Anneme karşı içimdeki sinir geçmiyor, sinirimi nasıl dindiririm?

Benim küçüklüğümden beri dişlerimde hep sorunlar vardı. Yamuktu, hizası bozuktu, bir dişim ilerde bir dişim gerideydi, damağımda dişler vardı falan. Anneme yıllarca yalvardım diş teli takalım, dişlerimi yaptıralım, lütfen diş doktoruna götür diye. Ben 8-9 yaşlarındayken bana diş teli taktırmış, ama küçük olduğum için diş telini en fazla 1 hafta falan takmıştım normal olarak. O gün bir hırs yapmış asla diş doktoruna bile götürmedi. Sürekli 18 yaşına gelince sen kendin yaptırırsın falan dedi. Tabi benim bütün yaşlarım, gençliğimin yarısı dişlerimden dolayı özgüvensizlikle geçti. Artık o yaşlarda psikolojim bozulmuştu. Dişlerinde hiçbir sorun olmayan yaşıtlarımı görünce "Benim dişlerim neden böyle değil?" diye düşünüyordum. Veya diş teli taktıran birisini görünce "Benim annem neden taktırmıyor ki?" diye düşünüyordum. Hep özgüvensiz ve mutsuzdum yani, ağzımı bile açamıyordum utançtan. Sonra 18 yaşına girdim dişlerime tel taktırdım, beyazlattım. Şu an dişlerim normal inci gibi ama hala anneme saçma bir şekilde sinirliyim o zamanlar dişlerimi yaptırmadığı için. O zamanlar yaptırmaması içimde kaldı gibi bir şey yani, sinirimi nasıl dindirebilirim?
Anneme karşı içimdeki sinir geçmiyor, sinirimi nasıl dindiririm?