bunun çeşitli versiyonları da var "iyi yaşa, sağlıklı yaşa, güzel yaşa,".. ee demesek ölecek mi ki? ilk kim çıkardı bu kısır döngüyü başımıza.. her hapşırdığımda aklıma bu soru takılır..
Cevabın nedir?
ALINTIDIR...(bende böyle biliyorum)
Hapşırınca ne Yapılmalı?
Aksıran kimse Elhamdülillah (Allah'a hamd olsun) diyerek rabbine şükretmeli.
Bu olaya şahit müslüman da Yerhamukeallah (Allah sana merhamet etsin) demelidir. Hapşıran kişi de yerhamukeallah diyen müslüman kardeşine Yehdina ve yehdikumullah (Allah bize ve size hidayet versin) demelidir.
Hapşırmadan sonra elhamdülillah demek sünnet, yerhamukeallah demek müslüman kardeşimiz üzerine bir vazife ve haktır.
Hapşırınca "Elhamdulillah" demek sünnettir.
Unutulmuş bir sünnetimi ihya edene ve yayana yüz şehid sevabı vardır. [Hakim]
Müslümanın Müslüman üzerindeki beş hakkından biri, aksırıp Elhamdülillah diyene, Yerhamükellah demektir. [Buhari]
Aksırıp da, "Elhamdülillah" diyene "Yerhamükellah" demek farzdır. [Buhari]
Aksırınca Elhamdülillah diyen, 70 türlü belâdan korunur. [İ. Neccar]
Peşpeşe üç defa aksıran müminin imanı kalbinde sabittir. [Tirmizî]
Aksıran hamdetmemişse, hatırlatmak için Elhamdülillah de! Çünkü aksıranın hamdetmesi her derde devadır. [Deylemî]
Duâ ederken aksırmak, duânın kabulüne işarettir. [Taberânî]
Aksırınca "Elhamdülillah" diyen gözağrısı görmez. [Taberânî]
Aksıranı teşmit etmek, diş ve kulak ağrısından korur. [Şira]
Aksırandan önce, "Elhamdülillah" diyen yan ağrısı görmez. [Taberânî]
Konuşurken aksırmak, sözün doğruluğuna işarettir. [Taberani, Hakim]
Aksıranı 3 defaya kadar teşmit et. Daha sonra ister et, ister etme! [Tirmizî]
Arkadaşın aksırınca üç defaya kadar teşmit et, daha fazla aksırırsa nezle olmuş demektir. [Ebu Dâvud]20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 985 cevap paylaştı. İslam'a göre : Hapşıran bir Müslümanın "elhamdülillah" demesi, orada bulunanların da hapşıran kişiye, "yerhamükellah / Allah sana rahmet etsin." diyerek mukabelede bulunması, hapşıran kişinin de tekrar, "yehdîkümullah / Allah (c. c.) bize ve size hidayet etsin." demesi, Peygamberimiz (s. a. v.) Efendimizin sünnet-i seniyyesidir.
Sizden biriniz aksırdığı zaman, el-hamdülillah ‘alâ külli hâl (her hâl için elhamdülillah) desin. Kardeşi veya arkadaşı da ona, yerhamükellah (Allah, sana rahmet / merhamet etsin) desin. Aksıran da (tekrar); yehdîkümüllahü ve yuslihu bâleküm (Allah, size de hidayet versin ve işinizi düzeltsin / kalbinizi ıslah etsin) desin.” (Buhârî, Edeb, 126; Ebû Dâvud, Edeb, 91; Tirmizî, Edeb, 3; İbn Mâce, Edeb, 20)
Hapşıran kişiye "çok yaşa" denilmesi caiz olsa da, sünnete uygun olan ifadelerin kullanılması en doğru söyleyiştir.
--------------------
Yanımda biri hapşursa çok yaşa vs demem. Saçma bulurum. Bu babam annem abim vs bile olsa takmam :D515 Yorumla
Soran+1 yılişte aradığım buydu valla tebrik ve teşekkür ederim:)
Soran+1 yılyok be ben açıklama için en iyi cevap dedim yoksa istersem hristiyan ol ne fark eder:)
Soran+1 yılne demek herkese saygım sonsuz.. senin inancın sana benim inancım bana..
Soran+1 yılsen ateist olduğuna emin misin? ben kendimden şüphelendim bir ana acaba ben mi inançsızım diye.. baya baya sureleri falan ayetlerine kadar biliyorsun..
