Aile & Toplum konusunda 828 cevap paylaştı. Herkes işine gelene inanıyor, Rusların ilk başta Müslümanlığı seçmeleri ancak inançlarında içkinin yasak olduğu için hristiyanlığa geçme durumu gibi olyor, başka birisi kapalı olmak zorunluluk düşüncesi ile işine gelmiyor, bazı kişiler de dinden ekmeğini çıkarıyor o haram para ile çıkarıyor, din tcareti yapıyor çeşitli yollar ile, zaten çığrından çıkmış halde artan Islmafobi grubuna yeni kişileri ekliyorlar, Laik ülkedeyiz ama ne Mslmn ne de batıcı kesim birbirine saygı gösteriyor, dün Allah Allah diyiyor bu gün çlyor, diğeri sözde özgürlükçü ama kapalı giyinen birine sövyor işine geldiğinde de Mslümanlık taslıyor, kısacası 2 tane grubun çıkardığı iç savş var
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Zorunlu din eğitimi yüzünden yaygınlaştı, fenni ve ilmi eğitime yönelmek yerine imam hatiplere yönelmekten yaygınlaştı. Araştırma kültürü ve internet genişlediğinden ötürü insanların bilgiyi kolay alışveriş edebilmesi sayesinde yaygınlaştı. 4 yaşındaki bir kızı kapatırsan o kız büyüdüğünde neden diniyle alakalı sorunlar yaşıyor deme veya küçüklükten dine alıştırıp benim çocuğum neden araştırınca dinden çıkıyor denmez. Doğru olan aslında bireyin ergenlik yaşına geldikten sonra araştırıp kendi karar vermesi çünkü Kuranı kerim kitabı bile her yerde aynı iken mesela islam insanları kuranı büyük bir nimet görürken gayrimüslim kuranı kerimdeki yanlışları söylemekten dillerinin tüyünün bittiğini söylerler. Kesinlikle bakış açısıyla alakalı. İnançsızlık zaman geçtikçe daha çok yükselecek şu anda bile zaten kimliğinde müslüman yazanların çoğu ateist oldu bile. %70 oranı veriyorlar Türkiye'ye müslüman nüfus olarak yani o internetteki %95 falan yanlış. O %70'in içinde de zaten islamı yaşayan %10 bile yok. Sadece İstanbul'da 1 milyon inançsız olduğunu söylüyorlar tabi bunlar teyite muhtaç bilgiler yani kesin değil fakat şu kesin ki Türkiye zamanla inançsızlaşacak.
13 Yorumla- +1 yıl
Senin dediğin şuna benziyor bir çocuk var sen bu çocuğu ahlaklı biri olmasını istiyorsun ama ergenliğe kadar hiç bir şey öğretmiyorsun ama ergenliğe girince de ahlaklı olmasını söylüyorsun bu çocuk söylediğin şeyi nasıl sevipte yapsın ki? hiç alışık olmadığı bir şeyi bir anda yap diyorsun bu onun için çok zor olur o yüzden küçüklükten eğitmeye başlayacaksın ki alışsın zor gelmesin nasıl savunma sporuna çocukken başlayın ileride daha rahat edersiniz diyorlarsa din de öyledir büyüdüğünde ona bir şey öğretmek zor olur o yüzden küçüklükten başlayacaksın öğretmeye ki sonradan zorlanmasın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Dine sahip olmak çünkü büyük bir sorumluluk ve şartları zor. Bunları yerine getirmek istemeyen ve tabiri caiz ise bir hayvandan hiçbir şekilde farklı yaşamamak isteyen insanlar çeşitli ve hiçbir gerçekliği olmayan sebepler belirterek dinsiz oluyorlar.
insan melek ile hayvanın arasındadır. İmanlıysa ve takvalıysa melekten üstün, eğer imansız ise hayvandan da daha aşağıdır çünkü Allahın ona verdiği aklı kullanamamış ve rabbini bulamamıştır.
"kim doğru yola yönelirse kendisi için yönelmiştir (ahirette mükafatını görür), kim de sapıtmışsa kendi zararınadır (ahirette cezasını çeker), hiçbir kimse bir başkasının günahını da taşımaz. - İsra 1530 Yorumla
+1 yılÇünkü kıyamet yaklaştı. Ve kıyametin en büyük alametlerinden biri de Allah telanın apacık bir şekilde inkar edilmesi, insanların uydurduğu dinlerin ve ideolojilerin örn, atezim, deizm, agnostizm gibi akımların yaygınlaşması 1500 sene önce haber verilen alametlerdendir. Şahsen inançsızlıklar yaygınlaştıkça dine olan sempatim daha çok artıyor.
