Sivaslılarda alevi olur mu kürt olur mu Şafi mezhep yaygın mıdır?
Sizin şu yaptığınız onlara uymaz ya da onları yaptığı size uymaz dediğiniz bir şey var mı?
İnsanları nasıldır?
Farklılıklar nelerdir yani?
Zara-sivas
Sizin şu yaptığınız onlara uymaz ya da onları yaptığı size uymaz dediğiniz bir şey var mı?
İnsanları nasıldır?
Farklılıklar nelerdir yani?
Zara-sivas
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Sivasa kürt yok denilecek kadar az ama alevileri vardır eğer siz Sünni iseniz aileler sıkıntı çıkarabilir
Sivas Zaralılar muhtemelen alevi başlamadan bitti
Kürt olurmu alevi olurmu safi olurmu sünni olurmu bilmem ama sizden insan olmaz
Pardon da kürtle yaşayamam ailesi ve benim aile yapım yetiştirilme tarzlarımız aynı olmaz alevi dinen yasak zaten Şafiler de bile çok farklılık var bunun insanlıkla bir alakasını göremedim? Hayatımı birleştireceğim insanı seçerken bazı şeylere dikkat ediyorum diye insan değil miyim? Farkındaysanız ölsünler yok olsunlar demedim. Acaba birbirimize uyumlu muyuz dedim. Asıl sizin gibi gerekli gereksiz her şeyi yorumlayan yargılayanlardan insan olmaz
Diyaneti ara istersen cahil insan aleviyle sunni evlenebilir ama ailenin sacma bir tarilata bagliysa hic bana yasam tarzi deme inandigin kitabi bir oku ayni toprak tan yaratilan ve tureyen bir nesilsin ve allahin yarrattigi kulu dinine ırkina gore hor gormektir bu
Sunni olduğumu kim söyledi ya 😂 çok bilmiş Hanifi mezhebindenim ben ayrıca kimseyi hor gördüğüm falan yok şimdi defol burdan
Mal hanefilik sünni mezhebin bir koludur
Ya sen geriiiii zekalı mısın? Hanefi ve Şafi mezhebi arasında farklar var ya ben istiyorum ki aynı olsun anlatabiliyor muyum? Mal mal yapınma burda aleviyle sunni evlenebilir ama yetiştirilme tarzı? Dinimizde olan farklılıklar?
Bak guzel insan ben tarih okuyorum din tarihine hakim biriyim sana yardimci olmaya calisayim diye yazdim
Aşağılayarak mı yardımcı olacaktınız?
Bak boyle bir sıkıntın varsa karsindakinin mezhebini az cok ırkını direk söylersen konu uzamaz ama bende yetistirilmem geregi irkcı veya mezhepci ya da inanc takintisi olan biri degilim bunlar bizim orda hoş karsilanmaz
Ozür dilerim birde
Sizi orda nasıl karşılanır bilmem de ben Hanefi olsun kızım alevi olmasın görüşmeden hatta adını sormadan önce dinini mezhebini sor çok zorluk çekersin aynı olmaz denilerek büyütüldüm o yüzden ordan konuşup yargılamayın ve bu büyütülüş tarzını seviyorum kültürel çakışmalar oluyor aileler anlaşamıyor sürekli huzursuzluk biri camiye gidiyor diğeri cem evine biri 5 vakit kılıyor diğeri... Biri ramazan ayında oruç tutuyor diğeri başka aylarda tutuyor ve o aylarda saç kesmek bakım yapmak banyo yapmak aynaya bakmak günah ama suya 1 damla meyve suyu damlatınca içebiliuolar vs vs çocuğumuz olsa nasıl büyütücez anlatabiliyor muyum?
Biri abdest alır diğeri cenabet gezer offf çok ayrılık var işte
Safi mi eleman
Sivas zaralı muhtemelen alevi
Alevilerle hanefiler arasinda ihtikat farkları vardir ama efsane ve iftiralar haric hanefilik ve alevilik ayrildığı en buyul ayrimlar ibadet ve kutsallamalar dır. Bunun içinde oruç, cami ve bölgelere göre alkol sorun edilebilir. Ama alevi ise belli eder. Sadece hz. Ali değil baska sorular sorup anlayabilirsin mesela aşure ayinda oruç tutuyormu aşure alevi gelenegi dir normal de
Bunu karşındaki araştırdığın kişiyi tanıyarak öğren jer ailenin farklıdır
Eder haklısınız ama bilgi sahibi olmak istiyorum
Böyle olmaz ama burda şöyle böyle derler ama aksi çıkar bilemezsin bukadar takılma önemli olan sana uyuyormu uymuyor mu