1- Fenerbahçe 2- Büyük yeni rakı.
Saygılar 🎯
kendi çabası ve bilgisiyle bir yere gelmiş devlet ve millet için fayda sağlamış kişi benim gözümde ‘devlet büyüğümdür’. Gerçi böyle olan biri de devlet terbiyesinden dolayı kendini milletten büyük görmez
Tabi ki öyle ama bu geleneksel bir deyimdir ve soruda bunun üzerine olduğu için ‘devlet büyüğü’ dedim
Padişahlıktan gelen devlet görevlisine saygı ve ağa-maraba ilişkisinin de uzun zaman sürdürülmesinden dolayı yönetici hep baş tacı emir-komuta zinciri içerisinde olmuş bir millet. Yargılamıyorum geçmiş göz önünde bulundurulduğunda ama maşallah yeni nesil bunları yaşamadığı için daha agresif ve dik başla gümbür gümbür geliyor. Ülkeye dair umutlarım hala var bu yüzden
Sen onlara kişisel saygı duymasan da makamına konumuna saygı duymalısın. Çünkü senin devletini senin milletini temsil ediyorlar. O konum önemlidir.
Sen eğer o konumu o mevkiyi itibarsızlaştırırsan kendi devletini de itibarsızlaştırmış olursun.
Sen bile bu ülkeden çıkınca o sevmediğin devletinin etiketiyle saygı görüyorsun. Ayağa düşmüş bir devletin vatandaşı da ayağa düşmüş sayılır.
Iyi de biz zaten edirneden sonra devletimizi yonetenlerden dolayi en altta görülen bir. milletiz halihazırda. Hic farkinda değil misin?
Ayrica makama saygi denilen şey içinin detayinin ne oldugu belirsiz bir şeydir. Diyelim ciktim vali karşısına. Adam bana kızdı ve hakaret edip tokadi basti.. Eee makama saygi diye karşılık vermeyecek miyiz bu durumda? Şu makama saygi olayinin detayı hic bir kanun ve yasada görünmüyor. Sen biliyorsan hanhi makama karsi be ölçüde nasil saygi gösterilmesi gerektigini bir anlatsana.
Bilmiyorsab söyleyeyim.. Gercek bir demokraside sokakta çöp toplayan adamla, Cumhurbaşkanı eşittir. Kimse mevki makam servetinden diğerinden dolayi üstün sayılamaz, daha az saygiyi hak etmez.
Bir vali neden senin suratına tokadı bassın? Hırsız tecavüzcülere bile yapılmıyor bu. Haa daha da yüz kızartıcı suçların varsa orasını bilemem.
Makama saygı demek hürmet demektir. Hürmet ile yalakalığı ezikliği birbirine karıştırıyorsan o ayrı.
Ayrıca hani dedin ya edirneden sonra avrupada en alttaki ülkeyiz diye, yok işte o iş öyle değil. Türkiye Yunanistan'dan üstün tutuluyor, macaristan bulgaristan Sırbistan arnavutluk vs birçok ülkeden üstün tutuluyoruz neden?
Orradoğunun tamamından üstünüz, asyanın çoğundan. Nankörlüğe lüzum yok.
Devleti yaşat ki insan yaşasın demiş atalarımız. Devlet senin koruyucundur, senin itibarındır.
Bak mesela sedat Peker köfteci yusufa çökmek istemiş adamlarını gönderip 5 para etmez bir mezbahayı bilmem kaç milyon dolara satmak istemiş ve zorlamış tehdit etmiş. Adam da kabul etmemiş ve savcılığa gitmiş, devlete sığınmış. Devlet onu korumuş ve sedat hakkında iddianame hazırlanmış , başka dosyaları da varmış, bakmış Devlet ona çökecek o da ülkeden kaçmaya karar verdi. Konvoy halinde ülkeyi terkederken Arnavutluğa üniversiye okumaya gidiyorum dedi yersen 🤣🤣🤣
Senin bu yazdiklarina göre gercekleri tersten algıladığın cok net. Vali neden şöyle, böyle yapsinmiş... Yahu daha yeni bekci olanlari Tv de daha yeni izledik. Devketin onlara verdikleri yetkiyi nasil kotu kullanip halka zulüm ettiklerini. Bir de düşün karakolda neler olabilecegini.
Ayrıca devlet halk icindir halk devlet icin değil.
Sizin eski adaminiz peker daha neler neler söyledi ama anlamak istemediginiz net.
Sen hayatinda kac defa avrupa ya gittin? Ben cok sayıda seyahat yaptim ve biz nasil baktıklarını çok defa şahit oldum.
Ben çok gittim gayet saygı gördüm, bence onlar senin tipine saygı göstermemiştir 😂
Fransa Almanya Belçika
Fenerbahçe konusunda katılıyorum.🙂
Üstün değil ama saygıyı verdiği kadar hakeden olduklarını düşünüyorum. Aciyp siyasi bir cevap oldu🙂
Değiller. Fenerbahçe'den büyük yok.
Cevap
5Cevap
Devlette büyük kaldı mı? Hepsi küçüldü, şimdi de teker teker kibrit kutusuna girecekler :)
Makama saygimiz var ama ustunlugu kabul etmiyorum, yani teoride.
akpliyse evet aga saygı duyacan böyle adamlara reis diyecen büyük adamlar hepsi aga laubalilik istemem. ha diğerleri bilmem
Hayır tek büyük Beşiktaş😑
Uzatmaya gerek yok tek büyük zaten biziz tabiki😏
Şehir veya bölge
İstanbul, Türkiye
Takımlar
Beşiktaş
Fenerbahçe
Maç sayısı
354
En çok kazanan
Fenerbahçe (133 galibiyet)
En fazla oynayan