Çevrendeki herkese..
Sana sorulan sorularda..
Verdiğin cevaplarda..
Bizzat kendin olarak..

Benden bir sürü var.
+Biri kendime karşı ben nasılım? -Hiç kimseyle olmadığım kadar benim
+Biri sevdiklerime/aileme " " ? -Düşüncelerimi saklamadan söylerim. Ama dilime gelen pek çok şeyi yinede yutarım
+ Diğeri çevreme karşı " " ? -Soğuk, ruhsuz ve asosyalim. Aşırı ciddi görünürüm
+Diğeri sanal ortamda " " ? -Düşüncelerimi, duygularımı ve ruhumdan geçenleri ayıklamadan söylerim. Nasıl hissettiysem öyle. Yani içten olurum.
+Sevmediğim kişilere karşı " " ? -Hiç tanımıyormuşum ve hakkında gram bilgim yokmuş gibi olurum. İçimden 'nasılsıııın' demek dahi geçse söylemem çünkü kalbimi, hayallerimi öldürmüştür..
+Tanımadığım ama tanışma ihtimalim olanlara " " ? -Özellikle üzgün birini görüysem kırk yıllık arkadaşım üzgün gibi hissederim. Gider teselli etmeye çalışırım -kızsa sarılırım- Değilse güldürmeye çalışırım. Hayatın güzelliklerini tüm içtenliğimle anlatmaya çalışırım.
~yani aslında soru o kadar da kısa değil 🌸
(Ama bazen beğenmediğim bir yemeği, sevmediğim bir filmi vs beğendiğimi söylüyorum. Çünkü aksini söylersem kırılacaklar samimiyete girer mi samıyorum ama...)
tanıdığım insanlara karşı çok samimiyim aşırı fazla samimiyim ama yeni tanıştıklarıma ya da tanışmadıklarıma karşı çok soğuk ve mesafeli görünüyorum.
samimi olduğunu hissettiğim her insana samimi ve içtenimdir
Cevap
29Cevap
Ayna gibiyimdir. Dışım nasılsa içim de aynı. İçim nasılsa dışımda aynıdır.
Herkesle saygı çerçevesinde konuşurum. Cevaplara da o yönde yorum yaparım. Karakterim nasılsa onu yansıtırım. Sözlerimle yaptıklarım tutarlıdır.
Akşam dikilecek, tamir edilecek giysiler vardı. Onları da diktim. O kadar da samimiyimdir. Kimseden çekinmem, hiç bir şeyi de küçümsemem, yaptığım işler için biri beni görür utanırım demem. Utanacak bir şeyde değil, utanmamda. Kibir yoktur bende. Kibri ayaklarımın altına almış bir insanın. Sadece Toprak gibi tevazu olmaya çalışıyorum.
çok fazla samimi değilim
içtenlik desen hak getire içten olmak bana zarar veriyor en nihayetinde..
En içten ve samimi verdiğin cevap sana karşı koz olarak bile kullanılıyor sonra..
o yüzden artık herkesin duyması gerektiği neyse onu söyleyip geçiyorum
Yazdıklarım kadar samimi, profilim kadar gerçek. Beni tanıyanların söylediği kadarda içten, araları hiç yaşamam. Belki en kötü huyum bu ya siyah dır ya beyaz ya vardır ya yoktur. Hallederiz gibi terimleri sevmen. Saygılar
Samimi ; pek bilmiyorum genelde düşündüğümü söylerim ama uzun zamandır hisli değilim ya sanki kalbim yokmuş gibi hissediyorum birine bir şey söylerken , şaşırtıcı ya da üzücü bir şey anlatirlarken tepkilerim hep yalandan bir sey hissetmiyorum.
Herkese karşı böyle değilim çünkü gerek yok. Gereken mesafe'deyim. Yakın olduğum insanlara karşı ise oldukça samimi ve içtenim. Nasıl hissediyorsam öyle davranıyorum çıkar, taktik gütmeden.
Böyle menafatçı art niyetli herşeyin sözünü altında saçama sapan fikirler arayan insanlara artık ilgilinmiyorum
Fazla muhabbet insanı bozar
O yüzden selam verir ama muhabbete girmem.
Ben samimiyim ama etrafımdaki insanlar ikiyüzlü. Ben yüzlerine söylerim onlar arkadan konuşur. Ben empati kurarım onlar kurmaz. Onlar durur yaraları kaşır, ben insanların yaralarıyla uğraşmam
Haddinden fazla samimi ve içtenim. Bu bazen karşımdaki insanları dumura uğratıyor. Cevap vereceksem olduğu gibi derim, cevap vermek istemiyorsam sorunu cevaplamayacağım derim.
Sadece bir tane arkadaşıma gerçekten samimiyim maalesef diğer kişilere hatta aileme bile samimi değilim beni gerçekten tanımıyor hiç biri
Hee samimiyetlik derken, herkese iyi yaklaşırim herkes iyi niyetli samimi kız der.
Ama kendim hakkında ki sorulara çok cevap vermem versem bile dışarı ds gözüktüğümden çok dsha farklı kişilikte birisiyim
Eğlenceli, çocuk gibi samimi bir tarafım var. Tabi karşımdaki kişiye göre bu özelliğimi göstermem değişir
Hep samimi, içten, düşünceli oluyorum ve bu hiç işime yaramıyor..
Tam tersi olmak gerek..
Çok soğuk biriyim valla sohbet ettiğim 2 3 kişi var reelde
bana samimi gelen herkese aynı şekilde içten davranırım
aileme sevgilime dostlarıma...
