Bu konuda uzun zamandır soru sormak istiyordum aslında üniversitedeyken çok fazla kiz arkadaşım vardı sonrasında memleketime dönerken herkes farkli illerde olduğu için zamanla koptuk iclerinde evlenenler oldu arada mesajlaşsak bile mesafeden dolayi arada bir konusuyor oldum bunun haricinde önüme gelen kisiyle arkadaşlık yapmıyorum yani en son bi arkadaşım ahlaksızlık yapiyor diye iliskimi kestim😑 bunun haricinde ben arayip sormadan beni sormayan beni merak etmeyen insanlarin üzerine düşmeyi biraktim eger bana is hayatini önerirseniz atanamayan bir ogretmen oldugumdan gittigim yerde en fazla 4 ay calistim ve kadinlarin kendi arasinda ucretli ve kadrolu ogretmen ayrimina maruz kaldim insanlar cok acimasiz bunun disinda anlayisli ve kibar birisi de olsam hersey benim attigim adim kadarmiş bi kiz kardesim olsun cok isterdim fakat o da yok kendimi yalnız hissediyorum sizin öneriniz var mi ne yapabilirim?
Yer yer herkese dokunun bir durum olsa da aramasak arayacakları olmaması güçlü olmaya zorluyor diye düşünüyorum. Lakin yalnız hissetmek istemezsem güldürebildiğim kişilerle bu zamanı geçiştirip yalnızlığımla güçlü kalmayı tercih ediyorum. Arkadaşım olsun diyince basit kalıyor artık, dostum olsun istiyor insan...
Kötüymüş. Seni bilmem ama ben asosyal biriyim. Her ne kadar bunu düzeltmeye çabalasam da, bu yüzden benim de pek bir arkadaşım yok diyebilirim. Tam olarak nasıl bir bakış açısına sahipsin bilmiyorum ancak arkadaş edinebilmek için toplumda sosyal biri olmak gerekli. Tanıştığın herhangi birine karşı istekli bir şekilde iletişim kurmalısın. Tabii günümüz Türkiye'sinde bunu yapmak pek de doğru değil sanırım. Kaldı ki her insanla istekli bir iletişim kurmak istemeyebilirsin. Sanıyorum ki bunu ancak, gözüne sempatik gelen biriyle yapabilirsin. Tabii aynı anda karşı tarafta bu konuda istekli olmalı.
Yeni bir arkadaşlık edinmek, Türkiye'deki biri için oldukça zahmetli bir şeymiş gibi geliyor bana. Bunu, okulda; işte ya da belirli sebeplerden dolayı bulunduğumuz alanlarda daha çok yaşayabiliyormuşuz gibi. Yolda tanıştığı ya da herhangi bir siteden tanıştığı biriyle dost olmaya her insan çekinir. Günümüz dünyası için bu oldukça normaldir. Ancak ne olursa olsun, dost edinmek için sosyal olmalıyız. Belki de, hayatında yaşayacağın en değerli dostluğu, sokakta bir şekilde tanıştığın herhangi bir insanla yaşayacaksın. Bu bir örnekti. Umarım güzel dostlukların olur. Ön yargılı davranmak en doğal hakkımız ancak, yine de birilerine şans vermeliyiz.
Her mesajinda fazlasiyla haklisin sosyapat degilim ancak seçiciyim daha dogrusu hastalik derecesinde degil normal olan durumlarda mesaj atip arayip sordugum birinden normal bi ilgi bekliyorum ya da begenilerimizin ortak olmasi gerek gibi ayni seylerden zevk almıyorsak arkadasim olamaz
Teşekkürler. Seni anlıyorum. Şunu da eklemek istiyorum: Her ne kadar aynı şeylerden zevk almıyor olsanız dahi, seni açıkça rahatsız etmiyor ya da itici gelmiyorsa, birileriyle iletişim halinde kalmak iyi olabilir. Buna tam olarak arkadaşlık denir mi, bilinmez. Ancak yine de hem psikolojin hem de yeni arkadaşlıklara ulaşman açısından, sana fayda sağlayacağını düşünüyorum. Böyle bir durumda, etrafındaki insan sayısı ne kadar çok olursa, istediğin dostluğu yaşayabileceğin 'o' insanı ya da insanları bulma ihtimalin o kadar fazla olacaktır.
Zaten buradanda edindiğim izlenim yanlızlık endişesiyle edinilen arkadaşlıkların büyük bölümünün hezimetle sonuçlandığı Sen temkinli olmakla en iyisini yapıyorsun 40 yaşımdayım arkadaşlıkların pek baki olmadığını öğrendim ve tanımını şöyle yaptım ; belli zaman dilimlerinde yollarının kesiştiği ve bir dönem bir birine iyi gelen insanların birlikte olduğu zaman dilimindeki kişiye arkadaş denir Yani çokta üzüntü duymaya gerek yok yani Bak üni arkadaşların zaman dilimindeki yerlerini hatıra olarak almışlar Zamanla başka insanlar olacak geçecek Asıl olan ailedir hem doğduğun büyüdüğün hem kendi kurduğun aile esastır.
Öncelikle kendine ait ilgi alanlarını keskin hatlarıyla belirle man gerekir ve bu ilgi alanlarını yani hobilerini geliştirebileceğin ve kariyerinle ilgili olabilecek kurs seminer programlarına katılabilirsin.
Ayrıca gerçekten içinde insanlık olan ve seni gerçekten bir dost gibi sevebilecek iyi gösterebilecek kişilerin yoğunlukla bulunduğu ortamlar her zaman sivil toplum örgütleridir sosyal sorumluk projeleridir. Ha keza içinde hayvan doğa ve insan sevgisi aşırı derecede barındırdıklarından dolayı seni çabuk kabul edip hemcinslerin ile güzel dostluklar kurabilirsin…
Çalıştığın ortamda sana uygun birileri yoksa yaşadığın alan çevresinden dost edinmeye bakabilirsin eğer oda öyle birileri varsa. Yaşam ve iş standartın içerisinde duygu ve düşüncelerine uygun birileri yoksa, ilgi alanların dahilinde olana plartformlarda bulunarak oradan sana uygun birilerini dost edinebilirsin.
O zaman o yolu seçmen gerekiyor kendini herkesten iyi anlayan ve bilen kişi yine sensin. Kimsin, ne istiyorsun ve nelere ilgin var bunu. Üzerinden ilerleyerek sana uygun doğru insana ulaşabilirsin.
Benim annem de öğretmen. Ve arkadaşlık konusunun okulda ücretli, sözleşmeli veya kadrolu öğretmenler arasında bir farklılık olduğunu düşünmüyorum çünkü annem kadrolu ve çalıştığı okulda onunla birlikte kadrolu çalışan öğretmenler var ama okulun dışında yüzlerini görmez. Dersler online olunca isimlerini bile unutmuştur. Ama öğretmenin gerçek dostu öğrencileri oluyormuş o da hep bahseder.
Önemli olan arkadaş edinmek değil aslında, önemli olan kafa dengi arkadaşlar edinebilmek. Yoksa bir sürü arkadaşın vardır ama dostun yoktur. Sırlarını, içini açacak kadar güvenemezsin. O zaman da o arkadaşların varlığının bir anlamı olmaz..
Doğru olanı yapıyorsun. Yalnızlığını anlıyorum fakat bu durum gelip geçici , bu sebepten dolayı uzulmemeni istiyorum. Önerilebilir bir durum yok denecek kadar az , sağlıklı düzenli arkadaşlık kurulabilecek ortamlarıda bir çok insan kabul etmiyor.
Yıllar geçtikçe iletişim kesilir. Benim de çevrede arkadaşım yok. Yani yılda 1 arayıp bayram falan kutlamak arkadaşlık değil. Baki arkadaşlık ebeveyn-evlat arkadşlığıdır.
ne olursa olsun insanı koşulsun seven annesi babasıdır. (kültürü terbiyeyi buraya katmıyorum her aile farklı olabilir ama evlat sevgisi başkadır toplumumuzda ezip hayatınız zehir etseler bile. )
ne kadar samimice yazmıssın tebrik ederim. bence bu kadar anlayıslı biriysen arkadas edinirsin. burdan bile edinebilirsin yalnızlık böyle asılır. insanlara güvenilmiyor bu devirde ona da katılırım
aslında bende benzer durumdayım. eskiden arardım ara sıra telefon rehberini. ama bıraktım. hep ben ara ile olmuyor tabi. çaresini ben de bilimyiorum. sanırım sürekli yeni insalara sans vermekle yenilebilri. eskileri ise zihninden temizleyerek
Işte iyi arkadaş insanı cennete kötü arkadaş cehenneme götürür.. Şaşı ile yatan kör kalkar.. Gözler kişiliğin en değerli göstergesidir.. Tahmin ediyorum hele bu zamanda sağlam güvenilir arkadaş bulmak oldukça zor..
Pandemi ve toplumsal ayrımlardan dolayı bu şekildeyiz. Sende iyi dost arkadaş bulmak için uğraşmışsın olmayınca kadere bırakmışsın. Bundan doğal bir durum yok. Bol bol kafanı dinle, zamanını kendine ayır.
Kötüymüş , hayati cekilebilir yapan brolarim 😃 Hic de belli olmaz bakarsin biri denk gelir 1 aylik arkadasinken yillardir taniyor gibi anlasirsin Tavsiyem nasip 😃
İyi arkadaşlıklar kurmak gerçekten uzun bir süreç gerektiriyor. Etrafındaki insanlarla tanışmaktan çekinme, zamanla kafana uygun birileri çıkar karşına
kızların arkadaşlığı başka birini bulana kadar güvensiz samimyetsiz. arkadaş olmak için bile ajanstan insan secer gibi seciyorsunuz tabi kız ise sizden kötü olsun sizi kıskansın