@azelcan Hayır hayır mistik bir içeriği yok. Tamamen politik bir cümle Bunu bir fıkra ile izah etmeye çalışayım: Bir akşam tenha sokakta genç bir kız evine giderken 2-3 yılışık serseri kıza musallat olur. O sırada güçlü kuvvetli biri ortaya çıkar ve serserileri pataklayıp kızı kurtarır. Kızı kurtardığı için gururlu bir duruşla kızdan teşekkür beklerken, kız hala endişe ile sağa sola bakınmaktadır. Adam: "Endişe etme artık sana bulaşamazlar, bak hepsi kaçtı" der. Kız: "Onlardan endişe etmiyorum. Etrafta da kimse kalmadı. Beni şimdi senden kim kurtaracak? onu düşünüyorum" der.
Tamam anladım öyle hortum değil ama fıkranın sonunu merah ittim, drliganlı, gıza bir şey itmişmi? Yani kız delikanlının aklına bir şey sokmuş olmasın, tıpkı bizim milletin, "yesin, hem çalışsın, hem yising" demesi gibi🙂
Ben linki bulamadım ama benim de aklıma Mevlana nın halaykk, eşek ve kabak metoforu geldi. indigodergisi.com/.../ Acaba yeni gelen ölçü bilmezde, Mevlana'nın dediği gibi, hırsının kurbanımı olur.🙂
Yaşadığım ilçede Chp her seçimi açık ara önde kazanıyor.. Ama mahallemde hizmet filan yok. Ben de oyumu sıradaki ikinci parti olan Akp ye attım. Millet bizdendir diye Chp ye oy atıyor ama çok yanılıyorlar. Özellikle mahalli seçimlerde sizdeni, bizdeni olmaz. Seçimlerde rekabet ortamı olmazsa, kazanacağı kesin olan hiç bir aday veya parti gereken hizmeti vermez. Bu çok basit neden , sonuç ilişkisini bile insanlara anlatmakta zorlanıyorum.
Üstadım ne mahhli nede genel seçimlerde oyum sabit değil. Tepki verilmediği sürece kimse kendini düzeltmez. Partilerin 1 oy kaybını bile araştırdığını öğrendim. O günden beri sabitlenmiş oyum olmadığını her yerde söylüyorum. Ailem CHp yönetiminde yıllarca yer aldı ama o dönem geçti.
Doğrusunu yapıyorsun... Küçük partilerin bile seçim kazanma umudu olmazsa bu düzen kolay kolay değişmez. Yani oy kullanırken sabit fikirlerden sıyrılmak gerekir.
Üstadım provokatörlerin olduğu yerde fanatizm vardır, fanatizmin olduğu yerde provaktörler. Benzer bir uyarıcı yorumda biri beni aktrol diye yaftaladı ve Atatürkçü, chpli rolü yapıp ortalığı akrıştırmak istedi. Lafını yedikten sonra özele geldi ve Atamıza etmediği hakaret ve küfür kalmadı. Bu sebeple bizlerin aşırı uyanık olması lazım, o kişinin mesajları halen bende ve yönetim ne zaman talep ederse paylaşırım onlarla.
😂😂😂phahaha başlığa ne güldüm. Zaten İstanbul kurtuldu da 😂😂😂yöneltilemeyen İstanbul var sırf kendı adamları geldi diye yönetildiğini sanan insancıklar, kuklalar var. Ütopyalarında yaşayan insanlar işte,
Biraz da başkaları yesin :)) Rahmetli Levent Kırca da geçmişte üsküdar belediye başkan adayı olduğunda "biraz da ben yiyeyim demişti" :)) Bir de şöyle bir sözü vardı.. "Bir gün geldim baktım arabamı park ettiğim yerden çekmişler. Nerede arabam diye oradakilerine sorunca "Levent bey, boru döşeyeceğiz, o yüzden çektik arabanızı" dediler.. Beni seçerseniz söz veriyorum Üsküdara boru döşetmeyeceğim :)) "
Yani gelen de döşüyor boruyu , giden de.. Hiç olmazsa dürüst olsunlar dii mi :)