- +1 yıl
Din Kültürü hocamda inanmamıştı lisedeyken..
Dersi onunla anlatır ayetlerden örnek verirdim :)
"ABD’de yapılan bir araştırma, ateistler ve agnostiklerin din konusunda diğer tüm büyük dinlerin inananlarından daha bilgili olduklarını ortaya koydu.
ABD Dini Bilgi Araştırmaları merkezinin yaptığı bir anket, ABD’de din konusunda en bilgili grubun ateistler ve agnostikler olduğunu ortaya koydu.
Anket çalışmasına danışmanlık yapan Boston Üniversitesi’nden din profesörü Stephen Prothero, anketin insanların kendi dinleri hakkında çok az, başkalarının dinleri hakkında ise daha da az bilgi sahibi olduklarını ortaya koyduğunu söyledi."
haber.sol.org.tr/.../ateistler-din-konusunda-dindarlardan-daha-bilgili-haberi-33835
Araştırma 2010'da yapılmış.
Soran+1 yılbunu biliyorum zaten her ateist aslında çoğu dindardan daha bilgili.. bir arkadaşım vardı ve tüm dinlere hakimdi ama ateistti..
Soran+1 yılkim dediyse benden kendisine saygılar hürmetler:)
- +1 yıl
Ateistler sorgulayan araştıran insanlardır.
Hangi gün hatırlamıyorum sanırım Perşembe günü 8. sınıfa giren bir kuzenim geldi bize.
5 vakit namaz kılıyorum dedi.
Müslümansın yani dedim.. Evet dedi. Kuran okudun mu hiç dedim. Hayır dedi. Oruç tutuyor musun dedim. Hayır dedi. Hacca gidecek misin vs diye devam ettim sorulara..
Neyse dedim gel benimle. Odama geldim kuranı açtım oku dedim. Okuttum biraz. Yüzü değişti birden.. Ayet tartışması yapmak istemediğim için şimdi o ayet isimlerini vermicem..
Yani 5 vakit namaz kılıp İslam'ı bilmeyenler var..
-----
Eski sevgilimle de 16 ay çıktım.. Bir gün bir tane ayet attım ona.. Kız çok zeki bir kız.. Bulunduğum yerin en iyi anadolu lisesine gidiyordu.. Hacettepe Tıp hedefi olan inek bir kız diyebilirim..
Ayeti atınca " salak bu kuranda yazmaz yalan söyleme" dedi.. Ayrıldık o gün.. Diğer gün özür diledi ve hala 2 3 ayda bir merhaba nasılsın vs diye konuşuruz.. Din yüzünden ayrıldık.. İnanıyorum derler ama araştırmazlar..
Soran+1 yılişte onlarda körü körüne inananlar.. dediğin gibi gerçek dindar dinini araştırır.. ben kendi adıma da tam bilgiliyim diyemem ama en azından arada bir kafama takılanları araştırıyorum.. ama seni canı gönülden kutlarım genç:) ateistsin ama İslamiyete de saygılısın:)
- +1 yıl
İslamiyet'e saygılı olduğum söylenemez.. Benim öldürülmemi emreden bir dine saygılı olmam beklenemez sonuçta..
İnanca saygım yoktur. İnanana saygım vardır..
Dinden çıkanların öldürülmesini emreder islam dini. İnanmıyorsan araştırabilirsin. İrtidad cezası nedir diye..
"Kim dinini değiştirirse onu öldürün" Sahih-i Buhari, Cihad, 149
Bu yazıyı okursan beni anlayabilir ve haklı olduğumu görebilirsin :)
www.alfasorgulama.com/.../inanca-sayg-uzerine.html
Sana sonsuz saygım var ama.
+1 yılHapşıran kişiye söylenen iyi dileklerdir, söylemesen de olur. Hapşıran kişi sevdiğinse niçin iyi dilekte bulunmayasın ki? :D
03 Yorumla
Soran+1 yılçok yaşamanın nesi iyi dilek Allasen.. bu güne kadar ki çok yaşalarımı toplasam valla ölümsüzdüm:)
- +1 yıl
Bu sadece iyi bir dilek ona bakarsan yeni başlayan ilişkilerde de hayırlı olsun deniliyor. O zaman ayrılık diye bir şey olmazdı. :)
Soran+1 yılişte bak çok değişik ya.. madem dilek iyi neden işe yaramıyor da kötü bitiyor her şey?
