Ben bişeyi belirtmek istiyorum. ‘Z’ kuşağı çok korkunç. Çünkü, küçücük hayallerle büyük gelecek kurmak istiyorlar. Dubaide dilenci olurum diyenine bile denk geldim. Kusura bakmayın ama, Biz zinciriz, bundan sonraki görevler biz gençlere düşüyor. Fakat z kuşağından kime denk geldiysem hepsi kaçıp gitme derdinde. Ülke sömürmese bir halta yaramayacak, masum insanların canını her gün misliyle alan, ülkelere hizmet etmek istiyorlar. Hükümetle zerre alakası yok. Yeni nesil üretmek istemiyor tüketmek istiyor. Başarıyı elde etmek isteyenin azmi kuvvetli olursa hiçbir şey yıkamaz. Unutmayın ki: ‘Zalimlerin çarkı, cahillerin çalışmayan kafalarıyla döner.’
‘Z’ kuşağı hakkında düşünceleriniz neler?
Beğen
Paylaş
Takip Et
6 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ciao🦇🍀 Bununla ilgili bir yazım vardı onu buraya bırakıyorum.
Z kuşağı :Batmayan gemiden yolcu atlamaz Bizler yakın geleceğin mühendisi, doktoru, öğretmeni, yazılımcısı... olacağız. Ve bir değerlendirin ülkeden ne kadar beyin göçü vermişiz? Her yıl 50 bin civarı öğrenci gidiyor veya hedef olarak gitmeyi seçiyor. Beyin göçü oranları %42 oranında artış gösterdi. Bunlar boşuna gitmiyor ülke onlara kaliteli bir hayat sunmadığı için gidiyor çünkü gidince değer görüyorlar burda işsiz kalacağına orada kaliteli bir yaşam sürüyor.
Bu görüş Z kuşağı ülkeyi batırdı terk ediyor vs. diyenlere ithafen:
Bende Z kuşağım ve tiktok vs. Kullanmıyorum sosyal medyam yok lakin bir kuşağın eğlence anlayışı o kuşağın ülkeyi batıracağı anlamına da gelmez.
Ülkeyi batıran sizlersiniz bizden önceki nesil şu an toplum bünyesinde bulunan sorunlar, çocukların karakter yapısı, diksiyonu, eğitimi hepsi sizlerin eseri.
Sizin oylarınızla ülke bu hale geldi bizim değil! Bir toplumun temelini oluşturan en önemli şey eğitimdir ailede başlar ve hayat boyu sürer. O kınandığınız "ülkeyi batırır " dediğiniz çocuklar ve gençler sizin oylarınızla başa gelmiş kişiler tarafından düzenlenmiş bir sistemin empoze ettikleri ile bu haldeler.
Yorumlarda o kadar çok yerme varki yaşlara bakınca 25 30 40 eee peki sizin çocuğunuz yok mu? Ve sizler z kuşağına aile eğitimini verenler/ailesinde bulunanlar değil misiniz? Her şeyi geçiyorum ekonomi/siyasetti ele alalım partileri ne kadar objektif değerlendirerek oy kullandınız? Sonuçta sizin seçtiğiniz kişilerin yönetimi ve entegrelerine maruz kalarak büyüdük.
Z kuşağı öyle/ Z kuşağı böyle dilde atması ne kadar kolay değil mi? Peki o halde neden Dünya geneli çeşitli alanlarda derece yapmış ülkeyi temsil etmiş kişileri de bu genellemeniz içine alıyorsunuz?
■Batmayan gemiden yolcu atlamaz.
Siz bize bu gemiyi bıraktınız ve biz bu gemide olmayı seçmedik. Yarış atı gibi ömrümüz sınavla geçiyor , başka ülke de yaşıtlarımız hayatını yaşarken biz burda sınav stresi, gelecek kaygısından uyuyamıyoruz. Hadi okudun bitti iş dahi bulmak şansa veya siyasi görüşe bakıyor e durum buyken neden ilerlemiş kişiler gemide kalmayı kabullensin ki?
Şu an tam gençlik çağımdayım ve ben gece 2de 3 te kalkarak ertesi sabah/öğlene kadar ders çalışıyorum. Ve benim bu çalışmam ileride yaşam kalitemi daha da artırmak ve gelecekte çocuğuma daha kaliteli bir yaşam sunabilmek adına. Beni ailem en iyisini yapabilmem adına teşfik ediyor daha çok küçük yaşta ansiklopediler bitirdim. Şu an 3. dilimi öğrenme yolundayım. Yüzlerce hatta bini aşkın kitap bitirdim. Bana ailem en iyi şartları sağladı ancak bu gemi sağlamıyor ve kim bilir belki 2 3 yıl sonra bende bu gemiden ayrılacağım nedeni bizim batırmamız değil, sizin bizlere böyle bir gemi bırakmanız.
