadır baktığımız kedilerin minikcik ayaklarını böyle sıkıp sıkıp bırakmaya kıyamazken, benim gibi iki ayak iki kola sahip olup bu yaşam sınavına dahil olanlar diri diri insan yakmış ve bunun bedelini kimse ödememiş, siyasi menfaatler için af verilmiş bunlara öyle zoruma giden konular arasında ki bu konu, didik didik ettiğim ettikçe kanımın donduğu sinir olduğum bir konu. Yazık çok yazık. Siyasi boyutunu geçtim, vicdanı kaybedeli çok olmuş biz insanlık... Allah rahmet eylesin, hepsini saygıyla ve sevgiyle anıyorum. Cezasını çekemeyen, hak ettiği bedeli ödemeyen herkesi de Allah bildiği gibi yapsın ne diyelim. Çok şey var çok şey sorulması gereken..
Biz sevmeyi bilmiyoruz.. Saygı duymayı bilmiyoruz... Empati zaten hiç yok.. Hep ayrışmaya bir taraf olmaya müsaitiz.. Köy diger köyü sevmez.. İlçe şehri... Şehir yan şehri... Aşagı mahalle yukarı mahalleui sevmez.. Daha kendimizi bile sevmiyoruz ki başkasını sevip saygı duyalım... üstünüzdeki etiketleri boş verin daha insan olmayı ya da insan kalmayı beceremiyoruz ki... Yazık olana bitene bakınca insanlıgımdan utanıyorum.. Hala kötü olanı savunan bir kulp arayanları gördükçe tiksiniyorum...
Cehaletin yaygın olduğu bir yerde din, mezhep, cinsiyet, dil ve statü holiganlığı eksik olmaz. Orada masum insanların yakılarak öldürülmesini hangi vicdan kaldırabilir diye düşünüp empati kurmak o kadar zor ki. Hayvan besleyenlere saldıran, tüccarlık için doğayı katleden, katil, hasta ve sapık zihniyetle aynı zihniyet. İnsan bunu yapamaz hangi inançta olursa olsun.
Yazık mezhep kavgası yapanlara! Ben sünniyim ama alevileride çok seviyorum. Gerek arkadaşım, gerek komşularım hepsi aleviydi. Ve çok iyi insanlardı. Bu ötekileştirme, kutuplaştirma neden? Hepimiz kardeşiz, bugün ateist dahi olsa, karışma hakkımız yokken, aynı Allah'a inanan, aynı peygambere inan farklılıklarimız var diye ötekileştirmekte neyin nesi?
Alevi, Sünni, Laz, Çerkes, Şafi gibi dil, din, ırk ayrımı yapmadan kardeş yaşamak ne kadar zor geliyor? Umarim bir daha böyle acı ve zalimce bir gün yaşamayız.
Öyle bir din ki kutsal kitabında dahi yazar "İslam hoşgörü dinidir" diye. Hz. Muhammed bile Yahudi birinin cenazesi önünden geçtiğinde saygıdan ayağı kalkarmış.
Ben şimdiki müslümanların emevilerden farksız olduğunu düşünüyorum. Gece yürüyen kadını, şort giyen kadını, Alevi, Hristiyan veya Yahudi veyahut inançsız insanlara karşı resmen katı duvarlar örmüşler ve dünyada tek mutlak dinin İslam olduğunu düşünüyorlar halbuki İslam en son yeryüzüne inen dindi. Çok saygısız ve acımasız davranıyorlar, karşılarındaki herkesin din, renk, ırk ya da tipinden önce bir insan olduğunu öğrenmeliler bence. Eğitim şart.
Bİlmiyorsan bari sus İslama göre tek hak Din İslamdı senin dediğnie göre haşa hz İsa hritsiyan hz Musa da Yahudi yok öyle bir şey hepsi Müslümandı sadece ümmet farkı vardı. Oruç sizden öcekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı der İslam namaz sadece şu anki İslamda yoktu yahudilikte ve hristiyanlıkta da vardı bir şeyi bilmiyorsanız o konu hakkında atıp tutmayın Bütün Peygamberler tevhid dinini yaymıştır teslisi ya da paganizmi değil !
