Selamlar
Dindar bir kesimde büyüdüm. Buna göre yetiştirildim.
Annem Babam Ömürleri uzun olsun inş 3 kez hacca gitti.
Bu esnada harama uyup bir kız arkadaşım oldu kapalıdır kendisi, Oda aynı benim gibi dindar toplumda büyümüş yetiştirilmiş.
Bir kaç defa gözden uzak yerlerde buluşup konuştuk. 3 kez ellerimiz birbirine değdi hiç sorun etmedik. sonra ben yüksek lisans için hazırlık yapınca kızdı bağırdı çağırdı en son aile söylemekle tehdit etti. Haram oldum bana bu günahın vebalini öde diye. Evlenmek istiyor ailemin buluşmadan haberi yok Öğrenseler hacı babam evden kovar beni annem mazaallah. kötü şeyler olur.
Evlenmek istemiyorum. ne yapmam lazım
Dindar bir kesimde büyüdüm. Buna göre yetiştirildim.
Annem Babam Ömürleri uzun olsun inş 3 kez hacca gitti.
Bu esnada harama uyup bir kız arkadaşım oldu kapalıdır kendisi, Oda aynı benim gibi dindar toplumda büyümüş yetiştirilmiş.
Bir kaç defa gözden uzak yerlerde buluşup konuştuk. 3 kez ellerimiz birbirine değdi hiç sorun etmedik. sonra ben yüksek lisans için hazırlık yapınca kızdı bağırdı çağırdı en son aile söylemekle tehdit etti. Haram oldum bana bu günahın vebalini öde diye. Evlenmek istiyor ailemin buluşmadan haberi yok Öğrenseler hacı babam evden kovar beni annem mazaallah. kötü şeyler olur.
Evlenmek istemiyorum. ne yapmam lazım
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Mademki evlenmek istemiyorsun neden oyaliyorsun kizi.
Ayriyetten hatayi sadece sen yapmadin. Alan razi veren raziysa o vakit mesele bitmistir, ikinizde hatalisiniz. Bunun telafisi evlenmek degil, samimi bir tövbedir. Her nikahi düsen kadina degsen evlenmek zorundami kaliyorsun? Tamam degmek günah, lakin olur ya Misir carsisinda yürüyorsun, kimin kime degdi belli degil. Hepsinle evlenmek zorunda degilsin ya.
Kardeşim valla senin durumun kötü allah kolaylık versin. Bi kaç buluşmayla ne olacak ki bende onu anlamadım hadi ilişki olsa neyse de..
Bence yatıp kalkmış yalan söylüyor
Ben iyi niyetli düşündüm de sanırım Öyle..
bacım allah korusun bizde büyük sorun olur
bizde haramdır yasaktır. Sadece ellerimellerine değdi
Yok ya baksana korkudan buraya bile yazamamış bir de namus din kitap diye geçinirler bunlar yobazlar
@Heli21 şafiyiz ablam biz Şafii mezhebine göre birbirine mahrem sayılmayan (dinimizce birbirlerine nikahi düşen) erkek ile kadının çıplak tenlerinin birbirine temas etmeleri abdesti bozar.
-Mesela bir adamın kendi kız kardeşi ile arasında evlenme akdi kurması haramdır yani bunlar birbiriyle evlenemezler; dolaysıyla bunların elleri birbirine değse abdest bozulmaz.
-Fakat bir adam ile hala kızı gibi arasında evlenme engeli olmayan bayanın tenleri birbirine değse abdest bozulur.
Buna delil şu ayet-ı kerimedir:
"... yahut kadınlara dokunmuşsan..." (Nisa: 4/43)
Bazı alimler, özellikle İmam Ebu Hanife burdaki dokunmaktan maksadın, cinsel yakınlaşma yani şehveti yakınlaşma olduğunu belirtmiştir. Ama bu ayeti İmam Şafii doğrudan tensel temas olarak yorumlamıştır ve buna göre içtihat etmiştir.
Her mezhep mensubu kendi imamının görüşüne göre amel eder. Bu doğrultuda şafiilerin, kendi mezhepleri doğrultusunda, yabancı kadına değmekle abdestleri bozulur ve şehvet hisssedip etmedikleri önem taşımaz.
Ayrıca belirtmek gerekir ki; temasın tensel olması gerekir. Örneğin
- saça
- dişe
- tırnağa
-elbiseye değmekle abdest bozulmaz.
