Ailemin Saçımı Açmama Karışma Hakları Var mı?

Çocukluğumdan beri kapaliyim. Kendi istegimle kapanmistim liseye baslayinca. 14 yasinda kapaninca haliyle pek cok sey icimde ukte kaldi. Mesela ben saçlarıma aşık biriyim. Çocuk yaslarda oldugum icin ne makyaj yapabildim ne saclarimi sekillendirebildim. Simdi ki 14lu yaslardakiler ya da 20li yaslardakiler gibi olamadim. 1.75 boyunda cok guzel bir kizim ama kendimi disarida hicbir zaman guzel hissedemedim. Bir genc kiz gibi de hissedemedim. Ozellikle son bikac yildir kilo almaya basladim. Kilolu olunca uzun boyunu kilo göstermiyor. Ve ustune birde kapali olunca kendimi evli 2 cocuk annesi gibi hissediyorum sanki genc kiz degilim gibi. Süs püs cok severim yaptigim her seyi kendim icin yaparim baskalari begensin diye degil. Boyle kendimi kotu hissediyorum. Ve bu yuzden acilmak istiyorum 15 gune falan. Simdi zayifliyorum da kendimi mutlu etcek seyler yapmak istiyorum. Babam pek boyle seylere karismaz ama annem cok katidir din konusunda. Yuzde yuz asla olmaz diyip krizlere gircektir. Ama bu benim hayatim ve ben kafama koydugumu herzaman ki gibi yapacagim. Herkeste buna saygi duymak zorunda. Peki ya sizce ailenin acilip kapanma olayina karisma gibi hakki var mi? Dinde zorlama asla yoktur. Sizin gorusleriniz neler?
Ailemin Saçımı Açmama Karışma Hakları Var mı?