ailem zorla namaz kildirtiyor, kiliyormus gibi yapıyorum ama içimden sövüyorum dua okumak yerine kılmıyorum falan
Münafık mi oluyorum şimdi?
Münafık mi oluyorum şimdi?
Rabbim sana hidayet nasip etsin namaz dinimizin direği Hz Ömer buyuruyor ki namaz kilmayanin İslam'dan nasibi yoktur buyurur kanlar içinde aşkla namaz kılan insan mı daha değerlidir Allah katında yoksa sağlığı yerinde rahat bir ortamda vesvese ile namaz kılan insan mı Rabbim gerçekten hidayet nasip etsin...
Bu onların suçu Müslüman olarak örnek olmaları gerekir. Şu ana kadar tanıdığım dindar insanların hiçbirini sevmedim. Onlar yüzünden namazdan da kurandan da nefret edeceğim artık.
Onlar anne baba evlatlarını her zaman doğruya cagirmalilar Allah hayırlı evlat yetistirin demiş Kuran'da annen babanin sana namaz kıl demesi nasıl kötü bir şey olabilir anlamadim evet dinde zorlama yok ama bir anne ve baba evladının cehenneme girmesini istemez peygamberimiz Hz Muhammed sav efendimiz kızı Fatıma annemize buyurur ki kızım peygamber kızıda olsan namaz kilmadikca cennete giremezsin buyuruyor bunu unutma
Namaz kıl demeleri kötü değil zorla kildirmari kotü biri sana zorla Hristiyan ol dese ne düşünürsün? Biraz empati kurun.
O konuda haklısın sana namazın güzelliği anlatmalilardi dinde zorlama yok her zaman soylemeliler ama zorla yaptirmalari lazım değil sana namazın guzelliklerini anlatayım diyeceğim ama galiba çok fena gaflettesin yabancı birinden değilde ailenden biri anlatmali galiba namazın güzelliğini ama şunu bil ki Rabbim namaz kılanları sever ve sırat köprüsünde imandan sonra namaz gelecek 😢😢😢
Cevap
7Cevap
Din min yalan dolan bak keyfine vicdanım rahat olsun münafık su bu uydurdukları kelimeler hep sırf insanlara pskolojik şiddet uygulamak için gibi
Bizi aldatan bizden değildir demiş efendim iz sallallahu aleyhi ve sellem istemiyorsan kılma ama evet münafıklarda böyle yapıyor muş zamanında
Münafik değilsin ama isteyerek kılsan zarara girmezsin
İstemiyorum ama, namazın n sini bile duymak istemiyorum. Allahın da aynı şekilde. Bıktım hepsinden.
Şu an Haşa gizli şirk yapıyorsun kelimeyi şahadet getir Ne diyim çok yanlış düşünüyorsun Allah hidayet versin sana
Ama biraz anlayabilir misin beni? Sen mesela iyi bir Müslümansın ama seni ateist olmaya zorlasalar ne hissedersin? Ben ateist değilim, Müslümandım ama şu an neyim bilmiyorum onlar yüzünden.
Bak Kardeşim güzel dostun öncelikle islam ile ataislim çok farklı şeyler vede tamam sen ne yapmak istiyorsan yap ama doğru bir tane dir ben sana bunu zorla yap demem ama namaz kılmaya çalış anne baba zoru ile kendini alıştır zararı olmaz Ben ataist olsam düzgünce birisi islamı anlatsa Haklı bulurum ama islamdayken ataislik dinsiz olmaktır çok saçma kabul etmem hayatını zora sokma bu dünya nın Öbür dünyası var baban annen seni zorlamadan yaptırmasi gerekir
Ne önemi var münafık olup olmamak umurunda olsa böyle bir şey yapamazsın zaten.
Adam gibi söyle sende kılmayacağım diye sövünce eline ne geçiyor? Yiyorsa söylersin
Çok kolay zaten. Oradan demesi kolay tabii. Daha bugün dayak yedim bu yüzden. Evet "dayak" çünkü bu insanların alayı cahil. Anlatabiliyor muyum derdimi? Ben artık bıktım. Elestirecekseniz cevap yazmayın zaten canım sıkkın
O zaman ailen çok gerikafalı namaz evet çok önemli ama dinde zorlama yok tuhafmış ailen
Ben de ergenlige girdigimden beri cenabetim ama bu muslumanliggimi bozmaz. Sadece gunahkar yapar
Dinde zorlama yoktur önemli olan senin içinden gelen ama küfür tabiki de yanlış bilemiyorum açıkçası kolay gelsin sana gerçekten zor bir durum
Ailen munafik sen degil
Çok haklısın, onlar yüzünden Allah'a küfrediyorum resmen.
Ben ateistim benim ailem bilmiyor bi bilse ler reddederler ben de ramazanda orucmus gibi yapıyorum aç kalıyorum boşu boşuna. O yüzden seni çok iyi anliyorum
neden dua etmek yerine sövüyorsun ki? madem zorla kıldırıyorlar bildigin duaları salla aklından.
Çarpılarak sın yaa ahhahaha
Zaten bu din hep zora kullandırır
Sen nesin ben biliyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?