Daha 21 yaşındayım üniversite okuyorum ve evlilik fikri bana çook uzak geliyor. Çoğu ilkokul ortaokul ve lise arkadaşım evlendi ve bu benim sinirlerimi çok bozuyor. Yahu hiç mi hayaliniz idealiniz yok bu yaşta derdiniz ne evleniyorsunuz? Sizin görüşleriniz neler?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılHayır Neden Sinir Olayım ki Eğer Gerçekten Evlendikten Sonra Ayrılma olmazsa Yani Şöyle Söyleyim Keyfi Geçici evlenme olmazsa gerçekten Severek Evleniyorsa Çift o zaman Sevinirim mutlu olurum Yani En güzel evlilik Severek Evlenmek Sevdiğin ile Evlenmektir 😊 Yaa Sevdiğin Diyorum İnsanın Sevdiği İle evlenmesi Onunla bir ömür Boyu Beraber birlikte olması Nedir Ya gerçekten Hayatının en anlamlı en Güzel Zaman Gerçek Mutluluk Asıl o zaman Olur Ama Sevmeden Evlenmek Doğru Değil Ona karşıyım Ben Çünkü sevmeden Evlilik de Mutluluk Olmaz Konuyu Toparlayacak Olursam Eğer Gerçekten Severek Kalpten istekli olursa Erken yaşta olur Ama zorla veya kendini mecbur hissetmiş gibi olursa ondan sinir olurum
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSinir olmuyorum tebrik ediyorum takdir ediyorum onlar adına mutlu oluyorum. Genclik zamanlarını , gereksiz veya olumsuz sekilde çöpe atmiyorlar. Hedef ideal diyorsunya , onların öncelikli ideali evlilikmis ve doğru olanı yapmışlar diger ideallere evlilik çerçevesi içinde daha iyi şekilde ulaşılır. Bu gün , başarılarıyla , ulaşmış oldukları idealleriyle öne çıkan insanlara bir bak , bir çoğu üniversiteyi bile evliyken okumuş.
00 Yorumla
Bir insanın tek ideali kariyerine ilişkin değildir. Sevdiği inandığı ve mutlu bir hayat kuracağı insanla evlenmesi kadar normal bir şey yok. Tek başarı kariyer değil, onun başarısı hedefi de iyi bir aile kurup çocuk sahibi olmak olabilir. Farklı hayatları yaşıyoruz. Reşit olmak kaydıyla evlenen herhangi birini idealsizlikle suçlamak oldukça mantıksız. Hayat herkese farklı işliyor ve herkesin kafası, düşüncesi, ideali farklı.
00 Yorumla
Pek çoğu evlenmiş olmak için ya da aile baskısıyla çevreden gördüğüne özenip evleniyor. Gerçekten sevenlerin bile o yaşta daha çok ilişki deneyimi olmadığı için neyi isteyip neyi istemediklerini bilmiyorlar bu yüzden ileriki yıllarda evlilikte bir çok sorun çıkıyor. Bir insanın evlenebilmesi için önce kendi karakterinin fikirlerinin beklentilerinin oturması lazım.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
45
Cevap
14Cevap
Başkalarına bakarak yaşamayı ben 20 li yaşların başında bıraktım.
Okuyamadım ve bunu uzun süre atlatamadım.
Girdim işe çalıştım.
Kim evlenmiş kim okumuş ummrumda bile olmadı.
Çünkü başkalarının hayatlarına özendikçe imm nasıl desem imrendikçe kendime zarar verdiğimi gördüm.
Evlilik zaten bana çok uzaktı, okumak için de geç kaldığım için o hayatın içine sıkışıp kalmış gibi hissediyordum sürekli.
Ne zamanki hayata bakış açımı değiştirdim.
İnsanların yaptıkları pek umurumda olmadı açıkçası.10 Yorumla
+1 yılBende 21 yaşındayım nişanlıyım. Böyle kötü bir devirde diğerleri gibi ondan ona atlamaktansa sevdiğim ile beraber her istediğimi yapmak onunla özgürleşmek fikri bana çok doğru geliyor. 4 yıldır beraberim. Çok seviyorum. Onunla vakit geçirmek bu kadar güzelken o beni çok seviyorken. Neden evlenmeyi düşünmeyeyim ki. Şuanki devirde karşımıza düzgün insanın çıkması pek olağan değil ama ben erken yaşta karşıma çıkan bu güzellik için teşekkür ediyorum Allahıma. 2 sene içinde kendi yuvama geçeceğim. Ve o iyi ki hayatımda.
14 Yorumla- +1 yıl
Hedeflerimiz gerçekleşiyor zaten. Ben güzellik uzmanlığından ilerliyorum. O ise öğretmen olacak Allahın izniyle elimize mesleğimizi alınca da yuvamızı kurucaz bu kötü bir şey mi dalga geçilecek bir şey mi? Bu devir çok kötü cidden. İnsanlar farklı vücut keşiflerine çıkmaktayken biz edebimizle iki insan birbirimizin ilki olarak hayatımızı düzene sokmaya olgunca kararlar vermeye ailemizi de kendimizi de düşünerekten hareket etmeye çalışıyoruz. İyi bir insan sizi canından çok seven bir insan karşınıza çıkarsa eğer bi gün ve bu sevgi karşılıklıysa, siz de aynı şeyi inşallah düşünürsünüz.
- +1 yıl
Vücut keşfine çıkmakta da hiçbir yanlışlık yok bu arada Türkiye’de hatta herkes bu kadar erken yaşta sevmediği insanlarla evlendirildiği için aldatma vakaları o kadar yüksek ki çoğundan haber olmuyo. Evlenmek istediğin kişinin kim olduğunu anlayabilmen için önce başka kişilerle ilişki kurarak ne istemediğini anlaman gerekiyo. Gerisi çok da sağlıklı değil bana göre sorunlar çıkıyo bir sürü. İsteyen istediğini yapsın tabi bu benim fikrim
- +1 yıl
sen müslüman değilsen çık vüvut keşfine ben müslüman ülkesinde müslüman olarak doğdum dinimide en ince detaylarına kadar araştırarak müslümanlığımdan emin oldum. Şimdi gelip bana bu devirden bahsetme diyorsunya. İşte bu devrinde sorunu tamda bu dinine bir gram düşkün insan göremiyorum. Kim kimim kucağında artık belli değil ve sen kardesim bu kafanla inşallah iyi bir hayata sahip olabilirsin. Beni hatırlaman dileğiyle.
İnsan kendini evliliğe hazır hissediyorsa evlenebilir tabi ki yaşla bir ilgisi yok bunun. Bir hayalinin olması tabi ki iyi birşeydir ama bu seferde hayallerimi gerçekleştireceğim derken yıllar geçiyor. Önce üniversiteyi bitireyim sonra iş kurayım ev alayım araba alayım derken bir bakmışsın yaş 35 olmuş. En güzel yıllarını köle gibi çalışmakla geçiriyorsun. Ama bazılarının da böyle hedefleri yoktur evlenip çoluk çocuğa karışmak ister öyle mutlu olur. Herkesin hayali ev araba okul olmak zorunda değil yani.
012 YorumlaOhoooo çocuk yapan bile var. Sinir oluyorum onlara. Kendimi çocuk gibi hissederken bir sıralar aynı sıralarda oturduğum insanların evlenip çocuğu olduğu gerçeğini kabullenemiyorum sanki oyun gibi geliyor ama malesef gerçek. Neyse yeter ki mutlu olsunlar herkesin kendi kararı..
20 Yorumla
+1 yılinsanların hayatlarında aldığı kararlar beni etkilemiyosa, yani benim özgürlüğümü kısıtlamıyosa beni tehlikeye atmıyorsa ilgilenmem, haliyle sinir de olmam çünkü BANANE. kendi kararı kendi hayatı. ha dersen ki okulunu bitirmeden evlenmek ister misin, ben istemem. ama başkasının ne isteyip istemediği beni ilgilendirmez.
20 YorumlaSelâm,
Evlilik bir dert değil ki evlilik çok güzel bir şey. Ben de evlenmek istiyorum Allah izin verirse. 22-23 yaşında evlenmiş olmak isterim. Gençliğimi eşimle yaşamak istiyorum çünkü.10 Yorumla
+1 yılBen kızıyorum...
Erkekler ve kadınlar ergenliği doğru düzgün atlatamadan karakteri yerine oturmadan evliliğe kalkışıyor.
Ondan sonra boşanma ile sonuçlanıyor.
Ekonomik sebepler dolayındanda olabiliyor bu boşanmalar.21 Yorumla
Soran+1 yılSöylediklerine aynen katılıyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılBana evlilik=kölelik gibi geliyor. Evlenmeyi hiiç düşünmüyorum. Evliliğin bir getirisi yok bana göre. İsteyen evlensin tabi ama bana da yok ne zaman evlencen yok evde mi kalacaksın gibi laf yapanlara çok uyuz oluyorum. Benim görüşüm böyle
310 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@ΔƁDƱLLΔH Aile yuva kursan noluyor? Çocuk yapsan büyüyünce zaten seni bırakıp gidecek karıya/kocaya. Müneccim değiliz ki hayırlı evlat olacak mı olmayacak mı göremiyoruz. Hem bir sürü derdi masrafı var. Yalnız öleceğimi kim söylledi? Bir sürü eşin dostun varsa sorun yok yalnız ölmezsin mezarına gelen olur
Cevap sahibi+1 yıl@ΔƁDƱLLΔH eşler sürekli aldatıyor kime güvenecez peki? Bu arada yaşın kaç
Cevap sahibi+1 yıl@ΔƁDƱLLΔH Hımm anladım. İnşallah bulursun abdullah
Cevap sahibi+1 yıl@ΔƁDƱLLΔH yok sağ ol benim düşüncem belli 😁
Gizli Üye(25-29)+1 yılErken yaşta aile baskısıyla evlenenler de var onları ayrı tutarak
Kendi isteğiyle ya da kaçarak, ailesini yok sayarak, evlenmeyi bir halt zannedenlere sinir oluyorum evet
2 gün sonra ya ağlıyorlar ya aldatılıyorlar ya da en kötüsü öldürülüyorlar. Mutlu olanlar da vardır tek tük de
O kadar küçük yaşta, daha çocuk denilebilecek yaşta, aşık olduğunu zanneden, mantıklı düşünecek olgunluğa gelmeyen, hayatta tek amacı evlenmek olan kişilere ve yaptıkları çocuklara acıyorum12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@dmla61 aileden de kaynaklı tabii ki
Ahaha bende sinir oluyorum bi durun bu ne acele bebeksiniz siz daha biraz büyüyün hedefleriniz olsun onları gerçekleştirin sonra 😅😅
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 679 cevap paylaştı.
+1 yılBana da saçma geliyor ben bunun nedenini cinsellik için olduğunu düşünüyorum açıkçası
22 Yorumla- +1 yıl
Sonra herşeyin o olmadıĝını görüp boşanıyorlar
- +1 yıl
Aynen de öyle vallah
Ben sinir olmuyorum. Yanlış da bulmuyorum. Evlilik çalışmaya ya da okumaya engel olmamalı zaten. Ama bir on ya da yirmi sene sonra bambaşka insanlar olduklarında, hala yanyana kalmak isteyecekler mi orası bilinmez. Çok mutlu da olabilirler.
00 YorumlaSinir değil de hazır olmadan cahil cesareti ile yapılmasını anlayamıyorum.
10 Yorumla
+1 yılAslında sinir olmuyorum üzülüyorum hayatlarını yaşayamadan evleniyorlar birde üstüne çocuk sahibi oluyorlar. Herşeyin bir zamanı vardır diye düşünüyorum. Evliliğinde, Bekarlığında.
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılMillet 2. Yi doğuruyor bende 24 olcam çok az kaldı hala bekarım konuştuğum bilen yok. Ama ben nişanlıydım ayrıldım zaten nişanlıykende yaş olarak erken geliyordu. 21 dim bu arada
02 Yorumla- +1 yıl
Annem babam başımın etini yiyor evlenmicem dedikçe bana gör e evlilik sadece geçim sıkıntısı para yetti yetmedi düşün dur evlilik kölelik. Şimdi libido yüksek cinsel yönden çekiyor herkesi evlilik ama 24 saat seks yapılmıyor bu da bi gerçek. Midem bulanıyor cinsellik denince insanlar kendi ihtiyacını kendi karşılayabilir. Bu zamanda evlenenler daha büyük günahlar işliyor tv ler de görüyoz. Kaçıyorlar hep Allah hidayet versin. Ben namusumla edebimle mert bir şekilde kimseye eyvallahım olmadıktan sonra 30 da da evlenirim 35 de de.
- +1 yıl
Bazen özeniyorum ama sonra geçiyor. Hep keşke geç evlenseudim diyorlar. Laf varya gören de sanır evliler her gün baklava yiyor diye. O hesap.
+1 yılBen üniversitesiyi bitirdim. Üniversite, lise ve ilkokul arkadaşların %75'i evli, %20'sinin sevgilisi var. Geriye kalanlar bekar takılıyor. Bence erken olmaması lazım. Kişiler birbirini tanımalı. Evlilik çocuk oyuncağı değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOnların tek hayali evlenmek çocuk büyütmek boşver kendi hayatına bak , onlar geçim sıkıntısı çekerken sen mutlu mesut yaşarsın umarim
10 Yorumla
+1 yılOff okumuyolar evleniyolar işte 21-22'de. Okuyan kendini geliştirme amacı güden insan o yaşta evlenmez zaten. Ki istese de evlenemez çünkü çalışsın mı o işlerle mi ilgilensin?
20 Yorumla
+1 yılOlmuyorum isteyen istediği zaman evlensin de baskı yapanlara sinir oluyorum göbeğimiz bir kesildi sanki milletle
00 Yorumla
+1 yıl18 yaşında evlendim 22 yaşındayım evliliğin yaşı yoktur aşıksan anlaşıyorsan evlenilir
10 Yorumla
+1 yılHerkesin kendi karari olduktan sonra sorun yok bence
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKadınların iğrenç bulduğu bir erkek olabilirim ama kimsenin mutluluğunu kıskanacak kadar kıskanç değilim. Ben asla sevilmeyeceğim ama herkes sevsin herkes sevilsin. Kimse üzülmesin.
10 YorumlaBu duruma bende sinir oluyorum aynı görüşteyim seninle ama ne diyelim. Allah mutlu mesut etsin 😂
00 Yorumla18,19 yaşında evlendiler, sinirim bozuluyor şimdi bana sormaya başlayacaklar ben üni kazanıp bitirene kadar ölmezsem olur belki
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlilik güzeldir, evlilik hayallere de engel değildir. Her başarılı erkeğin arkasında başarılı bir kadın vardır diye düşünüyorum.
10 Yorumla28 yaşındayım ne zaman evleneceksin diyenlere ve hakkaten erken yaşta evlenenlere sinir oluyorum hatta onlara üzülüyorum bile 😅
10 Yorumla
+1 yılÜzüldüğüm tek konu evliliği evcilik oyunu sanıp erken yaşta yıpranma durumu yaşama.
20 Yorumla
+1 yılYa evet herkesin kendi seçimi ama bende sinir oluyorum bazen😅
20 YorumlaEvliyken de hayallerini gerçektirebikirsin. Bu kadar aciz olmayın.
00 Yorumla3gun sonra ağlıyorlar ya ona daha çok gülüyorum 😂
12 Yorumla
+1 yılEvet neden bilmiyorum
10 YorumlaBen 23 yaşındayım bana da erken ve saçma geliyor
10 Yorumla
+1 yılasiri komik geliyorlar ben yerlerine utaniyorum
10 Yorumla
+1 yılBana ne ki isteyen istediği zaman evlenir umurumda olmaz benim.
00 Yorumla
+1 yılSinir bozucu bir şey yok ki anlaştığım biri olursa hiç kaçırmam
00 Yorumla
+1 yılHiç umurumda bile değil, doğru düzgün erkek bulursam evlenirim
00 YorumlaHayır olmuyorum dogru insanı bulmuş olabilirler ne güze işte.
00 YorumlaEn iyisini yapiyorlar valla.
00 Yorumla
+1 yılKimsenin tercihlerine sinir olmaya hakkım yok.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılbanane ya onların hayatı
00 Yorumla
+1 yılolmuyorum bana ne ki bundan xd
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYoo evlenmek istemiş evlenmiş gayet normal
00 Yorumlaben okul bitirmeden evlenmeyi düşünmem
10 YorumlaHerkesin kendi hayat seçimi
10 Yorumla
+1 yılHayır
00 YorumlaMeden olayım
00 Yorumla
+1 yılevet