Özellikle dikkatimi celb eden bir mesele bu kadınların giderek birbirlerine karşı daha dayanışma içerisinde olduğu. En basit örnekle bir erkek, sevgilisini aldattığı zaman erkekler bu olay karşısında rahatsız olmuyor ama kızlar bu duruma sinirlenip o kızcağıza acıyor ve itiraf etmek için baskı yapıyorlar. Tam tersi erkek aldatıldığında biz erkekler ''Geçmiş olsun kanka boynuzları ne zaman törpülettin?'' şeklinde dalga geçebiliyoruz. Kadınlardaki bu dayanışmanın temelini toplumsal eşitsizlikle beraber giderek artan taciz ve tecavüz olaylarının teşkil ettiğini düşünüyorum.Kadınlar erkeklere nazaran birbirlerini daha fazla destekliyor.Kadın dayanışmasının güçlenmesi erkeğin özgürlüğüne zincir vurabilir mi?
Kadın dayanışmasının giderek daha da güçlenmesini nasıl yorumluyorsunuz?
Kadınların daha da güçlendiği bir döneme doğru evrildik. Kadınlar erkeğin elinin kiri, namusu olmaktan çıktı, bir birey olarak kimlik kazandı. Önceden ya kız çocuklarıydı, ya da anne çok büyük başarılara imza atmadılarsa işleriyle ön plana çıkamadılar. Bu da toplumda erkeğin güçlenmesini, kadına istediği gibi şiddet uygulayabilmesini, tecavüz etmesini ve hatta katletme yetkisini verdi. sonuç olarak kadınlar bir yerde dur demeyi öğrendiler ama seslerinin daha da gür çıkması için dayanışma halinde olmaları gerektiğini anladılar. ben bu güçlenmeyi seviyorum, çünkü kadınları omuzlardan indirip ayaklar altına alan zihniyetin bitmesi lazım. Ve bitecek de yavaş yavaş. Hem Türk kültüründe hem de İslam dininde kadın değerlidir, kaybolan bu kültürü hakkımızla tekrar geri alıyoruz sadece hepsi bu. 🍀🍀
İslam da toplumun neden bu halde olduğu gayet açık Bi şekilde yazıyor Bi kaç ayet hadis demek yerine kendinçe yorumluyorsun Ayşe Fatma ca diğil Allahça konuşacaksınız.
Şu toplumda gördüğün ailelerin evlilikleri neredeyse hepsi zinadan oluşmakta dini öğrenmeden ibadet etmeye başlıyorlar örneğin Bi işe girerken bile acaba dinen burda çalışmak helal mi haram mı ona dahi bakmazlar Allahın helal dediğine haram haram dediğine helal diyorlar Allahın hiç bir ayetini hadisi dahi umursamıyorlar düğüneri ebu cehilin düğünleri gibi haram üzerine kurulan evlilikten huzur bekliyorlar kısacası şu gördüğün toplum varya senin zannettiğin gibi Müslüman bir toplum diğil mesele senin kendine Müslüman demen diğil Allahın sana Müslüman demesi kurana baktığın zaten gayet açık Bi şekilde yazar kiminin cennete kimin cenneme gideceği Allah yalnızca tağudu Red edip iman edenlere cenneti müjdelemiştir Allah tağudu Red edene Müslüman tağudu Red etmeyene kafir diyor Çok sokağa sor bakalım şu topluma tağut nedir diye çok çok az bir kısmı dışında buna cvp verebilecek birini bulamazsınız Tağut Allah ile kul arasına giren herşey bu bir kadın da olabilir ticaret işide olabilir veya elindeki telefon ya da bir spor takımı da olabilir Şunu bilki insanların çoğu ateşe girecektir çok azı cennete girecektir insanlar şirkin ne olduğunu dahi bilmiyorlar en büyük günahın kul hakkı olduğunu sanıyorlar Allaha şirk koşanın ebediyen cehennem de olacağını biliyorsundur Dine sonradan eklenen şeye bidat denir öğren vereyim bidat olan şeylerden ölüye fatiha okunması mezarın başında kuran okunması ölüye kuran okuyup hediye etmek ve daha bir çok şey Peygamberimiz sas bidat için bidat sapıklıktır bidatlerin hepsi ateştedir demiştir Senin okuduğun evlilikte olan ayetler hadislerin hepsi müslümanlar için denilmiştir Şu gördüğün toplum ne yazıkki asimile olup dinden çıktı Dini iyi araştır yoksa yaşadığınızı din zannedersiniz.
@ömermingü kusura bakma arkadaşım Türkçem zaten bozuk bir de sen üstüne nokta virgül kullanmayınca yazdıklarının bir kısmını anladım. Bahsettiğin şeylerde haklı olmakla beraber benim dediklerimden bağımsız şeyler söylemişsin. Benim yukarıda dini olarak bahsettiğim tek şey “islamın kadına verdiği değerdi”. Demek ki ben yazdıklarımda Allah’ın buyruklarının dışına çıkmamışım. Çıkmadığımı biliyordum zaten çünkü İslam’da kadının değerini bizzat okuyup araştırdım haftalarca..
Cümlelerin karmaşık olmasaydı gerçekten cevap verecektim ama öyle çok karıştırmışsın ki nerden ele alacağımı bilemedim.🤷♀️
Köpek insanı ısırırsa değil, insan köpeği ısırırsa haber değeri vardır. Bu dayanışma ve kadın hakları safsatası da bundan sebep. En basitinden, erkeğin damacanayı cinsel obje olarak kullanması linç sebebiyken, kadınların rahat bir şekilde tornavidalarla, hıyarlarla mastürbasyon yapmaları sempatik görülüyor. Öte yandan kadının erkeği aşağılaması ciddiye alınmazken, erkeğin kadını aşağılaması büyük sükse yaratır. Erkek insan statüsünde, kadın insan altı bir statüde görüldüğünden, bir hayvanın sokağa sıçmasının normal görüldüğü kadar, kadının her hatası ve (erkek yapsa antipatik) görülecek durumların içinde olması normal karşılanıp, sempati uyandırır. Esasen bu kadınların dayanışması değil, erkeklerin kadınları ciddiye almamalarıdır. Haddizatında kadını bundan daha büyük aşağılayıcı bir unsur daha yoktur.
Olması gerekiyor yeğen. Avustralyada kadının kılına dokunsa erkek canına okurlar, birdaha 100 m bile yanaşamaz yanina. Bu bi örnek ama 50 60 yıldır böyle. Biz daha kabilecilikten çıkamadığımız için yadırgıyoruz bunları. Şimdi kadınların hiç trafikte, sokakta erkekler gibi birbirine girdiklerini gordunmu? Erkekler de el kaldırmayacak abi o kadar, kaldıriyosa cezasini gorecek. Hangi cağdayız ya, hala kadina şiddet ayiptir be. O zorba, narsist, sadist lağım fareleri yuzunden tum topluma kara çaliniyor. O yuzden ATATÜRK hep ATATÜRK.
Bazı boş duyar kasıyor açıkçası. Ya da bugün dayanışma içerisinde olduğu kişinin yarın kuyusunu kazıyor. Bu insanlar için geçerli bir durum ama kadınlar daha çok yapıyor. Ha gerçek bir dayanışma varsa ve bu giderek güçleniyorsa ne mutlu bize. Erkekler başaramıyorsa onların ayıbıdır. Ama unutmamalıyız ki kadının en büyük düşmanı yine kadındır. Bu değiştirilemez bir gerçek.
Açıkçası bir çoğu boş gösteriş. Neden böyle düşündüğümü sorarsan yaşadım ve gördüm. Sırf göz önünde olmak için en büyük kadın destekçisi gözüken insanlar bir erkeğe yalaklanmak için haklı olduğu halde kendi hemcinsini yerdi. Ticarette de bu böyle kendi hemcinsleriyle destekleşmek yerine tam tersine her türlü şeyi yapıyorlar. Kadın ya da erkek fark etmez haklı olanın yanındayım her zaman.
güçlensinler yoksa erkeklerin oyuncağı oluyorlar ilk insanda bugune kadar hep kadınlar ezildi ıkıncı sınıf ınsan muamelesı gordu dırı dırı gomuyorlardı kız bebeklerı cunkı güç erkekteydı daha değerliydi ama gün gelir hesap döner misali artık devir kadınların birazda onlar cefasını sürsün dünyanın
Bence bu yadırganması gereken ya da korkulacak, kötü sonuçları olacak bir durum değil. Tam tersi çok güzel, övünmemiz gereken bir durum. Hatta erkekler de dayanışma içinde olmalı bence.
Konunun ne olduğunu bilmeden 'kadın dayanışması' adı altında her konuda hemcinslerinin arkadasında duran kadınlar da var malesef. Ama dediğin gibi artan taciz, tecavüz ve kadına şiddet gibi konularında sessiz kalan erkeklerden tabiri caizse medet ummaktansa dayanışma içine girmeleri takdir edilesi. Konu buraya nasıl bağlandı bilmiyorum ama şairin dediği gibi : Bugün bir kez daha öğrendim adamlığı kadınlardan öğrenecek çok erkek var.
Ne yalan söyleyim kadın dayanışması biraz ürkütmüyor değil sebebi ise bu tür kadınların bazılarının femenazi olması. Anlamadan dinlemeden erkeğe taciz iftirası atıp linç ettirmeye çalışanlar, iftira ile itibarsızlaştırmaya çalışanlar var. Mesela bir kadının diş doktoruna iftira atması gibi.. böyle olmayan kadınların dayanışmaşını canı gönülden destekliyorum. Hatta kadın, erkek değil; tüm insanları dayanışmaya davet ediyorum.
Korkulacak bir durum değil aksine desteklenecek olay, biz birbirimizi desteklemedikçe orataya çıkan tablo ortada. Beraber birlik içinde birbirimize destek olarak bence çok güzeliz 🥰
Bu konuda izah ettiğiniz gibi olabilir keşke dayanışma yerine düşünce degistirme dayanışması olsaydı ahlak yönünden güzel bir şey fakat bu sefer karşı taraf zedeleniyor ne doğru bir davranış diye biliyorum nede yanlış davranış diye biliyorum
En ufak yokuşta birbirlerini satan insanlar dışında kadın dayanışması özellikle günümüzde daha çok arttı.. Birlikten kuvvet doğar sonuçta, kendi adıma destekliyorum.
Lütfen tüm güç onların eline geçsin. Erkeklere iyilik yapılınca "pozitif ayrımcılık" densin. O zaman dünya daha güzel daha duyarlı olacak. Buna yürekten inanıyorum
Kaç yıl sonra olacak bilmiyorum ama erkekler bir gün çok fazla haksızlığa uğramaya başlayacak. Erkek nüfusu azalacak. Yapay spermle, kadın nüfusu artacak sadece. Erkekler dışlanacak ve soyları tükenecek.
Kadınlara dünyayı vermeyin aga erkek denen varlıklar ortadan kalkabilir güç yerine sevgi de artabilir savaşta 😂😂😂 ben kızların gücüne her zaman inandım hala da inanıyorum gelecekfede inanacağım canlarım benim çok seviyom kardeşlerimm 😌(kadınlar tabii)
Sözde kadın dayanışması, bak aşk sevgili koca girince araya birbirlerini yolarlar :) asla toplu hareket edemezler. Eder gibi yaparlar kin beslerler vs :)
Katılıyorum. Bunda internet çağının, globalleşmenin büyük bir etkisi var zamanla diğer kadınlara karşı istemsizce yaptığım body shaming olayını baya törpüledim bu sayede.
Benim de her gün kadının kadına düşmanlığı dikkatimi çekiyor bu da benim negatif yanımın baskınlığı olsa gerek kadın dayanışması güçleniyorsa gerçekten günden güne ne mutlu