Gelecekte din diye bir şey kalmayacak mı veya yeni dinlere mi geçilecek
Müslümanım
Müslüman değilim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Elhamdülillah Müslüman'ım fakat dinlerin güç kaybedeceğini düşünüyorum. Bunun sebebi ise teknolojinin ve bilimin ilerlemesine bağlı olarak artan dünyevileşmedir. Teknolojinin ve bilimin gelişmesiyle dünyevilik artmaktadır ve maneviyata duyulan ihtiyaç azalmaktadır. Yani matbaanın Hristiyanlığa etkisine benzer bir şekilde İslam'a da internetin etkisi olacaktır. Fiziki aleme bağlılık arttıkça ki internetin ve medyanın bunda etkisi muazzamdır, dinin fikri ve zikri alandaki ağırlığı giderek azalacaktır. Tahminimce birkaç nesil sonra Türkiye'de İslam inancı azınlık durumuna düşecektir.
Kutsal denilen dinlerin tarihi geçiyor artık. Ortaya farklı dinler çıksa bile şu an birbirinin aynısı olan sözde kutsal dinler gibi olacağını sanmıyorum daha felsefik veya ideolojik olur muhtemelen.
Bilişim çağıyla beraber bilgi çok hızlı yayılıyor. Bu sayede din adamlarının anlattıklarından farklı şeyleri de okuyan insanlar da bilinçlendikçe hızla dinleri terk ediyorlar.
Cevap
5Cevap
Din her zaman olacak sebebi ise insanları bir arada tutan bir yapı oluşu. Her devlet bundan yararlanır.
Hiç sanmıyorum ya bundan 100 değil 1000 yıl sonrasını düşün dini nereye koyuyorsun her şey ama her şey değişecek
Devlet bile değişecek
Ben Deist biriyim. Dinler saçma geliyor. Bir yaratıcı varsa, insanları kendi isteklerine göre kukla gibi kullanmak istemez.
Neden istemesin peki? Her şeyi yapabiliyor ise canı ne isterse onu ister bence sana bana kalmış bir şey değil ki bu senin istemez dediğin şeyi canı sıkıldığı için bile isteyebilir
Biddatçı hocalar yüzünden cahillerin kafası karıştı. Örneğin herkesi cennete sokarsa bir hoca adam derki zaten cennete gideceksem müslüman olmamada gerek yok der.
Din adama bir şey vermiyor aslında ondan, sadece yararsa öbür dünyaya yarayacak. Belki biraz da merak, benim kuzenimin biri ateisten farksız biri müslüman.
kimse dinlere inanmayacak
Birbirlerinden özeniyorlardır
yaratıcıya inanıyorum sadece
Dinsizlik dinlere inanan kişiler yüzünden artıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?