+1 yılKuranda ismi geçmeyen yüzlerce peygamber vardır. Kuranda en fazla öne çıkanların ismi var.
Dünyada birbirinden çok çok uzak yerlerde bile benzer inançlar mevcuttur. Anlatılan efsaneler birbirine çok benzer. Ancak kendisine kitap verilmemiş peygamberler çok bilinmiyor ve kalıcı birşey bırakamamışlar.
En çok peygamberin sıklıkla gçnderildiği yer olan mezopotamya hem insanların çok yoğun yaşadığı ve azgınlıkların çok olduğu bir bölge.
Yani sen sorunsuz çocuğuna bir öğretmen versen yeter ama sorunlu ve yaramaz arsız çocuğuna yüzlerce öğretmen göndersen de tam düzelmiyor318 Yorumla- +1 yıl
Yukarıda Avustralya kıtasının keşfi ile ilgili bir görüşe yorum yaptım okuyup ona göre cevaplarsan sevinirim.
- +1 yıl
Aborjinlerin Dini ve İnançları
Avustralya yerlilerinin toprağa saygı ve Düşzamanı inancı üzerine kurulu şifahi gelenekleri ve manevi erdemleri bulunmaktaydı. Rüyalar, düşler hem yaradılışın antik zamanı hem de günümüz gerçeğini ifade etmektedir. Düşzamanı Avustralya Aborjin mitolojisini birleştiren ana temadır. Rüyazamanının dört yönü bulunmaktadır: Herşeyin başlangıcı; ataların hayatı ve etkisi; yaşam ve ölüm tarzı; yaşamdaki gücün kaynağı. Rüyazamanı hem zamanın hem de herşeyin mevcut olduğu mekanın ötesindeki bir durumdur.
Avustralya yerlileri düş görmeyi “herşeyin bir anda” olduğu zaman olarak adlandırırlar çünkü rüyada geçmiş, an ve gelecek aynı anda mevcuttur. Düşzamanı kişinin hayatı süresinde uyanık bilinç haliyle tecrübe ettiği lineer bir zaman olmadığı Batılıların kavrayışında olduğu gibi öznel bir durum da değildir. Düşzamanı kabile üyeleri kabile kuralları ve geleneklerine uygun yaşadıklarında yüzyüze gelecekleri bir durumdur ve ritüellerle ve kabile mitolojilerini dinleyerek kişinin rüya zamanına girişinin sağlandığı nesnel bir durumdur.
Ölümün insan yaşamında bir son olmadığına inanan Aborjinler için rüyalarda ölmüş akrabalarla iletişim kurmak ve hatta rüya gören kişinin rüyadaki akrabaları tarafından iyileştirilmesi bile mümkündür. Ölüm kişinin uykuda geçici olarak gittiği Düşzamanından doğum yoluyla çıktığı ve daha sonra tekrar Düşzamanına geri gittiği hayat döngüsünün bir parçasıdır. - +1 yıl
Aborjinler belki de dünya yüzeyindeki en iyi kalpli kabiledir ve inanç sistemleri islam ile ters düşmez. Hümanist doğa ile dost merhametli insanlardır. Onlara bir peygamber gelmediğini bu ahlak ve öğretilerin uyduruk olduğunu nasıl düşünebilirsin?
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği nerde yazıyor pislik dediği? 😂
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği yaz bakıcam
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği yaz diyorum kıvırma da yaz
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği ﴾28﴿ Ey iman edenler! Bilin ki Allah’a ortak koşanlar pisliğe batmışlardır; artık onlar bu yıldan sonra Mescid-i Harâm’a yaklaşmasınlar. Eğer yoksulluktan endişe ederseniz, unutmayınız ki Allah size -dilerse- kendi lutfuyla bolluk verir. Allah bilmekte, hikmetle yönetmektedir.
- +1 yıl
hele şükür görebildin
- +1 yıl
Hani nerde müslüman olmayanlar pisliktir diyordu?