Şafi adam bunu yapmazdı madem bu kadar bilgilisin bunu niye bilemedin
@Heli21 bilemedik ablam
Yan o zaman mkkkk hak etmişsin
Valla durum sıkıntılı anlattığın kadarıyla yapacak da bisey yok madem komu bu kadar hassastı yan yana bile durmayacaktın hocam
Ellerinden çok başka yerlerinde değmiş anladığım kadarıyla 😁😁😁😂😂
Olur mu öyle şeyler bacım
haramdır
Hadi hadi el tutmakta haramdır o zaman bugün elini tutan yarın ne yapmaz
bizde el ele tutuşmak abdest bozar ablam
Şafii mezhebine göre birbirine mahrem sayılmayan (dinimizce birbirlerine nikahi düşen) erkek ile kadının çıplak tenlerinin birbirine temas etmeleri abdesti bozar.
-Mesela bir adamın kendi kız kardeşi ile arasında evlenme akdi kurması haramdır yani bunlar birbiriyle evlenemezler; dolaysıyla bunların elleri birbirine değse abdest bozulmaz.
-Fakat bir adam ile hala kızı gibi arasında evlenme engeli olmayan bayanın tenleri birbirine değse abdest bozulur.
Bazı alimler, özellikle İmam Ebu Hanife burdaki dokunmaktan maksadın, cinsel yakınlaşma yani şehveti yakınlaşma olduğunu belirtmiştir. Ama bu ayeti İmam Şafii doğrudan tensel temas olarak yorumlamıştır ve buna göre içtihat etmiştir.
Her mezhep mensubu kendi imamının görüşüne göre amel eder. Bu doğrultuda şafiilerin, kendi mezhepleri doğrultusunda, yabancı kadına değmekle abdestleri bozulur ve şehvet hisssedip etmedikleri önem taşımaz.
- saça
- dişe
- tırnağa
Sabah sabah kahkaha attım ahahah @Heli21 sana düşman olan boku yer
@çikiçükübaba bacımız yanlış anladı kardeşim
@çikiçükübaba 😂😂😂 yer inşallah var planlarım bakalım hsjsjsjs
Bacın nerden oluyorum ben senin yobaz şey sapık herif
Hem kızı kirlet gel sonra da bacım çek burda yer mi la türk kızı djjdsj
@çikiçükübaba heee naneleri yerken bana mı sordun. Derler adama keyfini bu çekmiş derdini bize getirmiş hıyartooo
Hay ağzın bal yesin götürüyorlar halimeyi, cenemesini bize bırakıyorlar. Soru platformu mu dert köşesimi shsjs
Vay be demek benim etiketi düzeltmemişler bunu da öğrenmiş oldum
@çikiçükübaba sen ne diyorsun değişik
@çikiçükübaba 😂
Benim etiket böyle emoji yapıyor kime sorduysam yok bir tek bende var
ne yani eli eline değdi diye mi 🙄🙄
Selamlar kardeşim değerli yorumun için teşekkür ederim.
Benim yetiştirildiğim toplumda yasak ve haramdır.
Bence kıza başka şeyler yapmış ama söylemiyor
@Heli21 başka şeyler derken arkaşım bir pastahanede buluşup baş başa sohbet edip pasta yemiştik.
Allah affetsin
Korkularının bu kadar masum olsaydı bu soruyu sormazdın
eski devirde olsa bile evlendirmezler öyle bir şey olmaz dindarlık falan deme bu dindarlık değil
@osman2509 kardeşim biz şafi yiz mesheplerimiz farklı
kısa bir özet buldum
Şafii mezhebine göre birbirine mahrem sayılmayan (dinimizce birbirlerine nikahi düşen) erkek ile kadının çıplak tenlerinin birbirine temas etmeleri abdesti bozar.
- saça
- dişe
- tırnağa
@osman2509 yobaz bunlar hep din ahlak namus derler ama neler neleeeeer
abdest farklı zina farklı kardeşim abdest tabi bozar ona bir şey diyen yok
Osman kardeşim bizde el. Ele dokunmak bile zina sayılır
bilemem kuranda öyle ibare yok zina bellidir cinsel temas ve cinsel ilişkidir mezhepler ne der bilemem
ellerimiz değdi den kasıt
fiziksek olarak birbirimize temas ettik
cinsel ilişki olsa anlarımda çok abartmış ya
Selamlar kardeşim değerli yorumun için teşekkür ederim.
Benim yetiştirildiğim toplumda yasak ve haramdır.
Yalan söylüyor ancak daha ilerisi olmalı ki korksun bu kadarını anlatıyor
el tutunca haram değil cinsel temas yapmadığın sürece onu da yaptıysan sana kalmış kardeşim selamtle
Evlenmelisin, göz göze de gelmissinizdir mecburen.
Yatmış kızla saf olmayın anlayın işte ya
Heli, ben safsam artık 😊
yalan söyle
Güzel troll
Ah muhterem keşke olsa idi
Evlen sende
Zampara bu ya elin kızına kim bilir ne yaptı