Şimdi ki kuşak gerçekten çok havalı. Bizim zamanımızda da vardı ama şimdi daha fazla. Bu kadar yaygın asla değildi en azından ben burda görmedim o zamanlar ama şimdi piercingler, göbeği açık, dekolteli kısa ve mini etekler baya yaygın. Çalışkanlık olarak soruyorsan bilemiyorum ama genel olarak sosyal medyaya çok düşkünler bence. Ben liseden sonda iken instagramın ne olduğunu yeni öğrenmiştim sen düşün.
Bazı konularda haklı olsan da olaya tek taraflı baktığını düşünüyorum. Bazı olguları tekrar gözden geçirmelisin. Bu hükümet gençlere ne yaptı? 2002 yılında ilk cümlesi okyanus ötesine teşekkürler diyen bir adamın devletin üretim tesislerini başkalarına peşgeş çekerek özelleştirdi ve uzun soluklu kara günler başladı. İşsizlik oranı Cumhuriyet tarihinin en fazla rakamlarını her yıl gördü. Bunu azaltmak ve küçük şehirlere kısa zamanlı istihdam için her yere üniversite açıldı. Üretim tesisleri yabancılara verildi. Eğitim sistemi değiştirildi, imamhatip gibi gereksiz liseler çoğaldı ve becerisi olmayan ve gerekli öğrenimi elde edemeyen kişiler çıkmaya başladı. Üretmeyen bir nesil? Bu nesilin bir kaynağı ve ekonomik durumu yok ayrıca üretimciler Z kuşağı değil hatırlatırım. Her yerde torpil mevzuları var ve diploma şartı çoğu meslekte kalkıp yandaşlara peşgeş çekildi. Zulüm eden gavur ülkeler? Evet yönetimleri vahşi ve insan dışı eylemlerde bulunuyor. Ama iş ahlakları, yaşam standartları ve imkanları bizden daha müslüman olduklarını da gösteriyor. Gençlerin gelecekleri için bunu istemeleri normal. Evet bu hükümet aslında Milli Güvenlik meselesidir. Oy verenlerin küçük kısmı çıkarcı, bu kısmı da ne yazık ki cahildir. Bir insanı aç ve çaresiz bıraktığınızda da hayatını devam ettirmek için yeni arayışa çıkar.
AK Partili Veyis Ateş yurtdışına kaçan iş adamı Sezgin Baran Kormaz' dan adaleti, medyayı, bürokrasiyi ülkene dönmen için seferber ederim deyip 10 Milyon Euro istesin, sonra tekne- yat vesaire sahibi olsun ama 2825 TL asgari ücretle iş arayan gençlere laf edilsin. Amerika, İngiltere, İsraili boşver sizden daha fazla sömüren mi var? AK Partili Sinan Çetin' in oğlu polisi araba ile ezerek öldürdü 8 ay hapis yattı çıktı, parayla adaleti bile satın almışsınız. Çocuk tecavüzü, insan öldürme yapsan AK Partililer ceza almasın diyeceksiniz neredeyse hala başkasından bahsediyor. Kokainci Kürşat Ayvatoğlu pudra şekeri dedi serbest kaldı, kademe olduğu halde 3 tane Porche araba sahibi olmuş. Bunlar 2825 TL' ye 8 saat ayakta çalışan insanların parasından alınarak bu parti sempatizanları verilen şeyler.
Valla helal olsun cok iyi gozlemlemissin. Bitanesi twit atmis turkiyede genc olmaktansa avrupada karga boku olmak isterim diye ve cok kisi hak vermis. Herseyi birilerinden bekleyip kendi birseyler yapmaya calismaktan aciz. Devlet refah seviyesini yukseltsin kendisi rahat rahat yasasin istiyor ama kendim birseyler basarayim derdi yok.
Gayet zekiler asla şekilci değiller asla insan ayrimi yapmiyorlar her horus ve dusunceye karso saygililar ama emek verdikleri halde bi iş sahibi olmayacaklarinin farkindalar herkes ülkesine bayilmak zorunda değil kendilerini dusunuyor olmakta gayet haklilar z kusagindan onceki gencler onlara guzel bu Turkiye birakmadi demek ki gitmek istiyorlar. Dubaide dilenci olmak? Cok akillicaymis keza 1 dinar 27 lira :)
Dubai para birimi Emirlik Dirhemi sanırım o da 2 -3 lira falan, dinar da kullanılıyor.. sonuçta zekice fikir. Sana katılıyorum. Bu z kuşağı kimler yani hangi yıllar arası doganlar
Size çok acıyorum. Başkalarının k*peği olabilirsiniz o zaman. Biz üretelim biz yapalım demiyorlar bu kadar küçüksünüz çünkü. Onlar üretti oraya giderim diyor. Benim üretirim ben ülkem kalkınır demiyor. Gidip dilencilik yapabilirsin. Sefalette boğulmazsın umarım.
O kadar deney içerisinde hoşaf seçilir fen lisesi kaliteleri düşer a 101 gibi her yere universite acilir psikolojiyi açiktan okunan bi bölüm haline getirir universitelere rektor atanir oylarin çalindigina şahit olur cebinde telefoni var diye luks yasadigini zanneden insanlari gorur bide uzerine her seyin pahali olup emek vererek degilde torpille bi yere gelinecegini anlamişlarsa zekalarini bilgilerini orada kullanirlar. Bunlar farkindaliklari yuksek çocuklar kimse oraya dilenci diye gitmez gidemez gitmeye bile paralari olmaz😁 izahi olmayan şeylerin mizahı olur buda o durumun mizahı korkma kıyamamm.
Bir an arada kalacam diye ödüm patladı valla.. Sakin yaa.. ikinizde haklısnız... ayenn yeşim açıkladı, sen de.. Ama ben yinde mücadeleci olunması kanisindayim. Ben de bir cooook engebeden geçtim torpilsiz atandım çok zorlandım.. Ama basardiklarim bana daha da güç verdi bu ülkede.. aslında halk olarak istediğimiz hayatı yaşayabilecek güçteyiz..
Cripto peşindeler.. Bence olay şöyle olacak.. Bunlar bana da kolaycı bir nesil gibi görünüyor, fakat içlerinde harika kişiler de var. Bunlar yumurta deliğe dayanana kadar kaçacaklar, bir u dönüsü, hir gen patlaması yaşayacaklar, silkinecekler şaşırtacaklar bizi diye düşünüyorum..
Ayna beycim kim bilir kaç milyon insan var z kuşağı olan mumkun mu hepsinin gitmeleri ya. Diger kusaklardan ne kadar insan gittiyse bunlardanda o kadar gider BELKİ. Sanki yurtdisi kolay mesele
Sevgili yeşimcim 🙂 Çok yanlış anlaşıldım.. ben tamamen algıdan bahsediyorum, yani tabiki mümkün değil realist biriyim rahat ol.. ikiniz de harika düşünüyorsunuz.. Yanı tarzınızı sevdim , çok yakınsınız, hmmm kapasite yüksek.. siz ne kusagisiniz
Hani bazi çocuklar ailesini begenmeyip, siz birsey bilmezsiniz, köylüsün, cahilsin, fakirsin deyip sitem eder kizarlar ya. Ailesi de bunlara şuna şuna bak adam olmusta cıktıgı yeri begenmiyor der. Iste bazi Z kusagi genclerimiz icin Türkiye böyle bir aile oluyor onlarinda gozunde. Ama ailesi Şu an neden o elestirdigi sözlerdeki gibi bir durumda oldugunu dusunmuyor ya da anlamiyor veya ailesi anlatamiyor. Banane senin gecmiste ne yasadigindan diyebiliyor.
Oysa Atatürk ne demişti gençler hakkında, lütfen okuyunuz...
"Gençler! Cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz."
Sana katılıyorum.. 👍 Çok bilinçli güzel yazmışsın.. Gayretine emeğine hayran kaldım.. her nasil çok zekidir.. kesinlikle.. biz çocukken nasil üretken nasil şeyler yaptın, nasil pratik çözümler bulduk inanamazsınız.. Bence bu kuşak meselesi eğitim öğretim teknoloji gelişimi, Global planlar gibi bir çok parametre ile değişen, parçalanan birşey..
Yooo hayır asla dalga geçmedim.. Sanki bir kurtarıcı, idealist eğitimci gibi bakıyorsun. Bir sorun giriyorsun ve düzeltmek beyinlerde iz bırakmak istiyorsun Aşağıdaki arkadaş da saygısızlık etmedi.. benim de yorumumun olduğu kişi.. Yanı o da zeki buluyor onları.. Olabilir.. ama bir gerçek var.. Senin bu isteğin ailelere , siyasilere düşer.. Yanı tek başımıza çözemeyiz.. Ülke ithalatta devrim yapsa siyasi ilişkileri bozulacak , yapsa bir çok sektör canlanacak, bağımsızlık yaaa ... Benim tek bildiğim bağımsızlık benim karakterimdir..
Bütün olumsuz düşünceler aksine Z kuşağı için daha iyi şeyler düşünüyorum ben x, y kuşağının yapamadığı, düşünmediği her şeyi rahatça dile getirip, ıstiyor bu nesil her şeyin daha bilinçli farkında.
Niye istemesinler cahil misiniz arkadaş bu kadar mı halktan kopuksunuz asgari ücretle çalışıp hiç bir şeyi olmuyo bu halkın ister üni oku ister okuma Avrupayla tabi mukayese edecekler
1940’lı yıllarda insanlar uçak çıkartıyor. Bizde bizim dinimize bulaşanlarla uğraşıyoruz ve heykel dikiyoruz. O zaman bize hep engel olmuşlar. Her şey yeni yeni başlıyor.
Birilerinden bişey bekleyerek yaşam mı olur. Kendim yaşa, kendin çalış, kendin oku. Devlet kafana kitap mı dökecek? Devlet seni hiçbir vasfın hiçbir projen, hiçbir yetkin olmadığı halde AmEriqaLara mı gönderecek? Ülke gelişiyor. Görmeyecek kadar kirli zihinleriniz var