+1 yıl1 saniyelik kalp durması yaşanıyor hapşırınca acaba hınk diye gitmesin diye mi valla bende merak ettim:)
06 Yorumla
Soran+1 yılo bir saniye içinde ölüme tanık olmamak için diyorlar kesin:P
- +1 yıl
Babada öyle geliyor:))
- +1 yıl
Banada:)
Soran+1 yıldilimden anlayan ikinci insan:)
- +1 yıl
Ne demek canım sen işaret et ben anlarım:)
Soran+1 yıleyvallah kanks:)
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
35Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir hırsız varmış ev ev girer soyarmış, yakalandığında bidaha yapmıycam abiler ablalar dermiş, millet artık sıkılmış ne diyeceğini bilemez olmuşlar, bir gün yine yakalamışlar bunu nedesek diye düşünürken yaşlı bir teyze hapşurmuş, hırsının yüzü gözü tükrük salya olmuş, biri atlamış çok yaşa teyze bizim niye aklımıza gelmedi bu demişler, biraz saçma oldu ama diğer hikayrlerden güzel :)
00 YorumlaEski zamanda sanırım Mısır'daydı bir hastalık hapşırıkla kendini gösterirmiş. Bu hastalık çok geçmeden de öldürürmüş. İnsanlar böyle diye diye alışmışlar iki sene önce ansiklopedi gibi bişeyde okumuştum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben genelde tez geber derim bundaki maksatım ise şudur ; çok yaşayıp sürüneceğine az yaşayıp çabuk gitmek daha mantıklı
10 YorumlaHapşırdığımız zaman bütün organlarımız durmaktadırlar. Bu sebeple kibarlık maksadı ile söylenmektedir diye düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılAksırdığımız zaman kalbimiz durur bunun orjinalinea aksırdıktan sonra "Elhamdulillah" denir ölmediğimiz için Allaha şükür ederiz bunun karşılıklarıda var.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBen demem kanka
https://www.youtube.com/watch?v=5gq5Ati3rdg
Ayrıca07 Yorumla
Soran+1 yıldeme zaten kanks
- +1 yıl
ölsünler banane
Soran+1 yılyaşasa sanki bana yaşayacak:P
- +1 yıl
yani gebersin p*zevenk D:
Soran+1 yılküfür yok ayıp..
- +1 yıl
özür dilerim anın gazına geldim
Soran+1 yılönemli değil:)
Bildiğim kadarıyla eski mısırda haşıran kişinin yakında öleceği düşünülürmüş o yüzden çok yaşa denirmiş ordan günümüze gelmiştir diye biliyorum
05 Yorumla
Soran+1 yılohho öyle olsaydı ben dünyaya bilmem kaç milyon kez gelir giderdim.. hapşırık yakında ölmek demekse:P
Soran+1 yıleh bu da bir versiyonu işte..
Soran+1 yılhaklısın..
Hapşırdığında tüm vücut fonksiyonların saniyelik oluyor duruyor ve saniyelik olarak ölüyorsun aslında :) denmesinin nedeni bu yanındaki öldü la çünkü ötesi mi var gitti geldi adam. Ben geç geber diyorum o ayrı bir mesele :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsan karşısındakini düşünürken kendini de düşünüyo bu durumda. Karşındakine çok yaşa diyosun oda sana Sende gör diyo. Ama o sende gör demese bidaha o kişiye çok yaşa felan demezsin haksızmıyım. Hep gizli Ego bunlar :D
03 Yorumla
Soran+1 yılherkes çıkarcı olmuş şu yalan dünyada işte..
Cevap sahibi+1 yılÖyle öyle misal sen yorum yapınca bana bildirim geldi cevabımı en iyi cevap seçtin sandım. Çıkarcılık bunlar
Soran+1 yılyaaa işte bende bunu bekliyordum..
Cunku hapsirdiginda kalp ve beyin dahil butun organlar durur
00 Yorumla
+1 yılsen tez geber o zaman. :) eic doğru. ama alışkanlık, çok yaşaya devam.
03 Yorumla
Soran+1 yılhala yaşıyorum :)
- +1 yıl
demek ki bir işe yaramıyomuş. adet yerini bulsun.
Soran+1 yılya işte dediğim bu işte sevgili çok yaşacı:)
Bir kalp insan 5dakika nefes alamazsa durar ama hapsirirken aninda duruyo hem de bütün organlarla birlikte geri calismaya baslamadigini düşün yani kucukcapli bir kaza atlatmis gibi oluyon
00 YorumlaGerçeklik payı var mı incelemek gerekli fakat nezaketen de olsa "iyi yaşa" demekte fayda var.
05 Yorumla
Soran+1 yılsırf karşılıklı çıkarcılık..
Soran+1 yılhadi hadi :)
Soran+1 yıliyilik güzellik daha ne olsun :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtalardan kalma batil inanc soylememek gerek velhasil
01 Yorumla
Soran+1 yılbencede batıl.. dilimden anlayan üçüncü insan..
Hapşırdığın an kalp duruyormuş o yüzden çok yaşa denirmiş diye dumuştum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 330 cevap paylaştı.
+1 yılHapşırınca bütün vücut duruyormuş , ondan olabilir mi acaba :D
00 Yorumla
+1 yılCok yasa demem huzurlu yasa derim. Kalbi durduğu icin oyle guzel bir dua dilekte bulunur :))
00 Yorumlakalbin anlık duruyo ya o bakımdan ama bana da saçma gelir çok yaşa demek:)
01 Yorumla
Soran+1 yılyani dilimden anlayan bir insan..
bir arkadaş vardı hapşurdu kimse oralı olmadı çok yaşa falan diyen olmadı bir hafta sonra öldü
04 Yorumla
Soran+1 yılsize alınmış ölmüş işte:P
Soran+1 yılakıllanmışsınız bak.. ama desen de ölecek ne gerek?
+1 yılİnsanlar hapşırınca kalbi duruyor sanırım, bu yüzden olabilir.
00 Yorumla
+1 yılçünkü hapşırınca kalbimiz çok kısa süreliğine olsa bile durur. oyuzden boyle soylenir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhayatımız yalan oldu, nezaketten çok yaşa diyoruz, yürekten şeyime öl şeyime yaşa
00 Yorumla
+1 yılcunku hapsurdugun zaman kalbın durur butun organların durur o yuzdenn D: çok yaşa deriz :D
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 353 cevap paylaştı.
+1 yılben 1 kere demedim 2 gün sora ölüm haberini aldık tesadüfte olabilir tabi
00 Yorumla Nezaket kuralları insan olduğumuzu gösterir de ondan aaaa
01 Yorumla
Soran+1 yılilginç..
O an vücudun tüm organları duruyor. En önemlisi kalp duruyor;-)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhoşaf okudun mu yorumları. demek ki boşuna denmiyormuş demek ki kısır döngü değil iyi temenniymiş çok yaşa demek. KAPİŞ ;)
018 Yorumla
Soran+1 yılakıl küpü seni.. kısır döngü tabi sen hapşır aynısını sana diyecek karşıdaki hapşırınca sen diyecen sonuçta bir döngü var.. KAPİŞ:D
Cevap sahibi+1 yılya arkadaş karşılıklı mı hapşırıyorsunuzda kısır döngü oluyor kızıyorum bak :@
Soran+1 yılbelki öyle bulaşıcı olmadığı nerden belli :)
Cevap sahibi+1 yılağzına mı hapşırıyon sen :/
Soran+1 yılhapşırınca ağzından çıkan mikroplar havada asılı kalır ve başkası gelip o ortamdaki havayı soluyunca senden çıkan mikrop o kişiye de bulaşılır.. zaten grip gibi hastalıklar böyle bulaşır..
Cevap sahibi+1 yılbak bu mevzu gidiyorda gidiyor :/ sonuç olarak çok yaşa kısır döngü DEĞİLDİRRRRR. :@
Soran+1 yılbence kısır döngü sana göre değil diye bana göre de öyle olacak değil ya..
Cevap sahibi+1 yılbenim karnım acıktı
Soran+1 yılyemek mi yapayım bana ne diyorsun..
Soran+1 yılkısır döngü diye diye acıkmışındır.. olsaydı kısır ne güzel giderdi çayla:)
Cevap sahibi+1 yılbaşka bişey yap ya :/
Soran+1 yıloldu az yede hizmetçi tut gizli insan:P
Cevap sahibi+1 yıltamam gel ben yapıcam ama makarna :(
Soran+1 yılyok cınım sağol ben yeni yedim zaten :)
Cevap sahibi+1 yılpizza :/
Soran+1 yılçiğ köfte:P
Cevap sahibi+1 yılyok o da olmaz :@
Soran+1 yılzıkkımın peki.. ben denemedim ama deneyen müptelası oluyormuş:P git ne yiyorsan ye çiçeeem :P
ne yapalım yani mal mal bakalım mı ?