Din dil ırk mezhep ne olursa olsun ayrım yapan herkesde nefret ediyorum edeceğim de yahu milleti bir rahat bırakın millet bir rahat yaşasın size zararı yoksa rahat bırakın ciddi manada öyle sinirleniyorum ki şöyle şeylere BIKTIM YANİ kiii bu olay 28 yil önce olmuş kaç yıl geçmiş hâlâ aynı olayların benzerleri yaşanıyor neden mi bizim insanımız anlamak istemiyor kimse kimsenin tercihine saygı duymuyor istiyorlar ki çoğunluk neyse millette ona uysun öyle olsun haaa olmadin mi ya öldürürler ya döverler vallahi akıllı insan sayısı az bunları böyle düşünen herkesin Allah belasını versin çok net söylüyorum
Bende Aleviyim bilgisi olmayanlar arkadaşlar için söylüyorum kimseden farkımız yok yani insanların bazıları “siz dinsizsiniz siz namaz kılmayın bişey olmaz “gibi söylemlerde bulunuyor Alevilik bir din değil mezheptir hepimiz müslümanız ayrımcılık yapana rastlamadım ama rastlayan insanlara tanık oldum tek tük zaten bu devirde artık Alevi Sünni ayrımı yapan yok denecek kadar az diye düşünüyorum
@Ragnar_Lodbrok sende 29 yaşındasın ben doğmadan önce 6 yaşındayken neyin farkındaydın söyler misin bana sağdan soldan duyduğun kelimelerle bilgili olmaya çalışma öğrenmek ve anlamak için illa ki yaşamana gerek yok araştırıp da öğrenebilirsin ve ben araştırıyorum yaşadığın yer yobaz kaynıyor olabilir benim yaşadığım yerde ben görmedim kendi fikrim böyle doğru ya da yanlış olabilir diyorum hala sen ne gördün diyosun bana anlama kıtlığı çekiyosunuz bide kendinizi haklı çıkarma çabasındasınız sürekli
Anlama kıtı olan kardeşim daha kaç kere dicem sana ben görmedim diyorum ben aptal mısın sen olan yerlerde vardır olmayan yerlerde ama ben görmedim diyorum benim görmemem olmadığı anlamına gelmez daha ne deyim sana umarım anladın bu sefer
Sana bir tavsiyem var git bol bol paragraf sorusu çöz ya da kitap oku belki düzelirsin o zaman. Ben dediklerim doğru demiyorum fikrimi dile getiriyorum düzgünce , daha bana yetersiz diyor yan yana olsak kavga etmiştik seninle çoktan önce beni anlamıyorsun mala anlatır gibi anlattığım zaman anlayıp sonra da daha önce anlamış gibi davranıyorsun şaka gibisin 😂
Sen gibi sözde bilgili olup aslında bi bok bilmeyen birisi düşüncemi onaylasa ne olur onaylamasa ne olur sen kafanın dikine gidebilirsin ben düzeltecek değilim seni
Neye dayandığı meçhul değil benim yaşantıma dayalı birisi senden farklı yaşıyor diye onu yanlışlayamazsın almanyada ki Türklere sorsan Türkiye den memnunlar ama burda yaşayanlar değil örnek verecek olursam
Bu nasıl bir mantık? Sırf alevisin diye düşünce patternin radikal islamcı ile benzeşemez mi? Ne sanıyorsun kendini? Alevisin diye asla yobaz olamayan, her türlü kabul edilebilir şeyler düşünen üstün insan mı?
Elbette kimse kimseden üstün değildir ama radikal islamcı bambaşka bişey , sen kendi doğruların ışığında beni benzetiyorsun bende sana demek istiyorum senin bunu demiş olman beni öyle birisi yapmaz kimine göre yapabilirde ama bunu kanıtlayamazsın çünkü kendi fikrin bu senin kesinliği yok ve beni tanımıyorsun bile o halde aynı kefeye koyman mantıksız olur
Halifeler arasındaki iktidar savaşıdır aslında. Taraftar yaratmışlar, fikir ayrılıklarına düşmüşler. 4 halifeden 3ü öldürülerek can vermiş. Bu nasıl bir mirasa sahip çıkmadır? Gerçekten yazıklar olsun. Bugün yaşanan her ne varsa o günlerin yansıması. Tarih bize cevapları veriyor. Görebilmek lazım, aklı ön plana çıkarmak lazım. Din hocam "Allah size şah damarınız kadar yakındır" derdi. O günden beri insana Allah yolunda aracılık eden, yönlendiren, sömüren insanlara hiç hoş bakmıyorum. Din adamı sana dini anlatır sen o yola girer veya gitmezsin bitti. İnancı farklı diye insan öldürmek koyun olmaktır. Koyunlaşmayın...
Sivas, Maraş ve Çorum olayları da Alevilere yönelikti. Maraş ve Çorum'da yapılan katliamlar da en az Sivas kadar kötüydü. Çorum'da fırına atılarak diri diri yakılan yaşlı adam ile Maraş'da kazan içinde kendi kanı ile pişirilen çocuk kadar korkunçtu Madımak Katliamı. Bu ülkede din yeri ve zamanı geldiğinde en mazlum insanı bile zehirleyerek bir caniye dönüştürebilir. Aslına bakarsanız din fanatikliği hemen hemen her toplumda var ama Müslümanlar arasında Sünnilik dışında hiçbir şey kabul görmüyor. Dün Alevileri yakan kişiler gibi biraz fırsat verseniz bugün çok daha korkunç şeyleri yapacak milyonlarca insan var bu ülkede. Ayrımcılık sadece şiddet ile de sınırlı değil. Bugün sırf Alevi olduğu için ikramı kabul edilmeyen, evlenmek isteyene kız vermem diyen ya da en ufak bir bağ dahi kurmak istemeyen insanlar hala aramızda.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu ulkede bir cok şey oldu. Sen kalkip bir kac densizin bir araya gelip yaptigi şeyi tüm ehli sunnet topluluguna baglarsan o zaman dur derim. Her gun milyonlarca müslüman zulme ugrayip ölüyor. Iranin eski baskani Ahmedi Nejat'in dedigi gibi; 2. Dünya savasinda 53 milyon hristiyan, musluman, budist vs işkencelerle öldü. Siz burda ölen 6 milyon yahudiyi konuşursaniz bende konuyu ciddiye almam isterseniz bana yahudi dusmani bile diyebilirsiniz. Once ölen milyonlarca insana saygi duyun sonra yahudileri konusabiliriz.
Kutuplaşmanın ne demek olduğunu ve insanların bir dolduruş uğruna neleri göze alabildiğini/alabileceğini bizlere acı bir şekilde göstererek ülke ve insanlık tarihine kara bir leke sürülmüş oldu. Kim neye, neden inandığı benim umurumda bile değil, inandığı şey uğruna neleri göze alabilir ona bakıyorum...
Bunları yapan azınlık bir gruptur zaten onlarda bizi bize kırdırmak isteyen ve aramızdaki sevgi bağını koparmak isteyen ideoloji ürünleridir. Geçmişten ders alalım, ve kesinlikle hiçbir zaman galeyana gelmeyelim. Ha Sivaslı öldürülmüş ha ben öldürülmüşüm ne fark ediyor. Bizi biz yapan şeyler, kendimizde olmayan farklı yanlarımızdır. Biliyorlar bizim ne kadar birbirimize ve kültürümüze bağlı olduğumuzu nerelerden vuruyorlar. Ben herkesi seviyorum. He bide bu kavrama radikal islamcı deniyor ya bak işte hiç alakası yok. Bunu yapanlar Müslüman bile değil Müslüman olsa zaten öldürmez, bunlar bide yakarak boğarak öldürmüşler. Naptınız şimdi kahraman mı oldunuz ya? Bunlar islam mensubu değil ki adamlar kardeşini yakıyor islamla alakası bile yok. Burda Yanan Müslüman ama yakan müslüman değil açık ve net radikal islamcı demeyelim o yüzden. Bunlar ooorrrrrrrrospu çocuğu aksini iddia edende orrrrospu çocuğu.
Türkiye'de en çok ağlayanlar muhafazakarlardır. En çok suç işleyenler, 6-7 Eylül, Sivas Katliamı, Maraş Katliamı, Bahçelievler Katliamı'nı falan yapanlar da kendileridir.