Sevdiklerime içtenim ama menfaatcilere asla yüz vermem
Çook samimi ve çook içtenim, bu devirde bu samimiyet ve dürüstlük iyi değil.
Herkese hakettiği değeri vermeye çalışıyorum, sanırım ölçüt bu olmalı.
Buna en yakınlarım farklı yorum yapar dışardakiler farklı
Cokkkk ama değer bilene bilmeyene cehennemi yaşatırım
Samimiyimdir böyle olması zaman zaman yanlış anlaşılıyor ama
Ben hep içten ve samimi oldum ama genelde kaybeden oluyorum her ne hikmetse.
Sen ne dersen de seni yargılamam aşağılamam asla küsmem sadece biraz kırılırım bana her ne kötülüğü yaparsan yap sana yine bir şans veririm zaten bu kadar samimi ve içten olduğum için çok kırdılar ya kalbimi
Herkesi çok samimi ve doğal davranıyordum ama bunu yapmam hem beni değersizleştirdi hem de haketmeyen insanlara sevgi ve bolca saygı verdim. Karşılığını hiç alamadım. Artık kendime değer veriyorum. Aynı Hürrem gibi👑💅🏼
farketmiyor herkes ikiyüzlü kimse iyi niyetli değil adamı suya götürür susuz getirirler
Yani samimi buldugum insana samimiyim onun disinda soguk bir tipim
beynimden kalbimden ne geçiyorsa dilimdedir..
saklamam..
gerçekten içimden geliyorsa sonuna kadar içten olabilirim ama içimden gelmiyorsa yaptığım samimiyet karşı tarafa nasıl yansır bilmiyorum ama bana göre çok yapmacık olur...
ne kadar samimi olduğumu bana karşı olan davranışlardan görüyorum , böyle görüyorlar demek çok şükür
İçten ve samimiyetine inandığım herkese karşı doğal ve samimiyim
Ben hep samimi davranıyorum içimden geldiği gibi ama insanlar çok ikiyüzlü.
Aslında yeterince samimiyimdir ama bunu birde çevremizdeki kişilere sormak lazım tabii😊
İçtenliğimi şiirlerimde yansıtıyorum
günlük hayatta da içten olunca mutlu olanlardanım
bu devirde icinden geldigi gibi davranmak engellilik olarak görüluyor toplumu taklit etmek gerek
yüzde 90 falan olabilir
çoğu şeye olduğum gibi samimi
Kişiye göre çok değişken bir tipim. 😎
Bilmem bence içten biriyim
Bana çok netsin derler
Gayet samimî ve içten birisiyim.
Sevdiklerime samimi ve içtenim bir tek.
Maske ve mesafe artık manen de şart oldu😂😂😂😂
Insanina göre değişiyor
Dışarıdan soğuk biri olarak göründüğüm kadar
Her zaman oldugum gibi davrandim
çok... yengeç burcuyum bir kere :D
Aşırı samimi yim ama bunu haketmeyenler var
Her zaman doğruyu söylerim 😂
Yeterince
%85.
Soğuğum
Fulllll + fulll
Yeterince samimiyim
Olmaya çalışıyorum
kişisine göre
Kişisine göre değişir.
Samimiyim
Karşındakine bağlı.
Asosyalim
Fazlaca
Çok içten
Yeterince.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Sorunuz için teşekkürler.
Bu soruyu görünce samimi ve içtenliğin iletişim üzerinde ne kadar önemli olduğu konusunda birkaç fikir paylaşmak istedim.
İyi bir iletişimci olmak istiyorsanız karşınızdaki kişiye mutlaka "samimi ve içten" bir algı verebilmeniz lazımdır.
Bunun da yöntemleri vardır.
Birkaç tanesini paylaşmak isterim.
Beden Dili: Beden dili samimi bir algı üretiminde en işe yarayan araçtır. Öncelikle konuşurken mutlaka göz teması kurun ama bunu fazla abartmayın. Kısa aralıklar verin. Bedeniniz gerili ve kasılı olmasın rahat olun. Gergin bir beden karşıda güvensizlik üretir.
Aktif Dinleme: İletişimde dinlemek konuşmaktan önemlidir. Karşınızdakini dinlerken mutlaka tüm bedeninizle ona dönerek ve yüzüne bakarak dinleyin. Bu karşınızdaki kişiye değer verdiğinizi gösterir. Uçu açık sorular sorarak karşı tarafı daha fazla konuşturmaya çalışın. Örneğin "bu semtte mi yaşıyorsun?" sorusu kapalıdır çünkü cevabı ya evet ya da hayırdır. Ama "bu semti çok beğendim sen ne düşünüyorsun?" türü bir soru karşı tarafı konuşmaya yönlendirir. İnsanlar rahat konuşabildikleri kişileri samimi bulurlar.
Empati: Karşı tarafın düşünce tarzını önemseyin ve onunla benzer noktalar bulmaya çalışın. İnsanlar düşüncelerini önemseyen ve kendilerini benzer hissettikleri kişileri sempatik bulurlar. Sempati oranı arttıkça iki taraf arasındaki samimiyette artar.
Tabi bu saydığım maddeler içinde en önemli olanı beden dilidir. Çünkü bedeninizle farkında olmadığınız olumsuz mesajlar gönderiyorsanız karşı taraftaki insanlar siz ne yaparsınız yapın samimi ve içten olmadığınızı düşünecektir.
Bu konuda Aydın Serdar Kuru YouTube kanalımda bulunan "BEDEN DİLİ" videomu dikkatlice izlemenizi öneririm.
Sevgilerimle.
Ben teşekkür ederim.
Görüşünüz için.