44 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim bu yanitina bin şükürler olsun
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği ulan ş. erefsiz her dini görüşün altına yırtık çorap gibi fırlayıp neden hakaret ediyorsun? Madem inanmıyorsun, madem inancın yok sana gire çıkan ne? Neden zoruna gidiyor inanmadığın şey? Yoksa şeytan mıdır size böyle musallat eden?
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim Allah razı olsun
Soran+1 yıl@ Cj Sendende razi olsun
+1 yılAile yapısının küçülmesi, şehirlerin büyümesi, insanlar arasında muhabbetin azalması, insanların birbirine karışmaması, yanlışa yanlış, doğruya doğru dememek, her türlü bilgiye hızlıca ulaşmak, uyaran etkenlerin fazla olması, doğadan uzaklaşmak, tefekkür etmemek vs daha fazla
30 YorumlaDine önem vermezsen Allahta o hidayet nurunu senden söküp alır gavura verir bugün Türkiye gavurlaşırken Avrupa ve Amerika İslama girmeye başlıyor
38 Yorumla
Soran+1 yılCiddimisin?
Soran+1 yılBen allaha peygambere küfürü öfkeyi kini en çok bu sitede gördüm yoksa insanlar bu kinlerini sadece buradami göstermeye cesaret edebiliyorlar
- +1 yıl
katılıyorum
Soran+1 yılBende ona şaşiriyom 28 yaşindayim bu kadar inançsizin bu ıslam ulkesinde ne zamandan beri yasadiğini ilk defa goruyom insanlarmi belli etmedi kendini benmi kördum bilmiyorum
- +1 yıl
Dini öğretmezsen küçüklükten beri böyle sonuçlar olması normal dine göre yaşamazsan yaşadığını din sanarsın danimarkalı gelin diye bir film var izleyin anlarsınız ne demek istediğimi https://www.youtube.com/watch?v=GH4wbBOsxFo
Çünkü inanmak için Doğruluğu kesin olan kanıtlar lazım. Korku üzerinden inanç inşa etmeye çalışıldı yüzyıllarca ve aslında eskiden de inançsızlık fazlaydı , sadece o zaman insanlar bunu dile getirmeye korkuyor veya çekiniyordu çeşitli sebeplerden dolayı.
21 Yorumla- +1 yıl
En doğru yorum bu kesinlikle
+1 yılKiyamet yakin ondan bunlarin hepsi kiyamet alamrtleri lgbt denen seye karsi ilgi artti ve cogu da musluman sadece saygi duyuyorlarmis yok daha neler dinimizi bilmeden her halta saygi duyamazsin ALLAH bize oyle seyleri yasakladi yasaklanan seylere karsi saygilari var hepsi cok sacmalik ben muslumanim elhamdurillah saygi da duymuyorum karismiyorum da ne haltlari varsa yesinler bana bulasmasinlar yeter
30 Yorumla
+1 yılBu konu o kadar derin ki iki demlik çay yetmez bunu anlatmaya
30 Yorumla
+1 yılVicdan rahatlatlamak için. Çoğu kişinin işine gelmiyor
32 Yorumla- +1 yıl
islam ülkeleri dünyada kadını en çok ezen ülkeler kim daha şeytan?
- +1 yıl
Beni bi sal kardeşim ys
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBilmiyorum belkide 'devir değişti' diyerek bir sürü günahı gösterdikleri ve susturdukları içindir 😔
11 Yorumla
Soran+1 yıl😔😔😔
+1 yılValla ülkemizdeki müslümanları görünce, hala nasıl inanıyorum, diye kendime de şaşıyorum. Kimseyi suçlayamam :D
21 Yorumla
Soran+1 yılNolmuşki ülkemizdeki muslumanlara
+1 yılİnsanlar özgürlük isteğine bahane bulmak istiyorlar
127 Yorumla- +1 yıl
müslüman olarak da istediklerini yapabiliyolar zina kumar içki vs
- +1 yıl
Dinen yasak işte inanmazsan vicdanen de soeun yaşamazsın
- +1 yıl
müslümanlar sanki çok mu vicdanen sorun yaşıyor?
- +1 yıl
Yaşadığına inanıyorum inancın kuvvetine bağlı bu
- +1 yıl
peki kuranın içindeki saçmalıkları mantıksızlıkları görüp dinden çıkmış olamazlar mı?
- +1 yıl
Neredeymiş mantıksızlıklar
- +1 yıl
mesela elif lam mim sence bunun allah sözü olması saçmalık değil mi?
- +1 yıl
sorsan kuranın her ayeti insanlığı düzeltmek için uyarmak için dersiniz bu ayet ne arıyor boş yapmış allah
- +1 yıl
Boş yapmış Allah derken Allah'ı kabul ediyorsun
- +1 yıl
eğer bir allah olsaydı peygamber gönderseydi böyle boş yapmazdı diyorum
- +1 yıl
Din bu kadar yüzeysel bir şey değil ki derin düşünmek gerek. Her şeyi kavrayamıyor oluşumuz onun olmadığı anlamına gelmez
- +1 yıl
emin ol kuranda 2+2=5 yazsa onu da böyle savunmaya kalkardın çünkü müslümanda beyin olmaz körü körüne sorgulamadan teslimiyet ve itaat olur
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği boş yapma çocuk git kendi konuna burada sana ve boş fikirlerine yer yok
- +1 yıl
@Delimineel tabi tabi bütün bilim adamları evrimi kabul ediyor hepsi boş fikirli ama geri kalmış islam ülkelerindeki müslümanlar hepsi üstün zekalı git çocuk kandır cahil kandır
- +1 yıl
git deve sidiği iç hz. muhammed şifalıdır demiş durma deve sidiği iç ahahahhahaa
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği peki şu an tüm bilim insanlarının söylediklerinin 1500 yıl önce keşfedilmiş şeyler olduğunu biliyor muydun? Beynin boş derken şaka yapmıyordum ciddi manada boşsun sadece gelip içindeki nefreti bırakıyorsun git sen araştır asıl
- +1 yıl
@Delimineel bilim adamları kuranda yazan şeyleri falan bulmuş değiller bunlar sizin uydurmalarınız kuranın içinde onlarca saçmalık var 3-5 kişi çıkıp mucize bulduk dedi diye kuranda yazan onlarca saçmalığı körü körüne sorgulamadan kabul etmek yine aptallıktır bana göre
- +1 yıl
@Delimineel mesela evrenin genişlemesi oldu dediler ki evren aslında genişlemiyormuş sadece yıldızlar hareket halindeymiş birbirinden uzaklaşıyormuş deseler ne yapcaksınız o zaman da o ayette aslında evren genişliyor demek istemiyordu diyecektiniz diyorum ya kuranda 2+2=5 yazsa körü körüne sorgulamadan savunursunuz cevap 4 diyenlere düşmanlık yaparsınız müslümanda beyin olmaz
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği Kuran'da yazan ayetlerden bile bihabersin anca sadece kafandaki boş teorileri yazarsın
- +1 yıl
@Delimineel mülk/5 biz en yakın göğü (7 kat gökten 1. gök) kandillerle (yıldızlar) donattık ve onları şeytanlara atılan taşlar yaptık :D bu muhammed o kadar cahil ki yukarı bakınca yıldızları taş zannetmiş şeytanlara taş atıyoruz diye yalan atmış yıldızlar güneşten bile daha büyüktür şeytan taşlamak için aşırı büyükler :D
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği anca cahil cahil konuş, hakaret etmekten başka birşey yapmıyorsun 'Onlar; sağır ve kördür. Ne kadar anlatırsan anlat anlamazlar, söylesen de duymazlar. Göstersen de görmezler' bak senden bahsediliyor bunları görmezden geldin tabi
- +1 yıl
@Delimineel sen git yıldızlarla şeytan taşlandığına inanmaya devam et cahil müslüman seni ahahahahha güneşten yüzlerce kat büyük yıldızlarla
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği hzksnsjjs tamam cahil insan harika başarılara sahip müslümanlara da arkanı dönersin anca 🤣
- +1 yıl
@Delimineel o harika başarılara sahip müslümanlara (sözde müslüman) kelime-i şehadetin anlamını sorsan kaç tanesi cevap verebilir acaba adamların dinle alakaları yok o yüzden yükselmişler zaten
- +1 yıl
diyorum ya kuranda 2+2=5 yazsa savunmaya kalkarsınız bu kafayla mı gelişecek islam ülkeleri
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği ok hadi otur ağla sen
- +1 yıl
@Delimineel ben niye ağlayım siz ağlayın 10 sene sonra dünyada müslümanlarla ilgili ne kanunlar çıkarır müslüman olmayan devletler ona ağla :D
+1 yılBen kendim içim söylersem
Tanrının varlığını ispat ederim
Ama tek mı 10 mu
Oyu mı kötü mü
Bizi yaratıp karışmıyor mu
Yoksa islam hak mı
Bunu aklimla bilemem
Sadece iman ediyorum00 Yorumla
+1 yıluyanmaya başladılar sorgulamaya başladılar ve çogu dini saçma oldugunu anladılar
bu sizi ilgilendirmez herkez sizin gibi olmak zorunda degildir00 Yorumla
+1 yılBeyinsiz olan bazı inançlıların beyinsiz bir şekilde olan inançları ve söylemleri yüzünden.
10 Yorumla
+1 yılBilim ve ilime ulaşım kolaylaşınca insanlar daha hızlı aydınlanmaya başladı.
10 Yorumla
+1 yılAvrupa ve diğer ülkelere özeniyorlar ya, onlar gibi olmak istiyorlar
30 Yorumlabu da bir tercih. şahsi olarak bir dini inancım var. ancak bu insanlarla ileride bir cennet varsa orada yaşama ihtimali bile mide bulandırıcı kusturtucu bir şey. sırf bu yüzden bile cehenneme gidilebilir.
10 Yorumla
+1 yılkibir..
daha zeki olduklarını düşünüyorlar..
ve dinin sorgulanmayacak bir kavramdır..
ya kabul edersin ya rededersin..01 Yorumlaİnançlı gecinenlerin hırsız olmalarından şatafat içinde yaşayıp komşusu açken tok yatan olduklarından daha sayayım mı?
00 Yorumladin devlet tekbir diyenlerin neler yaptığını görünce
10 Yorumlainancsizligin yayginlastigini düşünmüyorum ama dini sömürüye karşı tepki çoğaldı... her eleştiri inancsizlik olarak algılanmamalı hersey siyah beyaz degil.
00 YorumlaMaalesef çoğaldı kıyamet belirtisidir
10 Yorumla
+1 yılAramızdaki şeytanlar arttı o yüzden
11 Yorumla- +1 yıl
islam ülkeleri dünyada kadını en çok ezen ülkeler kim daha şeytan?
+1 yılÇünkü bilim dinin kurgulama olduğunu kanıtladı.
112 Yorumla
Soran+1 yılNe zamann hanii kanitt
- +1 yıl
Freud un Totem ve Tabu kitabını oku
- +1 yıl
dedi islamın doğru din olduğuna hiçbir kanıt olmadığı halde araştırmadan sorgulamadan körü körüne inanan karı
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği Kardeşim hanımefendi ile düzgün konuş " kari" cok cirkin bir tabir.
- +1 yıl
ne hanımefendisi ya seni öldürmek isteyen bir dine inanıyor az bile söyledim
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği Herkesin inancı kendine ama biz kibar olmakla yükümlüyüz.
- +1 yıl
Onu düşüncelerine göre yargılamak totaliterliktir bize de yakışmaz.
- +1 yıl
birini öldürmek istemek sence normal bir düşünceyse konuşacak bişey yok
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği Düşünceyi yargılamıyorum ama kibar bir biçimde ifade etmelisin.
- +1 yıl
sen git pkklılarla da böyle kibar konuş göreyim seni o zaman
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği Olmaz olmaz çok yanlış 👆👆
- +1 yıl
muhammedin öldürdüğü ve canını yaktığı insan sayısı pkkdan daha fazla o nolcak?
+1 yılCunki insanlar artik mal degil okuyup araştırıyor
20 Yorumla
+1 yılSorgulama var şimdi eskiden çok fazla yoktu
11 Yorumla- +1 yıl
Bu sitede diye bişey yok bence sizin yaşadığınız ülkeden haberiniz yok
+1 yılGünah isleye isleye kalp kararır o yuzden
11 Yorumla- +1 yıl
günümüzdeki dinsizler müslümanlardan daha elit ve ahlaklı
- Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılRüşvet , yolsuzluk , çalma neden yaygınlaştı…
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar akıllanıyor her geçen yıl
00 Yorumla
+1 yılNedeni önemli mi gerçekten?
16 Yorumla
Soran+1 yılEvet benim için önemli
- +1 yıl
Önce sen kendi fikrini paylaş ben de paylaşayım hemen
Soran+1 yılİnsanlar zaman geçtikçe keyfine zevkine daha çok düşkün oluyor ondan dini inançi terk ediyor bence.
- +1 yıl
Din yetersiz kalıyor olabilir mi bazı şeyleri açıklama da veya anlamlandırma da
Soran+1 yılBence kalmiyor sadece insan azgın doyumsuz hep bi açlik içinde
- +1 yıl
kuranın içinde onlarca saçmalık var
+1 yılKuran'da yazanlar gerçekleşmesi için
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİmam Hatipler yüzünden
22 Yorumla
Soran+1 yılOnlarin ne şucu var
Cevap sahibi+1 yılBu toplumun gelişmesi için önemli rolü olan köy kaldırılıp onlar açıldı siyasal İslam'a on ayak oldular
Bunu anlamak çok zor değil
00 Yorumla
+1 yılBilgiye ulaşmak kolaylaştığı için
10 Yorumla
+1 yılKiyamet yaklaştığı için.
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar sapıttı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbilim gelisti?
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKıyamet alametleri
00 Yorumla