Ağlar sızlarlar ama devlet tarafından sırtları hep sıvazlanır ne yapar ise yapsınlar mağduriyetleri bitmez
Ayrıca bu muhafazakarların palavraları da ayrı mesele. Bir tanesi aşağıda demiş ki bazı alevilerin evlerinin yanında okunan Kuran'a bile tahamülü yok. Ulan mk dürzüsü aleviler Kuran okumuyor mu sanıyorsun? En fazla gidip milletin kulağının dibinde yaptığınız gürültüye itiraz etmişlerdir
Müslümanım ama böyle vahşet verici bir olaydan sonra Alevi'lerin tahammülsüzlüğünü de anlamak gerek. Kiminin çocuğu, annesi, babası, kardeşi öldü o yangınlarda. Bir de yazan kişi tesettürlü olacak ama dinden gram haberleri yok.
@SonÇomarBükücünüz Yav bunların kafasına bakarsak ne olursa olsun kendilerinin dinin temeli gördüğü herşeye herkes sonsuz biçimde he demek zorunda kimse tepki vermemeli, verirse de karşılığını almalı.
''Biz adamı öldürürüz, tehdit de ederiz hepsi bizim hakkımız'' diye açık açık söyleyemiyorlar, böyle ağız eğiyorlar işte.
Bu olayı hala kınamayan lanetlemeyen bir çok sunni günğmüzde mevcut. Hatırlarsanız İstanbul belediye başkanı bir broşür dağıtmıştı. Orda şapkalı adama alevi diyip tivittırda bayaaa sövmüşlerdi. Bu ülkede aleviye bakış açısı neyse diğer dinin insanına bakışlarıda aynı bunları. Salt kin öfkeden oluşuyorlar. Zulmü kendileri görüyorsa tüm dünya ayaklansın istiyorlar amaa zulmü kendileri yapıyorlarsa öyle bir kılıf uyduruyorlar ki midemi bulandırıyorlar.
Alevi katliamını yapanların hepsii yakalanmamışve sorgulanmamış olmaları bile hala kinci ayrıştırıcı olduklarını gösteriyor. Sunniler bu kişilerin yakalanmamasına sess çıkartırmı hiçç. Üstünü kapatıp aa dünyanın heryerinde oluyor diye sıvamayı biliyorlar.
Cuma namazından çıkıp insanları Allah Allah nidalarıyla katlettiler.. Bu dünyadaki en nefret dolu en cahil kesim radikal islamcılardır. Yazık çok yazık
Bir alevi olarak bu yapılani asla ve asla sindiremiyorum. Cuma namazından çıkan sözde müslümanlar acımasızca içlerinde çocuğun oldugu 33 canımızı acimazica katlettiler. Gelde bunların namazına niyazina inan. Yetmiyormuş gibi davayı da zaman aşımından dolayı düşürdüler. Sivas'ın atesi hiç sönmedi sönmeyecekte. Buna sebep olan siyasal İslamcıları ve onun destekcilerinin Allah belasını versin. Bu ülkede aydınların yakildigini unutma unutturma.#unutMADIMAKlımda
Sivaslıyım ve bu olaylar ile anılmak gerçekten çok kötü. Masum insanları katlettiler ama aslında olay farklı videolar var YouTube da madımak oteline yönelik. Bu arada hapiste hala sırf kamerada göründüğü için yatan masum insanlar var. :((
Bilmiyorum, yeni öğrendim bu olayı. Gerçekten bazı Aleviler insanlık bakımından çoğu sözde müslümandan gayet iyi. Din, dil, ırk ayırt edilmemeli. Kişiliğe bakılmalı ama bu insanlara bunu adepte etmek gerçekten bir file uçmayı öğretmek kadar imkânsız ve zor.
İslamcılar òyle şeyler yapmazlar. Bu bir Derin devlet operasyonuydu ve gerçekleştirildi. Gerçek islamcılar otele bitişik Muhsin Yazıcıoglunun parti üyeleriydi. O gün 40 kişiyi Parti binasına alarak kurtardılar. Bu olay Radikal Aleviler tarafından gizlenmektedir.
hadi lan ordan cuma namazından çıkıp allah allah nidalarıyla yaktılar, masum insanları düpedüz islamcıların işiydi en büyük destekçileri de muhsin yazıcıoğlu idi. olaya karışan hiç kimse yargılanmadı. dönemin belediye başkanı temel karamollaoğlu denen şahıs da hepsinin avukatlığını yaptı.
Ulan Muhsin Yazıcıoğlu sanki başka bir boktu da. Kendisi de her türlü solcu katliamında bulunmuş, aynı zihniyetin ürünü bir faşistti
Şu herifi kıble bellemenizden belli ne kafada olduğunuz
Bu arada kapıları kapattıklarını falan kurtulanlar söyledi gayet. Yan taraftaki parti binasına kaçmak isteyenlere kapıları açmamışlar hiç konuşmayın başına
Bu olaylarda Arif Sağ tabancasını çekip dört beş kişiyi vurdu diye utanmadan bir de ''Orada insanlara ateş ettiler onlar da masum değil'' diye konuşan şerefsizler bile gördüm ben.
Yav he he. İnandım tamam. Bitmiyor bahaneniz, sen istediğin kadar 'Bunlar bizden değil biz aslında sevgi pıtırcığıyız'' diye yalan at, hepimiz biliyoruz ne mal olduğunuzu
Bence insanlık ayıbı ve suçu bu ve buna benzer olaylar.. Tarihe kara leke olarak geçiyor maalesef.. Kimsenin ne dini ne dili ne ırkı ya da başka ayrıştırıcı özellikleri sebebiyle yargılanması, ötelenmesi ve hatta yaşam hakkının elinden alınması söz konusu dahi olmamalı!
Alevilik diye bir mezhep kabul etmiyorum ama ayrı bir diniz ayrı bir kültürüz derlerse olabilir. Bu olaydan sonra yani bugün Başbağlar köyünde PKK'lılar sünnileri öldürdü ve hala sünniler alevi yaktı iftirası atan yaratıklar bir açıklama tepki göstermedi. Aynı silahlar konuştu.
Madımak'da aleviler kendi kendini yaktı değil mi? İftiraymış. Pkk denen pislik yuvası yüzlerce, binlerce canı şehit etti, bunların da faili aleviler mi yani? (O şehitler arasında aleviler de var) Zihniyetiniz kirli ışid seviciler sizi.
Sıradan, içi boş , siyasi ve sosyolojik bilgi birikimi slogan laflardan ibaret biri olduğun belli. Öncelikle Sivas'ta olanlar bu ülkenin 500 yıl boyunca kin ve nefretle aşılanmış bir topluluğun irin ve cerahatini akıttığı yerdir. Alevilik ile Başbağlar katliamının hiçbir alakası yoktur. PKK'nın kurucusu katil Öcalan Urfa ili Halfeti ilçesi Ömerli ilçesi kütüğüne kayıtlıdır. Bu köy tamamen sünnidir. PKK'ya katılımın en yoğun olduğu iller içişleri bakanlığı verilerine göre Diyarbakır, Van, Hakkari ve Mardindir. Bu illerden Diyarbakır ilinin 4 Alevi Türkmen köyü dışında hiçbirinde Alevi yerleşimi yoktur. PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin oyları silip süpürdüğü iller yine yukarıda ismini saydığım illerdir. Kısaca eğer PKK bir mezhep ile ilişkilendirilecekse bu mezhep kesinlikle sünniliktir. Çünkü örgüt tepeden tırnağa %95'e yakın sünni kökenden gelen insanlardan oluşur. Aynı durum DHKP-C içinde geçerlidir. Bu örgütün kurucusu Dursun Karataş Elazığ Cevizdere kütüğüne kayıtlıdır. Köy fanatik şafi-sünni inançlıdır. Ailesi cenazesini camiden kaldırmıştır. Bu adamın eşi Osmaniye kütüğüne kayıtlıdır. Osmaniye ilinde tek bir Alevi köyü bulunmamaktadır. Örgütün 2. başkanı Musa Aşoğlu Sakarya ili Hendek ilçesi kütüğüne bağlıdır. Bu ilçe Alevi adını duyunca tüyleri diken diken olan siyasi islamcıların kalesi konumunda bir yerdir. FETÖ'yü hiç saymıyorum bile. İşin özü bu ülkede terör bir mezheple bağdaştırılacaksa bunun Alevilik olmadığı kabak gibi ortadadır. PKK bu eylemi adı üstünde bölücülük yapmak için fırsattan istifade etmek toplumsal fay hatlarını derinleştirmek adına yapmıştır. Aleviliği mezhep olarak kabul edip etmemen Alevilerin umrunda olmaz. Olay din değil kindir. Sen önce inancının gereklerini yerine getirmeyi öğren. Beş vakit namaz kıl. O başını bir ört. Muhtemelen bildiğin 3 tane dua. Onların Türkçesini de bildiğin yok. 30 gün ramazanda aç kalıp bayramda bikiniyle plajda gezip din dersi verenlerden midemiz bulanıyor artık.
@Hidrofobik Benim müslüman olduğumu nereden çıkardın? Ayrıca yukarıda "sünniler alevi yaktı iftirası atan yaratıklar bir açıklama tepki göstermedi" ifadesi geçmektedir tekrar okumanı tavsiye ederim. Ayrıca müslüman iken öğrendiğim sure ve ayetlerin türkçesini de biliyorum. Ama sizin dininizde türkçe ibadet de yapılamaz değil mi?
Keşke başlık ALEVİLER değilde İNSANLAR yanarak can verdi olsaydı... Orada yanan canların dini önemsiz olsaydı ama değil! Maalesef bunların insanların hayatlarına yön verecek kadar önemsendiği bir ülkede yaşıyoruz ve böyle yobaz insanlarla aynı havayı soluyoruz. Bunların inandığı İslam ile benim inandığım İslam aynı olamaz, olmasın...
Olaya alevilik açısından değil, insan hakları açısından değerlendiriyorum. Sakin kendi halinde yaşayan hiç bir insana bu şekilde davranılamaz. Sevdiğim alevi arkadaşĺarım da var, sunni arkadaşlarım da var. Ateisti de var, hristiyanı da. Önemli olan bu ülkeye sahip çıkmak. Gemi batarsa din ya da mezhep ayrımı gözetmeksizin herkes boğulur.
Hoşgörü dini deyip buna göre yaşatılan bir ülkede böyle insanlık dışı bir zulmü siyasi çıkar uğruna yapmak, bu vahşete zemin hazırlamak bu ülkenin ayıbı ve kara lekelerinden birisi ne yapılırsa yapılsın bu insanların veballerini ödeyemeyecekler.
'ya şimdi bazı aleviler VAR o kadar katı ki evlerinin yakınında okunan kuran sesine bile tahammülleri yokk. Tabiki cezası bu olmamalıdır bana göre.. insanları birbirine düşüren hep böyle şeyler zaten..
Olayın radikal islamcılikla vs alakası yok maksat kaos yaratmak. Başbağlar katliaminida sözde alevilerin yaptığını söylüyorlar bunlar sadece insanlari birbirine dusurmek için. Bu tür oyunlara gelmeyerek onların oyunlarinı bizler bozmaliyız.
Umarım bir gün CAN olmanın ne kadar değerli bir şey olduğunu anlayabiliriz. Bu gün ağzımız kapalı sokağa çıkıyoruz. Yarın neyle karşılaşacağımız belli değil. İnsanlar din ayrımı yapmadı bu pandemide biz mezhep ayrımı yapabilicek cehaletteyiz. 👒
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sedat pekeri dinlemediyseniz biraz dinlemenizi tavsiye ederim. Onun gibi bu isleri yapan ekipler var. Halktan kimse halka boyle zulumler yapmiyor. Devletler duzgun insan yopluluklarini dagitmak icin boyle seyler yapar. Aleviler cok iyi ve birbirine destek olan vatandaslardir. Bunu goren somurge devlet yonetimi mudahale etmek zorundadir. Aksi takdirde ulkemiz kalkinir ve tehdit olusturur. Devlet ya da millet her kim boyle saldirida bulunuyorsa kiniyoruz.
Bu zihniyet maalesef hâlâ devam ediyor. Bugün kürt meselesi çözülse, dertsiz ve uğraşsız kalan duygusal (!) halkım boş durmaktansa hemen alevilere saldırmaya başlar.
Birincisi bunlar Alevi olduğu olduğu icin yakılmadi. Bilerek yaniltiyorsun. Çoğu ateistti. Konu Alevilik olsaydı Turkiyede belki milyona yakın alevi var. Sıvasta dolu zaten. Öyle olsa oteli degil, Alevi evleri yakılırdı. Ev işaretleme derin çetelerin işi. Bunları çok gorduk. Hâlâ anlamayan cahil mi var.
Bu ayrıma tamamen karşıyım. Üst aklın maksadı birbirine kırdırmak. Bir kaç tane maşa da bu eylemi uyguladı. Yatacak yerleri yok. Allah iki yakalarını bir araya getirmesin bunu yapanların.
Ne denilebilir ki böyle bir durumda böyle acınası bir zihniyete ne diyebilir ki insan... Herkesin aynı olmasını bekliyorlar neredeyse 8 milyar olacak dünya nüfusunda herkes tek renk tek din tek ırk tek millet olsun istiyorlar acınasısınız.
Evet bu faciayı alevi kardeşlerimiz, kıymetli insanlarımız yaşadı ama mesele kendinden olmayanlara bu ve benzeri acıları yaşatan ilkellere bunun ne kadar vahşilik olduğunu anlatmak. Eğitilmezlerle bir arada olmak zor oluyor.
Bu canilik bambaşka bir olay ülkemizin en büyük utanç meselesidir. Bunu yapanların camiden çıkan bir grup cemaat olması da ayrı utanç. Başlı başına rezil bir olay daha geçenlerde belgesellerini röportajlarını izledim ağlayasım geldi.
Ülke katil sürüsü, psikopat hasta kaynıyor. Nerede hırsızı, gaspçısı, katili, istismarcısı hep dışarıda. Buna yol açan hükümetin de, yargının da vekilinin de, suça iştirak eden her kim varsa hesabı görülecek.
Aklindaki tanrina hangi kitaptan baktin? Soylesene hadi kardeşim ömrunu kaca sattin! Yön verdi sana cani, namaz basindan kalktin, kendini allah bildin sen insanlari yaktin!
Dünyanın her yerinde var bu eylemler sadece ülkemizde değil.üzücü elbette keşke herkes mutlu yaşayabilse kavgasız. Dünya hepimizin ve çok büyük sığarız.
Bu olayın aslı var mı bilmiyorum ama yanarak ölmeyi kimse hak etmiyor bence bunun dinle değil insanlıkla alakası daha çok ancak insan olmayan biri bunu yapabilir yani alevi diye bir insanı yakmak gerçekten mantıksız herkesin dini mezhebi kendine saygı duymak lazım ama dha ilerisi Gerçek ten zihniyetsizlik başka bir şey değil
bir sivaslı olarak söylüyorum bunu benim annem alevi babam sünni ve genellikle sünni gözüyle bakıldığında aleviler sanki başka bir dindenmiş gibi görüyorlar ama alevi sünnni farketmeksizin hepsi aynı dinin farklı mezhepleri bu dinimizin ne kadar geniş bir kitlede olduğunun farklı kültürlerin aynı dinde toplandığının göstergesi tamamen tarafsız olarak ben bunun bir suikast olup canilik yapıldığını ve bunun hesabını vermeye çalışırlarken masumların yanında şahit tutulacağımıza inanıyorum
Aslında durum daha basit, onlardan olanlar ve olmayanlar. Bugün alevi yarın kürt öbür gün ateist vs. İnandıkları her şeyi kendi çıkarları için kullanan kalabalık bir cehalet ordusundan bu beklenirdi
Herkes birbirine saygı duymayı öğrendiği zaman böyle günler yaşamayacağız. Her iki kesiminde de çok fanatik insanlar var. Allah'a yakın bana uzak olsunlar.
Toplumumuz kör cahil. Alevilere tü kaka gözüyle bakan zihniyet her türlü çöplüğün içinde yaşıyor ama Aleviye dil uzatıyor. Aleviler kadar temiz, saygılı, misafirperver insan görmedim. Madımak vahşetini unutturmayalım.