Her bireyin hayatı farklıdır bazısınınki diğerinden daha zordur, kimsenin hayatındaki zorluk seviyesi eşit değildir, olması da pek olası değildir. ancak referans grubuna göre x'in hayatı y'den daha zordur önermesine katılmam mümkün değil malesef.
Ayrıca da bir de insanın hayatındaki zorlukların bazılarını kendisi yaratıyor olduğu gerçeği de vardır. bakarsınız birinin hayatı sizinkinden daha çok zor görünüyordur ancak bu zorlukların %90'ını gene kendi başına kendisi açıyorsa, uygun bir karşılaştırma örneklemesi olmayacaktır.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Her iki cinsiyetin de zorlukları var elbet ama genele bakarsak erkek olmak daha zor bu coğrafyada.
- Hayatının baharında askere gidersin. Hem ekonomik hem kariyerine ara verirsin. Aylarca ailenden ve sevdiklerinden uzak kalırsın. Askerde gördüğün çevrecilik ve kötü eziyette cabası.
- Evlenirken ve boşanırken maddi yük senin üzerindedir. Parası olmayan kız evlenir ama parası olmayan erkek evlenemez. Altın almak erkeğin asli görevi. Ev eşyaları desen genelde ağırlık erkekte. Eskiden bir de başlık parası vardı. Boşanırsan nafaka sana yüklenir.
- Maden, sanayi, kanalizasyon, orman gibi ağır işlerin hepsinde erkek çalışır.
- Medyada kadına şiddet gündeme gelir ama ülkede en çok şiddete uğrayan erkektir. Erkeğin erkege uyguladığı şiddet çoğunun gözünde şiddet sayılmaz. Onların gözündeki tek şiddet erkeğin kadına şiddeti.
- Otobüste 15 yaşındaki kız yerine 30 yaşındaki erkeğin yer vermesi beklenir. Işe alınırken abaza patronlar kadın tercih eder. Erkeksen ekstra meziyetin olmalı. Hayatın birçok bölümünde kadın olduğun için esnaftan çevreden ilgi görürsün. Arabası bozulan erkeğin yüzüne kimse bakmazken yol kenarında aracı bozulan kadına her geçen yardım eder.
- Baba evinde erken yaşta çalışmak zorundasındır. Belli yasa gelince annen baban para verirken laf çarpar. Ama kızlar 25 e kadar çalışmada da lafı olmaz.
- Erkeğin İstanbul sözleşmesi yoktur. Dolayısıyla kadının beyanı esastır denilir. Bu sayede birçok erkeğin iftiraya kurban gitttigi bilinir. Çünkü kadınların hepsi melek ve onlar yalan söylemez hukuka göre.
31 Yorumla- +1 yıl
Ne diyeceğimi şaşırdım. Resmen hepimizin içini dökmüşsün. Hepsi doğru gerçekten. Daha az önce anneannemle dişçideydik adamın bütün çalışanları kadın. Sadece bu da değil eğer iş ilanlarına bakacak olursan hepsi ya bayan grafiker, ya da bayan yazılımcı, ya da bayan sekreter arar. Say say bitmez ve dediğin gibi yolda arabası bozulan bir erkeğe yardım edildiğini hiç bir zaman görmedim. Ama kadınlara her yerde bulunmaz hint kumaşı muamelesi yapılır örneğin kadın hangi dükkana giderse ister 15 yaşında olsun ister 25 farketmez ona 40 yaşında adam bile abla der. Veya hiç parası olmayan bir kadın bile çok rahatça evlenebilir fakat erkeklerde durun böyle değil. Maalesef çok romantik bir erkektim, çok iyi biriyim fakat artık aşk meşk işlerinden aşırı soğudum kadınlarımız aşırı değişti Allah yardımcımız olsun. Bir yerlerini kaldırdık ve kolay kolay da inmeyecek. Sizden tek istediğim artık sosyal medya da kimseye yazmamanız. Gerçekten elinize hiçbir şey geçmiyor. O iltifat ettiğiniz kızın gram umurunda değilsiniz. Diyeceklerim bu kadar kesin laf atacak çok kadın var ama umrumda değil Türk kızlarına birşey anlatmıyorum artık.
Bu sorduğun soru çok saçma çünkü heryerde çok fazla değişiklik gösterebilir örneğin Türkiye'de kadın olmak zordur ama Brezilya gibi bir ülkede erkek olmak ölümcül seviyede tehlikelidir ya da Kolombiya'da kısaca doğduğun ülke seni yetiştiren aile bunların hepsini belirleyen şeylerdir
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKadın olmak daha zor bence çünkü gece eczaneye veya hastaneye gidecek olsan dışarı çıktığın an o damgayı bilip bilmeden yapıştıran insan dolu çocukluk arkadaşın ile veya komşularının bilmediği bir kuzenin ile bir yerde dolaşsan hemen çocuklarla fingirdesiyor derler evlenmezsen evde kaldı derler evlenirsen kuduruk hemen gitti evlendi derler evlenir çocuğun olmaz bu kiz kısır derler ama erkeklere kondurmazlar çocuğun olur Allah korusun erken doğar küveze girer kimse görmez ama herkes bunlar evlenmeden bir halt yedi kesin derler yalnız yaşarsın evine misafir gelir eve giren çıkan belli değil derler açık giyersin yine bir damga yersin kapalı gezersin başka bir kulp takarlar valla kadın olmak çok zor erkeklerin de kendine gore zorluklari vardir elbet ama en zoru kadin olmak
039 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEn iyisi elalemi takmamak
Cevap sahibi+1 yıl@Faruk2059 neden
Cevap sahibi+1 yıl@Faruk2059 bende zaten erkekler demedim bilip bilmeden damga yapıştıran insanlar dedim hayatta iyi insanlar da var elbette lütfen yanlış anlamayın ama malesef çoğu pis düşünceli "insan" böyle düşünüyor örneğin sadece kadınlar için değil erkekler için de geçerli bu belki adam gece geç saate kadar ekmek parası için bir işte çalışıyor ama BAZI PIS DUSUNCELI INSANLAR colugunun çocuğunun rızkını kumarhane de meyhane de yediriyor diye laf yapabilir birde böyle düşünün elbette herkes bir değil şahsen ben öyle düşünmüyorum ama böyle düşününler olduğunu bildiğim için yazmak istedim
Cevap sahibi+1 yıl@Faruk2059 sizede hayırlı akşamlar abi sizde yanlış anlamayın lütfen
Cevap sahibi+1 yıl@Faruk2059 😅😂😂😂 ben 18 yaşındayım abi bende sınava giricem bu sene
Cevap sahibi+1 yıl@Faruk2059 😂
Cevap sahibi+1 yıl@Faruk2059 teşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yıl@Faruk2059 sizde👋🏼
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
140Cevap
+1 yılBir erkek olaraktan söylüyorum kiminin gözünde amcı gözüküyor olabilirim ama kesinlikle kadınların hayatı daha zor heleki birde çalışıyorsa elinizi vicdanınıza köyün bı düşünün çocuklara bakıyorsunuz ev işlerini yapıyorsunuz çalışıyorsan ise gidiyorsun en önemlisi de giyimin kusamina karisilmasi bı kadın açık giyinip erkekleri tahrik etmek için yola çıkmıyor kendine bakımıyla alakalı bu sadece bakış açısı önemli burda bende bakıyorum bakmıyor değilim ama annemin sözüyle harkeet ediyorum "seninde kız kardeşin var ona nasıl davranılması istiyorsan çevrendeki tanıyor ya da tanımıyor olamn önemli değil sende kızlara öyle davran" der hep bana
40 Yorumla
+1 yılŞahsen bir tane arkadaş aşağıda durumu çok güzel özetlemiş ve noktayı koymuş. Lütfen kimse bunları inkar etmesin ve edemezsiniz de zaten. Adam tüm gerçekleri yazmış uzun uzun. Erkek olmak daha zor bence. Kadınsan bir sürü abazan dayı var. Yok bayan grafiker aranıyor yok bayan aşçı aranıyor gibi gibi iş ilanlarının %95 i bayan aramaktan oluşuyor. Onun dışında parası olmayan kızlar çok rahat evlenebiliyor fakat erkeklerde durum böyle değil. Erkekler hayatları boyunca hep yalnızlık çekiyorlar ve bunu anlayamazsınız. Artık bu tarz şeyleri yazmaktan yoruldum umrumda da değil açıkçası ister eksileyin ister raporlayın sadece çok yorulduk artık. Kadın olmanın tek zorluğu abazanlarin bakışlarına maruz kalmak sanırım çünkü aklıma başka gelen bir şey yok hayat size güzel valla
32 Yorumla- +1 yıl
Sakın bana evlenince çok fazla yük biniyor demeyin. 2021 yılındayız bahsettiğiniz şeyler milattan önce de kaldı
- +1 yıl
Bazı kadınlar dovuluyor fakat bunu kendileri seçiyor. Kimse sizi zorla serseri biriyle evlendirmiyor. Boşta bekleyen bir sürü eğitimli erkek var ve onlarda yalnızlıktan ölüyor.
+1 yılBu toplumda erkek olmak %51 daha zor. Her iki durumda da yaşanabilecek her türlü baskı ve şiddete tanık olmuş biri olarak söylüyorum. Yüklenen sorumluluklara müteakip görülmek istenen duruş, müthiş baskı yaratıyor insanlar üzerinde. Kadınlar daha dirayetli çoğu kez. Bu ülke kadınının bir gücü var, erkeklerde olmayan cinsten. Duygusal olarak muhafaza ediyorlar kendilerini. Kurnazlıkları dolayısıyla kendilerini ajite etseler de zaman zaman, kolay kolay hiçbir erkeğin onların hakkında gelebileceğini sanmıyorum. Erkek olmak %51 daha zor. Zira yoksayılan bir gerçekliği yaşıyorlar.
00 YorumlaKadin. Regli var, dogumu var, sac bakimi var, cilt bakimi var, saç bakimi var, giyimi kuşami var; makyaji var, hemcinsleriyle cekismesi var, ev isleri temizlikti utuydu yemekti cam silmekti; akrabalara laf yetistirmek bar; etraftaki okuzlerin bakişlarina mariz kalmak var, taciz edilmei laf atilmasi var.. varda var kadin olmak zor be
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılİnsan olmak çok zor.
İnsan olarak kalabilmek..
Olduğun cinsiyetin gerekliliğini yapabilmek..
Ama illa dersen..
Anne ve Baba olmak zor.30 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 772 cevap paylaştı.
+1 yılerkeklerin tek derdi geçim sıkıntısı bırde askerlık (oda ztn 6 aya düştü) kadınların say say bıtıremeyız
bır kere hıc kimse ona ınsan oldu ıcın yaklaşmıcak hep et muamelesı cekıcekler tek dertlerı yataga atmak olcak kolay degıl kadın olmak 2 tane yalaka mesaj atıyor dıye prenses hayatı yaşadıklarını sanmayın kadınların20 Yorumla Kadın olmak tabiki. Sen kadınsan 2 bacak arasındaki şeyden ibaretsin. Kadın diyince aklımıza ülkede sadece bu gelir ve kadın ailesi tarafından kısıtlanıp erkekler tarafındanda taciz edilir ,öldürülür. Söylesenize kaç tane erkek korkarak gece dışarı çıkabilir? ya da hangi erkek sevgilisi tarafından katledilebilir? Erkekler alçaktır böyle olan toplumdan %2 si sağlamdır belki ama kadın olmak bu ülkede değil bu ülke kadınlara hak ve özgürlük tanımıyor. Erkek isen her zaman bir adım öndesindir
10 YorumlaErkek olmak mk.. o deliyle uğraşmak kolay mı sence.. neden cehennemde yananlardan bahsederken erkekler yanacakmış gibi cennette hurilerden bahsederkende kadınlar olacak gibi hissedersin bi anla işte bi karış et prçasını hakimiyeti yüzündne kavurma olacağız
10 Yorumla
+1 yılherşey erkeğe mübah, gece gezersin eğlenirsin her oku yersin kimse bişi demez. kız olsan hemen laf söylenir
bu yönden erkek ama evin tüm geçimi erkeğe aittir kadın çalışmazsa çalışmaz butun ekonomik yük erkeğin omuzlarında, ailesini korumalı onlar için çalışmalı ve ailesi için ölmeli.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence erkek olmak daha zor ya eşim sanayide çalışıyor eve her gün motor yağı, pas içinde geliyor bir banyoya giriyor girdikten sonra çok yorgunum diyip uyuyor zaten akşam 7 de 8 de geliyor sabahtan akşama kadar iş yerinde bense bütün gün evde yatıp zıbarıyorum üzülüyorum 😔 rahat edemiyorum kendimi çok vasıfsız görüyorum onu böyle gördükçe
24 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Shazam6 yo veriyor ben iş bulamıyörum birde üzerine çocuklar var bakmak gerekiyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkek olmak daha zor. Çünkü erkeklik de adamlık diye bir şey var. Nedir o biri sana adamsın demesi için veya adam yerine konulman için önce para kazanman lazım bir işin aşın olması lazım. Bu devirde paran güzel bir işin yoksa kız bile bakmaz yüzüne. Bütün zorluklara göğüs germen gerekir hem. Bu yüzden erkekler daha çok stresli daha gergin olur bu yüzden ömürleri de kısa olur.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKadını erkeği değil bence konu. İnsan olmak, iyi bir insan olmak zor bu dünyada.
Kadın olmanın da erkek olmanın da kendi zorluğu var. Kadına sorsan, kadın olmak zor der. Erkeğe sorsan, erkek olmak zor der.
İyi olmaz zor kardeşim. İyiysen bu dünya sana çok fazla.
Allah karşımıza iyi insanlar çıkarsın🤍10 Yorumla
+1 yılİki cinsiyet içinde zordur
Feministler anca desinler kAdIn OlMaK çOk ZoR
Böyle b*k eşitlik sağlarsınız
Kendiniz için karşı cinsin sorunlarını görmezden gelerek
Kadınların 
Erkeklerin 34 Yorumla- +1 yıl