Allahı şirk koşanlar pisliğe batmış sayılır kutsal topraklara yaklaşmasın diyor. Bu gayet normal değil mi? İnanmadığın dinin kutsal mekanında ne işin var acaba? - +1 yıl
Aborjinler çok iyi bir halkti o yüzden peygamber gelmedi diye savunma mı olur? Hadi öyle oldu diyelim yahu adamların kendi tanrıları var kendi tanrıları. Sen yazdın orda dini inançları var diye. Şimdi ben Allah diye bardağa tapsam ama dünyanın en iyi insanı olsam da fayda etmez ben şirke düşmüş ve imanımi kaybetmişimdir. Hadi aborjinleri geçtim ya diğer uygarlıklar? Mayalar, inkalar, astekler? Bütün Güney Amerika ve kuzey Amerika halkları? Burada yaşayan insanlar? Hepsi mi sütten çıkmış ak kaşıktı?
- +1 yıl
aynen bir de şu var muhammedin araplara gelme amacı tevhidi yaymak olarak söyleniyor yani tek tanrıya inandırmak şirk ile mücadele
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği senin demenle olsaydı 😂
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği mantığı bıraktın demi? Sen mantığı bırakalı çok olmuş 😂
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği kurandaki birçok ayetin bilimsel açıklaması var kanıtı var. Senin ise hiçbir bilimsel kanıtın yok 😂
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği kuranda 300 sene uyuyan yedi uyurlar hakkında, biz onları sık sık çevirdik diyor, ancak köpeği kıtmir için o ayakları önde öylece kalıp uyudu diyor. Ünlü bir yabancı prof bunu araştırıyor ve yatak yaralarının sadece insanda oluşabileceği bu yüzden çevrilmesi gerektiği ancak köpeklerde bu durumun olmadığı onların deri altında yatak yarası oluşmasını engelleyen bir enzim keşfediliyor.
Hadid suresinde demir elementinin dünyaya indirildiği yazıyor, yani dünyada oluşmamış, nasa araştırıyor ve bunun doğru olduğu uzayda oluştuğu dünyaya sonradan geldiği belirtiliyor.
Allah kutsal kitaplarda dünyayı hiç yoktan yarattığını belirtiyor. Bilim adamları da Big beng yani büyük patlama ile dünyanın oluştuğunu kanıtladılar. Hangi patlama düzen kurar, patlama normalde düzen bozandır. Patlama ile bir düzen oluşsa birşeyler meydana gelse bunun adı apaçık mucizedir doğa üstü bir güçtür. Bunu da mı akıl edemiyorsunuz? Yuhh - +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği www.hurriyet.com.tr/.../bilim-adamindan-yedi-uyuyanlarli-makale-11643195
- +1 yıl
Ayrıca bunu araştırmış bir Japon profesör daha vardı uçakta okuyup araştırmaya başlamıştı. Onun linkini bulamadım vakit lazım bulmak için
En İyi Cevaplar
+1 yılDünyanın her bölgesine gönderildiği bildiriliyor. Dünya üzerindeki bütün topraklarda doğru inancın emareleri görüldüğü söyleniyor. Bunların oraya gönderilen peygamberlerin doğru sözlerinden kaldığını fakat zamanla değişikliğe uğradığını söylüyorlar. Ayrıca bazı peygamberlere inananların çok az sayıda olduğu hatta hiç olmadığı bildiriliyor. 960 sene yaşadığı söylenen Nuh aleyhisselama inananların bir gemi dolusu kadar insan olduğu söyleniyor. Hazreti İsa'ya sadece 11 kişinin inandığı bildiriliyor. Tarihi araştırmalarda toplumun hakim inancına ait bulgulara rastlamak mümkündür ama misal 11 adet inananı bulunan bir inanca ait bulgulara rastlamak kolay değildir.
00 Yorumla
Kültür & Sanat konusunda 4b cevap paylaştı. Doğruluğunda şüphe olmayan ayete mi inanalım yoksa kesinliği olmayan araştırmalara ve tarihi bilgilere mi? Kuranda adı geçen peygamberler zaten çok sınırlıdır. Adı geçmeyen bir çok peygamber daha vardır. Her ümmete gönderilmiştir hatta türklere bile.
03 Yorumla- +1 yıl
Avustralya kıtasının keşfi 17. Yy da oldu ve kıtada yaşayan aborjinlerin kendi dinleri ve tanrıları var. Yapılan araştırmalar 50 bin yıl öncesine kadar kıtada insan yaşadığını gösteriyor. Yani 50 bin yıl buradaki insanlar dış dünyadan bağımsız ve habersiz yaşadılar. Başka dinlere tanrılara taptılar. Kuran'da Allah'ın affetmedigi tek günahın şirk olduğu yazar. Yani Allah diye başka bir canlıya tapmak tapınmak yasaklanmış ve iman etmeden ölünürse affedilmemiştir. Bu adamlar 50bin yıl şirkte kaldılar ve Allah bunlara ne peygamber ne kitap gönderdi.
Bu sadece tek bir örnek bunun gibi daha niceleri var. - +1 yıl
Tamam da bunu bilmen imkansız belki içlerinden gönderdi ve inkar ettiler.
Kaldı ki bir diğer ayette de "peygamber göndermedikçe azap etmeyiz" diyor. Yani tebliğ ulaşmayan kimse cehennemlik değil. - +1 yıl
Nasıl imkansız? Tarih diye birşey var sonuçta ve biz yaşamış yaşayan bütün uygarlıkların kendisinden sonra eser bıraktığını biliyoruz. Dini inançları, ritüelleri, yönetimleri, kanunları.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Çünkü din bazı bölgelerde siyasettir halkı tanrılarla yönetirsin kimin tanrısı dha iyi işlenirse o başarılı olur orta doğuda hep din tanrı kavgası olur biri bir tanrı din çıkarır o başa geçer öbürü ben onun devamıyım ama içerik biraz farklı der o başa geçer
12 Yorumla- +1 yıl
hepsi yalan dolan işte
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği bu öyle bi şey ki kitaba inanan kitaptan başka bi şey düşenemiyo mesela bir 100 den fazla peygamber geldi der Kuranda bunu okuyan da bu soruya şöyle yazar Kuran da bir sürü peygamber gelmiş yazar der eee ne oldu şimdi kanıt bilime dayandı mı sadece bi şeyi okudu ve cevabına inandı
+1 yılBelki de gerek duymamıştır, Müslüman olmayanlar harici nasılsa cehennemlik.
20 Yorumla
+1 yıldahası kuranda geçen peygamberlerin neredeyse tamamı yahudi
20 YorumlaKültür & Sanat konusunda 335 cevap paylaştı. Son gelen peygamber bütün herkes için gönderildi öncekiler kavimlere gönderildi ancak son peygamber bütün dünya için gönderildi 🙂🙃
041 Yorumla- +1 yıl
Ya reis tamamda Avustralya kıtasının keşfi 17. Yy da oldu ve kıtada yaşayan aborjinlerin kendi dinleri ve tanrıları var. Yapılan araştırmalar 50 bin yıl öncesine kadar kıtada insan yaşadığını gösteriyor. Yani 50 bin yıl buradaki insanlar dış dünyadan bağımsız ve habersiz yaşadılar. Başka dinlere tanrılara taptılar. Kuran'da Allah'ın affetmedigi tek günahın şirk olduğu yazar. Yani Allah diye başka bir canlıya tapmak tapınmak yasaklanmış ve iman etmeden ölünürse affedilmemiştir. Bu adamlar 50bin yıl şirkte kaldılar ve Allah bunlara ne peygamber ne kitap gönderdi.
- +1 yıl
Ben cevapladım arkadaşlar çarpıtmalarına kulak asmayın
- +1 yıl
Sümerlere bak derim dinsel metinlerde kuranda geçen benzer hikayelerin çoğu ordan devşirme Burak atıyla tanrıya gitme, gezegenlerin secde etme olayı, ceza olarak kesme asma olayları, baş örtüsü konusu, zekat hepsi 4 dine tek tanrılı din kitaplarına geçti İsa da yok zaten hatta Nuh da yok bunlar dönemsel mevsim olaylarını zodyakla anlatmak için hikaye edilmiş şeyler
- +1 yıl
Neden hep Orta Doğuya geldiğini ben söyleyeyim :) çünkü semavi dinlerin kökeni samilere dayanır. Samiler ise Arap ve Yahudilerin atalaridir. Samilere ise bu din olgusu Sümerlilerden geçmiştir. Yani semavi dinlerin kökeni sumerlilere dayanır. Sümer mitolojisini araştırırsan semavi dinler ile ne kadar benzer olduğunu görürsünüz. Fakat bu dinler insan elinden çıkma olduğu için ancak Avrupa ve bilinen dünyaya kadar yayilabilmiştir. Yani gerçekten bir Tanrı kelâmı olsaydı bu dinler, Aborjinlerin İslâmiyeti duyması , öğrenmesi için coğrafi keşiflerin başlamasını ve pusulanın icadını beklemesi gerekmezdi ;)
- +1 yıl
Dünyanın birçok yerindeki inanç sisteminin ve efsanelerin birbirine benzemesinin sebebi ortak bir öğretiye dayanmasıdır. Bununbaşka açıklaması yok. Bugün aborjinlerin bile islam ile ters düşmez inancı. Ancak bir süre sonra deformasyon oluşabiliyor.
Ayrıca kuranda sayısız mucize bilgiler verilmiştir ki sonradan bilimsel açıklamaları keşfediliyor. Bilim ile asla ters düşmüyor kuran. Ama sizde zeka yok aklınızca dini inkar ederek kurtulacağınızı sanıyorsunuz. Akıl yok.
- +1 yıl
Peki diyelim öyle Sümerde bir yazıtta kral tanrıyı görmek için bi atla göğe çıkıyo hani insan eli ya ve ne tesadüftür ki sonradan gelen bi din de yani Hz Muhammed Burak atıyla tanrıya gidiyo be bundan benzer olaylar yine Sümerde bi kral rüya görüyo ay ve güneş secde ediyo ne garip sonra çıkan bir din de hz Yusufta rüya görüyo ve gezegenler secde ediyo
- +1 yıl
Ben sana hiç ahlaksız ve saygısızca bir yorumda bulundum mu ki bana sende kafa yok, akıl yok diyorsun? Gayette düşünüyor ve düşüncelerimi ifadeye dokebiliyorum. Sorgulamak suç mu? İslam madem kusursuz bir din böyle hataları olmaması lazım. Sana göre bunlar hata değilse çözümünü sun bana diyorum ama sen bana hakaret ve kabalikla cevap veriyorsun. İslam hoşgörü diniymis bırakın bu ayakları. Hepiniz vicdanınızı din zannedip ona tapiyorsunuz haberiniz yok.
- +1 yıl
Kulaktan kulağa anlatılan şeylerin deformasyonu kadar nornal ne olabilir? Pardon? Asıl hikayenin aynı olması kanıt değil mi? Uydurma olsa sadece burada anlatılırdı dünyanın öbür ucunda da anlatılmazdı
- +1 yıl
Çocuğa anlatır gibi basitleştirip ayrıntılı anlatıyorum yine anlamazdan gelip çarpıtmaya çalışıyorsun. Daha benden ne bekliyorsun pardon?
- +1 yıl
Ben size söyleyeyim mi gerçek ne mesela çok eşlilik konusu bu tamamen erkek aklının ürünü olan bir dinin sonucu sizce uzayı yaratan her şeyi yaratan tanrı şu kadınlara çalışma ve dışarı izinsiz çıkma hakkı vermemiş ve ekonomik özgürlüğünü kazanamamış kadınlara bunları tavsiye etmek yerine erkeklerde biriken parayı ganimeti kadınlarla pay etmek yerine kadınları güçsüz bırakıp erkeklere 4 der 5 şer niye evlendirmişler siz o zaman düşünüyo musunuz ki kadınlar o zaman erkekler kadar özgür ve paralı olsalar bir erkeğe dördüncü eş ikinci eş olurlarmıydı
- +1 yıl
@KAslaNn hiç araştırmamışsın oturduğun yerden küçücük beyninle vaaz veriyorsun.
Çok eşlilik kuranda emir değil izindir ve tek eşlilik sizin için daha hayırlıdır diye de yazar ayette. 4 e kadar evlenmeye izini ise şunun için vermiştir. Eski devirlerde savaşlar çok oluyordu ve erkeklerin çoğu savaşta ölüyordu. Kadınların ise çalışabileceği iş doğal olarak pek yoktu. Ayrıca güvenlik diye bişey de yoktu. Kocası ölmüş kadınlar ve yetim çocuklar sefalete düşüyordu ve güvenlikleri yoktu. Evlilik ile korunmaları gerekiyordu ama erkek sayısı az idi. Ve bakabilecek durumu olan erkeklerin 4 e kadar ve ayrım gözetmeden adaletli olması şartıyla evliliğe izin verildi.
1. dünya savaşından sonra benzer bir yasayı almanya bile istemişti çünkü nesil devam etmeliydi erkekler azalmıştı kadınlar ve çocuklar sefil kalmıştı. Şimdiki gibi iş imkanı mı vardı sanıyorsun? Allah kimseye zulmetmez ve kimseyi kimseden haksız yere üstün tutmaz, Allah adaletlidir - +1 yıl
@KAslaNn bu dünyada yazılan her kitap insan eliyle yazıldı. Tanrı kelâmı falan değil. Tanrıları da kendileri gibi sadist. Kadın hakları dedin mesela Nisa 34 de kadınları dövün yazar. Yahu arkadaş bu nasıl bir din ki kadınları dövün diyor? Bir Tanrı bunu nasıl söyleyebilir. Şimdi ben bunu söyledim diye tefsirci arkadaşlar hemen yok efendim kuran hiç kadınları dövün der mi? Yok öyle birşey aslında Kur'an şöyle demek istiyor diyip tefsir yapmaya başlarlar. :) Ben neden ve niçin yazıldığına bakmıyorum nasıl yazılabilir diye soruyorum? Okuduğunu anlamayan milyonlarca insan var bu dünyada ve herkes aynı kapasitede de değil. Okuduğunu anlamayan cahil birisi bu ayeti okuyup yarım yamalak bilgisiyle karısını hergün dovse bunun suçlusu kim olacak? Yahu bir insan o kadar da cahil olur mu demeyin. Eski bir haber de güney doğunun hangi şehriydi hatırlamıyorum. Cinsel ilişkiye girmek isteyen ama nasıl gireceğini bilmeyen iki gencin hastanelik olduğunu okumuştum. Adam penisini kadının göbeğine sokmaya çalışmış :) böyle cahil insanların olduğu bir toplumda sen kitabina dövün yazarsan dövmeyi bırak öldürür bile...
- +1 yıl
@betterböcek erkek sürekli iş buluyo da kadın niye bulmuyo savaş sonrası söyleyim çünkü ganimet hep erkeklerde birikiyor anlatıyorum zaten kadın mağdur değildir mağdurluğu yaratan sistemdir şimdi bile meclislerde kadın sayısı az hele Arap ülkelerinde sayılı insan bile sayılmıyolar ve bunu değiştirmeye sizin dininiz yanaşmadı çünkü onu da erkek yazdı erkek kafasıyla çözmeye çalıştı ve erkeklere cinsellik için kar sağladı birlik tuttu sonuç sıfır kadınlae hep mağdur
- +1 yıl
@KAslaNn ne gibi bir iş yapabilirdi çocuklu kadınlar o devirde. Anlat?
- +1 yıl
Aynen şöyle diyolar efendim orada darebe köken anlamıyla hafifçe dokunun öbürü diyo savuşturun yani evden uzak tutun bak bunu bizim Türkler söylüyo Araplarda binlerce yıldır aynı anlamış dövüp duruyolar kadınları bi de ilk onlara inen ayetler bunlar bi de Araplar Arapçayı yanlış mı anlamış ne anlama geldiğini de biz yok efendim şöyle yok böyle neden böyle yapıyolar halkı uzak tutmamak için eee nede olsa kadınlar birey oldu hele erkek vursun tak ceza geliyo devletten 😂
- +1 yıl
Kuranı kerimde kadınlarınıza karşı merhametli ve adaletli olun diyor. Eğer onlar size itaat etmezler ve uyarılarınıza kulak asmazlarsa yataklarınızı bir süre ayırın ve yüz çevirin diyor, eğer düzelmezlerse onları hafifçe dövün, yine olmazsa boşayın ancak boşanma en sevimsiz helaldir.
Sen şimdi karın seni dinlemiyorsa yapma dediğin herşeyi yapıyorsa hırsızlık uyuşturucu çocuğa bakmamak ihmal etmek görevlerini ihmal etmrk gibi ve seni dinlemiyorsa napacaksın? Bazı kadınlar malesef bundan anlıyor. Her kadın bir değil medeni değil akıllı değil. Bela gibi kadınlar da var. Direkt boşasan kadın da çocuk da mağdur olacak. - +1 yıl
Bak gördün mü ilgili ayetin tefsiri hemen yapıldı :) Neden peki? Çünkü Tanrı derdini anlatmaktan aciz :) Bize söylediği şeyleri anlamak için bile tefsire ihtiyaç duyuyoruz. Keşke her sene bana kurban kesin diyeceğine bir fidan dikin deseydi dünya nasıl bir dünya olurdu.
- +1 yıl
Tefsir yapmadım surede bu geçiyor. Ben açıklamasını yaptım. Bazı kadınlar seni zorla katil bile eder. Yalansa yalan de. Bazılarına bir fiske vur kediye döner. Arsıza müsamaha göstermek onu cesaretlendirir. Herkes medeni ve akıllı değil. Karakter önemli
- +1 yıl
Peygamberimiz yarın öleceğinizi de bilseniz bir fidan dikiniz diyor.
- +1 yıl
Hadislere inanmıyorum ben. Kuran'da ne yazıyorsa ona bakarım. İslam dinine birçok uydurma yalan hadis girdiği için Kuran'da ne yazarsa o benim için.
- +1 yıl
@KAslaNn imtihan esnasında yanlış yapana açıkça Allahın hemen bir bela vermesini mi bekliyorsun?
İmtihanın ne özelliği kalır?
Sınav esnasında öğretmen hep sessiz kalır.
Adalet mahşerde burada değil - +1 yıl
Kuran bir kitap, dünyadaki her olay her konu hakkında en ince ayrıntılarına kadar yazacak olsa kütüphaneler dolusu kitap eder kimse okumaz.
Peygamber onu açıklamak ve öpretmek için gönderilmiştir. Peygamber öğretmendir. Papağan değil - +1 yıl
Doğru peygamber papağan değil, o evlatlık oğlunun karısına göz koyan birisi unutmuştum :)
- +1 yıl
@KAslaNn imkanlara göre meslekler oluşur. O devirde bir kadının yapabileceği bir iş söyle. Çok az çünkü dünya bugünki teknolojide değil.
Buna rağmen kadının biri peygambere gitmiş ben kuaförüm demiş kadınları gelinleri kocaları için süslerim. Eğer bu meslek uygun değilse yapmayayım demiş. Peygamberimiz de ona bu mesleğine devam et demiş onu takdir etmiştir. - +1 yıl
İslam dininde kan bağı yoksa evlatlık diye bişey yok. Himaye edinsen de o sana evladın gibi olmuyor. Ayrıca evlatlığının karısını o hiç görmemişti bile ayet insanlara eski inançlarının doğru olmadığını göstermek için emretti. Kurallar değişiyor, bunu da örnekle gösterebilirsin. Ayrıca evlatlığının karısı boşanmak istemişti bu ayetten çok önce. Çünkü hor görüyordu kocasını. başkasıyla evlenmek istiyordu. Zeyd de karısını istemiyordu. Peygamber o kadını hiç görmemişti bile
- +1 yıl
Sen peygamberi, ayet emrettiği için hiç görmediği kadınla evlatlığının boşamak istediği kadınla istemediği halde evlendi diye kınıyorsun da,
Atatürkün bizzat evlatlığının kendisi ile Afet İnan ile dost hayatı yaşamasını birlikte nikahsız yaşamasını nasıl kınamıyorsun? - +1 yıl
@betterböcek valla haklı da olabilirsin hatta şu konuları en mantıklı konuştuğum ilk kişisin ama dediğim gibi geçmiş ben şuans bakıyorum bana bu dinin bir faydası olmadı bu zamana kadar ne çocukken dua ederken nede gençken faydası olmayan şeyi hayatıma uygulamaktan sıkıldım diyebilirim
- +1 yıl
Olay hakkında hiçbir bilgin yok. Zeydin karısı araplar içinde en soylu en zengin ailenin tek kızıydı. Babası peygambere geldi ve kızımı evlendireceğim sen kimi istersen ona vereceğim deyip sormuş. Zeyd fakir bir köle ve evlenmek istiyordu. Peygamberimiz de Zeyde istedi kızı. Hiç görmemişti bile. İstese kendine isterdi. Zeydle evlendiler ama kız zeydi hor görüyordu ve boşanmak istiyordu , zeyd de karısını boşadı. Sonra ayet indi ve evlatlıkların gerçek evlat hükmünde olmadığını kan hısımlığı oluşmadığını eski inançların geçerli olmadığını bildirdi ayet ve bunun örneği olarak zeydin boşandığı kadını peygambere nikahladı Allah ayetinde. Peygamber o kadını görmemişti bile ve istese baştan kendine alabilirdi
- +1 yıl
@KAslaNn faydayı sen duanın anında kabul olması ile mi var sayıyorsun?
Duaların kimi bu hayatta kimi ahirette kabul olur. Her istediğimiz olsa bu hayat imtihan değil cennet olurdu - +1 yıl
Neye çok gülüyorum biliyor musun? Eskiden bende senin gibi bu dini savunuyor ve ateistler ile tartışmaya giriyordum. Yok öyle değildi böyleydi falan diye :) şimdi ne kadar yanildigimi inandığım değerlerin bir yalandan ibaret olduğunu anladım. Keşke bir adalet sistemi olsa ve kötü insanlar öbür tarafta cezalarını çekse. İnan bunu senden çok ben isterim. Ama yok, olmayacak, sizi bu inanç sistemi ile sonraki hayatınızda herşeye sahip olacaksınız vaadidyle kandırıyorlar. Din ile siyaset ile insanları yönetiyorlar. İnanan insan sorgulamaz, araştırmaz, merak etmez. Kısaca inanan insan sorun teşkil etmeyen insandır. Fakat bu dediklerimi biranda anlaman, benimsemen imkansız. Seni anlıyorum. Benim bile bu gerçekleri okuyup araştırarak anlamam 3 yılımı aldı. Herneyse umarım birgün bu dediklerimi düşünür ve yorumlarsin. İyi günler...
+1 yılİnsanlık orada başladı. Ama 124 bin Peygamber hepsi oraya gönderilmedi.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer ümitte deyince hepimiz giriyoruz içine zaten mesela cumhur başkanı şu an İstanbul'da ama bütün sehirleri o yönetiyor o hesap yani
01 Yorumla- +1 yıl
Yukarıda aborjinler ile ilgili bir görüşe yorum yaptım okuyup ona göre cevaplarsan sevinirim.
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇünkü o zamanlar o coğrafyada cahiliye dönemi yasiniyordu ben öyle biliyorum
110 Yorumla- +1 yıl
bugün de müslümanlar cahiliye devrinde yaşıyor
Cevap sahibi+1 yıl@KSninMeraklıErkeği aslında islam dini müslümanların kendini geliştirmesini emreder ama malesef uygulayan yok
- +1 yıl
İyi tamamda yukarıda söylediğim uygarlıklarin başka dini ve tanrısı var. Yani adamlar tanrı diye Allah dışında başka şeylere tapti binlerce yıl. Allah Kuran'da bana itaat etmeyeni iman etmeyeni yakarım diyo ama bu insanlara peygamber göndermiyo?
- +1 yıl
mesela nasıl geliştirmesini emreder kurandan ayetler göster
- +1 yıl
allah kuranda her topluluğa peygamber gönderdim diyor ama daha peygamber göndermediği yerlerden haberi bile yok ahahahhaa
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği aynen aynen :)
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği göndermediğini ne biliyorsun binlerce peygamber gelmiş. Sadece 4 tanesine kitap verilmiş. Bunları bilmiyor gibi atıp tutuyorsun 🤩
- +1 yıl
@betterböcek bütün milletlerin kendi mitolojileri var birçok mitolojide peygamber diye bişey yok bile asıl sana sormak lazım sen peygamber gönderildiğini nerden biliyorsun bilmiyorsun küçükken seni kandırmışlar bu kitapta ne yazıyorsa doğrudur diye sende yemişsin ahahahha kuran o kadar saçmalıklarla dolu bir kitap ki yıldızlarla şeytan taşlandığı yazıyor güneşten onlarca yüzlerce kat büyük yıldızlarla bu çağda yıldızlarla şeytan taşlandığına inanan net aptaldır
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği çok aptalsın daldan dala atlıyorsun. Ben sana gayet mantıklı bişey söyledim. Binlerce peygamber gelmemiş olsa dünyada birbiriyle çok uzak alakasız yerlerde efsaneler inançlar nasıl bu kadar benzer olabiliyor? Hikaye temelde neden hep aynı? 😂 farklı olması gerekmez mi? Madem peygamber gelmedi heryere
Cevap sahibi+1 yıl@betterböcek helâl olsun😂
anlamak zor.. anlamaya çalışmak imkansız
kur-anda daha akıcı bir dil kullanabilirmiş okurken içi geçiyor insanın02 Yorumla- +1 yıl
Yuhh nasıl akıcı olsun daha, hem olağanüstü bir şiir gibi hem tınısı muhteşem. Dinleyenler etkilenip müslüman oluyor.
Ama yetmemiş, Peygamberler mutlaka doğrudur ama demekki son bulmamalıymış, yetmemiş.
00 Yorumladin ortadoğu dini oldugu için ksjdgdlşghsdgf
11 Yorumla- +1 yıl
Hahaha olabilir :)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler