+1 yılİbni Ömer radıyallahu anhümâ'dan rivayet edildiğine göre Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem saçlarına saç ekleten ve ekleyen, dövme yapan ve yaptıran kadınlara lânet etmiştir. (Buhârî, Tefsiru sûre (59)
Hadis, güzellik olsun diye vücutlarının muhtelif yerlerine değişik boyalarla dövme yapan ve yaptıran kadınlara da Hz. Peygamber'in lânet ettiğini bildirmektedir. Burada özellikle kadınların zikredilmiş olması, güzellik kaygısıyla daha çok onların bu tür yanlışlıklara düştüklerinden dolayıdır. Bu lânet pek tabiîdir ki aynı işi yapan veya yaptıran erkekler için de öncelikle geçerlidir.
El üzerine, koluna, vücudunun görülen veya görülmeyen bir yerine yaptırılan çeşitli şekil ve resimlerden oluşan dövmelerin tümü yasak ve lânetlidir. Zamanımızda kendini bilmez birtakım kadın ve erkeklerde görülen bu çirkin işlem, büyük günah olarak kabul edilmiştir. İlaçla çıkarılması mümkünse derhal çıkarılması, insanın sağlığı ya da dövme yapılmış organın zarar görmeyeceği anlaşılırsa, o dövmenin oradan kesilmek suretiyle de olsa yokedilmesi lâzım geldiği üzerinde ısrarla durulmaktadır. Şayet hiç bir şekilde giderilmesi mümkün değilse, tövbe etmek suretiyle onun vebâlinden kurtulmaya çalışmak gerekecektir.
Konuya bu kadar duyarlık ve şiddet gösterilmesinin temelinde yatan sebep, Allah'ın yarattığı fıtrî güzelliği değiştirme niteliği taşımasıdır. Dinimiz fıtrî bir din olduğu için mensuplarının bütün davranışlarında tabiî olmalarını, her türlü sahtecilik ve yapmacıktan uzak olarak yaşamalarını istemektedir. Allah, insanları en güzel surette, "ahsen-i takvîm" üzere yarattığını bildirdiğine göre, mevcut durumdan daha güzel bir hal söz konusu olsaydı, Allah insanı o halde yaratırdı. Tabiî olmayan güzellikler, sadece şeytan aldatmacasıdır.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Açık veya kapalı olmakla ne ilgisi var ki? İnsan bir anda açık olmaya meyletse ne olacak? Ya da kapanmaya? Burada asıl olan dövmeye bakış açısı. Dinen dövmenin günah olduğunu bilmeyen kalmadı artık. Bu yaptıracak kişinin hayatı ve kararı. Kimse karışamaz.
20 Yorumla
Dövme deri altına su geçirmiyor geçirse bile bu konuda hadisi şerif var dövme yapan ve yaptırana lanet olsun diye e alemlerin yüzü suyu hürmetine yaratıldığı zat sana lanet edecek sen diğer tarafta kendini nasıl kurtaracaksın ki başını kapatmış Allahın emri diyorsun ama dövme yaptırıp hadisi hiçe sayıp laneti önemsemiyorsun Allahın azabı en çok bilip de yaşamayanlar üzerine olacak
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı. isteyen yaptırır günahı sevabı kendinedir
kaldı ki kalıcı dövme deri altına yapıldığı için abdeste engel değildir. hala bunu bilmeyenler var ama günah mıdır derseniz günahtır.11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
+1 yılKapalı kadının içki içmesi yadiganmadigina göre kul ile Allah arasına girilmez herkes kendi tercihinden sorumludur neticesinede kendi katlanacak bizene dövmenin İslamiyeti yeri olmadığı halde yeri vardır gibi gösteren bütün din alimlerinin amel defterlerine de yazılacak merak etmesinler neyse isteyen istediğine inansın ne olsa ahir zamanda yaşıyoruz din de yozlaşma bozulma olacak ki mehdi gelsin dimi dini inancımıza göre biz buna inanıyoruz 😊
10 Yorumla
+1 yılKime ne? Veya kapalı kadınların dövme yaptırmayacağına dahi bir zorunluluk mu var? Bir insanın piercing, dövme, makyaj, oje, saç boyası vs her ne olursa olsun cinsiyeti fark etmeden yapması sadece ama sadece kendisini ilgilendirir. Size sorulmadığı sürece bir kamyon laf edip sonrasında beni ilgilendirmez ne yaparsa yapsın diyerekde kendinizi kurtaramazsını haberiniz olsun. (Bu sadece bunu yapanlara yönelik bir eleştiridir)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen yadırgarım. Sevap pointlerle haram pointleri sıfırlama çabasımı ne yani? Bana ilginç geliyor; kapalı ama dövmeli, açık ama namazlı... Garip çelişkiler, nefis filen deniyor ama garip olduğu gerçeği değiştirmiyor🤷♀️
Benin yadırgamama göre isteklerinden vaz geçme, ben kimim ki bana göre yaşıcaksın.30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence mi? Sen islamin sahbi degilsin ki. Sence bence yok kural bellidir. Kapali biriysen ben islama inaniyorum diyorsun demektir. Inaniyorsan namaza engel oldugu icin dovme yaptirmazsin. Yok su altina gecer gibi cidden yobazca yorumlar yapan cok ama yalanlar gercekleri degistirmez
120 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum. Yorum yapmama gerek kalmadı
Cevap sahibi+1 yıl@ruhkasifiyim seni zahmetten kurtardim 😂😂
- +1 yıl
Öyle oldu biraz 🤣
u +1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl@fangoria birader banane senin gazetenden caps tiwitter okuycagina ac kurani oku
- +1 yıl
@fangoria attığınız linki açıp okudunuz mu bilmiyorum ama sanırım bu ifadeler gözünüzden kaçmış: "Buhari ve Müslim’de rivayet edilen hadislerde, peygamber efendimiz (a. s. m.) Dövme yapmayı ve yaptırmayı yasaklamış, bunları yaptıranın Allah’ın rahmetinden mahrum kalacağını bildirmiştir.
Bilerek veya bilmeyerek böyle bir günahı işlemiş olan kimse de Allah'tan mağfiret diler, tövbe istiğfar eder. Ve inşallah da kabul edilir." Çünkü özellikle son paragraftan bile dövmenin günah olduğu gayet belli oluyor - +1 yıl
- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl@ruhkasifiyim adminligine guvenip kendi kendine yorumlarimi kaldirarak aklinca bu sitede istedigin yorumlar kalsin istemediklerin gitsin istoyorsun ama istersen adminligini kullanip uyeligimi sil bu senin bilgisiz oldugun gercegini degistirmiyor birader
- +1 yıl
Anlamadım? Daha kim olduğunuzu bile bilmiyorken -kaldı ki admin dahi değilim?- bunu nasıl ve neden yapayım?
Cevap sahibi+1 yıl@fangoria ona bakarsan diyanetin asi fetvasida var ama bu asinin orucu bozdugu gercegini degistirmiyor. yadaa z. beyaz denilen kisinin tavuktnda kurban olur gibi sozlerinin sacma oldugunuda degistirmiyor. Senin dost ahbab iliskilerini adminligini kullanip yorumlarimi kafana gore sildirmende senin bilgi duzeyinin yerlerde oldugu ve yeterince bilim kultur egitimi almadigin gercegini de degistirmiyor. Sana yeterince zaman ayirdim sana ugurlar ola.
Cevap sahibi+1 yıl@fangoria yillardir bu sitedeyim sen ve 1 2 arkadasin surekli butun herkesle kavga halindesiniz bunu biliyoruz. Insanlara isine geldiginde hem hakaret edip sonrada ahbab iliskileri ile onlarin yorumlarini kaldirtarak yasiyorsunuz. Senin bu davranisin benim umurumda olmaz. Ha ozur farkli caiz farkli cevaz verilmesi dahada farkli. Birseyin ozu olmasi ona caiz denilmesini gerektirmez. Caiz olmasida onun helal olmasi anlamina gelmez. Amerikanin marsa arac indirdigi yilda 1500 yillik bir dini hala ogrenemediyseniz buda beni germez.
Cevap sahibi+1 yıl@fangoria ben burada 8 9 yildir uyeyim. Seni ve bir kac arkadasini cok iyi taniyorum. Daha fazla yorumlasmaya gerek yok.
Cevap sahibi+1 yıl@ruhkasifiyim sana demedi bana dedi demin 😂😂 sen beni niye engelledin aramizda ne gecti ki acaba ya 😁
Tesettüre giren Allah'ın rızasını gözeterek emir ve yasaklarına uymuş oluyor ee dövmeninde günah olduğunu bile bile yaptırmak çok saçma. Evet her şeyin günahı ayrı ama dönüp demezler mi bu ne perhiz ne lahana turşusu.
21 Yorumla- +1 yıl
Çağdaş düşünceleriniz mi yoksa?
+1 yılKapalı kadın yaptırabilri fakat müslüman kadın yaptıramaz.
Konu kapanmıştır. Fazla yorum kendi dininizi yapmaya benzer. Ya müslüman olun ya da olmayın. Ne araba benziyen ne amerikana benziyen Türk Kapalı Kadınına20 Yorumla
+1 yılBende severim, ama yadirganiyor. Belki dediğin gibi küçücük olursa, sorun olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHer samimi Müslüman İslam’ın 5 şartı olduğunu bilir. Bunlar, Kelime-i şehadet getirmek, Namaz kılmak, Zekât vermek, Hacca gitmek ve Oruç tutmaktır. Din sömürüsü yapanlar ise bu şartlara bir de türbanı eklediler. Oysa ne şartlar arasında ne de Kur’an’da türban türünden bir örtü yoktur. Arada çıkar da beynine kan gitsin..
01 Yorumla- +1 yıl
Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Dışarıda kalanlardan başka ziynetlerini göstermesinler. Başörtülerini yakalarının üzerinden bağlasınlar. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, başka kadınlar, hizmetlerinde bulunan köleleri ve câriyeleri, cinsel arzusu bulunmayan erkek hizmetçiler, kadınların cinselliklerinin farkında olmayan çocuklar dışında kimseye süslerini göstermesinler. Yürürken, gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe edin, umulur ki kurtuluşa erersiniz!
+1 yılkapalı kadın Allah için kapandıysa yaptıramaz bu bile bile haram işlemektir ne abdesti kabul olur ne namazı bu yüzden kapalı kadın yaptirir ama Müslüman kadın yaptıramaz açık olsa da yaptıramaz bize farz olan bi gusül var sonuçta tabi günümüzde kapalılar moda olsun diye kapalı orası da ayrı bisey
32 Yorumla- +1 yıl
Abdesti namazı kabul olmaz diye bir şey yok. Dövme bunlara engel değildir.
+1 yılYadırganır çünkü başörtülü kadının dine düşkün olduğu düşünülür. Dövme yaptırma konusu da gusül abdesti açısından tartışmalı bir konu olduğu için görenler yadırgayacaktır. Ama benim şahsi fikrim yakışacağı yönünde.
14 Yorumla- +1 yıl
Tartışmalı değil, dövme abdesti engellemez.
- +1 yıl
Engeller diyen de var. O yüzden tartışmalı. 😉
- +1 yıl
Cahiller tartışsın aralarında sorun değil ;)
- +1 yıl
Fikir beyan ederek sen de o güruhun içinde oluyorsun ama. 😂
+1 yılDövme yaptırmanın tesettürle alakası yok dövmenin haram kılınışının sebebi fıtratı değiştirdiği içindir. Tesettürlü tesettürsüz yaptıran herkes yanlış yapıyor.(İnanan insanlar için söylüyorum.)
20 YorumlaNeden kapalı açık ayırımı yapıyorsunuz ki, kapalı müslüman da açık müslüman değil mi?
Dövme mekruhtur.30 Yorumla
+1 yılDövme İslam'da lanetlenmiştir..
Cahilliye adeti olduğundan..
Bu yüzden dininde hassas olanların yaptırmaması beklenir#Vesselam36 Yorumla- +1 yıl
Nerede lanetlenmiştir tam olarak?
- +1 yıl
@ben_de_soruyom bizim köyde
- +1 yıl
İslam sizin köye mi inmişti?
Dövmenin lanetli olduğu nerede yazıyor diyorum. - +1 yıl
@ben_de_soruyom hadislerde mevcut..
"Allah'u Teâlâ dövme yapan ve yaptırana kaşlarını incelten ve güzellik için dişlerini törpüleyip Allah'ın yarattığı şekli değiştiren kadınlara lânet etmiştir. " (İbn Hacer el-Heytemî, ez-Zevacir, Mısır 1970, I, 141) - +1 yıl
Bi de hadismiş ulan :D Hayat size ne zor be
- +1 yıl
@ben_de_soruyom hadis olunca ne oluyor?
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Türkiye resmi olmayan yargıçlar ülkesi olduğu için kesinlikle yadirganir. Ama ben saygı duyarım. Ayrıca dini açından da sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Gusle engel bir durum değildir bana göre.
13 Yorumla- +1 yıl
@Aphell123 engel değil. Derinin altına yapılıyor zaten. Benim elime küçükken uçlu kalem batmıştı, halen nokta şeklinde bir dövmem var haliyle. Şimdi gusül alamaz mıyım? Gerçi almam da inanmıyorum çünkü ama bir bilen olarak Nihat Hatipoğlu'ya bunu sormuşlardı ve o da engel olmadığını söylemişti.
- +1 yıl
@ben_de_soruyom he tamam eyw bende de dövme yokta jiletli tel izi var sırtımı boydan boya kesti pençe gibi gözüküyor
+1 yılKime ne bende kapalıyım, dövmeyi hoş buluyorum.
Yaptırmak istedim canım tatlı geldi.
Benşm için önemli olan beyin ve kalp. ❤️20 YorumlaYani tuhaf karşılanır çünkü Allah‘ın emir ve yasaklarına uyduğu için kapanıyor ama gel gör ki Allah’ın yasakladığı dövmeyi yaptırtıyorsun ama herkesin günahı kendinedir hatasız kul olmaz
00 Yorumla
+1 yıl
Böyle yapmadıkça sorun yok bence. 🙄🤔🤔🤔
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 862 cevap paylaştı.
+1 yılben şahsen seviyorum fakat kapalı bir bayanın yaptırması olumsuz gibi fakat açıkken yaptırıp sonra kapandıysa daha güzel olur
12 Yorumla- +1 yıl
Ac kapa ac kapa artema mi bu mk 😂😂😂
- +1 yıl
@ttarrakkafası iyi anladınmı yorumu bilmiyorum fakat yorumda hatalarından dönüp doğru yolu bir kadın tarifi var artema olayı değil orospulaştırmak ya da fahişeleştirmekte yok zaten ben asla bir kadını o noktada görmedim hayat kadını dahi olsa onu o noktaya sürükleyeb sebebler vardır
Gizli Üye(25-29)+1 yılSenin kararlarına karışamam, hayatında karışamam ama yadırgarım.
Sen kendin için bir şey yapıyorsan yap ama gelip burda insanların düşüncelerini soruyorsan zaten kendine yeteri kadar güvenmiyorsun demektir.10 YorumlaDövmeye abdest geçmez zaten eğer tam kapalıysan dövmen gözükmez e ne işe yarayacak bu o zaman.
27 Yorumla- +1 yıl
dövme abdeste engel değildir.
u +1 yıl- +1 yıl
@fangoria https://www.youtube.com/watch?v=qVku0hSqnKw Kafirlere azıcık da olsa meyletmeyin yoksa ateş size de dokunur. Hadis-i Şerif
+1 yılTürbanlı kadının da günahı kendine, açık kadınında bunda türbanlı açık ayrımı yapılamaz. Hepimiz mezara tek gireceğiz saçma sapan eleştiri yapmayın.
00 YorumlaDövme yaptırmak haram ya da günahsa eğer. Kapalı bir kadının, kapalı olup dövme yaptırmasıyla kapalı olup dedikodu yapması aynı şey.
00 YorumlaOje sürse ya da patlayan makyajlar yapsa bile toplumda başka gözle bakılır. Yani şey düşünülüyor kapanmışsa namaz da kılmalı.
00 YorumlaToplumda yadırganır, ister açık ister kapalı, o bu şu farkı yok ama Dini açıdan caiz olmadığı için benim fikrimce hoş değil ama herkesin kendi bileceği birşey...
50 Yorumla
+1 yılSen sevip istedikten sonra kimin ne düşündüğünü umursamamanı tavsiye ederim. Çünkü milletin zerre umru değilsin. İşleri güçleri dedikodu fitne :D
00 Yorumla
+1 yılMillete ne? Onun vücudu onun kararı onda anlamı vardır millet ne der diye yaşıyorsan o hayat senin değil milletindir elalemindir...
00 YorumlaAmaaan hiç umrumda değil. Isteyen istediği yere yaptırsın. Günahı sevabı Allahla onun arasında.
10 Yorumla
+1 yılEvet, İslam'ın yasakladığı birşeyi bile bile yaptırıyorsa o başında ki eşarbı da takmasın kanks
10 Yorumla
+1 yılEğer o kapalı kadın, dinine uygun yaşıyorsa zaten dövmeye tenezzül etmez
00 Yorumla
+1 yılÇevrendeki insanların buna bakışı önemli. Kendin bir sorun görmüyorsan yaptırabilirsin.
00 Yorumlayadırgayan yobazlar olsa da bence yaptırılabilir gayet hoş görünüyor
00 Yorumla
+1 yılAman öf kime ne ya ağzınızı tutun bir zahmet insanların ne yaptıklarından bana ne? diyin mesela.
00 YorumlaBinlerce dövme yaptım. Açık, kapalı, polis, hemşire, öğretmen, bankacı...
00 YorumlaAplamiz kendi kendine hükmünü vermiş
Bize hacet kalmamış...00 Yorumla
+1 yılKapalı kadının dövmesini nasıl görüpte yargılayacaklar artı kime ne onlar poh yesin
00 Yorumla
+1 yılKapalı kadın dövme yaptırsa kimse görmez zaten nxmxmx
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılKişi kendi bilir ama bence tutarsızlık bu. Millet de yadırgar haliyle.
20 Yorumla
+1 yılDİni açıdan caiz değildir. İslam ise inancı, kapalı veya açık , kadın veya erkek, yapılması doğru değildir. Dinen yasak birşeyi yorumlamak da gereksizdir.
20 YorumlaBence isteyen herkes dövme yaptırabilir ama abdest geçmiyor normal dövme ise kına dövme geçici dövme tavsiye ederim abdest geçiyor sildirmede zor değil
10 Yorumla
+1 yılEskiden kapalı dendimi saygı duyulurdu şimdi ise rezillikler diz boyu herkes kapanmamali bence
40 Yorumla
+1 yılAbdest geçiriyormuş sorun olmaz
40 YorumlaAile & Toplum konusunda 540 cevap paylaştı. Ben sevmiyorum dövme işini ama isteyen yaptırır. Kimseyi de bağlamaz.
00 Yorumla
+1 yılartık öyle kapalılar var ki açıklardan beterler yani şaşırmam
10 YorumlaZaten görünecek dövme yaptıran biri kapalı değildir. Kapalışık çok farklı birşey. Yanlış anlama eleştirmiyorum gerçek bu yani
00 Yorumla
+1 yılKendi bedeni ister yapar ister yapmaz bu gayet açık kimseyede hesap vermez kapalıysa diye yapmaz diye bir şey yok
00 YorumlaÖyle bi ülkede yaşıyoruz ki bırak kapalı kadının yaptırması açık kadının yaptırması bile yadırganıyor
00 Yorumla
+1 yılEtrafta dar görüşlü çok insan var. Fakat yaptırılıp, yaptırılmaması, yani kimsenin özel hayatı yine kimseyi ilgilendirmez.
00 YorumlaDüşünmeyin artık bunları, özgürlüğünüzle yıkın şu ülkenin tabularını,
10 Yorumla
+1 yılBence asla sorun olmamalı.. Minik ve usturuplu bir şey olduktan sonra zarif bile gelebilir...
00 Yorumla
+1 yılİçinden geliyorsa yaptır ben açıkçası yakıştırıyorum ama evlenince yaptır bence
00 Yorumla
+1 yılmüslüman isen yapmamalısın
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılDövmenin kapalısı açığı yok mekruh mekruhtur.
30 Yorumla Gusle mani değil mi ya dövmeler
33 YorumlaBen yadırgamam da ama elalem ne der? 🤪
21 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 471 cevap paylaştı.
+1 yılkapalı olmanın ne anlamı kaldı
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılAbdesti sorun etmiyorsa olabilir.
15 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılDövmede abdest konusu muammayken tabiki karşılanır
15 Yorumla
u +1 yıl
Yanlış. Bence kimse yaptırmamalı
11 Yorumla- +1 yıl
Bence herkes yaptırmamalı
Kendi tercihi kendi sorunu
10 Yorumla
+1 yılTürkiye'de yadırganır