07 Yorumla
Soran+1 yılduymazlığa gel bakalım ölecek mi:P
Soran+1 yılne olacak ya o da bana demez ödeşiriz:)
Soran+1 yılniye bir çok yaşa demedik diye hayvan ettin bizi?
Soran+1 yılbu nezaket değil çıkarcılık bence.. sen bana çok yaşa deyince ben sana sende gör demesem nasıl mırtarsın sen yapmasan da yapan var:)
Organlar duruyor ya ondan galiba
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir dilek yahu alt tarafı.
01 Yorumla
Soran+1 yılbenim için gereksiz dilek..
+1 yılkalbi duruyo sonuçta iyi bir dilek
00 Yorumlabaatıl inançlar for ever^^
01 Yorumla
Soran+1 yılolabilir..
+1 yılgünler çoo sıkıcı geçiyor de mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılanlaşılan senin içinde sıkıcı ki geldin benim soruma cevap veriyorsun..
- +1 yıl
güzel yaklasım :)
+1 yılo anda kalb durmuyo mu
06 Yorumla
Soran+1 yılbir saniye sonra yine pıt pıt..
- +1 yıl
o pıt pıt olmazsa tıktık olursun
Soran+1 yılolmaz olmaz o kadar çok yaşa stok ettim :)
- +1 yıl
topragın bol olsun
Soran+1 yılcümlemizin:)
- +1 yıl
:DD
olebılır sen yınede soyle
00 Yorumlacunku hapsirinca kalp durur
03 Yorumla
Soran+1 yılbir saniye sonra yine pıt pıt atıyor ama..
Soran+1 yılatıyor atıyor..
Gizli Üye(30-35)+1 yılkalbi duruyo ya ondan
00 YorumlaSen sor diye :D
03 Yorumla
Soran+1 yıltamam bundan sonra demiyorsun çok yaşa ben sordum bitti:P
Soran+1 yılyok be hadi izin verdim nefes al :)
Cok yasa :)
04 Yorumla
Soran+1 yılsende gör:)
Soran+1 yılçok yaşa dedin ya ondan dedim şimdi alınır darılırsın :P
troll question :)
01 Yorumla
Soran+1 yılvalla troll değilim gayet gerçeğim ve cidden sordum bunu..
+1 yıl12,5 falanmısın sen?
08 Yorumla
Soran+1 yılyok buçuğu at üstüne 10 ekle :)
- +1 yıl
demekki akıl yaşın 12.5
Soran+1 yılakıl yaşta değil baştadır kanks
- +1 yıl
belli zaten sordugun sorudan :D.
Soran+1 yılsende kalkmış cevap veriyorsun.. o zaman ya benimle aynı akıl yaşındasın dediğimi anladın ya da aslında sende bu soruyu kendine sordun ama dalga geçecekler diye dışa böyle yansıttın :D
- +1 yıl
hayır alakası yok sorun çok saçma normal bir erişkin insan böyle ergence soru sormaz. bak bakalım soruna ergence değil.
Soran+1 yılyahu madem saçma ne geldin cevap yazıyorsun o zaman.. saçma de geç:) he illa bana laf sokmadan için rahat etmedi değil mi?
- +1 yıl
yok ya ne atmak hoşuma gitsinki sana?
Bu da bir gelenek
01 Yorumla
Soran+1 yılgereksiz bence..
+1 yılBiz ölümsüz ol diyoz
01 Yorumla
Soran+1 yılzaten o çok yaşaları toplasam ölümsüz olmuştum
Denemk lazim. d
03 Yorumla
Soran+1 yıldenedim ölmedi:) bir de tez geberi deneyeceğim bakalım bu işe yarayacak mı?:P
Soran+1 yıl:D:D
Dene de gor
07 Yorumla
Soran+1 yıldenedim hala nefes alıyor :P
Soran+1 yılgereksiz hareketler..
Soran+1 yılyapmıyorum zaten.. tersine tez geber diyorum ki bakalım bu etkili olacak mı:P
Soran+1 yıl:D:D:D
Gizli Üye(25-29)+1 yılağız alışkanlığı
00 Yorumla
Devamını Gör(31)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri