Kardeşim evlenecek diye evde bize zorbalık yapıyor kafayı yemek üzereyim ne yapmalıyım?

24 yaşındayım benden bir yaş büyük kardeşim, ben ve babam birlikte yaşıyoruz. Kız arkadaşı ile evlenmeye karar verdiğinde beri huyları birden değişti.

Normalde evde doğru düzgün temizlik yapmaz, yere dökülen küllüğü küllerini haftalarca temizlemeyen insanken birden titiz aşırı temiz insan ayaklarına yatmaya başladı. Bize bu evde nasıl yaşıyorsunuz aşırı pis, şöyle yapmayın böyle yapmayın diye ters davranmaya başladı. Mesela ev bulabildiniz mi, eşya aldıniz mı falan diye soru sorduğumuzda bizi tersliyor. Konuşurken ben ve babami kastederek sizler diyor. Bizim süpürge biraz arizaliydi iyi çekmiyordu yeni süpürge aldı. Ev iyi supurulmuyor sizin yüzünüzden toz alerjim oldu diyen bu eleman. İki ayda sadece bir kere odasını süpürdü. Bu nasıl toz alerjisi?

Her şeye bağırıp çağırıyor psikilojim bozuldu artık. Düğününe falan gitmeyide düşünmüyorum. Bizi kendinden ayrı gören devamlı laf söyleyen o kişi evden gittiği evlendiği an benim kardeşim değildir. Artık işte çalışırken bile odaklanamiyorum sinir hastası oldum. Babamada söyledim evlenince çocukları falan olursa o çocuğu seversen beni sil dedim. Evlenip defolup gitsin diye gün sayıyorum artık.
Kardeşim evlenecek diye evde bize zorbalık yapıyor kafayı yemek üzereyim ne yapmalıyım?