Taciz ve tecavüz hakkında cinsiyetçilik yapan hem toplum hem feministlerin geneli. Toplumda erkekler tacize tecavüze uğramaz veya uğramışsa hoşuna gitmiştir veya kadın taciz/tecavüz mü edermiş gibi çeşitli zararlı görüşler var. Feministler ise bu algıları yıkmak yerine ayakta tutuyor sen kadın değilsen anlayamazsın gibi laflarla. Dünya üzerinde çoğu insan taciz ve tecavüzde yalnızca erkek suçlular ve kadın mağdurlar var düşüncesinde hatta birçok ülkede tecavüzcü veya tacizci kadınlar tecavüz veya tacize uğramış gibi gösterilerek aklanırken tacize veya tecavüze kurban gitmiş erkekler de tacizci tecavüzcü zannedilerek hapse atılabiliyor. Dünyada çoğu yardım organizasyonu da tacize tecavüze uğrayan erkeklere yardım etmemekte bu algılar yüzünden. Bilimin o kadar gelişmiş olmasına rağmen de tacizci/tecavüzcü kadınlar ile tacize/tecavüze uğrayan erkekler en az araştırılmış konular arasındayken hatta bazı ülkelerde mevcut istatistikler bile yokken bu durumu aklamaya çalışanlar da aMa SeN hİç TaCiZcİ kAdIn GöRdÜnMü
Ve toplumumuzda bir erkek çocuğa tecavüz edildiğinde annesine senin çocuğun erkek kızlığı bozulmadıki unutur gider deniyor
Toplumun erkek dayatması ve yerici cümleler, dalga geçilmesi, cinsellik konusunda duyulan panik ve toplum Baskısı sebebi ile erkeklerin çoğunluğu sessiz kalıyor
Bu algı sebebi ile cinsel saldırı veya istismara maruz kalan erkekler "şanslı" oldukları yönünde cümleler ile daha da suskun bir hale geliyor - +1 yıl
Taciz ve tecavüz hakkında cinsiyetçilik yapan hem toplum hem feministlerin geneli. Toplumda erkekler tacize tecavüze uğramaz veya uğramışsa hoşuna gitmiştir veya kadın taciz/tecavüz mü edermiş gibi çeşitli zararlı görüşler var. Feministler ise bu algıları yıkmak yerine ayakta tutuyor sen kadın değilsen anlayamazsın gibi laflarla. Dünya üzerinde çoğu insan taciz ve tecavüzde yalnızca erkek suçlular ve kadın mağdurlar var düşüncesinde hatta birçok ülkede tecavüzcü veya tacizci kadınlar tecavüz veya tacize uğramış gibi gösterilerek aklanırken tacize veya tecavüze kurban gitmiş erkekler de tacizci tecavüzcü zannedilerek hapse atılabiliyor. Dünyada çoğu yardım organizasyonu da tacize tecavüze uğrayan erkeklere yardım etmemekte bu algılar yüzünden. Bilimin o kadar gelişmiş olmasına rağmen de tacizci/tecavüzcü kadınlar ile tacize/tecavüze uğrayan erkekler en az araştırılmış konular arasındayken hatta bazı ülkelerde mevcut istatistikler bile yokken bu durumu aklamaya çalışanlar da aMa sen hiç kadın tacizci gördünmü diyorlar.
Ve toplumumuzda bir erkek çocuğa tecavüz edildiğinde annesine senin çocuğun erkek kızlığı bozulmadıki unutur gider deniyor
Toplumun erkek dayatması ve yerici cümleler, dalga geçilmesi, cinsellik konusunda duyulan panik ve toplum Baskısı sebebi ile erkeklerin çoğunluğu sessiz kalıyor
Bu algı sebebi ile cinsel saldırı veya istismara maruz kalan erkekler "şanslı" oldukları yönünde cümleler ile daha da suskun bir hale geliyor - +1 yıl
4 feministin zoruna gitmiş 😂
- +1 yıl
Kadın cinayetlerini bahane edenler var birde
2020 yılında öldürülen 300 kadının 97'si evli olduğu erkek, 54'ü birlikte olduğu erkek, 38'i tanıdık birisi, 21'i eskiden evli olduğu erkek, 18'i oğlu, 17'si babası, 16'sı akraba, 8'i eskiden birlikte olduğu erkek, 5'i kardeşi, 3'ü tanımadığı birisi tarafından öldürüldü. 23 kadının ölümüne sebep olan kişilerin yakınlık durumu tespit edilemedi
97+54+21+8 : 180
Eğer kadınlar psikopat erkekleri değil gerçekten efendi erkekleri seçseydi baya azaltacaktı
Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. Bir zamanlar Erkek olmak daha zorken, günümüz de Kadın olmak daha da zorlaştı.
30 YorumlaTürkiye sınırlarında erkek olmak zor yavrum.
Zira bu topraklarda kadın daima haklıdır, üstündür, beyanı esastır, her türlü sorumluluktan münezzehtir..20 YorumlaBazen kadın olmak zordur bazen erkek olmak ama hayata geniş pencereden bakınca tabii ki de erkek olmak çok daha zor aksini iddia eden corona virüsüdür.
00 YorumlaKadin olmak erkek ne uaptigi. belli ama. kadinin hayati acidan yana surekli erkek yorulur kadin aci. ceker esini memnun etmeye calsir ev isleri gucleri cocuguna bakar soyadini tasir kafasina gore cikamaz disari oraya buraya esini elde tutmak icin onca seylerin arasinda bakimina vucuduna dikkat eeder adet dayanilmaz dogum sancilari okadar sey varki buraya anlatsam roman olur
00 YorumlaErkek olmak daha cok zordur her zamanda oyle oldu günumuz de diye baslayip kadin olmak daha zordur demek olmuyor günumuze bakiyorum kadinlar da bir sey yok
00 Yorumla
+1 yılTabikede erkek olmak zor sen yıllarca 2 tane kesede milyonlarca çocuk taşı gözün gibi bak her işe sen koş eve bak cennet anaların ayağının altına serilsin bune ya
00 Yorumla
+1 yılKadınlara göre kadın olmak
Erkeklere göre erkek olmak20 YorumlaBence maddi ve manevi olarak her iki cinsiyetin yükü farklı.
Mesela erkeklerin bu toplumda maddi olarak yükü fazla kadınların ise manevi olarak...00 Yorumla
+1 yılHer cinsiyetin kendine göre bir zorluğu vardır kadınlara göre kadın olmak zordur erkeklere göre erkek olmak zordur
00 Yorumlakadın yatağa yatıyor. erkeğin işi daha zor. aleti kaldır, kadını tatmin et, efor yap. kadın sadece zevk alsın
00 Yorumlaİki cins için de hayat zor ama kadın cinayetlerini göz önüne getirdiğimde kadın olmanın zorluğu daha da ağır basıyor.
00 Yorumla
+1 yılBu yaşama bakış ile ilgili.
İkisinin de güzel yönleri var bana kalırsa.
Şanslı doğmak önemli... Bir de yaşama güzel bakabilmek etken...00 Yorumla
+1 yıltabiki de kadın olmak daha zor bu hayatta ama erkeğe daha çok yük var daha çok ağırlığı var o bakımdan erkeğe de o zor
00 YorumlaŞöyle diyeyim evli isen:kadın olmak çok zor, erkek için kolay
Bekar isen:kadın olmak kolay, erkek ise zor00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yıl2 cinsiyetinde zorlukları var emin olun kadın veya erkek daha zor diyebilmeniz için hem erkek hayatı hem kadın hayatı yaşamanız lazım
00 Yorumla Bence kadın olmaktır diye düşünüyorum. Adet olursun her ay ayni dert yok kan olmusmu bir tarafın hamile olrsn hormonların değişir, aldatilirsin , hep 2. Plandasindir hayatta vs. Kadınlarımızin gerçekten işi zor.
30 YorumlaHayat erkek için zor ama yaşam tarzı için kadınların zor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 600 cevap paylaştı. tabisi kadın olmak. hele bu ülkede ayrı bir zor. erkek olmakta ne var..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılİnsan olmak zor olan.
Her iki cinsiyet içinde zorlukları var tabiki aldığı sorumluk var.10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Tabiki kadın 😀erkek olmanın nesi zor allahını severseniz
10 Yorumla
+1 yılçok fakirsen kadın olmak orta sınıfsan erkek olmak zor çok zenginler için hangisi daha zor emin değilim
00 YorumlaBence erkek olmak kolay ama kasık kıllarını almak zorunda oluyor erkek.
00 Yorumlakesinlikle kadın olmak çok zor hem fiziksel hem ruhsal olarak
00 YorumlaGerçekten çok zor bir soru erkek ya da kadın 2 sinin de sırtında belli başlı çok büyük yükler var.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 411 cevap paylaştı. Her ikisininde kendine göre zorlukları vardır. Bu bir anlamfa kisinin kendisine duyduğu öz güven ile alakalıdır.
00 Yorumla
+1 yılikisininde kendine göre zorlukları vardır diye düşünüyorum.
00 YorumlaDünyanın neresine giderseniz gidin kadın olmak zordur.
00 YorumlaBunca derdin üstüne bir de sklseydim varya intihar ederdim kadın olmak zor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 604 cevap paylaştı.
+1 yıliki cins çin de hayat zor , hayat arkadaşı da zaten bunun için var hayatı kolaylaştırmak için
00 Yorumla İkiside zor değil. Bizim millet alışmış o zor bu zor demeye.
00 YorumlaTürkiye gibi orta segment ve altı ülkelerde yaşamak daha zor...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Yerine göre ikisi de zor kimse kadın ya da erkek demesin 😊😊
00 Yorumla
+1 yılBu konuda bir anlaşalım kadın olmak daha sorumluluk gerektiriyor
00 YorumlaBence kadın, cinayet desen , istismar desen hak yenmesi desen daha çok var ;(
00 Yorumla
+1 yılTabikide kadin olmak ozellikle Turkiye sartlarinda cok zor
00 Yorumla
+1 yılKadın olmak zor bunun regl sancısı, doğumu, bekareti varken tabikide kadın olmak en zordur
00 Yorumla
+1 yılKadın da erkek de insan olmaktan geçiyor, insan olamadiktan sonra cinsiyetini önemi yok.
00 Yorumla
+1 yılHayatın yükünü erkekler taşıdığı için erkek diyorum.
03 Yorumla- +1 yıl
Hayatın yükü derken kasettiğin nedir? Merak ettiğimden soruyorum yanlış anlama beni
- +1 yıl
@Just1member ataerkil toplum olduğumuzdan ailenin geçim derdi erkeğin üzerinde genelde sorumlulukları erkek alır
- +1 yıl
Anlıyorum
+1 yılkadın olmak en zorudur hele bu millette bir kadınsan
00 Yorumla
+1 yılErkek isen kadınlar seni çiğnemeye çalışabilirsin
Kadınsanda abazalar var
Hepsi kötü00 Yorumla
+1 yılbence ikin cinsiyetinde kendine göre zorlukları var
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 557 cevap paylaştı. Her iki kimliğinde kendine göre zorlukları var tabi ama kadın olmak bence daha zor gibi görüyorum
00 YorumlaErkek için daha zor
Ne yani siz kadınlar gece bir iki diş sıkıyonuz bitti
Ya biz 😕02 Yorumla- +1 yıl
@melisaM34 ya ne ya var mı ötesi
+1 yıl24 yaşında bir erkekseniz hayat gerçekten çok zor.
36 Yorumla- +1 yıl
Neden işsizlik yüzünden mi
- +1 yıl
Hayır
- +1 yıl
tamam
- +1 yıl
Pardon
- +1 yıl
Bence üniversite kaygısı bir yandan eğer evden uzaktaysa kendini geçindirme kaygısı aileye yük olmamak için bir yandan gelecek kaygısı içinde bulunduğu durum dolayısıyla farkli farklı faktörler var. Bu her iki cinstede olsa da bence gözlemleyebildigim kadarıyla erkeklerde çok fazla
Şöyle açıklayayim : erkek sünnet oluyor askere gidiyor ve çalışmak zorunda kadınlar ise 9 ay karnında çocuk tasiyo ve taciz edilme ile karşı karşıya ve regl var ve ağda var yani anlaşacağı üzere kadın olmak daha zor
10 YorumlaHayat zorluğunun cinsiyetle pek ilgisi yok erkeğinde kadının da çektiği zorluklar vardır
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNerde yasadigina, nasil bi ailen/cevren olduguna göre değişir ama genelde kız olmak daha zor
Regl/hamilelik/tacize uğrama vb.10 Yorumla- Devamını Gör (173)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar