Bazen bir ayet tüm hayatını değiştirir ve kulluk vazifesini hatırlatır. Benim hayatımı kökten değiştiren ayeti kerime:“Siz dünya hayatını ahirete tercih ediyorsunuz. Halbuki ahiret daha hayırlı ve daha süreklidir.” (A’lâ: 16-17)
Bazı ayetler vardır ki, bir anda dokunup değiştirir hayatımızı. Peki bizim hayatımızı değiştiren ayet nedir?
Merhaba,Ya ben karar veremedim ki hepsi birbirinden anlamlı... Yine de bunların yeri ayrı ve belki de hakkında bilgisi olmayan birinin bile defalarca dinlemek isteyebileceği ayetlerdir. Ne diyor Nisa Suresi 82. Ayette; ''Onlar, Kur’an üzerinde, gereği gibi düşünmezler mi? Eğer, Allah’tan başkası tarafından gönderilmiş olsaydı, onda birçok çelişki bulurlardı.''biri buydu :)
11 Ayetten oluşan Duhâ Suresi
1. Duhâ (kuşluk) vaktine ant olsun. 2. Gecenin karanlıktaki dinginliğine, 3. Rabb’in seni bırakmadı ve sana darılmadı. 4. Senin için gelecek, geçmişten hayırlı olacak, 5. Yakında Rabb’in sana verecek, sen de hoşnut olacaksın. 6. Seni yetim bulup, barındırmadı mı? 7. Seni şaşırmış bulup, doğru yolu göstermedi mi? 8. Seni muhtaç durumda bulup ğına (ona verilen görevin, bir insan için en büyük zenginlik, en büyük nimet olduğu) etmedi mi? 9. Öyleyse sakın yetimi (kimsesizi) hor görme. (Güçsüzü, zayıfı önemsiz görme.)10. Sakın isteyeni (bilgi/hakkı öğrenme) geri çevirme. 11. Ve Rabb’inin nimetini (gönderdiği vahyi) her fırsatta anlat.
8 Ayetten oluşan İnşirâh Suresi
1. Senin için göğsünü açmadık mı? (Sıkıntılarına, kara kara düşünmene, ne yapacağını bilmemene son vermedik mi? Seni rahatlatmadık mı? )2. Yükünü üzerinden atmadık mı? (Ne yapacağını bilmezken, sana yol gösterdik.)3. Belini büken yükünü? (İnsanlığın içinde bulunduğu durumun sana verdiği üzüntüyü.)4. Senin şanını yüceltmedik mi? 5. Zira zorlukla beraber bir kolaylık vardır. 6. Elbette zorlukla beraber bir kolaylık vardır. 7. O halde her fırsatta kararlılıkla yeni şeyler yapmaya giriş. 8. Ve yalnızca Rabb’ine yönel. (Yardım ve desteği yalnızca Allah’tan iste. İsteklerini yalnızca Rabb’ine yönelt.)
3 Ayetten oluşan Asr Suresi
1. Asra ant olsun, 2. Kuşkusuz o insan kesinlikle hüsrandadır. 3. Ancak inananlar, sâlihâtı (Bozuk olan şeyi düzeltmeye çalışanlar, düzeltici olanlar, yapıcı olanlar, düzeltmeye teşvik edenler, iyiye yönlendirenler.) yapanlar, hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler hariç.Esen kalınız...🍃
bana birisi şunu söylesin imtihan dünyası diyoruz herkesin yolu başka diyoruz peki holding sahibi imanlı bir adam hem bu dünyada hem ahirette güzel bir mevkide olacak tabi imanlıysa hak yemediyse var böyle adamlar. peki bu dünyada fakir olan ne yapacak bu dünya adaletsiz herkes aynı şartlarda yaratılmamış herkesin imtihanı farklı diyoruz ama hiç sıkıntı çekmeden zengin ölenler var.
Ben üniversiteye başladığımda, Risale-i Nurlarla tanıştım ve yavaş yavaş hayatım değişmeye başladı..
Esprisine sarıklı, cübbeli bir kaç foto paylaştım Facebook'ta..
Memlekete döndüğümde, arkadaşlarım akrabalarım tavır yapmaya başladı.. Yolda beni görünce yolunu değiştirdi, yüzlerini çevirdiler.. Çok üzüldüm.. Acaba yanlış bir yolda mıydım? Neden ben yüz çeviriyorlardı ki?
Böyle düşünürken, Risale-i Nur'da bir ayete rast geldim ve şok geçirdim:
"Eğer senden yüz çevirecek olurlarsa de ki: Allah bana yeter! O’ndan başka ibadete layık hiçbir ilâh yoktur! Ben O’na tevekkül ettim Yüce arşın Rabbi de O’dur!" (Tevbe Suresi) İrkildim! Sanki Cenab-ı Hak benimle konuşuyordu.. Milyonlarca müslüman içinde bana sesleniyordu.. Bana teselli veriyordu.. Elhamdülillah o gün bu gündür, ne yaptığımdan, ne gittiğim yoldan zerre tereddüt etmedim..#Vesselam
Çok zor günlerden geçerken duymaya tekrardan hatırlamaya ihtiyacım olan bir ayet var benim de mesela :"unutmayın ki ben size şah damarınızdan daha yakınım. " Allah biliyor ya o yeter diyorum
Maalesef ezbere bildiğim ayet yok ama her zor günümde yardımıma koşan iki söz var. İlki " istemez misin ya Ömer dünya onların ahiret bizim olsun" İkincisi ise "zor diyorsun zor olacak'ki imtihan olsun" : )
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Benim hayatımı değiştiren değil de , duygulanıp ağlamama sebeb olan bir ayet. "Nerede olursanız olun, sağlam kalelerde de olsanız, ölüm gelir sizi bulur." nisa suresi 78 ayet... 😭🥺😢😥 Kur'an tilavetin de bu ayeti dinleyip ağlamıştım. İmam arapça okuyordu, alt yazıda bu yazıyordu okuyunca gözyaşlarım sel gibi aktı. Çok kötü hissettim
Ey nefislerine karşı aşırı giden kullarım, Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin. Allah bütün günahları bağışlar. Çünkü O, çok esirgeyen, çok bağışlayandır.
"(Başlangıcı olmayan ve her şeyden önce o lan) Evvel de, (her şeyin helâkinden sonra bâkî kalacak) Âhir de, (eserleriyle gün gibi âşi kâr olan) Zâhir de, (Zât’ıyla gizli olan ve duyular la id rak edilemeyen) Bâ tın da ancak O’dur! O, her şeyi (hakkıyla bilen bir) Alîm’dir!" Hadîd Suresi 3. Ayet / Kur'an'ı Mecid Tefsirli Meali ve Alisi