Tacizden korunma yolları?

Arkadaşlar ben küçük bir Anadolu şehrinde yaşıyorum. burada taciz olayları halkın gözü önünde, toplu taşıma araçlarında çok çok çok nadir oluyor. Zaten çok büyük linç tehlikesi var. Ama büyük şehirlerde maalesef öyle değil. İstanbul'da 8 gün kaldım. (Fatih -sirkeci) . kardeşim bu nasıl rezilliktir. Adam sırf taciz etmek için tramvaya metroya biniyor. duraklar da insanlar inerken ve binerken ve frenler de aşırı taciz oluyor. Ruhum daralıyor gerçekten böyle şeyler gördüğüm zaman. Şok olmuş bir şekilde bir kızı Taciz eden adamı izledim ve kendime geldikten sonra adamı tuttum ve geriye doğru attım. ( ben de şok etkisi yapıyor ve hafif titriyor um çünkü gerçekten nefret ediyorum. Sonra kendime geliyorum ve ona karşı sert oluyorum) Maalesef uzun yıllar bu sorun aşılacak gibi görünmüyor. Karekter çok bozuldu. Pembe metro diyeceğim ama bu defa da yoğunluk veya acelesi olduğu için normal metroya binenlere bu karekter siz insanlar " niye buraya bindi ki? demek o da istiyor. Belki numara verir " gibi yaklaşımlarda bulunacak. Yani bu da kesin çözüm olmuyor. Büyük şehirlerde yaşayan Arkadaşlar siz benden daha iyi bilirsiniz taciz olaylarını. şu an büyükşehir değilim ama orda yaşayan bir sürü bayan var. Hem kimbilir belki birgün büyük şehirde yaşarım.. Bundan korunmanın yolu yok mu? Ne gibi çözümler üretebiliriz? Bununla ilgili bir dua var mı? Yolda giderken tacize uğrayanlarr için göz yaşartıcı sprey , biber gazı, elektro şok cihazı nasıl olur?
Tacizden korunma yolları?