Evet arkadaslar bugun ku konum bu islam dininde kadınlar neden degersiz hiç bir sekıile kadın peygamber yoktur ve olmamıstırda ve ayrıyetten cennete giden erkeklere hurı verilirken kadınlara bir ödül verilmemekdedir erkek 4 karı alırken kadın sadce 1 erkekle evlenebılır seriat la yonetılen ulkelerde ise araba suremezler, dısarı cıkamazlar , pantalon gıyemezler yoksa kırbaclanırlar bir erkek zina yaparsa para cezası öder kadın ya kırbaclanır ya da recm edilir neler dusunuyorsun bayanlar sızden daha cok cevap beklıyorum
Cevabın nedir?
- Aile & Toplum konusunda 726 cevap paylaştı.
+1 yılİslamda kadın aksine çok değerlidir. Siz boşuna kafa yorup buradaki insanlarla uğraşmayın. Her gerçeği yamultup yamultup sağdan soldan bulduğunuz açıkları (!) burada milletin önüne koymayın. Kadın peygamber olmamasının sebebi o dönemlerde kadınlara itibar olmadığından, İslam gelmeden önce kız çocukları diri diri gömüldüğündendir. Ayrıca kadının fıtratı buna müsait yaratılmamıştır. Erkek 2. eşini bile diğer eşlerinin rızası olmadan alamaz ayrıca 4 eş alınabilinmesinin sebebi kadınların para için veya yemek için kötü yola düşmemesi içindir. Yani sizi o değersiz dediğiniz kadınları koruyup kollamak içindir. Arkasında herhangi bir cinsel neden yoktuz. Zevk sefa için eş alamazsın. Ama sizin kafa basmayınca aynı şeyleri ısıtıp ısıtıp önüne koyarsınız milletin tabi. Cennette kadınlara hurilerden farklı erkek hizmetçiler verilmektedir buda diğerinin cevabı. Ayrıca para cezası diye birşey yok ya kırbaç cezası ya da hadım ediliyorlar. Hep aynı meseleleri burada insanlara yutturmaya çalışmayın. Siz ateistsiniz biz Müslümanız bu kadar basit. Kim ne derse desin İslam en doğru yoldur. En güzel dindir. Kadınlarada en fazla değeri verir. Siz kadınları soyup soyup sokağa salmaya devam edin. Bugün kadını seks için kullanan kesim Müslüman kesim değil. Ayrıca buralara böyle sorular sorucağına benim sana mesajlardan sorduğum seninde ''Cevap vericem bekle'' dediğin sorulara cevap ver.
64 Yorumla- +1 yıl
“Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları olduğu gibi, kadınların da erkekler üzerinde hakları vardır.” (Bakara, 228)
“Kadınların haklarını yerine getirme husûsunda Allâh’tan korkunuz! Zîrâ siz onları Allâh’ın bir emâneti olarak aldınız.”
“Mü’minlerin îmân bakımından en olgunu ve en hayırlısı, hanımına karşı en hayırlı olanıdır.”
derindusun.com/.../...nin-kadina-verdigi-onem.html Burada devamı var...
Gerçekler burada arkadaşım. Sırf kadınlara bazı haklar verilmiyor diye İslamın onları değersiz görülmediği söylenemez. Asıl değerli olan kadınlardır. Herkesden herşeyden saklanır. Koruyup kollanır. Gidin Peygamber Efendimizin eşlerine nasıl davrandığını okuyun da kadına nasıl değer verilirmiş öğrenin. - +1 yıl
Hahaha tatlı su Müslümanı seni! Başlatma fıtratına! Merkel buna güldü hahaha. Bunun bilimsel bir geçerliliği bile yok. Kadına yöneticilik çok yakışır.
Ben sana güzelce özetleyeyim İslam'da kadını;
İslam'da kadın hakları:
1-Dayak yeme hakkı (Nisa 34)
2-Üç adet kuma edinme hakkı (Nisa 3)
3-Henüz adet görmemiş bir çocukla dahi evlenme hakkı (Talak 4)
4-Bir tür şer'i fuhuş olan Mut'a, Misyar vb. haklar (Nisa 24)
5-Erkeklerin tarlası olma hakkı (Bakara 223)
6-Mirasta erkeğin yarı hakkı kadar alma hakkı (Nisa 11)
7-Yarım şahitlik hakkı (Bakara 282)
8-Erkeğe süslü gösterilen ŞEY olma hakkı (Ali İmran 14)
9-Başını örtme/açamama hakkı (Nur 31/ahzap 59)
10-Kocası boşarsa, tekrar kocası ile evlenebilmek için başka erkekle yatma hakkı (Bakara 230)
11-Cariye olma hakkı (Bakara 221, Nisa 3)
İslam Arap'ın uyduruk dinidir. - +1 yıl
o zaman evlenmek yerine para ve yemek yardımı yapılsaydı allah allah ya saçma sapan
En İyi Cevaplar
+1 yılKadın peygamber yoktur haklısın. Ama hiç Peygamberlerin Düşmanlarına baktın mı cinsiyetleri neymiş hani? Peygamberler nasıl eziyetler çekmiş? Bir kadın Bu eziyetlere dayanamazdı emin ol. Asıl Kadın Peygamber gelse idi Kadınlara değer verilmiyor demen lazımdı.
Hurilerin Cinsiyeti Kuran'da belirtilmez. İşlevlerinin Cinsel açıdan olduğu da belirtilmez. Bunu Abaza Hocalarımız çıkarıyordur muhtemelen. Üstelik Hur kelimesi Havari ila aynı kökten gelir Sohbet anlamı vardır. Cinselliği Bırak büyük ihtimalle Sohbet arkadaşıdır. Ancak cinsellik açısından da verilen bir hediye olabilir. Fakat Sadece Erkeğe verilmez.
Erkek 4 kadın Alır Doğru Ama bunun bir şartı vardır. Evleneceğin Diğer 3 kadın Ya Ortada kalmış bir kadın olacak ya da Kocası ölmüş ve bir çocuğu olan bir kadın olacak. Yani Yapılmak istenen Ortada kalmış kadın ve çocukları Sahiplenmek. Neden kadın 4 erkek alamıyor derseniz. İslamda Eve bakma ve çalışma zorunluluğu erkeğe verilmiştir. Kadın çalışıp erkeklere mi baksın yani?
Geriye kalan şeyler ise İslamda yoktur Recm mecrm00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞeriatla yönetilen ülkeler genelde Arap geleneklerini uyguluyor, zaten kadın sosyal açıdan geride kalacak evde oturacak araba sürmeyecek böyle bir şeyin yeri yok İslam'da, e zaten o dönemlerde yani cahiliye de kız çocukların diri diri toprağa gömüldüğü bir dönemden bahsediyoruz. Sence kadın bir peygambere ne kadar itibar edilirdi, ya da kadın bir peygamber faal olabilir miydi? 4 eş meselesinde ise bazı şartlar ve koşullar vardır ki yerine getirilmesi nerdeyse imkansız mesela hepsini eşit derecede sevmek gibi eşlerin, diğer türlü yine haram. Kadında zina halinde eğer tövbe ederse ve pişman olursa bağışlanır, ki zinaya 7 kişinin tanıklık etmesi gerekir recm için tövbe yoksa. Peki sence bir insan zina ederken 7 kişi nasıl buna şait olabilir? Recm, kadınların geri plana atılması vs bunlar arap gelenekleridir ve asla islamda yeri yoktur. Recm olsa bile çoook uç noktalardan bahsediyoruz. Kötü olan İslam değil, bazı müslüman sıfatındaki insanlardır. Bu arada ben görüşlerimi bildirdim hakaret edici ve aşağılayıcı konuşmazsanız sevinirim.
114 Yorumla- +1 yıl
Kötü olan islamiyetin çarpıtılmasıdır tıpkı Hristiyanlık gibi. Güzel yazmışsın beni desteklemişsin.
Cevap sahibi+1 yılKesinlike, insanlar özellikler Araplar hakimiyet açısından kendi yaşadıkları topluma istedikleri oynuyorlar bir sakallı amca çıkarıp konuşturunca açıp Kur'an okuyamamış bir insan şıp diye atlıyor. O sakallı ya kesin doğrudur söylediği. Hz. Muhammed'in birsözü var Araplar için hatta, "Ben Arap'ım ama Arap benden değildir" Teşekkürler.
Gizli Üye(30-35)+1 yılİslam da boyle bir din iste. Begenmeyen icin zorunluluk yok ama dinde de gordugunuz yerde oldurun diyor. O zaman bu nasil hosgoru dini? Cok celiski var cok... Kadinlara bircok hak var diyorlar ama kadinlari aciz gibi gosteriyor din. Hayvan gibi adeta :( sok oluyor insan bazi ayetlerde...
1010 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAmerika da islam dinini kullanarak su anda da yaptigi gibi bizi geriye goturmeye calisiyor. Herkes son yillarda dindar oldu ataturk doneminde daha ileriydik cogu yonden yaklasik 100 yil once :(
Cevap sahibi+1 yılDogruyu soyleyen alimleri "kalpleri islama isindirma" adi altinda rusvet verip tehdit eden din sizinki iste.
- +1 yıl
@netem gerçek İslam bu diiilll hüüüü
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
51Cevap
+1 yılKuran’ı Kerim de “Allah’dan başka dost edinenler in yuvası örümceğin yuvasına benzer ” diye bir ayet vardır.
arapça da kelimeler de erkek ve dişilik vardır ve buradaki örümcek kelimesi dişilik kalıbıyla kullanılmışdır
ve yuvayı dişi örümcek kurar 600 lü yıllarda örümceğin dişimi erkekmi olduğu nereden bilinebilir? başka bir ayette “biz arıya vahy ettik yani bildirdik
ağaçlardan evlerden kendine yuva edin” buradaki arı kelimeside yine dişilik kalıbıyla kullanılmışdır ve günümüzde anlaşıldığı üzere arıların reisi kraliçe
arıdır.
yine başka bir ayette karıncayla alakalı bir durumdan bahs edilir karıncaların reisinden bahs edilirken yine dişilik kalıbıyla bahs edilmişdir ve günümüzde
anlaşıldığı üzere karıncaların reisi kraliçe karıncadır. yine kuran ı kerimde zerre yani atomdan daha küçük bir şeyin bile gizli kalmayacağından bahs edilir.
günümüz biliminde proton ve elektron gibi atomdan daha küçük maddeler yeni bulunmuşken 600 lü yıllarda bunlar nasıl bilinebilir? şimdi o zaman ya diyeceğiz
hz. Muhammed s. a. v e günümüzün biliminde yeni bulunan şeyleri 1400 sene önce zaten biliyordu. ya da bunları ona bildiren arıyı karıncayı örümceği
ve atomu yaratandır!
Gökyüzünü de korunmuş bir tavan yaptık. Onlar ise oradaki, (Allah’ın varlığını gösteren) delillerden yüz çevirmektedirler.)
burada 1400 yıl önce atmosfere
Sen dağları görürsün de, onları yerinde durur sanırsın. Oysa onlar bulutların yürümesi gibi yürümektedirler. (Bu,) her şeyi sapasağlam yapan Allah’ın
sanatıdır.
Şüphesiz ki O, yaptıklarınızdan tamamıyla haberdardır. Burada kıtaların haraket ettiğine
Pek sert olan ve insanlara bir çok faydası olan demiri de Biz indirdik.
Burada demirin uzaydan geldiğine işaret edilmişdir ve bunların hepsi 1400 sene önce yazılan bir kitapda yazıyor ya diyeceğiz ki Hz. Muhammed günümüz
biliminde
yeni bulunan şeyleri zaten biliyordu ya da bunları ona bildiren herşeyi yaratandır.
TESADÜFEN VEYA PATLAMA ( BİNG BANG) NETİCESİNDE OLUŞAN BİR YAPI KAOS GETİRİR AYRICA HER PATLAMA SONUCUNDA TAHRİP ETMESİ GEREKİRKEN TERSİNE SİSTEMLİ VE
HARİKULADE
İŞLEYEN BİR DÜZEN OLUŞTURMASI İLGİNÇ DEĞİL Mİ. BIZİ DÜŞÜNEN BİRİ OLMASIN?
Aklı, şuuru olmayan bir et parçası olan organların mükemmel görevler ifa etmeleri ne hikmettir. Bir diyaliz makinasına bak birde böbreğe bak yan yana
koysan
diyaliz
makinası çok daha havalı, dünya devleri ileri teknoloji ile üretti çokta havalı gözüküyor ama ne yazık ki bu diyaliz makinası böbreğin yaptığının 40 ta
birini
bile yapamıyor. 100 gr bir et parçası olan böbrek 24 saat boyunca senin için hiç durmadan çalışıyor. Biri kul diğeri Allah yapımı olan bu varlıklardan
hangisi
daha mükemmel. Kalp karaciğer göz... ayrı ayrı mükemmel. Bu organlar tesadüfen bu işi yapıyor ama basit bir oyuncak bebeğe gelince orada dur kardeşim onu
bir
yapan olmak zorunda kendiliğinden olması imkansız diyorsak Allahın varlığı orada başlar.01 Yorumla- +1 yıl
Bizi Düşünen Biri Var Derken Allah ı yaratılana Benzetmek Degil haşa Orada Konuyu Açamadım hata Yaptım geri Düzeltemiyorum da Allah iyi düşünür vs vs Allahı Yaratılana Benzetmek Olur Kİ Küfür olur Haşa Allah Yarattıgı Hiçbir şeye benzemez Benzeten Küfre Girer Yazım Hatası Yaptım Özür Dilerim Sonradan Fark Ettim Allah Her şeyi En İyi Bilendir
+1 yılSorgulamadan düsunen sevgili arkadasim. kadinin biyolijik yapisi peygamberlik gorevini yapmak icin uygun degildir, soyle ki kadinlar ayin belirlo gunleri hayiz. olurlar ve biyle gunlerinde kuran. okuyamaz namaz kilamaz bazi dini vazifelerini yerine getiremezler. bir peygamberin topluma imamlik yapmasi da gerekiyorken bu durumda bu nasil olabilir? Ayrica bunun hamileligi de var. kadin o haldeyken cihat pesinde nasil kosabilir nasil savasa gidebilir ya da ümmete dini konularda nasil yardimci olabilir. bu yonlerinden hic dusndunuz mu acaba? Kadin yaradilis geregi narin yaratilmistir, korunmaya muhtactir. cetin. peygamberlik vazifeleri agir gelir, eger Efendimiz Hz. Muhammed (sav) in hayatina göz ucuyla bile bakarsaniz bir peygamberin ne. kadar cetin mücadeleler gordugunu anlayabilirsiniz. diger bur hususta kadinlarda var olan cezbedici özellik ve insanda da yaradilisi geregi güzele bakma ya da yapma egilimi bulunuyor ki bundandr zaten. eski kavimlerin kadin tanricalar var diye onlara tapmasi. ki su da var kadinlara resul vazifesi verilmemis ancak nebi olan bir cok kadin. mevcut. nebi demekte kendisi araciligiyla bir. kitap ve seriat getirilmemis. olan ancak kendisnden inceki peygamberin tebligini yerine getiren. peygamberdr. hz. havva, hz. meryem bunlara ornektir. bu kadinlar. neden peygamber olamaz sorunu umarim aydinlatmismdr.2. soruna gelecek. olursam nasil ki erkeklere huri veriliyorsa kadinlara da gılman. verilecktr. cenntte kimse essz. kalmayacak yani. bakara suresinde de gecmekte bu. Diger soruna gelirsem. islamda cok eslilk o dönemin kosullarina gore duzenlenmisti ve sonradan da cesitli kisitlamalar getrldi. mesela o donm sartlari da. ne. diyebilirsn. soyle aciklayayim. islamiyetin yeni yeni tanitildigi devirlere gidelim. kotu yola dusmus bir kadin var karsinda. sen. ona islami anlatiyorsun o da ben sana. inandim ama benim halim. ortada bana bir et. oarcasi olarak. bakiyorlar ben bu halde nasil yasarim nasil dinimi yasatirm diyor. sen. ne yaparsin?
83 Yorumla- +1 yıl
Guzel anlatiniz ancak resul ve nebi kavrami yanlis oldu
- +1 yıl
Resul ve nebi farkli seyler.
- +1 yıl
Yanlism nerede?
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Kadınların peygamber olması doğru olmazdı bence o zamanki toplumda şu an da hala olması doğru olmaz kadın yaradılış olarak zayıftır
l"Üzerine düşüp uğraşsanız da kadınlar arasında âdil davranmaya güç yetiremezsiniz; bâri birisine tamamen kapılıp da diğerini askıya alınmış gibi bırakmayın. Eğer arayı düzeltir, günahtan sakınırsanız Allah şüphesiz çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir." (Nisa, 4/129)
İki zevcesi olup da birine tamamen meyledip diğerini ihmal eden kimse, kıyamet gününde, bir yanı felçli olarak gelir
Bu iki ayetde eşit davranılması gerektiği bahsedilmiştir eğer eşit davranılmazsa allah ile hesabı görülücektir yani çok evlilik var ama sevgi ve eşit davranılabilcekse Allah 4 kadın izni vermiştir
Zina meslesine gelince senin dediğin o ülkeler kafasına göre iş yapıyordır
"Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde (hükümlerini uygularken) onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun." (Nûr, 24/2)
ayet belli burada ayrımcılık yok insanlar yapar bunu dine mal edemezsin10 YorumlaAşağıdaki yorumlara bakar mısınız?
Kadın yaradılış olarak zayıftır , kadın zayıftır... Sorarım size sevgili Tanrı'mız bizi niçin zayıf , narin vs yaratmış?
Kabullenmişler zaten herşeyi , herşeye ''tanrı , din '' diyerek kapatalım bence bu konuyu.
Bu arada bildiğim kadarıyla (bi' yerde okumustum) Fransa'da bile hala pantolon giymekle ilgili kadınlar için bir kanun var :)
Kadınların pantolon giymeleri , polislik olmalarına sebep anayasaya göre ama ana yasanın bu maddesine günümüzde uyulmuyor... Hala bu şekilde midir bilemiyorum57 Yorumla- +1 yıl
evet arkadaşım kadın zayıftır. çünkü eğer sence kadınlar merhametli hoşgörülü zayıf olmasa bu dünyada sevgi saygı yardm el uzatma nasıl bilinecek. sence kadın olmasa koruma muhafaza etme duygusu nasıl bilinecek. kadınlar zayıftır ama kadınlar erkekten aşağı değildir kadın ne alttan ne üstten yaratılmıştır tam ortadan kaburgasından yaratılmıştırki erkekle eşit olsun. bu dnyada kadınlar olmasaydı eğerki biz zayıf olmasaydık yaşanmaz çekilmez bir dünya olurdu. kimse emanetin korumanın ne olduğunu bilmezdi. nice erkek kadınlar için hayatını tehlikeye atmıştır. kadınlar için NİSa suresi var ama erkekler için bir sure yok. peki buna itirazın?
- +1 yıl
kadın zayıftır, kadın duygusaldır bunlar sende yoksa belkide sen kadın değilsindir kadının gücünü göster sene bana
- +1 yıl
@Olasılıksız54 hahaha bunun bilimsel olarak bir geçerliliği yok. Sen de gösterene gelişmiş bir Müslüman ülke. Yok. Siz Müslümanların IQ'su bile düşük bilimsel olarak hahaha. Merkel buna güldü:d Sırf fiziksel olarak güçlüsün diye kendini nimetten sayma. Arabın uyduruk dini senin gibilerin skini yüceltmek için bir araçtır zaten! Allah yok peygamber yok
ARAPLARI SEVMEM ONLAR KENDİ KURDUKLARI MESHEBİ YAŞIYOLAR..(cahiller)
Kadının kapanmasının nedeni şudur.;
ALLAH'U teala biZ İnsalari bu dünyaya ibadet ve kulluk için gönderdi elbette bu dünyada sınama olucak..
Sen bir erkeksin kadınların neden kapandını az çok anlaman gerekir.. sınama senin içinde bir kadın gördüğünde onun bün vücut hatlarını inceliyorsundur eminim.. işte bu erkeğin sınanma şekli Allah erkeği nefsiyle ve kadınla sınamıştır. kadına gelince kadını ise erkekler bakmasın diye örtüyle sınamıştır ve aynı zamanda adamlarİn kahrİnı çekmekle sınamıştır.. daha sonra erkeklere 4 kadın vermesinin sebebi ise yine erkeklerin nefsi bir erkek karısını aldatmak yerine ondan izin alarak üzerine kuma getirebilir ve aynı zamandada zina işlememiş olur. kadınlarınsa böyle bişiye hiç mi hiç ihtiyacı yok.(biliyosunki bir erkek çapkın olur ama bir kadın ola ola sadece orspu olur) bu bizim toplumumuzda hep bòyle algılanmış bisey. erkeklere huri vermeleri yine onların nefsi ile alakalı Allah erkeklere şeytana uymayın öteki tarafta bir sürü huri var diyerek erkeklere dürüstlüğü aşılamaya çalışmıştır.. kadınlara ise cennette bir sürü takı güzellik verilecektir çünkü kadınlar bunu ister.. evet doğru bir erkeğin 4 kadinla evlenmesi kabul edilemez bisey ama Allah bisey verdiyse bosuna değildir ve aynı zamanda kadİnın örtünmesiyle ilgili bir ayet.
Ey peygamber karılarına kızlarına sòyle disari çıkarken cilbap (ferace) lerini üzerlerine geçirsinler çunku bu onların incitilmemesi ve korunması için daha hayırlıdır (ahzap suresi 54. ayet)17 Yorumla- +1 yıl
peki neden erkeklerin ar damarını kontrol etmesi emredilmemişken kadının kapanması emredilmiştir? bu dünyada zina yapma cennette huri verileceği neden vaad edilmiştir? bana bunları açıklar mısın merak ettim.
Müslümanlara küçüklükten müslümanlığı aşılıyorlar. Erkek çocuklar en sevilenken, kız çocuklarını hep eziyorlar en önemliside küçüklükden itibaren sorgulamamayı öğretiyorlar hep şükür diceksin diyorlar. Dikkat edersen aşırı dindanların çoğunun ailesi cahildir. Okumuş insanlar çocuklarına buna inanmalısın diye zorlatmıyorlar o çocuk kendi görüşüne göre dinini seçiyor. Mesela doğunca müslümanlar çocuğun kulağına dua okurlar, müslüan yaparlar vs.. Belki müslüman olmak istemicem ben ne diye kendini yoruyorsun?
42 YorumlaAile & Toplum konusunda 873 cevap paylaştı. Oof of, anlat anlat tükenmediniz be kardeşim. Değersiz meğersiz değildir kadın Kur'an'da. Değersiz olsa koskoca sureye Meryem ismi verilmezdi. Al-i İmran'ın eşi diye bir ayet olmazdı. Ne bileyim, Musa'nın annesine vahyettik diye ayet olmazdı. Dine sonradan, Kabala ve Tevrat'ın özellikle Tekvin bölümünde yer alan uydurmalar girmiştir. İnsanlar bunu Kur'an'da yazıyor zannediyorlar, çünkü senin gibi okumuyorlar. Duyduklarına inanıyorlar. Kadının lanetli oluşu, yılana domuza benzetilmesi, uğursuz olması, hepsi Tevrat'ın Tekvin bölümünde yer alır. Git aç oku.
Erkekler 4 karı falan alamazlar. Öyle bir dünya yok. Elli kere açıklattırıyorsunuz adama. Kölelik savaş halinden doğar. Kadın esire cariye, erkeğe köle denir. Bu esirler esir pazarında satılırdı eskiden. Burdan bir cariye satın alan adam, bu kadına bakmak, yediğinden yedirmek, giydiğinden giydirmek ZORUNDADIR. Bu kadın ev işi bile yapmak zorunda değildir. Bu adam bu kadar masrafa tek hakkı vardır, evlenip cinsel münasebette bulunabilir. AMA EŞİNİN, VE CARİYENİN RIZASININ OLMASI ŞARTIYLA. Öyle kimse kafasına göre karı marı alamaz. Okuyun l*n azcık. Bitti mi? Ne gezer? Huri konusu, ulan açıp okudun mu bir kere? Orada huri kelimesi ne müennestir ne müzekker. Yani ne erkek kalıptadır ne dişi. Anlamı, birbiriyle uyumlu eşler manasındadır. Yani? Hem Cennetlik kadına hem Cennetlik erkeğe, onlara hizmet etmek için huriler verilir. Anlıyo musun? O araba sürememe, pantolon giyememe gibi saçmalıklar Kur'an'da yazmaz. Müslümanların ayıbıdır. Bundan Kur'an sorumlu tutulamaz. Bitmedi ulan !
Şimdi soran olacaktır yazmış olayım, 2 kadının şahitliği bir erkeğe denk değildir. Aç ayeti oku. Orada 2 kadından biri, erkek ile birlikte şahitlik eder. İkinci kadın, tamamen gözleyicidir. Birinden biri yanlış, yalan, eksik bir şey söylerlerse düzeltmek için. Konuşana kadar Kur'an okuyun. Dini sorgulamışlarmış. Bu nasıl sorgu lan? Al hepsini çürüttüm n'olucak şimdi?27 Yorumla- +1 yıl
1) Haddini bil, saygısızlık etme. Sen herhangi bir insana bile lakap takamazken, birilerinin dini değeri, Peygamberi olan şahsa böyle laubalice konuşamazsın. Ama diyorsan ki, zaten ahlaksızın önde gideniyim, anam babam beni böyle yetiştirdi, diyecek bir şeyim yok. O zaman kimseden saygı beklemeyeceksin. Saygı göstermezsen saygı görmezsin, net. 2) O dediğin hadis uydurmadır. Artı, hani hadislere ayetlere inanmıyordunuz? Noldu şimdi? Bana hadisle geliyorsun? Hani ulan inkar ediyordun? Riyakar herif. 3) O bahsettiğin hadisin uydurma olduğunu, Hz. Aişe'nin hayatını adam gibi okuduğunda net olarak görürsün. Hz. Aişe Peygamber A. S. ile evlendii vakitler, 17 yahut 18 yaşındadır. Sen çok çocuk p*rnosu izliyorsan, kendinle karıştırmış olabilirsin Peygamber'i A. S. Ayıktın mı ayıktırayım mı daha?
Arkadaşlar doğru bilin öğrenin, insanların kendilerince yonttuklarını değil.
İslam dininde kadın değerlidir. Peygamber yok evet ama onlar kadar değerli kadınlar var, kadın çocuğunu emzirmezse sözle lafla linç edilir ama İslamda böyle bir özgürlüğü var emzirmeyebilir, şimdiki erkekler çalışmayı bırak memur olsun istiyor ama kocası kadına bakmak zorunda, istemezse zorla çalıştırılamaz. 4 kadın olayı da öyle serbest değil zamanında savaşlarda dul kalan kadınlar, olduğunda aç susuz kalmasın diye olmuş, erkek 4 kadına da maddi manevi kimsenin gönlünü kırmadan bakabilecek mi? Hayır. O zaman caiz değil... İslamda kadın değerlidir ama bazı kendini bilmezler erkek hegemonyası yaratmak amaçlı değiştirmişler birçok şeyi. Cennette gerçekten cinsellik denen şeyin olabileceğine inanıyor musunuz?35 Yorumla- +1 yıl
Sayin (her zamanki gibi musluman) moderator;Son sorun ile kuranı reddediyorsun yalniz?
Cennetin temel hediyelerinden biri sınırsız sekstir
Kadınlar aslında en çok islam dininde değer görürler. (Peygamberlik vazifesinin gayet ağır şartları vardır. Kadın ise yaratılış ve huy itibariyle bu ağır görevin sorumluğunu taşımaya elverişli değildir. Gerçi Allah-u Teâlâ dilerse bir kadına da o gücü ve tahammülü ihsan edip sonra da ona peygamberlik verebilir. Fakat bu, onun yaratılışını ve mizacını bir erkek mizacına dönüştürmek demek olur. Kadınların ayın belli günlerinde ibadete mani hallerinin olması ve çocuk sahibi olmaları gibi peygamberlik vazifesini yapmaya mani durumları vardır. Bu sebeple ümmetlerine hem imam, hem önder, hem de yeri geldiğinde kumandanlık vazifesi yapan peygamberlerin kadın olması elbette düşünülemez.) - alıntı -
Erkeklerde çok eş kadınlarda tek eş vardır , bu da erkeğin doyumsuzluğundan.
Kırbaç ölüm falan onlar geride kalan şeyler. evet kadınlarda kısıtlama vardır başörtü vs. ama bu islamın kadınları değersiz gördüğünden değil Allahın emrindendir.71 Yorumla- +1 yıl
verdim şukunu
Gizli Üye(30-35)+1 yılscontent-b-mxp.xx.fbcdn.net/.../...608874111_n.png İslam'da kadının nasıl görüldüğünü müslüman kardeşlerimizden birisi vermiş. Sadece erkek çocuğunu doğuran, ona zevk veren ve ayak işlerini yapan bir araç kadın. Ayrıca madem kadının evde oturması gerek, niye türbanı kamuya sokmak için direttiklerini merak ediyorum.
78 Yorumla- +1 yıl
l*n müslüman adamın karikateist sayfasında ne işi var mantıksız arkadaşım benim? Tek bir kişinin sözüyle bütün İslamı karalayacak kadar cahil ve basitsiniz. Siz zaten haketmiyorsunuz İslamı.
- +1 yıl
Hakaret etme lan. Denyo. Sayımınımı yaptında ateistten çok müslüman var diyosun?
- +1 yıl
Müslüman adamın ne işi var İslam karşıtı bir sayfada? O kadar kafan basmıyor mu? Kimlikte müslüman onlar. Senin kimliğinde ateist mi yazıyor?
- +1 yıl
Yazıcak veya yazmış olması umurumda değil. Konumuzla alakası yok onun. Kısacası karikateist sayfası islam karşıtı bir sayfadır ve Müslüman bir adamın orayı beğenmesi saçma.
kadın erkek ayrımcılıgının en cok yapıldıgı dın yıne ıslam, acık sacık kadınlara laf atanlar yıne muslumanlar
ama karsı cınsten bırını görunce seks kölesı olcak tıpler yıne onlardan cıkıyor.
valla en son benı ya blup öldurcekler ya da sıteden atcaklar ama oyle :D
ayrıca ensest ve pedofılıyı saymıyorum bıle48 Yorumla- +1 yıl
mallar
- +1 yıl
@azerbaycanbaku anadan babadan görme Müslüman ergen seni, bir kez anlayıp Türkçe okumamış kitabını burada laf ebeliği yapıyor.
+1 yılsadece islam değil diğerlerinde de değersiz tanrı erkek mi çok merak ediyom sonuçta ademi kendi suretinden yaratmış ya da dinleri çıkaran erkekler olduğu için mi sonuçta biri geliyo ki tanrı benle konuştu diye anlatıp insanları kendine inandırmaya çalışıyo şimdi david copperfield eski zamanlarda çıksaydı kesin onunda bir dini (copperlık vb) olmuştu kadın zaten din dışında da değersiz savaş ganimeti doğurganlık için bir kap üstelik lilith ademin ilk karısı yeter diyip ondan ayrıldığında tanrı gel etme eyleme diye meleklerini yolluyo neymiş adem onsuz yaşayamam triplerinde diye bababab koskoca tanrı eros olmuş neyse lilith gelmem diyo tanrıda ademe havvayı yaratıyo ki lilithin tıpatıp aynı ademde lilith döndü diye havvaya sarılıyo rezil herif rezil tanrı
17 Yorumla- +1 yıl
masal değil hristiyanlıkta geçiyo hristiyanlığa masal mı diyosun müslümanlıktan önce olan tanrının dinine yani
- +1 yıl
ha inanmazsın o ayrı müslümanlıktada hz ayşe muhabbeti felan var ona bakılırsa yuh yani dedirten
- +1 yıl
orası her zaman açık kalıcak öbür tarafa gidene dek sokratese (eğer o demediyse benim teorim olsun) göre miydi neydi aslında doğum öncesi tüm bilgilere sahipmişiz ama doğum şokuyla hepsini unutuyomuşuz bu dünyaya gelirken ve sonra tekrar öğrenmeye daha doğrusu hatırlamaya başlıyomuşuz ki "dejavu" bundan oluşan bir kavrammış tabii bunu ölünce anca öbür tarafa -tabii varsa- gidince öğrenicez dediğimiz şey aslında özümüze dönmüşlük herşeyi hatırladığımız bildiğimiz halimize dönmüşlük oluyomuş
- +1 yıl
yani masal mı değil mi hatırlamıyorum :) gerçekle hayali karıştırmak gibi bişey
sanırım unuttun miras paylasımında da cok ciddi bir dengesizlik var, ayrıca bazı durumlarda kadının zincere vurulup hapis edilebilecegin den bahsedilir..
islamda böyle şeyler yokdur diyen yorumcular üşenmezler ise NİSA suresinin mealini okursa , islamdaki kadın hakları , aile hukugu , veraset hukugu gibi konuları görürler.23 Yorumla- +1 yıl
soruda islam dini sorgulanmış ona göre cevap verdim. diger dinlerle kıyaslama sorulmamış kötünün iyisini aramıyoruz.
eşinin senin üzerine kuma getirmesini,
mirasdan cok cüzzi bir pay almayı,
araç kullanmamayı,
eşinin ya da ailenden bir erkegin onay olmadan baska sehre gidememiyi, ki islamda kadının gülmeye bile hakkı yok..
ve sadece cinsel bir köle olmayı v. s v. s kabul ettiysen ben saygı duyarım. bir erkek olarak benim için bir sıkıntı yok..
Kadınlar hakkında bazı hadisi şerifler...
Kadınlar konusunda Allah’tan korkun. Çünkü sizler onları Allah’ın emanetiyle aldınız.”
“Kadınlar hakkında size hayrı vasiyet ediyorum.”
“İki zayıf hakkında sizi uyarıyorum: Yetim ve Kadın.”
“Sizin hayırlı olanınız ailesine hayırlı olandır. Ben ailesine en hayırlı olanınızım.”
“Kamil İmana sahip Müslüman ahlâken güzel olandır. En hayırlı mü’min de eşine karşı ahlâkı en iyi olandır.”
“Cennet anaların ayakları altındadır.”
“Hediyede çocuklara eşit davranın. Eğer ben birisini hediyede üstün tutacak olsaydım kızları tutardım.”00 Yorumla
+1 yılÖncelikle selamun aleyküm arkadaşım cennette erkeklere huriler verilecek kadınlara ise gılmanların verileceğinden Kur'an da söz edilir. Aksine kadınları yücelten İslam dinidir cahiliye döneminde kız çocuklar diri toprağa gömülüyordu evet bir erkek 4 tane kadın eş alabilir fakat Allah diyor ki 4 eş alabilirsiniz fakat aralarını düzgün tutamazsınız yani rekabeti engelleyemezsin diyor bu gece niye onla yattın benlle yat felan çatışma çıkar bunuda belirtiyor , ceza konusuna gelince bunlar insanı günahlardan caydırmak için yapılmış şeyler bir atasözü var sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer diye o cezyı çeken ve ceza çekeni gören günaha yanaşır mı?
00 Yorumla
+1 yıl4 erkekler iliskiye giren kadin cocuğunun kimden oldugunu bilemez , ama 4 kadinla iliskiye giren erkek hepsininde kendi cocugu oldugunu bilir.
İslamda zina erkek icinde kadin icinde ayni gunahtir , birine az digerine cok yazdigi kuranin neresinde yaziyor?
Kadin peygamber olamaz , cunku kadinlar duygusaldir , kadinlar masumdur , kadin erkek icin yaratilmis bir emanettir , kadin fiziken gucsuzdur , o devirde hangi erkek kadin sozu dinlerdi?
Diri diri kiz cocuklari gomulurken , erkek hakimindeki dunya kadin sozu dinlermiydi sence?
İslami arastirmadan gelipp burada vidi vidi yapma !
Sen şu laf duydun mu hic?
Kadin altina hastadir erkekte kadina !
Erkek kadin ister kadinda süs , bu yuzden cennete erkege kadin verilir kadinada süslu altinli elmasli ipekli kadinin ilgisini ceken seyler verilir.
Ama iki eş birbirinden raziysa cennettede bulur birbirini , cunku kisi sevdigi ile beraberdir ...54 Yorumla- +1 yıl
4 erkekler iliskiye giren kadin cocuğunun kimden oldugunu bilemez , ama 4 kadinla iliskiye giren erkek hepsininde kendi cocugu oldugunu bilir.
İslamda zina erkek icinde kadin icinde ayni gunahtir , birine az digerine cok yazdigi kuranin neresinde yaziyor?
Madem zina yasak erkeğin 4 kadınla olması neden normal? - +1 yıl
Nikahli beraberlik demek istemistim , anlayan anladi sen anlamamakta direnen tarafsin mars.
- +1 yıl
@marshmallows @marshmallows bak kardeşim yanlış anlamışsın sen önüne gelen evlensin demiyor din zor durumda olan kötü yollarda olan dul ve oğlu olan vs kişilerin bakımını üstlenmek mahiyetinde evlenebilirsin ama sen ve siz hep normallleştirip carpitiyorsuniz
+1 yıl1) Peygamberlik vazifesinin gayet ağır şartları vardır. Kadın ise yaratılış ve huy itibariyle bu ağır görevin sorumluğunu taşımaya elverişli değildir. Gerçi Allah-u Teâlâ dilerse bir kadına da o gücü ve tahammülü ihsan edip sonra da ona peygamberlik verebilir. Fakat bu, onun yaratılışını ve mizacını bir erkek mizacına dönüştürmek demek olur.
2) gılman meleğini umarım duymuşsundur. üstelik Kur'an da hui nin cinsiyeti belirtilmemiştir.
3) kadının 4 kocası olursa zararlı gene kadın olacaktır. lütfen bunu biraz düşün.
4) zulm eden eziyet gösteren Allah, İslam değil insanlardır.
5) Allah bize bu vücudu bir hazine gibi vermiş ve onu korumamız için görevlendirmiştir. Bu bizim sınavımızdır.
başka sorun varsa sorabilirsin kardeşim.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYooo ben neden oyle hissetmiyorum o zmn? Askine, tam tersi kadin olmak daha kolay ve onemli bana gore. Daha kolay cunku senin gorevin her evlat gibi ananin ve babanin rizasini kazanmaktir, her es gibi karsi tarafin rizasini kazanmak ve soz konusu olan durumda kadinlik gorevimi yapmak ve ekstradan ise cocuk dogurmak ve onlari yetistirmek. Oneme gelince toplumun cikirdegini olan aileyi biz bir arada tutuyoruz ve bakiyoruz, ailenin temeliyiz yani. Ama sen hayirdir kardesim? Kadinlarin dertlerini mi takip ediyorsn? Allah bilir ne kdr adilsindir o zmn kadinlara karsi sen de!!!
20 Yorumlaİslam dininde kadınların değeri eşit derecededir ve bunu tam bir müslüman bilebilir senin gibi farklı dinden olan biri bilemez...
Müslümanım deme sakın akıl oyunu yapma kendi dinin veya dinsizliginle ilgilen bence polemik yaratma..
Ki müslümanlık harici bütün dinler veya herneyse hepside bozuk..40 Yorumlaşeriatla yönetilen bir ülke yok, safsata onlar. kızların diri diri gömülmesi islamla yasaklandı. kadınların 2. sınıf insan olarak görülmesini islam yasakladı. erkeklerin 4 kadın alması olayı öyle basit değildir.1. eşin çocuğu olmuyosa, eşinden izin alarak 2. eşi alabiliyor. eşlerinin izni olmadan kesinlikle başka bir kadınla evlenemez. eşlerine aynı muameleyi yapmak zorundadır. kadınlar neden 4 koca alamaz, çünki doğan çocuk babasının kim olduğunu bilemez, azcık mantıklı olun. kadınların ortalıkta erkek gibi gezmeleri, islamın kurallarından dolayı uygun değil. arabada sürer kamyonda sürer o kadının bileceği iş. kadınların zina yapınca kırbaçlanması diğer gençlerinde zinaya meyil etmemeleri içindir, ayrıca kırbaç erkeğede vurulur. kırbacın vurulabilmesi veya recm edilmeleri için 4 şahit olması gerekir. pantolona gelince kadınlar erkekleri tahrik etmemesi için dar ya da açık giyinemezler... daha sorun varsa buyur.
01 YorumlaNormalde sana cevap vermem ama aşırı düşüncesizsin. Ateistsin ama işin gücün İslama laf etmek.
İlk olarak İslâmdan önce değersiz olan Zina aracı görülen hizmetçi olarak kullanılan kız çocuk doğuranı aşağılayan bir cehalet vardı.
Kadın peygamber gelmiştir Hz Meryem dir ama onun hayatından da görüleceği gibi kadınlar korumasız kalabiliyor. Erkeğin gücü zorluklara karşı duruşu kadına göre daha iyidir. Çok üstündür demiyorum ama daha iyi temsil ederler.
Neden İslam'da kadın peygamber arıyorsunda Eski Krallıklarda Saltanatlars01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen her şeyden önce kadın'a "karı" demeyi bırak. Sen İslam kadına değer vermez diyorsun ama Son İslam Peygamberi, "Cennet Anaların Ayakları Altındadır" diyor. Sen ahiret yaşantında da cinsel aktivite düşünecek kadar azmış birisin, şeytanın ta kendisisin. (huriler için yorumuna, yorumum) O araba süremez dediğin İslam Devleti Suudi Arabistan hükümeti hak mezhep değildir, Amerika Birleşik Devletlerinin eskortu bir ülkedir. Pantolon kısmı için de vücut hatlarını belli ettiği için erkekleri tahrik eder, günahtır. Bunun İslam'ın kadına verdiği değersizlikle (sözde) alakası yoktur.
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHa bir de Hz. Muhammed bu dünyaya gönderildiği zaman kadınları kuma gömüm taşlıyorlardı, Peygamberimiz asla kadınlara karşı böyle bir tutum içinde olmadı.
Cevap sahibi+1 yılküfretme pislik herif ben sana suud hükümeti hak mezhep değil diyorum sen hala hükümetin uyguladığı yasayı söylüyosun ne salak adamsın ya.
Şunları söyleyebilirim. Ben sonradan Müslüman olmuş biriyim. Deisttim. Olma sebebim de senin dediklerinde aynı. Sonra diğer dinleri araştırmaya başladım. Ufak tefek dinler hariç büyük dinleri araştırdım ama mantığa uygun hiç bir cevap bulamadım ve dini reddettim. Tanrı varlığına inanıp dini reddetmek bende bir boşluk yarattı mı? İlk başlarda hayır. Ama sonradan yaşadıklarım ve hiç bir şeye güvenimin kalmaması beni tekrar İslama yönellti. Kitabı okudum ki daha önce okumamıştım hoşuma gitti ve bağlandım. Dini temsil eden insan toplulukları her daim dolandırıcı olmuştur. Şimdiki din liderlerine bakınca bunu anlarsın zaten.
16 Yorumla- +1 yıl
Ben Çanakkale boğazı diyorum sen ne anlıyorsun tahmin et. Ne olduğun, ne düşündüğün beni alakadar etmez.. Benim ateistte, arkadaşım var, satanistte. Saygı da duyarım ki konu bu değil. Ama şunu da bilmeni isterim. Her insandan alınacak bir ders vardır. Benimsemek, saygı duymak zorunda değilsin tamam. Ancak o adam/kadın arada öyle bir laf söyler ki farklı bir bakış açısı yakalarsın.(genel anlamda.) Yani yazılanı üstünkörü okumak için okumamak, cevabı da laf sokmak için yazmamak gerekir.
huri demek , seni canla dinleyen sohbet arkadaşı demektir ve kadın ve erkek için de ortaktır h, v, r den türemiştir ,,,,, mesela İsa nın HaVaRileri de buradan türemştir HaViRu konuşmak sohbet etmek tahavvur tartışma demek yani cinsellikle alakası bile yok...
4 kadın konusu www.frmtr.com/.../...-ayeti-nasil-anlamaliyiz.html bir göz at fırsatın olursa
diğer dediklerin zaten İslamla alakalı değil o yüzden cevaba gerek yok10 YorumlaKur'an da insan olarak kast edilen bile erkek bu benim çok dikkatimi çekiyor.
32 Yorumla
+1 yılYine tatlı su Müslümanları gerçek İslam bu diiilll kadın mücevherdir İslamda değerlidir hüüü diye ağlarlar.
Ben sana güzelce özetleyeyim İslam'da kadını;
İslam'da kadın hakları:
1-Dayak yeme hakkı (Nisa 34)
2-Üç adet kuma edinme hakkı (Nisa 3)
3-Henüz adet görmemiş bir çocukla dahi evlenme hakkı (Talak 4)
4-Bir tür şer'i fuhuş olan Mut'a, Misyar vb. haklar (Nisa 24)
5-Erkeklerin tarlası olma hakkı (Bakara 223)
6-Mirasta erkeğin yarı hakkı kadar alma hakkı (Nisa 11)
7-Yarım şahitlik hakkı (Bakara 282)
8-Erkeğe süslü gösterilen ŞEY olma hakkı (Ali İmran 14)
9-Başını örtme/açamama hakkı (Nur 31/ahzap 59)
10-Kocası boşarsa, tekrar kocası ile evlenebilmek için başka erkekle yatma hakkı (Bakara 230)
11-Cariye olma hakkı (Bakara 221, Nisa 3)
İslam Arap'ın uyduruk dinidir.
20 Yorumlaosmanlıdan ve tüm şeriatla yönetilen ortadoğu ülkelerinden nefret ediyorum. osmanlı yüzünden yıllarca şeriatın
boyunduruğunda kaldık ve kadınlarımız eşyadan farksız hale geldi. bizim orta asyadaki analarımız beylikler obalar yönetiyor anlaşmalar yapıyordu. şeriat geldi hepsini çarşaf altına soktular.10 Yorumla
+1 yılCok haklisin. Bence bunun dinle alakasi yok allah böyle seyler karar vermemis. O zamanlardaki arap kulturu islama koymuslar bunu simdide cogu muslimanlar bunu devam etiriyor. Cok kötu yazik
42 Yorumla- +1 yıl
Evet aynen
+1 yılislamda kadının amacı çocuk ve yemek yapmaktır, bundan başka da değeri yoktur.. neden onu bilemeyiz
21 Yorumla
+1 yılİslamı sorgulamamın en büyük nedeni. iyi ki sorgulamışım.
22 Yorumla- +1 yıl
Daha yazamiyor :))))
İslam kadını senin düşüncenin aksine çok değerlidir. Biliyorsun çok değerli zinet eşyaları satılırke n kadife keselere konur bir zarar gelmesin diye. Islamda kadına örtünmeyi emreder. Onu tüm kötü gözlerden korusun diye. Tabi bu olayın kapalıkla açıklıkla ilgisi yok. İffetle ilgisi var. bu ayrı bir konu. kadınlara ödül verilmez demişsin ama kadınlar o kadar çok müjde varki. tabi görmek lazım sadece bakmak değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılislamda kadınlar yüceltilir. aşağlanmaz illede islama inanmaya gerek yok düşünen biri bunu anlayabilir. dört kadınla evlenme muhabbetide bir satırı yarım yamalak duyup okumaya tenezzül etmeden gelip aşağlıyor diyorsunuz. incili okudu mu orda yazanları gördün mü kadınlarla ilgili özellikle katolik kısmının neden biliyormusun çünkü din değiştirilmiştir. islamdada işte böle kulaktan dolma bilgilerle hareket edip okumaya tenezzül etmeyen düşünmeyen kişilerce böle sanılır. kimse okumadığı için çoğu insan o anlamda cahil kalır eee cahil insanda ereye çeksen oraya gider. kadını değersiz yapan erkek egemenliğidir erkeklerde dini kendince kullanıp kadını cahil bırakma çabası vardır. yani sorun islam değil erkektir egosunu tatmin etmeye çalışan. islam kadını aşağlamaz hiç bir zaman biraz okuyun
37 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılayrıca islamı iran ırak suriyeden afganistandan ile bağdaştırmakta ayrıca bir cahillik göstergesidir
Cevap sahibi+1 yılülken islamlamı yönetiliyor? sana başka bir şey diyemiyorum cidden zeka fışkırıyor şu an
Cevap sahibi+1 yıliyice saçmaladın şimdi konu şimdide siyasetçilere geldi. bu arada bülkemizde anayasa hakim. birini recm etmeye falan kalkarsın haberin olsun suç.. gece gece kardeşim biraz okuyun ya üzülüyorum ciddi anlamda klavyenin başından kulaktan dolma bilgilerle bu yaşta insan ülkesinin neyle yönetildiğinide bilmiyorsa cidden yazık ya eliniz kitaba değsin klavyeden uzaklaşın az
Cevap sahibi+1 yılbiriyle bir şeyler paylaşa bilmem için belli standartlar ararım öncelikle konuya hakimiyet. düzgün bir uslup ve yazılanları iki taraflı düşünebilme yetisi gibi. yani haklı çıkmak için küfre ya da cahillikte ısrar edilince konuya devam etme gereği çok duymuyorum ben kitaplarıma geri dönüyorum. on sayfamı feda ettim çünkü sana iyi geceler
İnsanlarin yaptigini dine maal etme kadin degersiz dedigin dinde cennet analarin ayaklari altindadir diye soz var ayni sekilde tarihte ilk kadin haklari savunmasi veda hutbesinde gecsr buna en yakin surec insan haklari bildirgesinde yayinlaniyor yani veda hutbesinden yy sonra yayinlanmistir sorunada cevap veriyim kadin peygamber yoktur cunku onun arkasinda namaz kilacak kisiler egilip kalktikca vucud hatlarini gorebilir bu caiz degildir
00 Yorumlaislam dininde değil erkek zihniyetinde değersiz. peygamberimiz kızlar diri diri gömülürken kız çocuklarını başının üstünde taşırmış. islamiyet böyle bir şey demez. ha şimdi kurandan bişeyler dersin şimdiden diyorum onlar o zamana gre en iyi durum oyüzden kuran çağın ilerisinde yaşamayı öğütler akıl ile düşün derim sadece
10 Yorumla
+1 yılBirazdan birileri gelecek gerçek islam o değil türkiye de yaşanıyor diyecek.
21 Yorumla
+1 yılSizin için üzülüyorum gerçekten. Nefsiniz gözünüzü öyle perdelemiş ki gafletten uyanamayacak hale gelmişsiniz. Bir Müslüman olarak haklarımı biliyorum yapmamam gereken şeyleri de. Size tavsiyem İslam ile uğraşacağınıza beyninizi farklı alanlarda kullanın.
22 Yorumla- +1 yıl
Ben de masal kitaplarına inanmıyorum. Hem inancım hem de bilim doğrultusunda hayatımı sürdürüyorum.
Gizli Üye(30-35)+1 yılIslam dininde kadınlar hep değerli ama dini gereği gibi yaşamayanlar kadını köle olarak görenlerdir dinle bir alakası yok
24 Yorumla- +1 yıl
hayır dini uyguladıklarını söylüyorlar fakat yaptkları zulm islamda YOK. cezalarını şüphesiz çekecekler
Cevap sahibi+1 yılHerşeyin yeri ve zamanı var senin benim dememle olacak iş değil bu :)
aslında islam dini kadınlara en çok değer veren din ama bunu bizim insanlarımız anlamıyor işte... olaya nasıl bakıldığı önemlii.. kadınların. korunmaya ihtiyacı olduğu için bağzı şeyler. kabul görmeye bilir ama bu kadar sert değil aslında.. yanlış bilgilerle konuşmayalım.. çoğu insan davranmak istediği gibi görüyo kadınları
00 YorumlaBir erkekten ilk defa duydugum şeyler. adaletsizlik
21 YorumlaSeriatla yönetiliyor dedigin ulkelerin gervek seriat kurallariyla yönetildiğni kim soyledi bu sacmaliklar gervek Islamda yer almaz ki
23 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı.
+1 yılla gene mi sen
diğer kutsal kitaplara bak bakalım kaçında kadına miras verilir diyor
meyir gibi bir durum kaçında var
asılsız iddialarla sürekli ortaya çıkıyorsun
saçmalama artık
nerede saçma bir hadis var tut çek sündür gel yaz
2 tane arap kanalından video izle 2 gazete habere gel yağdır
50 kere yazılmıştır sana
ben gene yazayim
suriye ırak iran gibi toplumlarda şeriat adı altında palavra uygulanır
anla be herif anla artık16 Yorumla- +1 yıl
Af Allahım Af
- +1 yıl
heee tamam
- +1 yıl
Ne fark eder? Bütün dinler aynı. Hepsi saçmalık.
İslamda kadın değersiz mi :D hahahaha sizi salaklar açında adam gibi okuyun o yobaz dediğiniz toplumun kitabında ilk emir okudur.. cahilden uzak durun diye cahilsiniz gençler hemde çok cahilsiniz kulaktan dolma bilgilerle burada k8ca bir dini lekelemeye çalışmanız bile cahillik yazık sizlere :)
00 Yorumla
+1 yılKusura bakma ama çelişki yumağısın
Sorguladigin için müslümanlığı kabul etmiyorsun ancak bu konuyu açıyorsun bundan sanane o zaman?
Bu şeriatla yazdıklarım herhalde cahilliginden kaynaklı çünkü o senin zannetigin şeriat din hırsızları tarafından uydurulmuş faşist yasadan hiçbir farkı yok çünkü insanları en basit din tarafından vurabilirsin, etkiliye bilirsin. Senin bahsetigin sözde şeriat da bu diktalar tarafından captırlimiş yönetim biçimi. Allah la kuranla ilgisi yok.
Bu huri meselesinide eğer gerçekten islamı arastirdiysan sebebini bilirdin ki araştırmadan bunları yazdığına göre diyecek bir şey bulamıyorum. Farklı olcam diye birilerini inançlarını aşaglamak dalga geçmeyi bir b. k zannetiyor olman komik.02 YorumlaKadınla erkek eşit yaratılmamıştır. Dediğin bütün bu şeylerin nedeni de budur. Ama bu onların değersiz oldukları anlamına gelmez aksine daha da değerli olup el üstünde tutulmalarının amaçlandığını gösterir. Zaten dikkat edersen kadınlar iç güdüsel olarak her zaman güçlü erkeği seçerler. Neden kendilerini güvende hissetmek için. Bunu tek tip güç olarak düşünme yeri gelir yeri gelir maddi güç olur psikolojik güç olur yeri gelir fiziki güç olur. Kabullenmek iste ya da isteme ama bunlar gerçekler.
01 Yorumla- +1 yıl
Erkeklerden soğudum ya
+1 yılArtık bu vatandaşları ciddiye alıp cevap veresim gelmiyor, biri bitiyor biri başlıyor. Ayrık otunu bile bu sabırla kuruttum ama bunların kökünü kurutamadım. Ahiret'te sana görsel olarak zevkle merak ettiğin cevabı vereceğim, hiç merak etme bay ateist be deist veya agnostik vatandaş.
01 Yorumla
+1 yılIslam dininde mı kadınalr değersiz? =) biraz araştırın kendinizi geliştirin bu arada insanların kusruunu da dine mal etmeyin din olmuş kılıf herkes kendi pisliğinin üstüne örtmeye kalkıyor
00 YorumlaKadınlar eskiden değersiz goruluyorlardı. Kadın peygamber gelse kafirler inanmazlardı. Kadınları kole olarak goruyorlardı. Ama islam dini gerçekten hoşgorudur. Kadın ve erkek eşittir.
00 YorumlaBen daha önce tartıitım hem seviyesiz hem kalın kafalı birisi aynı şeyi 4 kez anlattım yine anlamadı. Vaktinizi harcamayın.
10 Yorumla
+1 yılKarı değil kadın bu 1.
İkincisi benim de kafama tam oturmayan etmeyen şeyler var fakat o 4 kadın almasının sebebi yokluk ve açlık ile ilgilidir. Günümüze çok farklı anlamlar da taşındığı için sen de o anlamda anlamışsın. Şeriat dediğin ise tamamiyle günümüz de çarpıtmadır. Tüm bunlar yanlış yorumlandıysa bunu tamamiyle İslam dinine maal etmemen gerekir. Ek olarak erkekler para değil, aksine hadim edilirdi ;) Tam olarak bir oku kitabı ondan sonra yazmanı öneririm.03 Yorumla- +1 yıl
Belli, kızların yorumlarını artılayıp erkekleirn yorumlarını eksileyerek çok guzel istediğini elde ediyorsun.
Senin gibi bir kafayla tartışmam bile, dediğin gibi susarım.
Şimdi gidebilirsin.
nerden biliyosun kadın peygamber olmadıgını evliya kadın bile var içimizde yaşayan peygamber efendimizin eşi ne oluyo peki 124 bin peygamber oldugu iddia ediliyo bunların arasında kadında var
14 YorumlaAraplarda değersizdi, onların uydurduğu şeyde de elbette ki değersiz olacak kadınlar. Ergen sevgililer gibi kotu sevgilinin her kotu sözünden iyi anlamlar çıkarmaya çabalamak anlamsız.
10 Yorumla
+1 yılTek tanrili dinlerin tanrisi erkektir.
33 Yorumla
+1 yılTam tersi kadın hep daha değerliydi. Tüm yasaklar, kadını korumak içindirr. kırbaç olayları da toplumsal düzeni bozan herhangi bir davranışa karşı korkutmak. Cennet bile annelerin ayakları altında. kuranda hep kadın emanet, kadınlarınıza iyi bakın
26 Yorumla- +1 yıl
hahaha aynen rebelwolf
- +1 yıl
açık olanlarda zaten :) yaptıklarındanmı korkardı öyle şeriat olsaydı :)
- +1 yıl
Bi' defolun ya çocuklarla mı uğraşacağım :D
- +1 yıl
Örümcek beyinliler.. Büyü de gel. Öyle tartışırız.
- +1 yıl
bak şeriatta saygı var bayanlara sizin gibi sövülmüyo iliyonmu ;)
+1 yılöğretileri bir erkek tarafından uydurulduğu için
211 Yorumla- +1 yıl
eşcinsel olsaydı peygamberleri öğretileri nasıl olurdu diye merak etmişimdir hep. daha dogrusu ne kadar uyardılar o ögretilere acaba.. şimdi bunu hakaret sayar birileri.
- +1 yıl
eksilemiş zoruna gidenler.. allahlarının içlerinden birini elçi seçip ona üstünlük vermesini bile sorgulamıyorlar.. sırf bu aptal saptal inançlara takılı kaldığı için erkek arkadaşmdan ayrıldım.
- +1 yıl
ben öyle saygı maygı da duymam. saçmalığa saygı duyacak kadar saygı kavramını zedelemem çünkü.
- +1 yıl
hani sürekli inanmasanız da saygı duyun bize derler ya.. ona dedim saygı duymam diye. çünkü inançları saçmalıktır. kuran bilimle tamamen zıt düşüyor. sürekli kendilerinden bir ayet bulup bilimdeki çalışmalara uydurmaya çalışsalar da boşa tabi. kısacası safsatalarla dolu bişeydir dinler. dinler aslında yönetim politikalarıdır. insanları sürü olarak yönetmek için doğmuşlardır. tehlikelidirler. çünkü tayyip gibiler için kullanışlı çoğunluk içinse mallaştırıcıdırlar. ..
- +1 yıl
şaşırmadım. ayrıca kesin şu uzun uzun yorumları yapanlar islamiyet savunucuları. okumadan tahmin ediyorum. dogru mu? :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılO dönemin şartlarına göre yargılamak gerekiyor.. İslamiyetten önce Kadın farklı durumdamıydı? ayrıca KADIN peygamber olsaydı senin gibiler kötü gözle yaklaşacaklardı.. Kadınımı değil ayakkabımı bile bu zihniyete vermem.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 842 cevap paylaştı. Şuraya bir not düşüyorum kardeşim dediklerin doğru yanlış orası tartışılır da kadın hakkın en korumacı tavır islam dinindedir. Diğerlerin de hiç yok denecek kadar az tevratı bilmiyorum ama incilde pek rastlamadım
04 Yorumla
+1 yılPeygamberimiz Hz. Muhammed kadınlara değer verilmesini söylemiş ve kadınlara haklar vermiştir. Fakat onun vefatından sonra yine herşey eskisine dönmüş yine bir cahiliye dönemi gibi yaşanılmıştır
10 YorumlaPeygamberimizin Veda Hutbesini oku ve Soruyu tekrar sor. Yönetim uygulamalarını İslama bağlama.
10 YorumlaAllah'a inananlar bunu kabul eder inanmayan * olup gider.
İslamiyetin kadına verdiği değeri senin küçük beynin almaz. Senin gibi salakları engellemesem çok muhattap olurum00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. yok ebesinin nikahı anasını satım ne biliyonda ne konuşuyon sen aslanım? hani bana kaynak göster nerde var bu saydıkların?
senin durumun şeytandan beter.12 Yorumla- Devamını Gör (24)
Devamını Gör(69)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası