Ben annemin, halamın, anneannemin yanında üstümde sadece boxer ile oturmaya utanmam, oturmuşluğum da var ki yazları kahvaltı sofrasına da böyle otururum bazen. Dışarıda daha kısa şort giyen kızlar bunu adaba aykırı görüyor. Adaba aykırı mı?
Bir erkeğin evde sadece boxer ile aile fertleri arasında oturması adaba aykırı mıdır?
Aslında bu durum aile muhafazakarlağına göre değişiklik gösterebilir. Şortla falan oturulur sorun yok ama aile büyüklerinin yanında iç çamaşırı ile gezmek garip bir durum gibi geldi bana...
Her ailenin ayıpladığı durumlar çok farklı olabiliyor bizim toplumumuzda. Örnek veriyorum; kimileri çocuğunun içki içmesine ses çıkarmazken, sigara içmesine aşırı tepki gösterebiliyor. Bunuda o mantıklı düşünürsek rahat aileler bunu sorun haline getirmezken diğerleri aşırı tepki verebilirler.
Benim ailem buna kesinlikle anlayış göstermezler. Abim bekarken üzerinde atlet dahi olsa evde kız kardeşlerin var dikkat et diye çoğu kere uyarı almıştır. Biz böyle yetiştik bende çocuğumu böyle yetiştirmeyi düşünüyorum...
Ben elimden gelse evde askılıyla gezerim de biraz adapsızlık olarak görüyorlar.
Sorunun cevabına gelirsem boxer, iç çamaşırıdır. Aynı şekilde sütyen ve külot da. Bunları biliyorsun. İç çamaşırıyla gezmeyi başkalarının yanında normal bulmuyorum (Bikiniyi kastetmiyorum.) Kız ve erkek için. Ama kısa şortlar var erkekler için de. Kumaşları ince ve rahat. Kısacası dışarıda şort giyen kızlar da adapsız olmuyor kısa şort giyen erkek de. Lâkin iç çamaşırı olan boxer ile şort da kıyaslanmaz yani.😊
Bikini hariç diyorsun bak çünkü neden? Sahilde giyiliyor. İç çamaşırı ama sahilde giyilince normal, ben evde anamın babamın yanında daha uzununu giyince anormal :D
O zaman şunu söylemek gerekir. Ortam bu koşulu sağlıyor. Kimse anormal demedi zaten. Attım iç çamaşırıyla caddede sokakta gezmek var bir de plajda. Aile durumuna bir şey demedim zaten. Ben ortam koşuluna göre değerlendirdim. Sokakta şort gezen kızlara değindiğin için.
Bu kul katında kendinizin fikri.. Peki ALLAH Katında Peygamber efendimiz s. v. s anne ve babasının yanında hiç böylesi aykırı kıyafet giymemiştir.. ALLAH"IN kuluyuz ve yolundayız elhamdülillah Efendimizin izindeysek bence adaba aykırıdır böylesi kıyafetler yanlış düşünmeyelim lütfen bugün bunun günahını sana bana ona sormazlar peki Ahirette sorulmazmı unutmayalım bize doğru gibi görünen aslında doğru olmayan şeyleri yapıyoruz yarın Ahirette bunun hesabını veremeyiz sıcaktı şuydu buydu bunaldım yok orada sadace gerçekler var.. Böyle yapmayalım, yapanları uyaralım vazife gereyi uysada uymasada günahı onların
Merhabalar, kişinin mezhepine göre değişiklik gösterir. Benim inancıma göre, aileden aldığım edebe göre doğru değil. Dinimce kıyafet içinde şartlar var ve bu şartlara uymaya çalışıyorum. Boxer, dar şeyler, atlet, sıfır kol, kısa şort giymek erkek tesettürüne uygun olmadığı için giymem.
Sıfır kol, atlet erkek tesettürüne aykırı değil ki. Hatta hacda tavaf eden erkeklerin giydiği beyaz kıyafetin bir koluyla göğüs kısmı neden açık biliyor musun? Kasları sergileyip müşriklere güçlü olduklarının mesajını vermek için.
İçlerinde bazı ahlakı mezheplerim aileden gelen, bazı dinimin getirdiklerini karışık yazdım. Sıfır kol atlet dinimce günah olmasa da bazı insanlar rahatız olur diye giymem.
Sorun boxer ile oturmak değil de bence boxer ın iç çamaşırı oluşu. Aslında bence bu adaba aykırı da denemez tam olarak ama görgü kuralı gibi geliyor bana. Şöyle düşünüyorum, tatile gittiğim zaman yüzlerce insanla beraber bikinimle duruyorum ama yemeğe gidecek olunca o an havuzdan-denizden dahi çıkıyor olsam üstüme mutlaka bir tişört, elbise, pareo geçirip gidiyorum. Yani özellikle sofrada çamaşır ve benzeri kıyafetlerle bulunulması bana hoş gelmiyor. Aynı şekilde kardeşime de yazları evde üstsüz dolaşmasına rağmen sofraya öyle oturmasına izin vermiyorum.
Alie içerisinde isen fazla önemli değil (önemli) nasıl olsa annen, baban, kardeşlerin falan önemli olan kısmı kız kardeşin veyahut ablam varsa dal ta*** dolaşmak uygun düşmez aslında anne, baba yanında dolaşmakta uygun olmaz ama onlar sineye çekerlerler. Amcam, dayı akrabalar geldiyse de uygun düşmez
Tabiki aykiri. Disarida bikinili dolasiyoruz diye evde sutyen kilot dolasalim olacak sey mi? Iç giyim dis giyim diye bi olay var. Ic giyim ozel olmasi gereken bi durum benim icin. Bizim icin ozel olan kisilerin disinda herkeze sunmamamiz gereken hallerimiz bana göre bunlar.
Sen sortla boxerı kıyaslamissın ya ben de bikiniyle ic camasirlarini kiyasladim. Sekil itibariyla ayni olduklari için. Senin baktigin açıdan baktiğımızda sen kiz kardesinin ya da annnenin evin içinde sutyen kilot durmalarını normal karsılįyosun. Sonuc olarak denizde bikiniyle durabiliyolar.
Çünkü ailemin yanındayım, pekâlâ da normaldir. Benim için iç çamaşırının adının bikini olarak değiştirilmesinin bir önemi yoktur. Ben bunda mantık bulamıyorum. Sahilde normal ama deneme kabininde biri görünce utanır. Oysa görülen kısım aynı. Sadece mantığıma sığmıyor. Mekân ve isim farklılığı ne kadar algıları değiştirebiliyor, görüyorsun.
Aslinda sen ne oldugunu tam olarak biliyosun nedenini de biliyosun. Saptiriyosun sadce konuyu. Bunu anca kiz kardesinle kiyaslarsan anlarsin. Kiz kardesin boxeriyla dolassa senin icin olabilir bi durum mu
Hayır bu normal olmaz. İkisi farklı. Beni büyüten annemden çekinmem ama annemin iç çamaşırıyla yanımda dolaşmasından rahatsız olurdum. Keza babamın da öyle. Lakin ben onların çocuğuyum, rahatsızlık duymam. Kız kardeşimden duyma nedenim de karşı cins olmasından kaynaklı olurdu.
Neden normal olmasin senin baktigin acidan baktigimizda. Sonucta kiz kardesini de baban yetistirmis olmicakmi. Ve o babaninda cocugu olmicak mi. Senin annenin yaninda o sekilde durman uygunken neden kiz kardesinin babanin yaninda o sekilde durmasi uygun olmasin. (Bu arada bunlarin ikiside benim icin uygun degil)
Şortla oturması normal olur. Boxer kadar kısa bir şortla. Hatta spor sütyeniyle de. Ama bikini tarzı iç çamaşırıyla oturması abes. Zaten erkeğin iç çamaşırı da o kadar kısa değil. Ayıp olması sizin kapalı Türk geleneklerinizden kaynaklı.
Hem edebe hem adaba aykırı. Adı üzerinde "iç çamaşırı". Kıyafetin içinde kalması ve görünmemesi gerek. Çocuk olsaydın bu saydıklarının görmesinde bir sorun olmazdı. Fakat yetişkin bir erkeğin diz kapağı ve göbeği arasındaki bölgeyi yalnızca ve yalnızca eşi görebilir.
Aile içi uyuma bağlı ama şort daha uygun olur bence. Ben kapri giyiyorum. Boxer garip kalır aileye bağlı elbette ben rahatsız olurlar diye düşünüyorum. İsteyen istediği gibi dolaşabilir ama yine de kendi evleri kendi özelleri yargılamak kimsenin hakkı değil.
Şahsen erkek kardeşimi evin içerisin de bu şekilde görmek istemem. Bence son derece abes bir durum. Kadınlar nasıl ki evin içerisinde iç giyimle dolaşamazsa aynı şeyin erkek içinde geçerli olduğunu düşünüyorum.
Evet aykırı bence annenin ve babanın yanında baksın, şort, atlet v. s giyinmek ve öyle gezmek evin içindede olsa anne baban ve halan v. s varsa doğru deyildir yarın senin çoçuğun senin yanında atletle boksırla v. s gezse hoşuna gidermi benim fikrim bu gerçeyide bu bugün sen ne yaparsan yarın senden olan çocuğun aynısını yapar
Kendi evin olur, senin dışında hiç kimse olmaz istediğin gibi gezersin. Ama aile evinde bende pek hoş karşılamam. Aile evinde birde kız kardeşlerin ya da akrabalarından kızlar falan varsa hele hiç giymemelisin. Hem manen hem de madden doğru bulmuyorum
Ben sadece kendi evimde yalnızken boxer ile gezerim. Aslında onu bile bıraktım. Pat kapı çalıyor diye, eşofman ya da pijama, ya da elbiselerimi giyiyorum. Bir de aile içinde, olmaz dı. Oturursun kalkarsın, o yerin bu yerin görünür, yani olmaz. Ayıp ya, yetişkin ken sevgilin ile yap, hatta hiç giyme istersen. Ama aile içinde bence olmamalı.
Hayır yanlış düşünüyorsun bence, Kızlar istediyi gibi giyinirler fakat uygun davranış deyil günahı onların siz hiç KURAN'I KERİMDE iç giyim giymek gezmek sevaptır uygundur yazdığını gördünüzmü,, Hayır çünkü yok böyle bir yazı.. O yüzden bana ters gelen konular bunlar adaba aykırıdır her ne şekilde olursa olsun iç çamaşırı grubuna dahil olan kıyafetler giyilmemeli unutmayın sizi kimse göremez olabilir belki kimse sizi öyle görmeyebilir peki ALLAH"A kendinizi gizleyeceksiniz Meleklere kendinizi nasıl gizleyeceksiniz zaten öylesi kıyafetler içerisinde gezersen belki Melekler bile girmez o eve ve evlere.. Ahirette hesabını veremeyeceyiniz hataları günahları işlemeyin bence böylesi daha uygun hiçbir şekilde giyinip dolaşmamak.. Avret yeri diye yerleriniz var anlayın gerisini vesvese sizleri her hataya iter ALLAH KORUSUN
Tebrik ediyorum en doğru olanıda budur.. Teşekkür ediyorum selmma44 kardeşim.. Sen doğrusunu yazmışsın diye fazla beyeni almamışsın aldırma önemli deyil doğrusu bu bencede
Hayır bol derken anladığını kastetmedim deli😂😂 neyse yani ne bileyim oturmamaliymissn gibime geliyor ama bişey diyemem yani ne bileyim ayıp Sanki sksksk
Samimiyetimle söylüyorum ki; kadınların açık giyinmesi bir sorun olarak görülmezken, erkeğin açık giyinmesi gerçekten sorun haline getiriliyor Çok tuhaf ve ilginç
Bence değil ya saygı kelimesini her halta sokuşturmamak lazım ne bacak bacak üstüne atmak ne açık giyinmek bla bla bu arada soruyu soran tatlış bana mesaj atsana ;)