Onlar her zaman bizim iyiliğimizi düşünür evet ama duygularımızı ne kadar göz önünde bulunduruyorlar?

Çok değil bir yıl kadar önceydi.
Kızıma değişik bir sahipleniş şeklim vardı.
Ben anneyim ben bilirim diyordum, net bir şekilde kızıma söylüyordum, Anne olan benim ben bilirim.
Sonra bir tanıdığım, sen onun sahibi değilsin, belli bir olgunluğa ulaşmasına yardımcı olacak, hayata hazırlayacak öğretmenisin demişti.
İşte o an beynimde şimşekler çakmıştı, ne kadarda haklıydı.
Ebeveynler çoçukların sahibi değil, sadece basamağıydı.
Hayata açılan kapısı, ilk atılan adımıydı.
Şair, her insan hür olarak doğar der. Bende bu sözə katılırım ailem sadece sorumluluk hisseder çünkü onların evladıyım canlarından bir can bir parçayım. Sahibim olduklarını düşünmüyorum. Zira bende ilerde Allah nasip ederse ebeveyn olucam sahiplenirim korurum kollarım ama sahibiymiş gibi davranış gösteremem. Onlara sadece doğruyu və yanlışı öğretir eğitimlerini en güzel şekilde almalarını sağlarım. Öyle olunca kendileri yollarını çizecek kimsenin onları tasdik etmesine gerek kalmayacak çünkü evlatlarım doğru yapar diyecek göveneceksin.
Sen Azeri misin?
Yani şöyle baba Azərbaycan Türk'ü olunca galiba bende öyle oluyorum ☺️ çünkü bazı insanlar doğdukları yeri baz alıyor.
Anladım ☺
Eskiden sanırım ailede herkes aynı şeyi izler herkes aynı yemeği sever veya sevmezdi. Farklılık yoktu. Şimdi herkes bireysel. Bu yüzden kimse kimseye sahip değil. Kopmalar bu yzden kolay bağ yok👒
Elbette Hayır.
Ben Coca Cola içemiyorsam ve bu beni rahatsız ediyorsaki.
Bunu ben çocuğuma niye yasaklayayım.
Ailler genelde kendilerini iyi veya kötü gelen konularda ahkam kesebiliyorlar.
Bence dinlemek gerekiyor, gittiği yoldan gitmek? Her zaman gerekmeyebilir.
Duygular a daha gelmedik!.
Cevap
6Cevap
Sahibimiz değiller elbet ama kendilerine göre tecrübelerden dolayı bizleri de olumsuz şeylerden korumak için bazı sıkıştırma yapabiliyorlar farkında olmadan
Evet öyle başımıza bir şey gelince kimler dert ediniyorsa derdimize ortak oluyorsa onlardır sahibimiz yani ailemiz
Tabii ki degil ozgur bireyleriz dunyaya getirdiler diye boyle dusunenlere sinir oluyorum, biz mi istedik sanki 😒
Degiller ama büyük sözüde dinlenmeli tabi
Kardeslerim mi izleniyor yoksa 😀
Bir yere kadar ailemiz bizim sahibimizdir, bir yerden sonra biz kendimizin sahibi oluruz
Merhaba hayır değiller. Yasaklanan hiç bir şeye de uymak zorunda değiliz.
Bizi dünyada korumak için gönderilen melekler 😍😍😘
Sen onlardan parçaysan Allah’ın emanetine sahibi gibi bakması gerekir
Annem babam var evet ama bana karışmazlar kendimi bildim bileli hayatımı kendim yönettim diyelim.
Aslında evet.. dini olarak onlarin duaları olmazsa yanarız
Hayır her şeye uymak zorunda değiliz ama onlar bizim sahimizdir
Sahibi değil ama görüşlerine saygi gostermek gerekir. Mantikli bir sekilde konuş mak gerekir sonuçta onların hayat tecrübesi var.
Birde herkes seni terkeder ama ailen asla.
Aile, dünyanın kanunudur. İnsan ın sahibi ALLAH tır. Gün gelir, kimse kimseyi tanımaz.
Değildir ama öyle davranırlar. Sadece bir süreye kadar gemiye rehberlik edebilirler hepsi bu
Öyleymiş gibi davranırlar ama değiller
Hayır... Çocuklar sadece emanettir
Hayır tabi ki değil kimse kimsenin sahibi değil
Anne baba nederse dogrudur
Kesinlikle sahibimizdir
değildir
Bi yere kadar gibi
Kısmen.
Hayır saçma
Hayır degil
hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?